הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון פליאו

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך

Echo25

משתמש משקיע
2,823
896
נק' מוניטין:
3,796
2,823
896
מה דעתכם לגבי תזונת פליאו?
אני אמנע מלפרט כי אני מניח שהרוב המוחלט מבין על מה מדובר

אני ביום הרביעי של אתגר ה30 ותאמינו לי, חבל שלא עשיתי את זה לפני כן.

מצחיק אותי, זה ממש נשמע כמו הודעה של טבעוני. וזה מרגיש שמנסים לשכנע/למכור לי משהו.

דווקא לא קיבלתי רושם כזה, יותר כמו נלהב לגביי התהליך שהוא נמצא בו ורצה לשתף..

דווקא לא קיבלתי רושם כזה, יותר כמו נלהב לגביי התהליך שהוא נמצא בו ורצה לשתף..
יכול להיות שזה אני פרנואיד ונגד כל ה"טרנדים" של עולם התזונה וכבר ממש נמאס לי לשמוע אני צמחוני/טבעוני/פליאו או בולשיט אחר ואני מרגיש רענן נמרץ ואני יותר בריא בכל השאר.

בכל אופן שיהנה 😃

יכול להיות שזה אני פרנואיד ונגד כל ה"טרנדים" של עולם התזונה וכבר ממש נמאס לי לשמוע אני צמחוני/טבעוני/פליאו או בולשיט אחר ואני מרגיש רענן נמרץ ואני יותר בריא בכל השאר.

בכל אופן שיהנה 😃
נראה לי שהבעיה היא בך, כי אני גם לא קבלתי רושם שהוא מנסה למכור/לשכנע, אלא שהוא נלהב לשתף את ההרגשה

נראה לי שהבעיה היא בך, כי אני גם לא קבלתי רושם שהוא מנסה למכור/לשכנע, אלא שהוא נלהב לשתף את ההרגשה

טוב עכשיו אני ממש מתחיל לדאוג, מישהו מכיר פסיכיאטר טוב ?

מרגיש לפעמים שזה חבורה של קוקואים שזקוקים לאיזה לייף סטייל + אג'נדה שהיא תשובה לטרנד הטבעוני.

• פותח/ת השרשור
אז הנה שלושה ימים בבסיס קשה מאוד להקפיד ואני אוכל מאוד מצומצם לצערי בגללש הכל פה איכשהו נקשר עם סוכר . מזל שהבאתי שקדים ואגוזי מלך וטונות.. :/ מרגיש עייף לעומת הימים האחרונים

מה יכול להיות רע בתזונה שתומכת באכילת שפע של ירקות, מעט פירות, הרבה בשר, ופוסלת אכילת מאכלים תעשייתים וקמח.

@EliC איזה שינוי הרגשת שהתחלת עם זה?

ולפי מה שזכור לי אורז לבן "מותר" בפליאו. אבל בכל זאת יש הרבה גרסאות לפליאו.

מה יכול להיות רע בתזונה שתומכת באכילת שפע של ירקות, מעט פירות, הרבה בשר, ופוסלת אכילת מאכלים תעשייתים וקמח.

אורז לבן אכן "מותר" בפליאו..
בכללי התזונה הזאת לא קשה בכלל, רק צריך להתרגל לתחליפים ללחם (קמח שקדים וכדומה), הקושי האמיתי הוא לוותר על הג'אנק פוד ובעצם כל מה שמכיל סוכר תעשייתי

• פותח/ת השרשור

רשמתי פה בתגובות ובציטוט של תגובה ל מורן וויסמן - תסתכל אחי

אורז לבן לפי מה שקראתי אסור הוא נכלל בדגנים
בכללי התזונה הזאת לא קשה בכלל, רק צריך להתרגל לתחליפים ללחם (קמח שקדים וכדומה), הקושי האמיתי הוא לוותר על הג'אנק פוד ובעצם כל מה שמכיל סוכר תעשייתי
לא קשה לי לותר ע ללחם כי אני לא חסיד של לחם בכל אופן, הקושי באמת בסוכר אבל רטבים וכו' הייתי נמנע תמיד, רק יש לי בעיה עם חטיפים 😃 אבל כשאתה עושה פליאו המוח באיפוס מטורף על מאכלים, לדעתי לפחות..

שבוע עבר!! שמח להגיד שהתחטבתי !

זו באמת אחלה תזונה, אני אוהב אותה כי היא משלבת את הכל והיא לא קיצונית כמו אפס פחמימה או לצד השני של פחמימה בכמויות הזויות. עם הזמן רואים שיפור ניכר ברגישות לאינסולין וזה מורגש מאוד. מה גם שבסופשים אפשר להרביץ איזה המבורגר ובירה, אף אחד לא ימות מזה. אפשר גם לסדר את התפריט ככה שהפחמימה תהיה בצמוד לאימון ואז תגיע לאימון עם מאגרי גליקוגן מלאים

• פותח/ת השרשור
זו באמת אחלה תזונה, אני אוהב אותה כי היא משלבת את הכל והיא לא קיצונית כמו אפס פחמימה או לצד השני של פחמימה בכמויות הזויות. עם הזמן רואים שיפור ניכר ברגישות לאינסולין וזה מורגש מאוד. מה גם שבסופשים אפשר להרביץ איזה המבורגר ובירה, אף אחד לא ימות מזה. אפשר גם לסדר את התפריט ככה שהפחמימה תהיה בצמוד לאימון ואז תגיע לאימון עם מאגרי גליקוגן מלאים
יש לי חבר שירד מ95 קילו ל61-3 (כן אנורקס .. אבל התחיל לעלות בתקופה האחרונה) בכל אופן, הוא ירד ירד עד שהגיע למצב שנשאר הגב תחתון השניצלים המעצבנים... הוא פשוט נמנע מסוכר לחם פחמימה וכל דבר מעובד , בלי לדעת שקוראים לזה פליאו (למרות שהוא כן אכל תפו"א ואורז..) בכל אופן הוא ירד לאחוז שומן מטורף ויובש ברמה תחרותית, היום גם אם הוא אוכל הרבה פחמימה בגלל התקף רעב - זה רק גורם לו להיות יבש יותר.. 😃

לדעתי גם לא קשה להתרגל לתחליפים
הבעיה היא פשוט שהישום של העקרונות של פליאו הוא... איך נאמר.... לא יעיל בשיט, גם מהבחינה הפרקטית וגם כלכלית.
שאני לומד בבצפר עד 5 מה אני בידיוק אמור להביא? סבבה אפשר להביא כמה דברים שהם "פליאוליטים" כמו אורז, בשר, קופסת טונה וכמה שקדים. אבל אין מצב שזה ישביע אותי. גם אם אני אביא 500 גרם בשר.

• פותח/ת השרשור
שמעו, אני מודע שזה לא בסדר אבל אכלתי היום רק כמה דגים קוטג וסלט (כל זה בארוחה אחת)
בגדול אני ער מ5 בבוקר, רעב מאוד בגלל חוסר אוכל בקיבה (גם אתמול לא ממש אכלתי בצבא.. ככה זה כשאין מבחר בכלל) ורק עכשיו הגעתי הביתה, אבל אני כן אנרגטי ולא מרגיש עייף .. ._.

לדעתי גם לא קשה להתרגל לתחליפים
הבעיה היא פשוט שהישום של העקרונות של פליאו הוא... איך נאמר.... לא יעיל בשיט, גם מהבחינה הפרקטית וגם כלכלית.
שאני לומד בבצפר עד 5 מה אני בידיוק אמור להביא? סבבה אפשר להביא כמה דברים שהם "פליאוליטים" כמו אורז, בשר, קופסת טונה וכמה שקדים. אבל אין מצב שזה ישביע אותי. גם אם אני אביא 500 גרם בשר.
תתפלא כמה שומן גורם לך לשכוח מה'רעב' הפסיכולוגי ולא הפיזי

כי אצלי גם על 600 גרם פחמימה אני אשאר רעב

כשאני אכלתי ככה לא הייתי אוכל הרבה שומן מן החי וזו הייתה הטעות שלי.
בתקופת הצבא פשוט הייתי אוכל המון ביצים,היו ימים שהייתי אוכל 30 ביום! הטבח היה שם תבנית נוספת רק בשבילי.
חמאה,גבנצ,גבינת שמנת,שמנת מתוקה עם אבקת חלבון,מעולה אם יש מקרר.

כשאני אכלתי ככה לא הייתי אוכל הרבה שומן מן החי וזו הייתה הטעות שלי.
בתקופת הצבא פשוט הייתי אוכל המון ביצים,היו ימים שהייתי אוכל 30 ביום! הטבח היה שם תבנית נוספת רק בשבילי.
חמאה,גבנצ,גבינת שמנת,שמנת מתוקה עם אבקת חלבון,מעולה אם יש מקרר.
30 ביצים ביום זה מבחינתך לא הרבה שומן מן החי? 😳

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית