הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עתודה במתמטיקה ופיזיקה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך
השאלה מה זה "מסננים את הגרועים". אם אתה באמת מסנן את כל הגרועים, לדעתי יש מספיק תפקידים טובים ומעניינים עבור החבר'ה המוצלחים.

לגבי זה שעתודאים ותלפיונים מתמודדים על אותם תפקידים- נכון חלקית. יש לא מעט תפקידים השמורים לתלפיונים בלבד. יש גם תפקידים השמורים לעתודאים ממסלולים "מובחרים", כמו פסגות וברקים.

אוקיי, בוא ננסח את זה אחרת. אם לצה״ל יש 20 תפקידים מעניינים לסה״כ העתודאים והתלפיונים שמגיעים, לכמה אנשים לדעתך הוא יאשר את מסלול העתודה/תלפיות?

אוקיי, בוא ננסח את זה אחרת. אם לצה״ל יש 20 תפקידים מעניינים לסה״כ העתודאים והתלפיונים שמגיעים, לכמה אנשים לדעתך הוא יאשר את מסלול העתודה/תלפיות?

אם אתה מנסח את זה ככה, אז כן, אני מסכים איתך. הוא יאשר להרבה יותר מ20.
מה שאני אומר הוא שאפילו אם הוא מאשר ל80, מתוכם יהיו 20 טובים באמת שלהם מגיעים 20 התפקידים המעניינים. בדיוק כמו בחיים מחוץ לצבא, כדי להגיע לדברים טובים בחיים, עדיף לך להיות טוב במה שאתה עושה.

@DorT
למדתי הנדסת תעשיה וניהול בת'א לפני 17 שנה והייתי בצבא לפני קצת יותר מ 20, אז סביר שהדברים קצת השתנו אבל המהות לא השתנתה.

אחד תואר בפיזיקה/מתמטיקה זה דבר מאוד,מאוד קשה אין שום דבר בתיכון שמתחיל להזכיר את זה. איתי בכיתה היו לא מעט עתודאים מוכשרים מאוד לפי ציוני הבגרות / פסיכומטרי שלהם שפשוט קרסו (גם אני לא ליקקתי דבש).
שניים, הסיכוי שתפקיד אחרי עתודה יקדם אותך בצורה יוצאת דופן בקריירה לעומת מסלול שירות רגיל ולימודים אחרי הצבא לא מאוד גדולים ומנגד יש סיכון שיהיה לך חרא שירות בגלל תפקיד, תנאים, מפקד וכד'

אם היית הבן שלי ולא נעים להגיד ההפרש בגילים כבר כמעט מייצג את זה הייתי ממליץ לך לא להמר על עתודה. לעשות שירות צבאי סטנדרטי בהתאם ליכולות שלך ולהתחיל ללמוד אחרי הצבא.
אם במהלך השירות תוכל לעשות כמה קורסים באוניברסיטה הפתוחה זה יהיה מעולה.

אם אתה מנסח את זה ככה, אז כן, אני מסכים איתך. הוא יאשר להרבה יותר מ20.
מה שאני אומר הוא שאפילו אם הוא מאשר ל80, מתוכם יהיו 20 טובים באמת שלהם מגיעים 20 התפקידים המעניינים. בדיוק כמו בחיים מחוץ לצבא, כדי להגיע לדברים טובים בחיים, עדיף לך להיות טוב במה שאתה עושה.
רק שבחיים מחוץ לצבא אתה לא מקריב 6 שנים תמורת שכר זעום תחת תנאים דיקטטוריים.
רק אומר.

מסלול של עתודה הוא מצויין כקרש קפיצה למי שלא יכול להרשות לעצמו(באמת לא יכול, לא סתם כי אין כח לעבוד בסופ"ש כדי להחזיר הלוואת סטודנט) ללמוד מסיבה זו או אחרת או למי שמחפש קריירה כבר מגיל 18.
עתודאי לא יכול לדעת לאן ישובץ וגם לא כתלות בציונים, לרוב מדובר בתקן שהכי דרוש לו עתודאי+מזל

הייתי אחראי(לימים) על העברת קורסי טכנאים בתקשורת רחבת סרט וקורסי טכנאי מחשבים בצה"ל.
הקריטריון שלנו להכנסת חייל לקורס(למקצוע למעשה) היה "פרופיל 64"(חקוק בסלע) ובנוסף הסמכת "לימודי יג-יד בהצלחה"- בפועל כשהיו לנו תקנים פתוחים היינו מקבלים ילדים מכיתה יב' שלמדו משהו שקשור במחשבים(ולא נרחיב את הדיבור על הכנסת חייל שלא קשור לשום דבר "ברגע האחרון" מצד ראש המדור, תקן או לא תקן)

מי שחושב שבצבא יושב קצין מיון עם מערכת מסודרת של השיבוץ הכי כדאי מבחינת החייל או הצבא חיב"ס, גם ילד שפרץ לפנטגון של ארה"ב יכול להיות נהג משא בצה"ל.

רק שבחיים מחוץ לצבא אתה לא מקריב 6 שנים תמורת שכר זעום תחת תנאים דיקטטוריים.
רק אומר.

6 שנים? כי אם לא היית עושה עתודה, לא היית מתגייס בכלל ומשרת 3 שנים בחובה?
לגבי השכר הזעום- ספר לי כמה אתה מרוויח בגיל 25-28 ובאיזה תארים אתה מחזיק. אני אספר לך כמה מרוויח עתודאי להנדסה בעל דירוג מחקר, שבזמן השירות שלו גם עשה תואר שני ללא לשלם עליו שקל, אם בא לך להתדיין ברצינות ולא לזרוק שטויות באוויר.

לגבי השכר הזעום- ספר לי כמה אתה מרוויח בגיל 25-28 ובאיזה תארים אתה מחזיק. אני אספר לך כמה מרוויח עתודאי להנדסה בעל דירוג מחקר, שבזמן השירות שלו גם עשה תואר שני ללא לשלם עליו שקל, אם בא לך להתדיין ברצינות ולא לזרוק שטויות באוויר.
אני בן 23 ואני עושה 6500 אחריי הכשרה של 8 ימים. אם הייתי רוצה הייתי יכול ללכת לעבודה שמשלמת יותר.
חבר שלי, סרן במודיעין, עתודאי שסיים תואר במדעי המחשב בטכניון עם ממוצע 80(+- 2 נקודות)הרוויח עד לא מזמן פחות ממני. והוא כבר איזה שנה+ בקבע. כרגע הוא מרוויח 7.5~ נטו
חבר שלי, בן 24, לומד שנה שנייה הנדסת אוירונאוטיקה בטכניון וכרגע עובד באלביט בשביל שכר של 55 ש"ח לשעה, אם היה עובד במשרה מלאה היה יוצא לו משהו כמו..12?
חבר אחר שלי ללא תואר כרגע, היה בממר"ם, כרגע מתמיין לעבודות. קיבלו אותו היום לעבודה בחברת סטארט אפ קטנה עם שכר שעתי של 100 ש"ח. הוא עדיין דג אחר הצעה טובה יותר
להמשיך את הרשימה?

אני מתדיין בצורה רצינית, כמה עתודאי מרוויח עד כניסתו לקבע אם יורשה לי לשאול?1000 שקל?

ועוד לא התייחסנו למערכת שהיא נורא שרירותית ודיקטטורית(ככה זה צבא).

@Aftermath
עתודה במהותה היא שינוי של סדר החיים, אתה לומד בזמן שרוב החברים שלך בצבא, מקבל משכורת של חייל סדיר בזמן שהשאר סטודנטים ואח'כ אתה בקבע במקביל לאפשרויות בשוק הפרטי.
עבור חלק זה עובד מעולה עבור אחרים גרוע, לדעתי זה הימור גדול מדי בגיל 18 להחליט על מסלול של 9/10 שנים קדימה.

יש פלוסים ומינוסים בלהיות חייל- יש רשת כלכלית יציבה מאוד(המשכורת תמיד תכנס ב1 לחודש) אבל מצד שני אתה עדיין במסגרת צבאית, על כל המשתמע מכך(נוהלי חירום, מטלות כאלו ואחרות ותורנויות וכו')

מבחינה כלכלית העולם לא שחור ולבן ולא רואים את זה עד שלא מתחילים להתפרנס בצורה עצמאית, יש באסטיונרים בני 21 בשוק שמגלגלים 6000 שקל במזומן ב8 שעות עבודה עם השכלה של 10 שנות לימוד ויש מרצים בסגל אקדמאי בכיר למדעים מדוייקים עם 5 שנות ותק שמרוויחים 15K ברוטו בקושי(כסף טוב עבור שיעור אחד, אבל לא מעבירים 150 שיעורים בחודש...)
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000686302

לדעתי רוב "הקליינטים" של מסלול העתודה אלה הורים ש"קונים" את הבולשיט שהצבא מוכר, ואז דוחפים את הילדים שלהם לכיוון.
גם לי יצא לשרת עם לא מעט עתודאים. מספיק שאתה במשרה פקידותית על מחשב כדי שתיחשב כמי שמועסק במקצוע (מדעי המחשב).
לא אומר שלכולם זה לא ישתלם, אבל לצערינו, זה הצבא.

אל תמשיך את הרשימה, חבל על הזמן שלך. אף אחד לא אמר שעתודאי בזמן שירות חובה מרוויח הון תועפות. גם אתה לא הרווחת כששירתת בחובה. אני מסתכל קדימה.
אתה בן 23 ועושה 6500, ולאן זה יתקדם? אני מניח שזה לא. אתה תרצה ללמוד בשלב מסוים בחיים, ועל השלב הזה והילך אני מדבר.
אני לא אומר חס וחלילה שעתודה זה מסלול מושלם. צריך לדעת מה ללמוד ולאן להתגייס.
לגבי חבר שלך במודיעין- קשה לי להאמין. עתודאי שרק נכנס לשירות קבע מרוויח באיזור ה7K. לגבי מודיעין, לא יודע איך זה עובד שם עם הדירוג מחקר. יכול להיות שזה לא המקום להתגייס אליו אם מה שמניע אותך הוא שיקול כלכלי נטו.
את חבר שלך שלומד כרגע בטכניון אני כנראה מכיר, אנחנו פקולטה קטנה אחרי הכל 😃. אם הוא היה עובד במשרה מלאה הוא לא היה מסיים את התואר לעולם.
לגבי התוכניתנים למיניהם, ובמיוחד אלה מהמסלולים הטובים בצה"ל- זה ידוע. לשם העולם הולך ואני לא מתווכח עם זה. תמיד יהיה משהו יותר טוב, אני פשוט נגד האנטי המטורף הזה שיש לחלק מהאנשים לעתודה בלי באמת לדעת ולהכיר (אלה שלא עשו את המסלול כמובן).

@hanan מסכים עם כל מילה שלך.

אל תמשיך את הרשימה, חבל על הזמן שלך. אף אחד לא אמר שעתודאי בזמן שירות חובה מרוויח הון תועפות. גם אתה לא הרווחת כששירתת בחובה. אני מסתכל קדימה.
אתה בן 23 ועושה 6500, ולאן זה יתקדם? אני מניח שזה לא. אתה תרצה ללמוד בשלב מסוים בחיים, ועל השלב הזה והילך אני מדבר.
אני לא אומר חס וחלילה שעתודה זה מסלול מושלם. צריך לדעת מה ללמוד ולאן להתגייס.
לגבי חבר שלך במודיעין- קשה לי להאמין. עתודאי שרק נכנס לשירות קבע מרוויח באיזור ה7K. לגבי מודיעין, לא יודע איך זה עובד שם עם הדירוג מחקר. יכול להיות שזה לא המקום להתגייס אליו אם מה שמניע אותך הוא שיקול כלכלי נטו.
את חבר שלך שלומד כרגע בטכניון אני כנראה מכיר, אנחנו פקולטה קטנה אחרי הכל 😃. אם הוא היה עובד במשרה מלאה הוא לא היה מסיים את התואר לעולם.
לגבי התוכניתנים למיניהם, ובמיוחד אלה מהמסלולים הטובים בצה"ל- זה ידוע. לשם העולם הולך ואני לא מתווכח עם זה. תמיד יהיה משהו יותר טוב, אני פשוט נגד האנטי המטורף הזה שיש לחלק מהאנשים לעתודה בלי באמת לדעת ולהכיר (אלה שלא עשו את המסלול כמובן).

@hanan מסכים עם כל מילה שלך.
כרגע אני מחכה לזימון למבחני מו"ר ולמבחנים הממוחשבים של ב"ג לרפואה, העבודה שלי נתנה לי ים זמן פנוי ללמוד ובעז"ה עם קצת מזל..שנה הבאה בירושלים הבנויה.
אני אומר לך שרק עכשיו הוא התחיל להרוויח 7.5, עם הדרגה. יכול להיות שעכשיו העלו לו עוד, אני לא יודע. השכר ההתחלתי מאוד לא מדהים.
אין לי אנטי מטורף נגד עתודה, אם אתה באת ממשפחה שבורה עם רקע עני וזה המוצא היחיד שלך להשכלה גבוהה-לך על זה.
אם לא..אז לא.

סביר להניח שאתה מכיר אותו חח הוא קיבל 2 מצטייני דיקן ומצטיין נשיא..

אמנם באיחור של חודשיים, אבל אני עתודאי שנה ד' בפסגות פיזיקה + הנדסת חשמל אחרי תהליך השיבוצים, אז יש לי קצת (הרבה) אינסייט על איך דברים עובדים, שיבוצים, תפקידים, מקומות ועוד.
אם יש לך שאלות אני מוכן לענות. הרבה דברים נאמרו בשרשור, חלקם נכונים וחלקם לא, ואין לי כוח להתייחס אליהם.

גם אני הייתי אמורה לעשות לפני כמה שנים עתודה ופרשתי בזמן.
תעשה לעצמך טובה ותשכח מהמסלול. המפקד שלי היה עתודאי למדעי המחשב ושמו אותו בתפקיד הכי לא קשור שיש, שיחק מריו במחשב כל היום והפך לבן אדם שחוק ומבוזבז שיכל לנצל את השנים באזרחות לניסיון רלוונטי יותר.
השנים האלה אחרי התואר הן די קריטיות להמשך הקריירה

• פותח/ת השרשור
אמנם באיחור של חודשיים, אבל אני עתודאי שנה ד' בפסגות פיזיקה + הנדסת חשמל אחרי תהליך השיבוצים, אז יש לי קצת (הרבה) אינסייט על איך דברים עובדים, שיבוצים, תפקידים, מקומות ועוד.
אם יש לך שאלות אני מוכן לענות. הרבה דברים נאמרו בשרשור, חלקם נכונים וחלקם לא, ואין לי כוח להתייחס אליהם.
מה הסיכוי להדפק בשיבוץ בעתודה לפיזיקה ( לא בפסגות) ? זה קורה לעתים קרובות או שבודדים נדפקים?

מה הסיכוי להדפק בשיבוץ בעתודה לפיזיקה ( לא בפסגות) ? זה קורה לעתים קרובות או שבודדים נדפקים?

מכיר אישית בנאדם שנדפק... ונדפק חזק.
להשיג מאחד לכלל זאת טעות, אבל עובדה קרה.
לדעתי מקצועות כאלו קצת יותר קשה לשבץ טוב לעומת מקצוע של מדעי המחשב/הנדסת תוכנה.

יש לי קצת פחות סטטיסטיקה לפיזיקה. באופן כללי אין הרבה תפקידים של פיזיקאים אבל גם אין הרבה עתודאים לפיזיקה אז זה מסתדר.
הכרתי 2 עתודאים לפיזיקה (לא מפסגות) שלמדו איתי באת"א וכבר התגייסו וקיבלו תפקידים שנחשבים טובים.
אני לא מכיר את כל העתודאים לפיזיקה בצה"ל אז אני לא יכול לקבוע שום עובדה. ככל הנראה בודדים נדפקים - אבל זה גם בגלל שהעתודאים לפיזיקה הם בעצמם בודדים 😃
נקודות שחשוב לקחת בחשבון:
- כמו בכל דבר, מי שטוב כנראה שיגיע למקום טוב. מי שבינוני כנראה שיגיע למקום פחות טוב.
- לפסגות ותלפיות יש עדיפות בתפקידים פיזיקלים על פני עתודאים רגילים.

למה החלטת שאתה לא רוצה פסגות? ראיתי טיעון שלך לגבי זה שאתה מתחבר רק לחומר תאורטי ולא מעשי.
תן לי לספר לך 2 דברים:
1. גם התואר בהנדסת חשמל הוא כמעט כולו תאורטי.
2. כמעט כל השיבוצים של פיזיקה במערכת הביטחון הם של מה שנקרא "פיזיקה יישומית". בשום מקום לא יצא לך לחקור בצורה אקדמית אם לזה אתה שואף.

• פותח/ת השרשור
יש לי קצת פחות סטטיסטיקה לפיזיקה. באופן כללי אין הרבה תפקידים של פיזיקאים אבל גם אין הרבה עתודאים לפיזיקה אז זה מסתדר.
הכרתי 2 עתודאים לפיזיקה (לא מפסגות) שלמדו איתי באת"א וכבר התגייסו וקיבלו תפקידים שנחשבים טובים.
אני לא מכיר את כל העתודאים לפיזיקה בצה"ל אז אני לא יכול לקבוע שום עובדה. ככל הנראה בודדים נדפקים - אבל זה גם בגלל שהעתודאים לפיזיקה הם בעצמם בודדים 😃
נקודות שחשוב לקחת בחשבון:
- כמו בכל דבר, מי שטוב כנראה שיגיע למקום טוב. מי שבינוני כנראה שיגיע למקום פחות טוב.
- לפסגות ותלפיות יש עדיפות בתפקידים פיזיקלים על פני עתודאים רגילים.

למה החלטת שאתה לא רוצה פסגות? ראיתי טיעון שלך לגבי זה שאתה מתחבר רק לחומר תאורטי ולא מעשי.
תן לי לספר לך 2 דברים:
1. גם התואר בהנדסת חשמל הוא כמעט כולו תאורטי.
2. כמעט כל השיבוצים של פיזיקה במערכת הביטחון הם של מה שנקרא "פיזיקה יישומית". בשום מקום לא יצא לך לחקור בצורה אקדמית אם לזה אתה שואף.

המטרה שלא היא לא לחקור בצורה אקדמית, המורה שלי קצת זיין לי תמוח על הנדסת חשמל והוריד לי מזה. דיברתי עם עוד קצת אנשים ואחרי מחשבה שנייה אני ממש לא פוסל פסגות חשמל.

עוד שאלה, כשסיימת תיכון, מה היה הרקע שלך בפיזיקה ואיך ידעת שאתה רוצה ללמוד את זה ולעסוק בזה ?

המטרה שלא היא לא לחקור בצורה אקדמית, המורה שלי קצת זיין לי תמוח על הנדסת חשמל והוריד לי מזה. דיברתי עם עוד קצת אנשים ואחרי מחשבה שנייה אני ממש לא פוסל פסגות חשמל.

עוד שאלה, כשסיימת תיכון, מה היה הרקע שלך בפיזיקה ואיך ידעת שאתה רוצה ללמוד את זה ולעסוק בזה ?
הרקע - בגרות 5 יח' + עוד כמה אקסטרות מעבר לחומר של הבגרות (הייתי במגמה מורחבת).

היה לי מורה טוב לפיזיקה בתיכון. הוא הרחיב לנו מעבר לחומר הנלמד וסיפר לנו כל מיני דברים (באוניברסיטה את הפיתוח הזה עושים כך ולא אחרת, באוניברסיטה אחרי החומר הזה לומדים כך וכך... וכו').
הוא הצליח להדליק אותי על פיזיקה ורציתי ללמוד עוד. בהתחלה רציתי ללכת לתוכנית תלפיות וללמוד פיזיקה + מדמ"ח (גם את זה הרחבתי בתיכון) אבל בעקבות כל מיני נסיבות שלא אפרט עליהן בסוף לא הגעתי לשם, אבל עדיין רציתי את הלימודים הנ"ל אז התמיינתי לפסגות.

היום אחרי התואר אני כבר יודע שאני פחות אוהב פיזיקה ושאני לא אמשיך עם זה לתואר שני, אבל אני לא מצטער לרגע על זה שעשיתי את התואר. הוא רק תרם לי לדעתי.

זה לא נכון שבשום מקום לא ייצא לך לחקור בצורה אקדמאית. לא נפרט יותר מזה, אבל אתה יכול להבין לבד למה התכוונתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית