הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כולסטרול

vithano

משתמש משקיע
3,369
1,193
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,263
3,369
1,193
מה הן ההנחיות לבניית תפריט לאדם שרוצה להוריד את רמת הכולסטרול בדם?

אני לא רופא. אני גם לא משחק אחד בסידרת טלויזיה.

כולסטרול ושומן רווי בתזונה לא מעלים את רמת הכולסטרול בדם. אין שום סיבה להימנע מהם. ההיפך שומן רווי הוא חיוני ובריא. שמן שמופק מזרעים הוא גרוע (יותר מדי אומגה 6).
אני הייתי ממליץ על:
- אם יש לך עודף משקל, תדאג שהוא יעלם.
- אם התזונה שלך נשענת בעיקר על פחמימות - תדאג לשנות את זה. קמח, תפוחי אדמה, תירס ואורז - out. פירות וירקות - in.
- תדאג לאכול לפחות 1.5 גרם חלבון לקילו משקל גוף.
- תיקח לפחות 3 גרם אומגה 3 (dha+epa) משמן דגים (לרוב זה אומר 10 כדורים) ביום.
- תדאג לאכול PUFA - חומצות שומן בלתי רוויות. אגוזי מלך, שקדים, גרעינים, זרעים ושמן זית.
- תעשה פעילות גופנית (חדר כושר, אירובי whatever).

תתמיד במשך 4 חודשים ותבדוק שוב.

אני לא רופא. אני גם לא משחק אחד בסידרת טלויזיה.

כולסטרול ושומן רווי בתזונה לא מעלים את רמת הכולסטרול בדם. אין שום סיבה להימנע מהם. ההיפך שומן רווי הוא חיוני ובריא. שמן שמופק מזרעים הוא גרוע (יותר מדי אומגה 6).
אני הייתי ממליץ על:
- אם יש לך עודף משקל, תדאג שהוא יעלם.
- אם התזונה שלך נשענת בעיקר על פחמימות - תדאג לשנות את זה. קמח, תפוחי אדמה, תירס ואורז - out. פירות וירקות - in.
- תדאג לאכול לפחות 1.5 גרם חלבון לקילו משקל גוף.
- תיקח לפחות 3 גרם אומגה 3 (dha+epa) משמן דגים (לרוב זה אומר 10 כדורים) ביום.
- תדאג לאכול PUFA - חומצות שומן בלתי רוויות. אגוזי מלך, שקדים, גרעינים, זרעים ושמן זית.
- תעשה פעילות גופנית (חדר כושר, אירובי whatever).

תתמיד במשך 4 חודשים ותבדוק שוב.
למה?

בהפשטה:
כדי להימנע ממצב של דלקת כרונית אנחנו רוצים שהגוף שלנו יהיה מאוזן ברמות החומצות השומן. חומצות שומן אומגה 6 הן פרו-דלקתיות, לעומת חומצות שומן אומגה 3 שהן אנטי-דלקתיות. התזונה המערבית עשירה מאוד בחומצות שומן אומגה 6 ולכן אנחנו מוטים לכיוון הדלקתי. כדי לפתור את הבעיה הזאת ולהחזיר את המערכת לאיזון צריך:
- להמעיט בצריכת אומגה 6 (שמן סויה ושאר שמני זרעים).
- להגביר את צריכת האומגה 3 (דגים, grassfed meat, שמן דגים אומגה 3) .

האם צריכה מועטה של אומגה 6 יכולה לגרום לבעיה כלשהי? אני לוקח אומגה 3 בתור תוסף מזון ו90% מהשומן שלי בערך בא משמן זית (שברובו אומגה 9 לפי מה שאני יודע?).
זה בסדר?

בהפשטה:
כדי להימנע ממצב של דלקת כרונית אנחנו רוצים שהגוף שלנו יהיה מאוזן ברמות החומצות השומן. חומצות שומן אומגה 6 הן פרו-דלקתיות, לעומת חומצות שומן אומגה 3 שהן אנטי-דלקתיות. התזונה המערבית עשירה מאוד בחומצות שומן אומגה 6 ולכן אנחנו מוטים לכיוון הדלקתי. כדי לפתור את הבעיה הזאת ולהחזיר את המערכת לאיזון צריך:
- להמעיט בצריכת אומגה 6 (שמן סויה ושאר שמני זרעים).
- להגביר את צריכת האומגה 3 (דגים, grassfed meat, שמן דגים אומגה 3) .
שוגרזאזא אוכל כל היום סויה והוא עלה 60 קילו בשנה והוא יחייה עד גיל 140 לפי האסטרולוגית אסתר, איך אתה מסביר את זה?

שוגרזאזא אוכל כל היום סויה והוא עלה 60 קילו בשנה והוא יחייה עד גיל 140 לפי האסטרולוגית אסתר, איך אתה מסביר את זה?

אתה יודע מה ההבדל בין אסטרולוגיה לאסטרונומיה?

בערך 50 נקודות IQ
🤯

האם צריכה מועטה של אומגה 6 יכולה לגרום לבעיה כלשהי? אני לוקח אומגה 3 בתור תוסף מזון ו90% מהשומן שלי בערך בא משמן זית (שברובו אומגה 9 לפי מה שאני יודע?).
זה בסדר?

זה בסדר גמור. אני ממליץ לך גם להוסיף עוד מקורות שומן בריאים כמו אבוקדו (בעונה), טחינה, אגוזי מלך, שקדים ולא לשכוח - שומן רווי!!!! אם לא בשביל הבריאות (גם לא מזיק) אז בשביל הנשמה - חלב קוקוס, סטייקים, חמאה.

מרגרינה עם שומן טראנס יחד עם החזה הודו 1%

לא תאמין מה גיליתי לאחרונה! שומנים הם חיוניים לתזונה בריאה והרגשה נפלאה! מרגרינה עץ התחת של חברת מנזונה היא מקור נפלא לשומן טרנס שהוכח שהורג עכברים יותר מהר מהחלילן מהמלין. לכן אני לא מוותרת אף בוקר על ג'חנון מעדנות ותראו איזה גיזרה מעולה יש לי. אני נראית כמו בול עץ בחליפה! שזה מקור טוב לסיבים כך גיליתי לאחרונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית