עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין קשר בין שרירי בטן לקוביות? מה אתה חושב שאחוז שומן לבד יספיק לבנות שריר בבטן? או לעשות סקוואט או דדליפט בלבד יספיק לבנות מסת שריר בבטן?
לא אומר שצריך להשתגע על בטן, אבל לעשות פעם בשבוע זה חובה
בוא תסביר לי את השטויות שלך במקום להגיד לי מה השטויות שלי
זה ממש לא באותה מידה
לא אמרתי שלא בונים מסת שריר בבטן מסקוואט
אמרתי שתוכיח לי שאם אני אוסיף כפיפות בטן זה לא יתרום לבניית מסת השריר בבטן, כי זה מה שטענתי מהתחלה ואמרת שזה לא נכון
אם המטרה שלך היא שרירי בטן ואתה רוצה שרירי בטן, תוכיח לי שסקוואט בלבד יבנה יותר מסת שריר מסקוואט + כפיפות בטן או כל תרגיל בטן אחר פעם בשבוע
נכון, סקוואט ודדליפט לא יספיקו לבנות מסת שריר בבטן בכמות "שרוצים" ובזמן "שרוצים"
סקוואט ודדליפט עם כל הכבוד לא מספיק יעילים לפיתוח מסת שריר בבטן
ואני שוב אומר ואני חוזר עלזה, אם המטרה שלך זה לבנות מסת שריר בבטן צריכים לעשות תרגילי בטן ולא רק סקוואט ודדליפט
ומה אתה אמרת על זה? לא?
יאללה דבר, תוכיח לי שסקוואט לבד יבנה יותר מסת שריר מסקוואט + תרגיל בטן פעם בשבוע
ואיפה אמרתי שסקוואט לא בונה שריר בבטן? רשמתי שהוא לא בונה מספיק כמו שאר התרגילים
יאללה דבר, תוכיח לי שסקוואט לבד יבנה יותר מסת שריר מסקוואט + תרגיל בטן פעם בשבוע
עכשיו אתה משנה את הטענה?integration exercises אז תוכיח שיש הבדל משמעותי בין סקוואט בלבד לסקוואט + כפיפות בטן.
סקוואט דדליפט ומילטרי פרס נמצאו יעילים יותר לבטן ולגב התחתון מתרגילים מבודדים לשרירים.
רפרנסים:
Gottschall, j., et al. Integration Core Exercises Elicit Greater Muscle Activation Than Isolation Exercises. Journal of Strength and Conditioning Research. 2013. 27(3), 590—596.
Colado, J., Pablos, C., et al. The Progression of Paraspinal Muscle Recruitment Intensity in Localized and Global Strength Training Exercise is not Based on Instability Alone. Archives of Physical and Medical Rehabilitation. 2011. 92, 1875-1883.
המחקר הוכיח ש"integration exercises" יותר יעילים מ"isolation crunch and oblique crunch"
ומה בנוסף? לא השתמשו במחקר בתרגילים שהצגתם, רשום במיוחד שהתרגילים סקוואט ודדליפט לא היו חלק מהמחקר
integration exercises לבטן יכול להיות הגלגלת הזאת לבטן, משחק כזה עם הפלאנק לצדדים, וכל התרגילים המורכבים האלה של הבטן
זה עדין לא מוכיח שלהוסיף תרגיל ספציפית לבטן לא יעיל יותר
אז יודע מה, במקום כפיפות בטן תוסיף את התרגיל הזה עם הגלגלת לבטן שהוא "integration exercises" כמו שהמחקר מוכיח שהוא יותר טוב מכפיפות בטן.
שוב, המחקר לא השתמש בסקוואט או משהו אחר
😃 😃
צודק טעות שלי.
הכוונה פה היא להוכיח שהתרגילים המבודדים לבטן לא כל כך יעילים לעומת תרגילים מורכבים אחרים.
מכאן תוכל להסיק שלא כל כך אפקטיבי לבודד את הבטן.
ומבחינה הגיונית המשקל שנמצא על הבטן שלך בסקוואט לדוגמה מפעיל הרבה יותר לחץ מאשר העלאת חצי ממשקל הגוף שלך באמצעות שרירי הבטן אני צודק ?
אם מופעל יותר לחץ בסקוואט מאשר בכפיפה אז איזה תרגיל יותר אפקטיבי ?
אם לא כל כך יעיל לבודד את הבן הבטן אז לא כלכך יעיל לבודד כל שריר אחר, ובכל זאת כל מתאמן יעשה לך לחיצה צרפתית או כפיפות מרפק לפחות פעם בשבוע
והנקודה שלי היית שאם רוצים לפתח יותר מסת שריר בבטן בזמן יותר קצר אז בלי קשר לסקוואט הכבד והדדליפט החמוד יש צורך לעשות פעם בשבוע תרגיל כל שהוא לבטן, והודות לך אחליף שכיבות שמיכה בתרגיל מורכב אחר
אני צודק בכך שאם יש רצון לבנות מסת שריר בבטן אז להוסיף שש דקות בשבוע לתרגיל בטן יתרום?
זה באמת לא כל כך יעיל לבודד כל שריר אחר. אבל עדיין יש הבדל. אף אחד לא עושה בייספס עם אותו משקל ל-800 חזרות שבוע אחרי שבוע ומקווה לראות שינוי.
תלוי בהשוואה בין רמתו של המתאמן, רמתו בסקוואט, ורמת הכח בבטן ובגב התחתון.
אם תגיד לי שאתה מרגיש כאבים בגב התחתון או שהבטן לא עומדת בעומס של הסקוואט אז סבבה תבודד.
אך אם זה לא המצב על מנת לפתח באופן פרופורציונלי תמשיך בלי לעבוד על השרירים הללו בנפרד.
לא הבנתי ככ כאיזו דןגמא הגעתיכן,קוביות זה גורם עיקרי בקוביות.
אם תעשה סקוואט כבד,אני מבטיח לך ששרירי הבטן שלך יעבדו מספיק... אם הבטן שלך מספיק חזקה להסקביט יותר מ3 פלטות,אתה מסודר.
קוביות יופיעו מא"ש נמוך,וזה הגורם העיקרי(יש יוצאי דופן כפי שראיתי כמו @EliC ) אבל זה לא משנה את העובדה שסקוואט ודד כבדים זה מספיק.