עתודה במתמטיקה ופיזיקה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך
כן, מה אני יודע. אני רק שאלה - מי מגדיר מתי עתודאי משובץ במקצוע ומתי לא?

• פותח/ת השרשור
האמת שאני חייב לציין שאני לא רואה כל סיבה שצה"ל ישאיר אותך בקבע וישלם לך משכורת (אמנם זנותית, אבל משמעותית פחות זנותית משירות סדיר) אם אתה לא עושה שום דבר שחייל סדיר זול ממך בהרבה יכול לעשות.

כן, מה אני יודע. אני רק שאלה - מי מגדיר מתי עתודאי משובץ במקצוע ומתי לא?

עתודאי משובץ לתקן. התקן הוא לפי מקצוע.
למשל עורך דין משובץ על תקן של משפטן. כלומר, רק מי שיש לו תואר במשפטים יכול לשבת על התקן הזה.

את התקינה מבצע גוף בצבא שאין לי מושג מה השם שלו.. אבל אין עם זה הרבה בעיות כי התקינה היא גם הגיונית.
אם עתודאי מסוים סבור שהתפקיד שהוא מבצע לא קשור למקצוע שהוא למד הוא יכול לערער על השיבוץ ולבקש שיעבירו אותו מהתפקיד... אם אכן התפקיד לא קשור למקצוע קל מאוד גם להוכיח זאת. זה יכול לקרות אם למשל אתה אכן יושב על התקן הנכון והמתאים אבל המפקד שלך למשל נותן לך משימות שלא קשורות למקצוע שלך. בדיוק כפי שיכול להיות שסיימת קורס חובשים אתה מגיע למרפאה על תקן חובש אבל מנהל המרפאה הופך אותך לפקיד שלו.. גם אז אתה יכול לבקש העברה למקום אחר.

אם יש מחלוקת בין הצבא לעתודאי אז כמו בכל דבר יש נציב קבילות חיילים.

הצבא לא מושלם, אבל בכל הנושא של עתודה הדברים האלה מטופלים היטב.
ובנתיים לא שמעתי ממך שום דבר חכם חוץ מנסיונות לעקוץ.
האמת שאני חייב לציין שאני לא רואה כל סיבה שצה"ל ישאיר אותך בקבע וישלם לך משכורת (אמנם זנותית, אבל משמעותית פחות זנותית משירות סדיר) אם אתה לא עושה שום דבר שחייל סדיר זול ממך בהרבה יכול לעשות.

בדיוק.
כך גם הצבא מתייעל... הוא מגלה מקומות שבהם שמו איש קבע כאשר לא באמת צריך ואז הוא גם מבטל את התקן לצמיתות...

• פותח/ת השרשור
@David999 עשית עתודה? אם כן איך היה ? (למה אני שואל את זה כאילו חזרת מטיול שנתי !? )

חחח תודה
@Vosegus למדת אחד מהמקצועות שהוזכרו פה ? ( סתם מתוך עניין)
לא
אבל אני מוקף באנשים שלומדים את המקצועות האלה ברמה כזו או אחרת.
אני בעצמי שקלתי ללמוד את המסלול המשולב(במקרה שלא אתקבל לא רפואה)שאתה ציינת בטכניון...לכן חקרתי המון על הנושא.
@David999
אני מכיר מספר עתודאים שערערו על התפקיד שלהם. הנה מה שקרה, חלק הועברו מהתפקיד, ואותם החליף עתודאי מסכן אחר.
חלקם קיבלו תשובה שלילית ונשארו יפה מאוד בתפקיד שלהם.
נציבות קבילות החיילים זה הבדיחה הכי מצחיקה שקיימת בצבא.
אגב, למען הסר ספק, ניתן לערער רק עם קבלת השיבוץ ועוד פרק זמן יחסית קצר לאחר השיבוץ. אחריי זה, חסל.
כמובן יש את אופציית הטופס 55. בהצלחה עם זה.

אז אתה לא מכיר את צהל.

@David999
אני מכיר מספר עתודאים שערערו על התפקיד שלהם. הנה מה שקרה, חלק הועברו מהתפקיד, ואותם החליף עתודאי מסכן אחר.
נציבות קבילות החיילים זה הבדיחה הכי מצחיקה שקיימת בצבא.[/QUOTE]

אני לא טוען שהעולם מושלם... אבל כמה מקרים כאלה קיימים ביחס לכלל...?
אתה צריך להבין את הדבר הבסיסי ביותר.. עתודה זה מסלול וולנטרי ומשכזה הוא נשען בעיקר על הצלחה של המסלול כלומר, אם רוב העתודאים היו ממורמרים ונגד המסלול.. אז אף אחד לא היה מצטרף אליו.

מעבר לזה, גם נציב קבילות החיילים הוא לא האופציה האחרונה. יש חיילים שגם פונים לבג"צ אחרי שמיצו את כל האופציות בתוך הצבא.

חוץ מזה, קשה להתייחס לטענה שלך מבלי לראות את הקבילה עצמה.. יש קבילות שבאמת אין בהן תוכן.. וזה בעיקר במקצועות ה"אפורים" כלומר, למדת משהו שמשתמע לשתי פנים, ואפשר היה לשבץ אותך בכל אחת מהפנים הללו.. אבל אתה רצית את ימין והצבא נתן לך את שמאל. קבילה כזאת למשל לא תתקבל לעולם.

הצבא לא מושלם, אבל בכל הנושא של עתודה הדברים האלה מטופלים היטב.
ובנתיים לא שמעתי ממך שום דבר חכם חוץ מנסיונות לעקוץ.

כבר אמרתי את מה שיש לי להגיד, אבל אתה חי באשליה כלשהי שכתובה בחוזה שלא מעניין אף אחד. הרוב המוחלט של התפקידים שאליהם משובצים עתודאים לא דורש את התואר שלהם ויכול להתבצע ע״י חייל שעבר הכשרה קצרה. מספיק שעתודאי למדעי המחשב נוגע במקלדת כחלק מהתפקיד שלו כדי שזה יהיה מוגדר כשיבוץ במקצוע. יש אחוז קטן של תפקידים מעניינים, וגם אליהם לא תמיד משובצים הטובים ביותר. למשל, לכל התלפיונים תהיה עדיפות על כל העתודאים לכל תפקיד שיעניין אותם, ללא תלות באיכות וביכולות שלהם.
פרט לכמה מקומות שיש להם עדיפות, השיבוץ מתבצע בצורה לא יעילה להחריד, על ידי טפשים שיובים במדור עתודה שחושבים שהם מבינים משהו בחיים שלהם. מהתרת החוזה אתה יכול לשכוח, אלא אם כן הוא בא מכיוון הצבא בגלל מחסור בתקציב. וכן, ראיתי אנשים בשלבי סיום תואר שני במתמטיקה יושבים ועושים סטטיסטיקה על הטנקים שיש בצבא.
בניגוד אליך, הייתי במערכת הזאת ואני מכיר הרבה אנשים שעברו באותו מסלול.

אגב, למען הסר ספק, ניתן לערער רק עם קבלת השיבוץ ועוד פרק זמן יחסית קצר לאחר השיבוץ. אחריי זה, חסל.
כמובן יש את אופציית הטופס 55. בהצלחה עם זה.[/QUOTE]

זה לא נכון. עתודאי יודע על השיבוץ שלו יותר משנה לפני שהוא סיים את הלימודים. הוא לא צריך לחכות עד שממש יתחיל את התפקיד כדי לבקש להשתבץ במקום אחר.
כבר אמרתי את מה שיש לי להגיד, אבל אתה חי באשליה כלשהי שכתובה בחוזה שלא מעניין אף אחד. הרוב המוחלט של התפקידים שאליהם משובצים עתודאים לא דורש את התואר שלהם ויכול להתבצע ע״י חייל שעבר הכשרה קצרה. מספיק שעתודאי למדעי המחשב נוגע במקלדת כחלק מהתפקיד שלו כדי שזה יהיה מוגדר כשיבוץ במקצוע. יש אחוז קטן של תפקידים מעניינים, וגם אליהם לא תמיד משובצים הטובים ביותר. למשל, לכל התלפיונים תהיה עדיפות על כל העתודאים לכל תפקיד שיעניין אותם, ללא תלות באיכות וביכולות שלהם.
פרט לכמה מקומות שיש להם עדיפות, השיבוץ מתבצע בצורה לא יעילה להחריד, על ידי טפשים שיובים במדור עתודה שחושבים שהם מבינים משהו בחיים שלהם. מהתרת החוזה אתה יכול לשכוח, אלא אם כן הוא בא מכיוון הצבא בגלל מחסור בתקציב. וכן, ראיתי אנשים בשלבי סיום תואר שני במתמטיקה יושבים ועושים סטטיסטיקה על הטנקים שיש בצבא.
בניגוד אליך, הייתי במערכת הזאת ואני מכיר הרבה אנשים שעברו באותו מסלול.

ועוד זיבולי שכל.
תלפיות זה מסלול נפרד עם שיבוצים משלו שבכלל לא קשורים לשיבוצים של עתודה. הבוגרים של המסלולים האלה בכלל לא מתמודדים על אותם התקנים.

מדור עתודה גם לא מחליט על השיבוץ שלך. אם אתה חושב שמדור עתודה קובע אם אתה תלך למודיעין או לחיל התקשוב.. אתה חי בסרט ואין לך מושג איך הצבא עובד.. אתה כנראה מאותם אנשים שאוהבים להרוג את השליח.

סטטיסטיקה היא חלק ממתמטיקה, ובין היתר מתמטיקאים בהחלט יכולים לעסוק במידולים אלה ואחרים.. יש אפילו תוכניות לימוד במתמטיקה שבהם יש התמחות בכלכלה... וזה שראית אנשים מסוימים שעשו דברים מסוימים לא אומר שום דבר.
אני גם יכול להראות לך חיילים שעושים את אותו התפקיד באותה יחידה.. אחד תותח על והשני סמרטוט ריצפה.. אז מן הסתם התותח על יקבל את המשימות החשובות והסמרטוט רצפה רוב הזמן לא יעשה כלום כי אף אחד לא סומך עליו. ושניהם באותה היחידה ובאותו התפקיד.

הנסיון שלך לגמד את המימד של מיהו אותו אדם וכמה סומכים עליו הוא די פטאתי.

אני לא הסנגור של מסלול העתודה האקדמאית, ואני בטח לא הסנגור של הצבא..
אבל אתה כותב כאן בעיקר זיבולי שכל שמסתמכים על ראיה לא נכונה של המציאות, עם מעט מאוד הבנה איך דברים באמת עובדים.. וזה לא מפתיע שאנשים כמוך ממורמרים..

אל תלך לעתודה, לך לפסגות או מודיעין. אין לי כח להסביר למה...

• פותח/ת השרשור
אל תלך לעתודה, לך לפסגות או מודיעין. אין לי כח להסביר למה...
סבבה. אלך לשם כי מישהו מLBS אמר !

סתם אחי אני צוחק, ותודה על הרצון לעזור אבל אני לא אקח עצות שאין להן ביסוס.
מודיעין אחלה אופציה. פעם רציתי פסגות אבל הבנתי שאני מתחבר פחות להנדסת חשמל ויותר לפיזיקה טהורה (שלא נדבר על מסלול הנדסת תוכנה ומדמ"ח- תכנות אני ממש לא סובל)

@David999
נציבות קבילות החיילים זה הבדיחה הכי מצחיקה שקיימת בצבא.

אני לא טוען שהעולם מושלם... אבל כמה מקרים כאלה קיימים ביחס לכלל...?
אתה צריך להבין את הדבר הבסיסי ביותר.. עתודה זה מסלול וולנטרי ומשכזה הוא נשען בעיקר על הצלחה של המסלול כלומר, אם רוב העתודאים היו ממורמרים ונגד המסלול.. אז אף אחד לא היה מצטרף אליו.

מעבר לזה, גם נציב קבילות החיילים הוא לא האופציה האחרונה. יש חיילים שגם פונים לבג"צ אחרי שמיצו את כל האופציות בתוך הצבא.

חוץ מזה, קשה להתייחס לטענה שלך מבלי לראות את הקבילה עצמה.. יש קבילות שבאמת אין בהן תוכן.. וזה בעיקר במקצועות ה"אפורים" כלומר, למדת משהו שמשתמע לשתי פנים, ואפשר היה לשבץ אותך בכל אחת מהפנים הללו.. אבל אתה רצית את ימין והצבא נתן לך את שמאל. קבילה כזאת למשל לא תתקבל לעולם.[/QUOTE]
רוב העתודאים תמימים, בעצם..רוב המלש"בים תמימים.
כמו שכבר אמרתי, 50% מהחבר'ה שיצא לי לדבר איתם שהם עתודאים לא מרוצים ו50% כן.
לא מכיר חייל סדיר או חייל בקבע שפנה לבג"צ נגד הצבא.
עזוב, תראה לי איזושהי קבילה שהסתיימה ביותר מנזיפה או איזה שיחה אצל קצין עם הרבה קשקושים על הכתפיים. ואני מכיר קבילות כבדות.

ועוד זיבולי שכל.
תלפיות זה מסלול נפרד עם שיבוצים משלו שבכלל לא קשורים לשיבוצים של עתודה. הבוגרים של המסלולים האלה בכלל לא מתמודדים על אותם התקנים.

מדור עתודה גם לא מחליט על השיבוץ שלך. אם אתה חושב שמדור עתודה קובע אם אתה תלך למודיעין או לחיל התקשוב.. אתה חי בסרט ואין לך מושג איך הצבא עובד.. אתה כנראה מאותם אנשים שאוהבים להרוג את השליח.

סטטיסטיקה היא חלק ממתמטיקה, ובין היתר מתמטיקאים בהחלט יכולים לעסוק במידולים אלה ואחרים.. יש אפילו תוכניות לימוד במתמטיקה שבהם יש התמחות בכלכלה... וזה שראית אנשים מסוימים שעשו דברים מסוימים לא אומר שום דבר.
אני גם יכול להראות לך חיילים שעושים את אותו התפקיד באותה יחידה.. אחד תותח על והשני סמרטוט ריצפה.. אז מן הסתם התותח על יקבל את המשימות החשובות והסמרטוט רצפה רוב הזמן לא יעשה כלום כי אף אחד לא סומך עליו. ושניהם באותה היחידה ובאותו התפקיד.

הנסיון שלך לגמד את המימד של מיהו אותו אדם וכמה סומכים עליו הוא די פטאתי.

אני לא הסנגור של מסלול העתודה האקדמאית, ואני בטח לא הסנגור של הצבא..
אבל אתה כותב כאן בעיקר זיבולי שכל שמסתמכים על ראיה לא נכונה של המציאות, עם מעט מאוד הבנה איך דברים באמת עובדים.. וזה לא מפתיע שאנשים כמוך ממורמרים..

אני מרגיש שאני מנהל דיון עם מישהו שקרא את מה שכתוב על הנייר ואין לו מושג איך דברים קורים במציאות. אם אתה חושב שעתודאים ותלפיונים לא מתמודדים על אותם תפקידים אתה חי בסרט.

coldfire בוא נסכם את זה...
אני הצגתי סימוכין לעמדה שלי, אתה לא הצגת שום דבר חוץ מהמילים שהוצאת מהפה.

שכל אחד יעשה את החשבון שלו ושיבחר מה שהוא רוצה.

בהצלחה לכולם.

זה המון עניין של מזל, זה הימור מאד מאד גדול, במקומך לא הייתי לוקח צ'אנס

סבבה. אלך לשם כי מישהו מLBS אמר !

סתם אחי אני צוחק, ותודה על הרצון לעזור אבל אני לא אקח עצות שאין להן ביסוס.
מודיעין אחלה אופציה. פעם רציתי פסגות אבל הבנתי שאני מתחבר פחות להנדסת חשמל ויותר לפיזיקה טהורה (שלא נדבר על מסלול הנדסת תוכנה ומדמ"ח- תכנות אני ממש לא סובל)
יש דברים שלא מבינים על הצבא לפני שמתגייסים... בין מה שיבטיחו לך על עתודה לבין המציאות יש מרחק עצום
coldfire בוא נסכם את זה...
אני הצגתי סימוכין לעמדה שלי, אתה לא הצגת שום דבר חוץ מהמילים שהוצאת מהפה.

שכל אחד יעשה את החשבון שלו ושיבחר מה שהוא רוצה.

בהצלחה לכולם.
אצלי בענף יש עתודאים ותלפיונים שמתמודדים על אותם תפקידים. BoOm

מספר המקומות בהם אפשר להתעסק בדברים מעניינים או בכלל רלוונטים למקצוע שלמדת בצבא הוא הרבה יותר קטן ממספר המועמדים שצה״ל מרשה לעצמו לתת להם עתודה, גם אחרי שמסננים את הגרועים. כי מה אכפת להם שעתודאי ישב ויספור כמה טנקים יש להם? יש תקציב.

השאלה מה זה "מסננים את הגרועים". אם אתה באמת מסנן את כל הגרועים, לדעתי יש מספיק תפקידים טובים ומעניינים עבור החבר'ה המוצלחים.

לגבי זה שעתודאים ותלפיונים מתמודדים על אותם תפקידים- נכון חלקית. יש לא מעט תפקידים השמורים לתלפיונים בלבד. יש גם תפקידים השמורים לעתודאים ממסלולים "מובחרים", כמו פסגות וברקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית