הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עתודה במתמטיקה ופיזיקה

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך
זה לא נכון שבשום מקום לא ייצא לך לחקור בצורה אקדמאית. לא נפרט יותר מזה, אבל אתה יכול להבין לבד למה התכוונתי.
הבנתי, אבל גם שם אתה בסופו של דבר לא תעשה מחקר עצמאי. יש מספיק פרופסורים שמכוונים את המחקר, לא יתנו לבוגר תואר ראשון לעשות דברים על דעת עצמו. בוא נגיד שבתזה, על אף שהיא מוכוונת ע"י המנחה, יש יותר עצמאות ויכולת בחירה.
בכל אופן, יש הרבה תחומי מחקר בפיזיקה שקיימים באקדמיה ואין להם תוקף במערכת הבטחון (אסטרו, חלקיקים תאורטי ועוד)

הבנתי, אבל גם שם אתה בסופו של דבר לא תעשה מחקר עצמאי. יש מספיק פרופסורים שמכוונים את המחקר, לא יתנו לבוגר תואר ראשון לעשות דברים על דעת עצמו. בוא נגיד שבתזה, על אף שהיא מוכוונת ע"י המנחה, יש יותר עצמאות ויכולת בחירה.
בכל אופן, יש הרבה תחומי מחקר בפיזיקה שקיימים באקדמיה שאין להם תוקף במקומות הנ"ל (אסטרו, חלקיקים תאורטי ועוד)

צודק, אבל לפי מה שאני מכיר, מכוונים אותך שם להמשיך ללמוד תוך כדי השירות, כך שמצב של תזה או אפילו דוקטורט אפשרי שם מאוד.

צודק, אבל לפי מה שאני מכיר, מכוונים אותך שם להמשיך ללמוד תוך כדי השירות, כך שמצב של תזה או אפילו דוקטורט אפשרי שם מאוד.
זה באמת אפשרי ואפילו נפוץ. בכל מקרה, אף אחד לא אמר שהבחור יגיע לשם (אין יותר מדי תקנים). בסופו של דבר רוב התקנים לפיזיקה הם בחיילות הסטנדרטים (אוויר, ים, תקשוב, מודיעין).
בשורה התחתונה, אם המטרה היא מחקר אקדמאי אני הייתי נשאר באקדמיה ולא בונה על צה"ל ושות'.

• פותח/ת השרשור
הרקע - בגרות 5 יח' + עוד כמה אקסטרות מעבר לחומר של הבגרות (הייתי במגמה מורחבת).

היה לי מורה טוב לפיזיקה בתיכון. הוא הרחיב לנו מעבר לחומר הנלמד וסיפר לנו כל מיני דברים (באוניברסיטה את הפיתוח הזה עושים כך ולא אחרת, באוניברסיטה אחרי החומר הזה לומדים כך וכך... וכו').
הוא הצליח להדליק אותי על פיזיקה ורציתי ללמוד עוד. בהתחלה רציתי ללכת לתוכנית תלפיות וללמוד פיזיקה + מדמ"ח (גם את זה הרחבתי בתיכון) אבל בעקבות כל מיני נסיבות שלא אפרט עליהן בסוף לא הגעתי לשם, אבל עדיין רציתי את הלימודים הנ"ל אז התמיינתי לפסגות.

היום אחרי התואר אני כבר יודע שאני פחות אוהב פיזיקה ושאני לא אמשיך עם זה לתואר שני, אבל אני לא מצטער לרגע על זה שעשיתי את התואר. הוא רק תרם לי לדעתי.
איפה למדת אם אפשר לשאול? אני לא סתם שואל, פשוט התיאור של המורה מתאים קצת לשלי ואני ממש לא אתפלא אם זה אותו אחד.

ואתה בסדר עם זה שאתה הולך לתת 6 שנים במקצוע שאתה לא אוהב אותו ב100% ?

תרשם, תלמד על חשבונם ואם לא יתחשק לך להשאר אחרי שתלמד בגלל מיון מחורבן תצא מייד על קב"ן. צה"ל מנוהל על ידי אנשים מרובעים וטיפשים, לאדם ממוצע שמסוגל לעשות תואר בפיסיקה ממש לא בעיה להערים עליהם ולצאת. אני מכיר הרבה עתודאים שעשו את זה ו בלא מעט מקצועות ולרוב יצאו מייד אחרי התואר (מתי שהכי נוח כי אחרי ההתמיינות צריך לעבוד קשה יותר וגם אז עדיף להכין את החלון הזה מראש אם לא רוצים לשבת בכלא)...

הבעיה שעתודאים נתפסים כפראיירים ותמימים (ודי בצדק) והקצינים המטומטמים מנצלים אותם, יש איזה מסכן שעשה איתי איזה קורס והכריחו אותו לעשות לילות בצבא כדי שיוכל לבוא לשיעורים שלו בתואר שני.

רק תשים לב שאתה עושה את זה לפי הספר וגורם להם לוותר עליך כי הטיפשים היום יכולים לבקש ממך להחזיר את הכסף.

אם אתה רוצה לעבוד בתעשייה הצבאית אז אולי עדיף שלא תלך לעתודה בכלל כי בתעשייה הצבאית יש כמה אנשים שאכפת להם מהשירות הצבאי שלך. אם אתה מכוון לאקדמיה או לחברות אחרות זה לא מעניין אף אחד (אבל בשוק החומרה אין הרבה אופציות ממילא).

נערך לאחרונה:
אולי זה לא 100% נכון אבל אני מכיר מסלול עתודה שלפי מה שאנשים שעשו אותו אמרו לי - אין כזה דבר שקיבלת תפקיד שהוא לא מהטופ בצבא. כולם מגיעים ל8200 למקום שאחראי על הצפנה. זה נקרא ארזים, עושים שם תואר דו חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב תוך שנתיים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית