הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע ,תזונה טבעונית

הקרנף הלבן

משתמש קבוע
1,155
1,828
נק' מוניטין:
9,758
1,155
1,828
אני חוגג בקרוב שלוש שנות טבעונות.
כל מי שהכרתי, אמר בהתחלה, שאאבד את כל הכוח שלי,
אהיה צנום ושדוף....
אני, שמטבעי קטן אמונה, אמרתי ננסה.
כיום אני שוקל בדיוק כמו בעבר,
חזק יותר, מהיר יותר, ומרגיש קליל יותר (רק שמנים באופי מבינים מה זה להרגיש קליל)
החלטתי לכתוב פה, ולהסביר איך יוצרים תפריט טבעוני, עשיר בחלבון, בריא וטעים.

מידי פעם אחשוף מתכון (עוד תחביב קטן)
או מוצר חדש שנתקלנו בו בניכר....

המוצר היום - לחם חלבון של חברת VYOMAX.
מדובר בלחם במרקם המזכיר את הפומפרניקל מהארץ. כל פרוסה מכילה 130 קלוריות, 10 גרם של חלבון, 7 גרם פחממה, 5 גרם סיבים תזונתיים. 5.5 גרם שומן.
http://www.vyomaxnutrition.com/vyomax-protein-bread-9-slices-1999-p.asp

אני לא זקוק לכתבה כדי לדעת שהקיבה שלנו דומה יותר לזו של אוכלי עשב מאשר של אוכלי בשר. ראיתי מספיק קיבות פתוחות, של אנשים ושל חיות, בשביל לדעת.

קיבה של טורף קצרה, פחות ממטר מצד לצד. אוכלי עשב קיבה ארוכה בהרבה, והפרה יוצאת דופן בכך שיש לה אף מספר קיבות.

אני כמעט בטוח שאני מתבלבל בין מעיים וקיבה, אבל בכל מקרה מדובר במערכת העיכול.

אנחנו פיתחנו סבילות במהלך השנים למוצרי בשר וחלב, אבל אנחנו לא מיועדים לעכל את זה.
הקיבה שלך לא בנויה לעכל עשב. יש לך חלק פצפון בקיבה(התוספתן)שהתפקיד שלו אינו ידוע וחושבים שאולי הוא אחראי לעיכול העשב.
אל תבלבל את המוח.
למה לג'ירף יש קיבה קטנה?מה זה הבלבולי מוח האלה?מה הגודל קשור?מה אוכל אוגר?יש לו קיבה כמו שלי?

רוב הרוטנים פה -
הגישה שלכם אלימה, והתוכן מיותר.

הבנאדם סהכ נידב אינפורמציה על סמך הניסיון שלו. כל הטיעונים לכאן ולכאן לא רלוונטיים
וגם מי שטען שאם הוא היה אוכל בשר הוא היה חזק יותר- הוא כבר הסביר שדווקא לפני הטבעונות היה פחות חזק

סעו. ברכה

אני לא מסכים שהתוכן מיותר, אני אוהב ויכוחים, הם מעשירים את הידע. אבל בהחלט הגישה לא מתאימה.

צמחונים יקרים, אני ממליץ לכם לקרוא על מה זה תוספתן, מה תפקידו אצל בעליי חיים אוכליי עשב ומדוע אצל האדם הוא מנוון ולא פעיל.

בנוסף לכך אשמח אם תפסיקו על הבולשיט של מה היה בעבר, או מה צרכנו לפני אינספור שנים. בפועל כרגע אני מסתדרים נהדר עם בשר וצמחים כאחד. כמו כן, אין דבר כזה לחרוג מהטבע, אנחנו חלק ממנו. אנחנו פשוט סוג משוכלל מאוד של צייד שבמקטם לרדוף אחריי הטרף, הוא מגדל אותו.

אגב, בני אדם לא נועדו להילחם בסרטן, להזריק סטרואידים, ואנחנו גם לא ממש בנויים לבניה של שריר.

די להתייפיף, האדם התפתח והשתנה

זה לא רלוונטי למה מערכת העיכול שלנו דומה, בפועל חלבון מי גבינה וחלבון ביצה בעליי ספיגה מייטבית, ואפשר לומר בקלות ש"לא נועדנו לצרוך אבקת חלבון, תראה לי עוד חיה שצורכת שייק בסוף אימון" (או שבכלל מתאמנת)

נכון האדם התפתח והשתנה, וכמו בכל תקופה פה על כדור הארץ הוא צריך להתאים את עצמו לסביבה כדי למנוע את הכחדתו.
אכילת בשר אולי עזרה לאדם הקדמון לשרוד אבל כיום אפשר להתקיים מצמחים בלבד , האדם הוא אוכל כל.
כרגע דווקא נראה שמבחינה השרדותית לא התזונה אלא עתיד כדור הארץ הוא מה שיוביל להכחדת האנושות. ודרך אגב תעשיית המזון מהחי היא מזהמת מספר אחת. אז מה הבעיה להיוץ אנטי לשינוי בתזונה שחורג מהנורמה?
ולגבי תזונה אופטימלית, עכשיו אם אני אגיד לך שבשר אדם הכי בריא והכי מומלץ , תהפוך לקניבל?
החינוך של היום זה קודם "אני" ואחר כך מישהו אחר, לכל אחד פה אכפת מהגוף שלו יותר מהסביבה.

בני אדם לא נועדו להילחם בסרטן
לא נכון.

להזריק סטרואידים
נכון.

מה תפקידו אצל בעליי חיים אוכליי עשב ומדוע אצל האדם הוא מנוון ולא פעיל.
אין דבר כזה "מדוע" באבולוציה.

זה לא רלוונטי למה מערכת העיכול שלנו דומה, בפועל חלבון מי גבינה וחלבון ביצה בעליי ספיגה מייטבית, ואפשר לומר בקלות ש"לא נועדנו לצרוך אבקת חלבון, תראה לי עוד חיה שצורכת שייק בסוף אימון" (או שבכלל מתאמנת)
צודק. הטיעון הזה מצחיק אותי בכל פעם מחדש.

לא נכון.

נכון.

אין דבר כזה "מדוע" באבולוציה.

צודק. הטיעון הזה מצחיק אותי בכל פעם מחדש.
במדוע התכוונתי לגורמים, אל תתחכם.
ולגביי הסרטן, כמובן התכוונתי לתרפיה גנטית

אז הבולשיט החדש הוא שצמחוניים הם צמחוניים כדי למנוע זיהום והכחדת האנושות? תודה שאתם מקריבים את עצמכם.

נכון האדם התפתח והשתנה, וכמו בכל תקופה פה על כדור הארץ הוא צריך להתאים את עצמו לסביבה כדי למנוע את הכחדתו.
אכילת בשר אולי עזרה לאדם הקדמון לשרוד אבל כיום אפשר להתקיים מצמחים בלבד , האדם הוא אוכל כל.
כרגע דווקא נראה שמבחינה השרדותית לא התזונה אלא עתיד כדור הארץ הוא מה שיוביל להכחדת האנושות. ודרך אגב תעשיית המזון מהחי היא מזהמת מספר אחת. אז מה הבעיה להיוץ אנטי לשינוי בתזונה שחורג מהנורמה?
ולגבי תזונה אופטימלית, עכשיו אם אני אגיד לך שבשר אדם הכי בריא והכי מומלץ , תהפוך לקניבל?
החינוך של היום זה קודם "אני" ואחר כך מישהו אחר, לכל אחד פה אכפת מהגוף שלו יותר מהסביבה.

את טבוענית ולכן את לא מאוד אובייקטיבית
האמירה שיש זיהום הכי גדול מגידול בעלי חיים ממש אבל ממש לא נכון, ולא הוא מה שיגרום לנו לבעיות.
כיום הבעיות הכי גדולות שלנו זה הנפט, שיש יותר מידי טעויות איתו שפשוט הורגות שטחים ענקים.
דבר נוסף זה האוכלוסיה בעולם שגדלה בקצב מסחרר, וקשה כבר לספק לכולם הכל, והתרבות נהייתה תרבות צריכה שגורמת לזיהום נוסף של פסולת.

בכללי אנחנו נחשבים ציליויזציה נחותה, מקור האנרגיה העיקרי שלנו הוא מחיות מתות, אבל כנראה שבעוד 50 שנה יתחילו להיות שינויים כי יתחילו יותר להשקיעה במקורות אנרגיה חלופיים.

לדעתי האישית טבעונות/פליאו לא הייתה קיימת לפני 50-100 שנה, זה משהו מאוד חדש, תסלחו לי כל הטבעוניים/פליאו אבל זה יותר נראה כמו כת (לא במובן הרע) אבל ככה התחילו רוב הדתות בעולם, וזה אותו דבר זה התחיל מקומץ אנשים שמנסים להטיף את זה לאחרים, זה שאולי אתם לא מטיפים זה בסדר אבל המון אנשים אחרים כן, כמו שהכנסייה הטיפה בזמנו (ולא כל הנוצריים הטיפו את האמונה).
זה קורה כנראה בגלל שאנשים נהיו אטאיסטים אבל עדיין רוצים להאמין במשהוא ושתיהיה להם סוג של אידיאולוגיה.
ואנחנו כאנשים תמיד מחפשים הרגשה של עליונות על פני אנשים אחרים.
אפשר לראות דברים דומים בין דת ובין טבעוניים/פליאו.

האמירה שיש זיהום הכי גדול מגידול בעלי חיים ממש אבל ממש לא נכון, ולא הוא מה שיגרום לנו לבעיות.
כיום הבעיות הכי גדולות שלנו זה הנפט, שיש יותר מידי טעויות איתו שפשוט הורגות שטחים ענקים.
דבר נוסף זה האוכלוסיה בעולם שגדלה בקצב מסחרר, וקשה כבר לספק לכולם הכל, והתרבות נהייתה תרבות צריכה שגורמת לזיהום נוסף של פסולת.

בכללי אנחנו נחשבים ציליויזציה נחותה, מקור האנרגיה העיקרי שלנו הוא מחיות מתות, אבל כנראה שבעוד 50 שנה יתחילו להיות שינויים כי יתחילו יותר להשקיעה במקורות אנרגיה חלופיים.

לדעתי האישית טבעונות/פליאו לא הייתה קיימת לפני 50-100 שנה, זה משהו מאוד חדש, תסלחו לי כל הטבעוניים/פליאו אבל זה יותר נראה כמו כת (לא במובן הרע) אבל ככה התחילו רוב הדתות בעולם, וזה אותו דבר זה התחיל מקומץ אנשים שמנסים להטיף את זה לאחרים, זה שאולי אתם לא מטיפים זה בסדר אבל המון אנשים אחרים כן, כמו שהכנסייה הטיפה בזמנו (ולא כל הנוצריים הטיפו את האמונה).
זה קורה כנראה בגלל שאנשים נהיו אטאיסטים אבל עדיין רוצים להאמין במשהוא ושתיהיה להם סוג של אידיאולוגיה.
ואנחנו כאנשים תמיד מחפשים הרגשה של עליונות על פני אנשים אחרים.
אפשר לראות דברים דומים בין דת ובין טבעוניים/פליאו.
כבר עכשיו רואים שינוי במקורות האנרגיה. רק מציין.

במדוע התכוונתי לגורמים, אל תתחכם.
אני לא אתחכם? תפסיק להעלות טיעונים של ליצן.
איזה שינוי במקורות האנרגיה? סולרית? רוח? בדיחה גרועה.

יש טיעונים בריאתניים גם בקרב מתנגדי הטבעונות, מסתבר.
בטח שהיא לא מאד אובייקטיבית. למה, אתה אובייקטיבי?

השינויים האלו הם התחלה, ניצנים. אל תנסה להגחיך טיעונים :/
כיום אפשר לראות בכל.מקום מגמת שינוי.

והתגובה כאן היא בכלל.לא רלוונטית, דיברנו על התוספתן ואיך הוא הפך למנוון.

טיעונים בריאתניים?
אני סך הכל מדבר על אבולוציה, האיבר התנוון, וזה פשוט לא הפריע להישרדות
גם ציפורניים ברגליים יעלמו בשלב מסוים לדעתי, באותה המידה
(מבוסס על תיעוד שראיתי)

נערך לאחרונה:

אני אובייקטיבי בנושא הזה, בחיים עצמם בטוח שלא.

אני אובייקטיבי בנושא הזה, בחיים עצמם בטוח שלא.
אף אחד מאיתנו לא אובייקטיבי, בשום נושא. אני לא צמחוני ובטח שלא טבעוני, אבל אני מסכים עם לא מעט מהטיעונים שלהם, גם לגבי משאבי טבע ובעיקר לגבי חמלה כלפי בעלי חיים. ואני לא מחשיב את עצמי לאובייקטיבי.

גם ציפורניים ברגליים יעלמו בשלב מסוים לדעתי, באותה המידה
(מבוסס על תיעוד שראיתי)

N7OJVxB.jpg

זו דוגמה לעקרון. כנ"ל לגביי שיער גוף
כל דבר יכול להשתנות, לא כל דבר יכול להישמר
(טוב, כמובן שזאת אמירה מוקצנת, אבל אני מדבר בהנחה והמין האנושי קיים לנצח, ייתכנו אינסוף שינויים)

אחי עד שזה יקרה, יעברו עשרות אלפי שנים.
ההומו ארקטוס לא היה שעיר כמו הניאנדרתל, לכן לא עברנו שינוי מהותי מידיי בהיבט החיצוני שלנו מאז.
(ואנחנו לא ניאנדרתלים, רובנו 😆)

אחי עד שזה יקרה, יעברו עשרות אלפי שנים.
ההומו ארקטוס לא היה שעיר כמו הניאנדרתל, לכן לא עברנו שינוי מהותי מידיי בהיבט החיצוני שלנו מאז.
(ואנחנו לא ניאנדרתלים, רובנו 😆)
זמן הוא לא רלוונטי לעקרון.

אני גם ראיתי/קראתי משהו בסגנון
פעם היו לנו ציפורניים יותר גדולות ויותר שער גוף, נאמר שם שכנראה גם הגובה של בני האדם יקטן והראש יגדל. כולם יהיו מכוערים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית