עתודה במתמטיקה ופיזיקה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אז ככה, כרגע יש לי שתי אופציות לשירות בצה"ל שאני דיי סגור שאני אלך על אחת מהן .
1. מודיעין- אין יותר מדי מה לפרט... עברתי את המבחנים הראשוניים של שחקים אבל לוקח זמן עד שיודעים לאיזה מסלול בידיוק אתה מתמיין, ואז בכלל לדעת מה בפועל עושים במסלול, ולדעת סופית אם התקבלת....
2. עתודה- אם אלך על זה, זה בטוח יהיה משהו שקשור לפיזיקה ו\או מתמטיקה. האמת שעד לא מזמן גם פסגות היה על הפרק אבל אני חושב שזה פחות בשבילי, כי בכל אחד מהמסלולים נדרש לעשות תואר במקצוע הנדסי ואני הרבה פחות מתחבר לזה מאשר לחומר התיאורטי הקלאסי.
בכל מקרה הפסיכו' והבגרויות (הצפויות) שלי מאפשרות לי להתקבל לפיזיקה ומתמטיקה וכנראה שגם לפסגות.

רציתי לשאול אם יש כאן מישהו שעשה\עושה עתודה בפיזיקה או מתמטיקה ויכול לפרט על השירות שלו, על הלימודים ועל מה שזה נתן לו אחר כך.

בעיקרון אני לא מפחד מקבע כל עוד אני אשכרה יעשה שם משהו שמעניין אותי ויתן לי ניסיון. זאת השאלה הגדולה, אם אני אשכרה ירגיש שאני עושה משהו רציני ואוהב אותו אז לא אכפת לי מהקבע וכל הפאקים שנגזרים ממנו.

תודה.

תן לי להבין אותך נכון,
אתה רוצה לעשות תואר ראשון במתמטיקה או בפיזיקה כחלק ממסלול עתודה?
אני שואל כדי להבין ולתת לך תשובה.

• פותח/ת השרשור
או בפיזיקה או תואר דו חוגי של שניהם שהעיקרי הוא פיזיקה.
בכל מקרה גם אם עשית עתודה במתמטיקה אשמח אם תתן חוות דעת

אתה צריך לקחת בחשבון שבערך בגיל 27-29 אתה מתחיל את החיים שלך אלא אם כן אתה ממשיך בצבא.
חלק מחברים שלי עתודאים ואני משתחרר עוד מעט והם ממש מקנאים בי.
אבל מצד שני יהיה להם תואר ואני כנראה אתחיל ללמוד.

למה שתרצה להיות במסגרת צבאית כל כך הרבה זמן?
לעתודה יש הרבה חסרונות לעומת מעט יתרונות ובנוסף עתודה לא מתאימה לכל אחד.

• פותח/ת השרשור
אני מודע לזה שלהתייחב לצבא "תוקע" אותך וגם זה סוג של מחזיק אותך בביצים אבל תכלס, אם השירות שלך הוא בתחום שלמדת ויש לך בו תואר, כנראה זה יהיה מעניין ויתן ניסיון.
עוד שיקול הוא שהפיזיקה (הטהורה ללא מקצוע הנדסי) היא פחות פרקטית באזרחות ודווקא הצבא הוא כן מקום שאפשר לנצל את התואר הזה (ככה נראה לי לפחות), תקנו אותי אם אני טועה.

אני מודע לזה שלהתייחב לצבא "תוקע" אותך וגם זה סוג של מחזיק אותך בביצים אבל תכלס, אם השירות שלך הוא בתחום שלמדת ויש לך בו תואר, כנראה זה יהיה מעניין ויתן ניסיון.
עוד שיקול הוא שהפיזיקה (הטהורה ללא מקצוע הנדסי) היא פחות פרקטית באזרחות ודווקא הצבא הוא כן מקום שאפשר לנצל את התואר הזה (ככה נראה לי לפחות), תקנו אותי אם אני טועה.

הסיכויים שלאחר התואר תשובץ בתפקיד איכשהו מספק,מעניין ומעשיר בתחום שבו עשית את תואר הוא נמוך מאוד.מוזמן לקרוא ביקורות על עתודה באינטרנט.
ובנוסף לצערנו צהל זו מערכת שבורה ואטומה. לחתום קבע עוד לפני ש"ניסית" אותה זו טעות לפי דעתי.

• פותח/ת השרשור
הסיכויים שלאחר התואר תשובץ בתפקיד איכשהו מספק,מעניין ומעשיר בתחום שבו עשית את תואר הוא נמוך מאוד.מוזמן לקרוא ביקורות על עתודה באינטרנט.
ובנוסף לצערנו צהל זו מערכת שבורה ואטומה. לחתום קבע עוד לפני ש"ניסית" אותה זו טעות לפי דעתי.
כן לצערי בהכרות המאוד קצרה שלי עם המערכת הזאת, היא באמת דפוקה מהיסוד.
אבל אני עדין לא מבין משהו. מישהו סיים תואר ראשון במקצוע שכן יש לו שימוש בצבא (נגיד פיזיקה). סבבה, אולי הוא לא גאון, וזה רק תואר ראשון אבל בכל זאת כנראה הוא יודע דבר או חצי דבר בתחום ויש לו את הכלים לעזור למערכת. באיזה מקומות נגיד הצבא יכול לתקוע אותו? אתה רוצה להגיד לי שעתודאי פיזיקה משרתים כלבורנטים במעבדה? כרשמיי דוחות? ואם כן, מה לעזאזל צה"ל מרוויח מזה ?
עתודה זה לא משתלם בכלל, אלא אם כן אתה בתלפיות\חבצלות
אשמח אם תפרט. למה לא משתלם? בגלל עצם זה שחותמים קבע? או כי השירות והקבע נוראיים?

כן לצערי בהכרות המאוד קצרה שלי עם המערכת הזאת, היא באמת דפוקה מהיסוד.
אבל אני עדין לא מבין משהו. מישהו סיים תואר ראשון במקצוע שכן יש לו שימוש בצבא (נגיד פיזיקה). סבבה, אולי הוא לא גאון, וזה רק תואר ראשון אבל בכל זאת כנראה הוא יודע דבר או חצי דבר בתחום ויש לו את הכלים לעזור למערכת. באיזה מקומות נגיד הצבא יכול לתקוע אותו? אתה רוצה להגיד לי שעתודאי פיזיקה משרתים כלבורנטים במעבדה? כרשמיי דוחות? ואם כן, מה לעזאזל צה"ל מרוויח מזה ?

אשמח אם תפרט. למה לא משתלם? בגלל עצם זה שחותמים קבע? או כי השירות והקבע נוראיים?
כוח אדם.
עם ההכרות שלי במערכת הבנתי שישאירו אנשים בכוח במקום אחד רק כי חסר כוח אדם.

• פותח/ת השרשור
כוח אדם.
עם ההכרות שלי במערכת הבנתי שישאירו אנשים בכוח במקום אחד רק כי חסר כוח אדם.
מודע לזה שכנראה זה המצב, אבל זה פשוט מציאות מופרכת אם היא באמת קיימת בסדרי גודל כמו שתיארתם.

אני גם התמיינתי לעתודה אך ויתרתי על זה ומתגייס במרץ לקרבי.
הרבה שכנעו אותי לעשות 3 שנים ולברוח מהמערכת הזאת,אפילו מישו מתעשייה אווירית ייעץ לי לא ללכת בגלל הסיבה העיקרית שבאזרחות תוכל להתקדם הרבה יותר ולהרוויח הרבה יותר.
בנוסף, כמו שקריפי הורס רשם וכמו שהרבה ילדים שהם כמה שנים מעליי שהלכו לעתודה ודיברתי איתם על השיבוצים אמרו שהשיבוצים פשוט לא תואמים את המקצוע שלהם ומה שהם עושים זה פשוט בדיחה, וככה ה6 שנים "ניסיון" שעתודה מבטיחים לך לא ממש יוצא לפועל, אלא אם כן תוכל להתקבל למסלול מצויינות כמו תלפיות,חבצלות,פסגות,ברקים.

זה זיבולי שכל... גם בצבא בדיוק כמו באזרחות מדרגים את העתודאים... העתודאים עוברים ימי ראיונות ומיונים ליחידות השונות בדיוק כמו באזרחות.. העתודאים התותחים נלקחים לתפקידים הכי טובים והכי מבוקשים, העתודאים המקרטעים ילקחו לתפקידים הפחות טובים.
כיוון שסטטיסטית יש יותר בינוניים מאשר תותחים - זה הרושם שנוצר...

שלא תחשוב שבאזרחות זה שונה.. מה אתה חושב שבאזרחות יקחו מישהו מקרטע לתפקיד נחשק?

ההבדל הכי חשוב הוא שבצבא יש לך אפשרות לתקן את הרושם, כי אחרי התפקיד הראשוני יש סבב ב'... ואז בראיונות של סבב ב' אתה יכול לשדרג את עצמך משמעותית ולהגיע לתפקיד נחשק.

יש בעתודה הרבה מגרעות, אבל לא במה שציינת.

או בפיזיקה או תואר דו חוגי של שניהם שהעיקרי הוא פיזיקה.
בכל מקרה גם אם עשית עתודה במתמטיקה אשמח אם תתן חוות דעת
נתחיל מזה שדו חוגי מתמטיקה-פיזיקה הוא סיוט. הן מבחינת עומס והן מבחינת קושי.
עכשיו שהעפנו את הנושא הזה מהשולחן, בוא נדבר תכלס.
נתחיל מהצבא.
יש סיכויים סבירים שתמצא תפקיד לא רע אם תסיים מספיק טוב(80 וצפונה). זה בשום פנים ואופן לא מבטיח לך תפקיד טוב. תפקיד טוב זה לחבר'ה שמסיימים בהצטיינות. מכיר אישית מישהי שעשתה תואר בפיזיקה תאורטית והעבירה את השירות שלה ברפא"ל.
הייתי אומר שהעתודאים מתחלקים ביחס של 50-50(שוב, מהכרות אישית שלי עם עתודאים לא מכיר סטטיסטיקה רשמית..וגם לא תהיה כזאת מן הסתם), אלה שמרוצים מהשיבוץ ואלה שלא. יכולים לשבץ אותך במקומות לא קשורים ואתה תעביר את השירות שלך במשחקי דוקים, יוכלו לשבץ אותך לתפקיד מאוד מעניין..תלוי במזל ותלוי ביכולות שלך.

דעה אישית שלי, אם אתה חושב שאתה מסוגל לסיים תואר משולב פיזיקה מתמטיקה בציון טוב, אין סיבה שלא תתמיין לחבצלות או תלפיות, מסלולים הרבה יותר טובים לפי דעתי.

נעבור לאזרחות
בוטום ליין, אין הרבה מה לעשות עם התואר הזה. עם תואר ראשון, יהיה לך נורא קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה. חברות מעדיפות לגייס דוקטורים לפיזיקה או לפחות חבר'ה שסיימו תואר שני(או ממש קרוב לסיום תואר שני), יהיה לך קשה למצוא את עצמך בשוק העבודה.
התואר בפיזיקה הוא מאוד כללי וללא איזושהי התמחות ספציפית(אתה מוזמן לספר לי איך קורס יחסות כללית יוכל לשמש אותך באלביט)לכן אני גם לא יודע איך הנסיון הצבאי שתצבור(אם תצבור) יוכל לתרום לך לקבלה לעבודה באזרחות.

• פותח/ת השרשור
זה זיבולי שכל... גם בצבא בדיוק כמו באזרחות מדרגים את העתודאים... העתודאים עוברים ימי ראיונות ומיונים ליחידות השונות בדיוק כמו באזרחות.. העתודאים התותחים נלקחים לתפקידים הכי טובים והכי מבוקשים, העתודאים המקרטעים ילקחו לתפקידים הפחות טובים.

ההבדל הכי חשוב הוא שבצבא יש לך אפשרות לתקן את הרושם, כי אחרי התפקיד הראשוני יש סבב ב'... ואז בראיונות של סבב ב' אתה יכול לשדרג את עצמך משמעותית ולהגיע לתפקיד נחשק.

אתה יכול לפרט עליהן?
אתה בעצם אומר שהמערכת לא מפספסת את רוב העתודאים הטובים? (ברור לי שאין 100% אבל בכל זאת)

נתחיל מזה שדו חוגי מתמטיקה-פיזיקה הוא סיוט. הן מבחינת עומס והן מבחינת קושי.
עכשיו שהעפנו את הנושא הזה מהשולחן, בוא נדבר תכלס.
נתחיל מהצבא.
יש סיכויים סבירים שתמצא תפקיד לא רע אם תסיים מספיק טוב(80 וצפונה). זה בשום פנים ואופן לא מבטיח לך תפקיד טוב. תפקיד טוב זה לחבר'ה שמסיימים בהצטיינות. מכיר אישית מישהי שעשתה תואר בפיזיקה תאורטית והעבירה את השירות שלה ברפא"ל.
הייתי אומר שהעתודאים מתחלקים ביחס של 50-50(שוב, מהכרות אישית שלי עם עתודאים לא מכיר סטטיסטיקה רשמית..וגם לא תהיה כזאת מן הסתם), אלה שמרוצים מהשיבוץ ואלה שלא. יכולים לשבץ אותך במקומות לא קשורים ואתה תעביר את השירות שלך במשחקי דוקים, יוכלו לשבץ אותך לתפקיד מאוד מעניין..תלוי במזל ותלוי ביכולות שלך.

דעה אישית שלי, אם אתה חושב שאתה מסוגל לסיים תואר משולב פיזיקה מתמטיקה בציון טוב, אין סיבה שלא תתמיין לחבצלות או תלפיות, מסלולים הרבה יותר טובים לפי דעתי.

נעבור לאזרחות
בוטום ליין, אין הרבה מה לעשות עם התואר הזה. עם תואר ראשון, יהיה לך נורא קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה. חברות מעדיפות לגייס דוקטורים לפיזיקה או לפחות חבר'ה שסיימו תואר שני(או ממש קרוב לסיום תואר שני), יהיה לך קשה למצוא את עצמך בשוק העבודה.
התואר בפיזיקה הוא מאוד כללי וללא איזושהי התמחות ספציפית(אתה מוזמן לספר לי איך קורס יחסות כללית יוכל לשמש אותך באלביט)לכן אני גם לא יודע איך הנסיון הצבאי שתצבור(אם תצבור) יוכל לתרום לך לקבלה לעבודה באזרחות.
בקשר לדו חוגי מתמטיקה פיזיקה - עוד אנשים אמרו לי את זה בימים האחרונים ונראה לי שאם אלך על עתודה אבחר רק פיזיקה.

אני מאמין שכן יהו לי ציונים גבוהים, לא רוצה לנקוב במספרים כי אין לי שום אינדיקציה לדעת, וברור לי גם שזה שונה לגמרי מפיזיקה בתיכון, אבל אני נמשך לתחום, יש לי ראש לזה ובדרך כלל אני מסתדר יופי במקומות שאני מתעניין בהם.

בנוגע למה שסימנתי לך באדום- בזה אני ממש לא מסכים איתך. נתחיל מזה שההבדל בין חבצלות לכל מסלול ריאלי הוא תהומי. שנית, לדעתי אין בכלל להשוות קבלה לתלפיות לסיום תואר ראשון בהצטיינות. בכלל אבל. מכיר תותחים רציניים (שסיימו 5 5 ו5 פיזיקה מתמטיקה ומחשבים על 100 עגול, התחילו תואר ראשון וזה באמצע י"ב) ולא עברו את השלב הראשון. אנשים שהם לא סתם חרשנים, הם באמת גאונים, ואני בטוח שיסיימו את התואר על 80 וצפונה. ובלי קשר תלפיות לא הסכימו לשלוח לי זימון אפילו אחרי שביקשתי, בגלל פרופיל.

מסכים עם זה שעם תואר ראשון יהיה נורא קשה למצוא עבודה, אבל אני מכוון גם לתואר שני, בין אם זה תוך כדי השירות\קבע או אחרי השירות.
ברור שיש מקצועות יותר פרקטים לאזחות מפיזיקה, אבל את זה אני אוהב. אני גם יודע שאם אלמד משהו יותר טכני שאני פחות נמשך אליו, לא רק שאני אסבול אלא גם הציונים יהיו נמוכים בהרבה.

לא, מה שכתוב כאן זה זיבולי שכל.

• פותח/ת השרשור
אגב, אם מישהו פה עשה עתודה אשמח אם הוא יגיד מה הוא למד ומה הוא עשה בשירות.

מספר המקומות בהם אפשר להתעסק בדברים מעניינים או בכלל רלוונטים למקצוע שלמדת בצבא הוא הרבה יותר קטן ממספר המועמדים שצה״ל מרשה לעצמו לתת להם עתודה, גם אחרי שמסננים את הגרועים. כי מה אכפת להם שעתודאי ישב ויספור כמה טנקים יש להם? יש תקציב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית