הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ניצחון למחנה הציוני בבחירות המדומות בבליך.

אי אפשר לטרנספר אוכלוסיה זה שטויות שהשמאל הקיצוני פולט?
אז בוא תספר לנו איך באמת עושים את זה. שנבין.
הינה מה שציטטתי -

ודע מה, בוא נגיד שאתה צודק וישראל לא כובשת. אתה עובדתית כרגע במצב שאתה מחזיק מיליונים בתנאים נוראיים בלי אפשרות להתפתח, העולם במרחק נגיעה מלעשות עליך חרם כלכלי. איזו עוד אופציה אתה רואה חוץ מהסכם שלום?

באמת יש צורך להסביר למה כל טיעון שם הוא שטות?

הינה מה שציטטתי -

ודע מה, בוא נגיד שאתה צודק וישראל לא כובשת. אתה עובדתית כרגע במצב שאתה מחזיק מיליונים בתנאים נוראיים בלי אפשרות להתפתח, העולם במרחק נגיעה מלעשות עליך חרם כלכלי. איזו עוד אופציה אתה רואה חוץ מהסכם שלום?

חוץ מהמשפט האחרון לגבי ההסכם שלום, אני לא רואה איפה הבעיה במה שכתוב פה

הינה מה שציטטתי -

לא, הנה מה שציטטת:
תגיד, אחרי איזה 70 דיונים בנושא הזה, עוד לא הבנת שאתה מדבר שטויות?
אתה לא מבין שכמה שאתה רוצה לעשות טרנספר לאוכלוסייה שלמה זה פשוט לא ריאלי, בעיקר בגלל שהאו''ם בחיים לא ייאשר את זה ובצדק? זה לא משנה (מבחינתך) מה צודק ומה לא, תסתכל על המצב הקיים.
עכשיו, לגבי מה שמשום מה אתה חושב שציטטת: כן, אשכרה יש צורך להסביר למה כל טיעון שם הוא שטות.

במלחמת ששת הימים, ישראל כבשה את יהודה ושומרון מירדן.
ומדוע? מה קרה אחרי המלחמה?

אתה עובדתית כרגע במצב שאתה מחזיק מיליונים בתנאים נוראיים בלי אפשרות להתפתח
ולמה:
1. ישראל אשמה? האם ירדן, שלא רוצה את עמה ומשאירה אותו בגלות היא תלית שכולה תכלת? תקרא את הפרוטוקלים לאחר המלחמה, ישראל, מיוזמתה, רצתה למסור את יהודה ושומרון חזרה לירדנים והירדנים סירבו לקבל את השטח.

2. מי אשם על התנאים הנוראיים שלהם? תבדוק את הסדרי התנועה של הערבים באזור יהודה ושומרון בשנות ה 70-80 ותגיד לי מי מנע מהם להתפתח? צריך להגיש להם צלחת עם כפית מזהב ולהאכיל אותם מכל טוב? להזכירך, כמעט ולא היו יהודים בארץ ישראל בשנת 1900 ובנינו הכל מ-0. מי מנע מהערבים לעשות דבר דומה?

3. נניח ואתה מקים כרגע מדינה בשם "פלסטין" ביהודה ושומרון:
א. אין להם צבא וגם לא יכולות כלכליות להחזיק צבא. מי ישמור על גבול ירדן-פלסטין? מה יפריע לדאע"ש להגיע לשם? להזכירך, דאע"ש הגיעו ליעדים הרבה יותר חזקים צבאית מירדן ופלסטין יחד - כיצד תשמור על בטחון ישראל?

ב. האם ישראל תהיה מחוייבת לעשות עסקים/להיות עם קשרים כלכליים עם "פלסטין"? האם זכותנו לסרב? ואם נסרב, מה ישאר מה"כלכלה" שלהם? עם מי הם יעשו עסקים, עם ירדן? מה יקרה אם יגמרו להם התרומות ממדינות ערב, כיצד הם יפתחו את עצמם? האם תיתן להם לבנות נמל תעופה משלהם? אם לא, כיצד יסעו 1.8 מיליון פלשתינאים לחו"ל? דרך נתב"ג? מה עם נמל ימי, אתה תבנה להם משלהם או שהם ישתמשו בשלנו?

ג. מה תעשה עם עזה? להזכירך, בזמן ההתנתקות נשארו המון מפעלים, בתים ושדות חקלאיים של תושבי עוטף עזה למען פיתוח הרצועה. אני אתן לך לנחשב מה קרה כשבועיים לאחר ההתנתקות. עזה אינה נשלטת על ידי אותם האנשים ששולטים ביהודה ושומרון - כיצד תעשה איתם שלום? האם אתה מחשיב את עזה גם כ"גטו" או "אפרטהייד"?

בוא נזרום איתך, ביבי מחר מכריז שעזה, יהודה ושומרון זו מדינת פלסטין - הכרזה חד צדדית. הוא מוציא את כל החיילים מהגבולות, אין יותר מחסומים כולם יכולים להיכנס ולצאת חופשי מעזה/לעזה ומיהודה ושומרון/ליהודה ושומרון. אני אשמח שתדמיין לי בבקשה כיצד יראו חיי האנשים באזורים הללו בשנה לאחר פעולה שכזו וכיצד יראו חיי הישראלים באותו הטווח זמן. אל תתחמק מהשאלה הזו, אני אשמח לדעת כיצד אתה וחבריך השמאלנים חושבים שיראו החיים שלנו במשך 365 ימים לאחר שזה יקרה.

ד. 10 ימים לאחר שהוכרזה מדינת פלסטין, יש טילים מיהודה ושומרון על ת"א/נתב"ג. כיצד תגיב? אלו אירגוני טרור סוררים שאינם קשורים למדינת פלסטין, אבל ואללה בא להם כי יצאת משם צבאית והם חוגגים על הממשל הקיים. כל מיני אירגונים קטנים "לא מזיקים" ש"מטפטפים" טילים. האם תתקוף את מדינת פלסטין? אבל זה לא אשמתם, מסכנים, מנסים לעשות להם דווקא.

תענה על כל השאלות האלו ואל תנסה לברוח. ביום ששמאלני יענה על כולם ויתן תשובות רציונליות הגיוניות אני אהיה הראשון שאהפוך להיות שמאלני.

ולמה:
1. ישראל אשמה? האם ירדן, שלא רוצה את עמה ומשאירה אותו בגלות היא תלית שכולה תכלת? תקרא את הפרוטוקלים לאחר המלחמה, ישראל, מיוזמתה, רצתה למסור את יהודה ושומרון חזרה לירדנים והירדנים סירבו לקבל את השטח.

2. מי אשם על התנאים הנוראיים שלהם? תבדוק את הסדרי התנועה של הערבים באזור יהודה ושומרון בשנות ה 70-80 ותגיד לי מי מנע מהם להתפתח? צריך להגיש להם צלחת עם כפית מזהב ולהאכיל אותם מכל טוב? להזכירך, כמעט ולא היו יהודים בארץ ישראל בשנת 1900 ובנינו הכל מ-0. מי מנע מהערבים לעשות דבר דומה?

א. אין להם צבא וגם לא יכולות כלכליות להחזיק צבא. מי ישמור על גבול ירדן-פלסטין? מה יפריע לדאע"ש להגיע לשם? להזכירך, דאע"ש הגיעו ליעדים הרבה יותר חזקים צבאית מירדן ופלסטין יחד - כיצד תשמור על בטחון ישראל?

ב. האם ישראל תהיה מחוייבת לעשות עסקים/להיות עם קשרים כלכליים עם "פלסטין"? האם זכותנו לסרב? ואם נסרב, מה ישאר מה"כלכלה" שלהם? עם מי הם יעשו עסקים, עם ירדן? מה יקרה אם יגמרו להם התרומות ממדינות ערב, כיצד הם יפתחו את עצמם? האם תיתן להם לבנות נמל תעופה משלהם? אם לא, כיצד יסעו 1.8 מיליון פלשתינאים לחו"ל? דרך נתב"ג? מה עם נמל ימי, אתה תבנה להם משלהם או שהם ישתמשו בשלנו?

ג. מה תעשה עם עזה? להזכירך, בזמן ההתנתקות נשארו המון מפעלים, בתים ושדות חקלאיים של תושבי עוטף עזה למען פיתוח הרצועה. אני אתן לך לנחשב מה קרה כשבועיים לאחר ההתנתקות. עזה אינה נשלטת על ידי אותם האנשים ששולטים ביהודה ושומרון - כיצד תעשה איתם שלום? האם אתה מחשיב את עזה גם כ"גטו" או "אפרטהייד"?

בוא נזרום איתך, ביבי מחר מכריז שעזה, יהודה ושומרון זו מדינת פלסטין - הכרזה חד צדדית. הוא מוציא את כל החיילים מהגבולות, אין יותר מחסומים כולם יכולים להיכנס ולצאת חופשי מעזה/לעזה ומיהודה ושומרון/ליהודה ושומרון. אני אשמח שתדמיין לי בבקשה כיצד יראו חיי האנשים באזורים הללו בשנה לאחר פעולה שכזו וכיצד יראו חיי הישראלים באותו הטווח זמן. אל תתחמק מהשאלה הזו, אני אשמח לדעת כיצד אתה וחבריך השמאלנים חושבים שיראו החיים שלנו במשך 365 ימים לאחר שזה יקרה.

ד. 10 ימים לאחר שהוכרזה מדינת פלסטין, יש טילים מיהודה ושומרון על ת"א/נתב"ג. כיצד תגיב? אלו אירגוני טרור סוררים שאינם קשורים למדינת פלסטין, אבל ואללה בא להם כי יצאת משם צבאית והם חוגגים על הממשל הקיים. כל מיני אירגונים קטנים "לא מזיקים" ש"מטפטפים" טילים. האם תתקוף את מדינת פלסטין? אבל זה לא אשמתם, מסכנים, מנסים לעשות להם דווקא.

תענה על כל השאלות האלו ואל תנסה לברוח. ביום ששמאלני יענה על כולם ויתן תשובות רציונליות הגיוניות אני אהיה הראשון שאהפוך להיות שמאלני.
תגובה נפלאה, אולי הוא יבין שהחשיבה שלו שטחית.
בטח הוא יתחמק, כמו שהתחמק ממני כמה וכמה פעמים.
שחר18, קרפיהורס, רצוי שתקראו גם אתם.

ולמה:
כמו שכבר אמרתי, אני לא מבין למה אתה מחפש אשמים למשהו שקרה לפני כמעט 50 שנים. אתה כרגע במצב שהם באחריותך, והפתרון למצב הקיים הוא רק אחד, כפי שאני רואה את זה.

מה זה משנה מה יקרה אחרי שתקום שם מדינה? ברגע שהם מקבלים אוטונומיה מלאה הם עצמאיים, למה אתה לא דואג למדינות עולם שלישי שלא יכולות להתקיים לבד?
כרגע קיים גבול ישראל-ירדן, אז במה גבול ישראל-פלסטין יהיה שונה?

ראה סעיף קודם. למה שישראל תהיה מחויבת לקיים עם פלסטין קשרים כלכליים?
עזה זה סיפור אחר מיהודה ושומרון, ואני לא מחשיב את עזה כגטו, לפחות לא אחד שקשור אלינו. אני אשמח לשמוע מה הפתרון שלך בנוגע לעזה.

איך אתה חושב שהחיים שלנו יראו? למה אתה חושב שהם יראו שונה איכשהו? הרי ברגע שאפשרת להם להקים מדינה משלהם ועשית הסכם שלום, אתה עומד מול מדינה עצמאית לגמרי. תהיה יותר ספציפי, אני לא רואה שום איום, אם לזה אתה מתכוון.

קודם כל, אין סיבה שפלסטין תתקוף אותנו, בגלל שאבו מאזן נחשב מתון, וכבר ניסה עשרות פעמים לקיים משא ומתן ללא הצלחה, והרבה ראשי צבא וכו' בישראל כבכר קבעו את זה, ביבי הוא הבעייתי. בתרחיש הלא סביר שבו עפים טילים לישראל מפלסטין, כמו שכתבתי בסעיף הקודם, העולם יהיה הרבה יותר סלחן בגלל שמדובר במדינה עצמאית מול מדינה עצמאית ואתה לא תילחם מול שטח שנוי במחלוקת, נגד אזרחים שלא יכולים להגן על עצמם.

לגבי סעיף 2, אני אבדוק ואחזור אליך, חסר לי מידע בנושא

תגובה נפלאה, אולי הוא יבין שהחשיבה שלו שטחית.
בטח הוא יתחמק, כמו שהתחמק ממני כמה וכמה פעמים.
שחר18, קרפיהורס, רצוי שתקראו גם אתם.
פשוט שתוק

כמו שכבר אמרתי, אני לא מבין למה אתה מחפש אשמים למשהו שקרה לפני כמעט 50 שנים. אתה כרגע במצב שהם באחריותך, והפתרון למצב הקיים הוא רק אחד, כפי שאני רואה את זה.
הם לא באחריות ישראל. יש להם אוטונומיה לעשות מה שבא להם. יש להם ממשל, יש להם פרלמנט, יש להם משטרה - אף אחד לא מפריע להם לחיות. העובדה שלא רוצים שהם יכנסו למדינת ישראל היא זכותנו המלאה כי הבאנו להם מספר צ'אנסים להכנס לישראל ללא שום מחסום או בדיקה ובגלל שאתה צעיר אתה לא זוכר כנראה, ולא תדע לעולם כיצד זה מרגיש שכל יומיים יש פיגוע ליד הבית שלך.

מה זה משנה מה יקרה אחרי שתקום שם מדינה? ברגע שהם מקבלים אוטונומיה מלאה הם עצמאיים, למה אתה לא דואג למדינות עולם שלישי שלא יכולות להתקיים לבד?
כרגע קיים גבול ישראל-ירדן, אז במה גבול ישראל-פלסטין יהיה שונה?
מה זה משנה? יש לך גבול עם המדינה הזו. כל הדברים ה"רעים" שיקרו לה יעברו בסופו של דבר אליך. ברגע שהם מקבלים אוטונמיה מלאה, הם יקרסו כלכלית, צבאית וסוציאלית - ואז מה אתה חושב שיקרה? 1.8 מיליון פליטים יתחילו להסתנן לישראל ולנסות לעבור את הגדר. לך תקרא קצת מה קרה (ועדיין קורה) לגבול מקסיקו-ארה"ב. אתה רוצים 1.8 מיליון פליטים בישראל שמנסים לברוח? הם הרי לא יברחו לירדן, הם יברחו לישראל יכ פה טוב יותר. איך תעצור 1.8 מיליון פליטים מלהיכנס לישראל? תירה בהם על הגבול כי רע להם? תעשהל הם שוב "אפרטהייד"? כרגע קיים גבול ישראל ירדן עם חיילי צה"ל. מי ישמור על הגבול הזה כשחיילי צה"ל יעזבו? משטרת פלסטין? עם מה בדיוק, קלצ'ניקוב ובקבוקי תבערה? אותה פלסטין לא מסכימה ששום חייל צה"ל ידרוך בשטחה ויגן עליה. הם רוצים אוטונומיה מלאה גם צבאית - עם אילו יכולות הם יגנו על הגבול?

ראה סעיף קודם. למה שישראל תהיה מחויבת לקיים עם פלסטין קשרים כלכליים?
אז על איזה שלום אתה בדיוק מדבר כאן? שלום צבאי? עם איזה צבא? עם איזה עם? אתה שוב תחנוק אותם כלכלית והם יבכו שאתה לא רוצה לעזור להם? מה אתה עושה להם אפרטהייד שאתה לא עושה איתם קשרים כלכלים? אתה מנדה אותם? כמו שהעולם "ינדה" אותך כלכלית אם לא תעשה איתם שלום? אתה בעצם עושה להם מה שמנסים לעשות לך? איזה מין אדם אתה?

עזה זה סיפור אחר מיהודה ושומרון, ואני לא מחשיב את עזה כגטו, לפחות לא אחד שקשור אלינו. אני אשמח לשמוע מה הפתרון שלך בנוגע לעזה.
אני לא מנסה להציע פתרונות, אני מנסה להבין את ההגיון העקום שלך. אם אתה כל כך בטוח שהם צריכים לקבל מדינה ושחייך וחייהם יהיו דבש טהור לאחר שזה יקרה, אז בוא תסביר לי בבקשה כיצד זה יקרה. כיצד עזה שונה יהודה ושומרון? בשינהם יש מחסומים, לשניהם אין קשרים כלכלים עם ישראל, שניהם מבודדים וסגורים. אז למה עזה שונה מיהודה ושומרון? למה אתה עושה את ההפרדה הזו? אפרטהייד זה אפרטהייד לא? פתאום יש אפרטהייד "טוב" ואפרטהייד "רע"?

איך אתה חושב שהחיים שלנו יראו? למה אתה חושב שהם יראו שונה איכשהו? הרי ברגע שאפשרת להם להקים מדינה משלהם ועשית הסכם שלום, אתה עומד מול מדינה עצמאית לגמרי. תהיה יותר ספציפי, אני לא רואה שום איום, אם לזה אתה מתכוון.
אתה עונה לי בשאלות? טיפוסי לשמאלנים. אתה לא רואה שום איום טילים מיהודה ושומרון? תגיד לי בבקשה מה אתה לוקח, אני רוצה גם.
לך תקרא כמה פיגועים היו בישראל משנת 1990 עד האינתיפדה השנייה מיהודה ושומרון. אתה יודע מה סיים אותם? הכניסה הצבאית שלנו לאזור - כי לא היינו שם לפני כן.

קודם כל, אין סיבה שפלסטין תתקוף אותנו, בגלל שאבו מאזן נחשב מתון, וכבר ניסה עשרות פעמים לקיים משא ומתן ללא הצלחה, והרבה ראשי צבא וכו' בישראל כבכר קבעו את זה, ביבי הוא הבעייתי. בתרחיש הלא סביר שבו עפים טילים לישראל מפלסטין, כמו שכתבתי בסעיף הקודם, העולם יהיה הרבה יותר סלחן בגלל שמדובר במדינה עצמאית מול מדינה עצמאית ואתה לא תילחם מול שטח שנוי במחלוקת, נגד אזרחים שלא יכולים להגן על עצמם.
אני רואה שיש בעיות בהבנת הנקרא. לא פלסטין תתקוף אותך אלא ארגוני טרור סוררים בתוך פלסטין. מה תעשה אז? האם תתקוף את אבו-מאזן צבאית או שתפוצץ דיונות ריקות כמו בעזה?

נערך לאחרונה:
😳

הם לא באחריות ישראל. יש להם אוטונומיה לעשות מה שבא להם. יש להם ממשל, יש להם פרלמנט, יש להם משטרה - אף אחד לא מפריע להם לחיות. העובדה שלא רוצים שהם יכנסו למדינת ישראל היא זכותנו המלאה כי הבאנו להם מספר צ'אנסים להכנס לישראל ללא שום מחסום או בדיקה ובגלל שאתה צעיר אתה לא זוכר כנראה, ולא תדע לעולם כיצד זה מרגיש שכל יומיים יש פיגוע ליד הבית שלך.
אם יש להם את כל זה אז תגיד לי, למה הם כל כך רוצים מדינה? לומר שאף אחד לא מפריע להם לחיות זה שקר גס

מה זה משנה? יש לך גבול עם המדינה הזו. כל הדברים ה"רעים" שיקרו לה יעברו בסופו של דבר אליך. ברגע שהם מקבלים אוטונמיה מלאה, הם יקרסו כלכלית, צבאית וסוציאלית - ואז מה אתה חושב שיקרה? 1.8 מיליון פליטים יתחילו להסתנן לישראל ולנסות לעבור את הגדר. לך תקרא קצת מה קרה (ועדיין קורה) לגבול מקסיקו-ארה"ב. אתה רוצים 1.8 מיליון פליטים בישראל שמנסים לברוח? הם הרי לא יברחו לירדן, הם יברחו לישראל יכ פה טוב יותר. איך תעצור 1.8 מיליון פליטים מלהיכנס לישראל? תירה בהם על הגבול כי רע להם? תעשהל הם שוב "אפרטהייד"? כרגע קיים גבול ישראל ירדן עם חיילי צה"ל. מי ישמור על הגבול הזה כשחיילי צה"ל יעזבו? משטרת פלסטין? עם מה בדיוק, קלצ'ניקוב ובקבוקי תבערה? אותה פלסטין לא מסכימה ששום חייל צה"ל ידרוך בשטחה ויגן עליה. הם רוצים אוטונומיה מלאה גם צבאית - עם אילו יכולות הם יגנו על הגבול?
מה ההבדל בין הגבול העתידי עם פלסטין לגבול הנוכחי עם ירדן, בסוגייה של דאע''ש?
אתה משער השערות בכל הנושא של הפליטים, ובכל מקרה, אתה חושב שפליטים שכביכול ינסו לחדור לישראל זה יותר טוב מהמצב הקיים?

אז על איזה שלום אתה בדיוק מדבר כאן? שלום צבאי? עם איזה צבא? עם איזה עם? אתה שוב תחנוק אותם כלכלית והם יבכו שאתה לא רוצה לעזור להם? מה אתה עושה להם אפרטהייד שאתה לא עושה איתם קשרים כלכלים? אתה מנדה אותם? כמו שהעולם "ינדה" אותך כלכלית אם לא תעשה איתם שלום? אתה בעצם עושה להם מה שמנסים לעשות לך? איזה מין אדם אתה?
קודם כל, מה הבעיה שיבכו שאני לא רוצה לעזור להם? אני לא מחויב לעזור להם כמו שאני לא מחויב לעזור לקונגו. שאלתי למה שישראל תהיה מחויבת לקיים עם פלסטין קשרים כלכליים, הרי הם לא יהיו שונים ממדינות אחרות, ואין סיבה שקשרים כאלו לא יתקיימו.

אני לא מנסה להציע פתרונות, אני מנסה להבין את ההגיון העקום שלך. אם אתה כל כך בטוח שהם צריכים לקבל מדינה ושחייך וחייהם יהיו דבש טהור לאחר שזה יקרה, אז בוא תסביר לי בבקשה כיצד זה יקרה. כיצד עזה שונה יהודה ושומרון? בשינהם יש מחסומים, לשניהם אין קשרים כלכלים עם ישראל, שניהם מבודדים וסגורים. אז למה עזה שונה מיהודה ושומרון? למה אתה עושה את ההפרדה הזו? אפרטהייד זה אפרטהייד לא? פתאום יש אפרטהייד "טוב" ואפרטהייד "רע"?
ההבדל המהותי הוא שביהודה ושומרון היא בראשות אבו מאזן, וההבדל בינו לבין חמאס שבעזה הוא עצום, ואני בטח לא צריך להסביר אותו. ואני מציע שתתחיל למצוא פתרונות, כי אחרת השיחה הזו לא מתקדמת לשום מקום.

אתה עונה לי בשאלות? טיפוסי לשמאלנים. אתה לא רואה שום איום טילים מיהודה ושומרון? תגיד לי בבקשה מה אתה לוקח, אני רוצה גם.
לך תקרא כמה פיגועים היו בישראל משנת 1990 עד האינתיפדה השנייה מיהודה ושומרון. אתה יודע מה סיים אותם? הכניסה הצבאית שלנו לאזור - כי לא היינו שם לפני כן.
אתה עוד פעם מתעלם מההבדל המהותי של מדינה מול מדינה, מה שלא קורה עכשיו. אבו מאזן יכול לטעון אותו דבר דרך אגב, על מתנחלים. לא היינו ביהודה ושומרון לפני 1993? מה? אולי אני לא מבין אותך נכון, אבל ישראל בנתה שם הרבה לפני. וכנראה לא שמת לב כמה סימני שאלה יש במה שכתבת.

אני רואה שיש בעיות הבהנת הנקרא. לא פלסטין תתקוף אותך אלא ארגוני טרור סוררים בתוך פלסטין. מה תעשה אז? האם תתקוף את אבו-מאזן צבאית או שתפוצץ דיונות ריקות כמו בעזה?
איך ארגוני הטרור הללו הולכים לתקוף אותנו בדיוק? אם הם ארגוני טרור סוררים כנראה שאין להם אמצעים רבים מדי, לדוגמא טילים, ואם יש להם ואבו מאזן יאפשר את זה זו בעיה אחרת, למרות שעוד פעם, אתה משער כאן דברים בלי שום ביסוס.

מה הבעיה?

חוץ מהמשפט האחרון לגבי ההסכם שלום, אני לא רואה איפה הבעיה במה שכתוב פה
אתה מחזיק מליונים בתנאים "בלתי אפשריים"? מה הם תנאים בלתי אפשריים, ואיפה זה שם את כל אפריקה, חלקים משמעותיים ממזרח אסייה ומדינות נוספות בעולם, שע"פ כל נתון נמצאות במצב כלכלי גרוע יותר מהרשות הפלסטינית, שלמרות שהיא מושחטת מהיסוד האזרחים הפלסטיניים עדיין חיים בתנאים טובים יותר מאשר אזרחים החיים במצרים?

העולם במרחק נגיעה מלעשות עליך חרם כלכלי? מאיפה אתם מביאים את השטויות האלה? אתם באמת חושבים שעד כדי כך מעניין את "העולם" הסכסוך המסכן הזה, שהוא יחרים אותך בגלל שהפלסטינים בעצמם לא מוכנים ללכת לפתרון של שתי מדינות (ראה מו"מ בתקופת אולמרט)?

אני לא מצביע למשהו שמוגדר ימין, אבל כדאי שכל מי שמאמין בטיעונים ההזויים האלה יתחיל להתחבר למציאות.
כמו שאתם לא מקבלים שמישהו מנפיץ פה שטויות בנושא אימונים או תזונה, תפסיקו לזיין תשכל בנושא חוץ בלי שום ביסוס חוץ מ"אבל זהבה גלאון אמרה".

נקודה נוספת לכל אלה שמזיינים את השכל על מו"מ עם הפלסטינים, אף אחד עוד לא הסביר לי מה מתכוונים לעשות עם חמאס - אני לא חושב שלהכיר במדינה יהודית זה חלק מהתוכניות שלו.

לא, הנה מה שציטטת:

עכשיו, לגבי מה שמשום מה אתה חושב שציטטת: כן, אשכרה יש צורך להסביר למה כל טיעון שם הוא שטות.
אני חושב שלהבא, במקום שגם אתה תתווכח על שטויות, תלך לראות שמה שציטטתי בהתחלה הוא מה שהעתקתי בהודעה הקודמת, ומה שציטטתי בהודעה שהבאת היא תגובה לתגובה שלו.
גן חובה.

אל תחפש היגיון..כל הבחירות האלה כבר יצאו מכלל פרופורציה..שיגעו אותנו!

אני עובר על התגובות ואני פשוט לא מבין איך אבל איך אנשים כמוך כותבים כאלה דברים..למה שלא תעבור לגור עם האזרחים "המסכנים" האלה? תתבייש, כי בזכות החיילים אתה מוגן רק שזה לא מגיע לך..

אתה טוען שישראל היא "כיבוש" של העם הפלסטיני בגבולות 67. אז אני שואל אותך, אתה יודע למה בכלל פתחו צבאות סוריה ומצרים במלחמה? בנתיים אתה טוב בלהתחמק.

צודק, אני רץ לערוך לציוני אמיתי בזה הרגע. אולי גם בזמן הזה פתאום חייל צהל יחליט להתנקש בפלסטיני, מי יודע?
אל תחפש היגיון..כל הבחירות האלה כבר יצאו מכלל פרופורציה..שיגעו אותנו!

אני עובר על התגובות ואני פשוט לא מבין איך אבל איך אנשים כמוך כותבים כאלה דברים..למה שלא תעבור לגור עם האזרחים "המסכנים" האלה? תתבייש, כי בזכות החיילים אתה מוגן רק שזה לא מגיע לך..

אתה לא בדיוק איזה מישהו שיחליט אם מגיע לי לחיות או לא. ודבר שני, אני לא הולך להתווכח עם דפ"רים כמוך. יום טוב

אני חושב שלהבא, במקום שגם אתה תתווכח על שטויות, תלך לראות שמה שציטטתי בהתחלה הוא מה שהעתקתי בהודעה הקודמת, ומה שציטטתי בהודעה שהבאת היא תגובה לתגובה שלו.
גן חובה.
הלכתי הרבה אחורה, ולא הצלחתי להגיע להודעה הגיונית אחת שלך. אז בוא תחסוך לי ותסביר לי מה הוא אמר שמבטא את שטיפת המוח שעשה לו השמאל הקיצוני.

זה:
זה שטויות של השמאל הקיצוני? אז נו, שוב אני מבקש, תסביר לי מה השטויות הקיצוניות פה.

טרום חובה.

עריכה:
ראיתי שענית לשחר על זה. בשבילי זה לפנות בוקר כרגע, אז אני מטושטש קצת.
אתה מחזיק מליונים בתנאים "בלתי אפשריים"? מה הם תנאים בלתי אפשריים, ואיפה זה שם את כל אפריקה, חלקים משמעותיים ממזרח אסייה ומדינות נוספות בעולם, שע"פ כל נתון נמצאות במצב כלכלי גרוע יותר מהרשות הפלסטינית, שלמרות שהיא מושחטת מהיסוד האזרחים הפלסטיניים עדיין חיים בתנאים טובים יותר מאשר אזרחים החיים במצרים?
העולם במרחק נגיעה מלעשות עליך חרם כלכלי? מאיפה אתם מביאים את השטויות האלה? אתם באמת חושבים שעד כדי כך מעניין את "העולם" הסכסוך המסכן הזה, שהוא יחרים אותך בגלל שהפלסטינים בעצמם לא מוכנים ללכת לפתרון של שתי מדינות (ראה מו"מ בתקופת אולמרט)?
כן, אתה מחזיק מיליונים בתנאים שנתפסים כבלתי אפשריים - ואם אתה חושב אחרת, אתה מוזמן לבלות סופ"ש אחד בגדה או ברצועה, ונראה איך תדבר. למי בכלל אכפת איך חיים באפריקה או במזרח אסיה? מה אתה רוצה להגיד, שהעולם הוא צבוע? לאאאא, אין מצב. תודה על הגילוי.

ואם אתה חושב שאנחנו במרחק של יותר מנגיעה, מקסימום שתיים, מלהיות מוכרזים כמדינת אפרטהייד, ושהעולם לא מעוניין במה שקורה פה ושהפלסטינים לא הבייבי המסכן של העולם - אתה באמת חי בסרט. סרט טוב, אבל עדיין סרט.

נערך לאחרונה:
יש לי כמה שאלות שיסבירו לי ולהרבה אחרים איך אנשים כמוך צצים:
בן כמה אתה? איפה שירתת? במה אתה עובד? והאם אתה מוכן למות בעד סמל?
בן, 16, י״א, שירתתי? עוד לא ידוע, קרבי כלשהו, למות בעד סמל? תלוי איזה סמל.
באמת יש לך דעות משלך, דעות פשיסטיות. בדיוק לפני שלוש הודעות שמת את המדינה כערך עליון ששווה יותר מחיי אדם. תתמודד.
אתמודד.
מדינה עדינה וסלחנית? חיילים שחוזרים הביתה למקרר ריק ולאמא שחוסכת על התרופות שלה כדי לאכול?
ניצולי שואה שאין להם איך להתחמם בלילה?
וכל זה בזמן שממנים את חנין זועבי חחחחחחחח
זאת מדינה עדינה וסלחנית? באיזה עולם?
ואני מאחל לך לא להגיע למצב שתצטרך עזרה מהמדינה,שלא תיחשף לדרך הפעולה שלה במקרים אלה,איך היא כל כך שמחה לעזור.
כן, עדינה וסלחנית, למה חשבת שלא מעיפים מפה את חנין זועבי וחבריה לעזאזל ? כי אנחנו עדינים מדי.
ממליץ לך בחום על הספר "מרד הנפילים", יתקן את מה שמערכת החינוך עוללה לך.
מערכת החינוך ?
נו טוב.
למה לעזאזל אתה מאשים מערכת שמזמן ויתרה ופשטה את הרגל?
כי קל מאוד להגיד לילד בן 16 שהוא לא מבין כלום מהחיים שלו ולהאשים את המורים ואת מערכת החינוך ( שסתם שתדעו, שלפחות אצלי בבצפר רובם שמאלנים אבל בסדר ).
זו בדיוק הסיבה שאנשים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך "אוהבים" את המדינה.

ברגע שתגדל ותבין שהמדינה גוזלת לך למעלה משני שליש מהשכר (כולל מיסים עקיפים) בלי לשאול אותך. ובתמורה דופקת אותך מכל הכיוונים, מתנהלת בניגוד אינטרסים מוחלט אליך וכלפי האזרחים, מערימה קשיים בצורת רגולציה, בירוקרטיה והגבלות שונות ומנסה להפוך אותך להומלס ע"י העלאת מחירי הדירות למחירים מופקעים וחסרי פרופורציה לשווי הריאלי של הנכס, כמובן לטובת בעלי אינטרסים (אל תחשוב אפילו שמדובר בכוחות שוק, מחירי הדיור מהונדסים בקפידה). גם אתה היית רוצה לחרבן על הדגל.
לא נראלי, המדינה לוקחת כסף מאלו שיש להם ואפשר לקחת מהם, בגלל זה יש את קו העוני.
נכון, המדינה לוקחת לך הרבה, אבל אין ברירה, זה חלק מהחיים, אולי בארה״ב או במדינות אחרות לא יקחו ממך כל כך הרבה מסים, אבל ברגע שתגיע למצב קשה, אף אחד לא יעזור לך, ותמצא את עצמך ברחוב.
אנ מסכים שהמחירים פה אידיוטים לחלוטין, אבל מצד שני יש לך את כל הקקות המיליונרים שגרים בווילות של דונמים על גבי דונמים ושצריכים אוטו בשביל להגיע מהחניה לדלת הכניסה שלהם.
אה, ואני לא מדבר על חנייה פרטית אפילו, שגם זה נחשב רמה מסויימת של מותרות.

אם יש להם את כל זה אז תגיד לי, למה הם כל כך רוצים מדינה? לומר שאף אחד לא מפריע להם לחיות זה שקר גס
וזה מה שאתה לא מבין, הם לא באמת רוצים מדינה. הם רוצים להשמיד אותך דתית-אידאולוגית. זה לא מלחמה על שטחים, זה מדינה של האיסלם כנגד היהדות - הם לא רוצים שתהיה פה בכלל - לא ביהודה ושומרון, לא בירושלים, לא בתל אביב, לא בחיפה ולא בבאר שבע. הם רוצים את כל מדינת ישראל לעצמם ולא רוצים זכר ממך. ולא טוב שם כי כלאו אותם כמו בגטו - אבל יש לכך סיבה והסיבה היא פיגועים וטרור שהיה במשך שנים בישראל עד שלא נכנסנו ועצרנו את זה.

מה ההבדל בין הגבול העתידי עם פלסטין לגבול הנוכחי עם ירדן, בסוגייה של דאע''ש?
ההבדל הוא שצה"ל יושב בגבול ירדן-ישראל (או ירדן "פלסטין" בשבילך, כדי שתבין טוב יותר אולי) ויש לצה"ל את היכולות לשמור על הגבול, בזמן שלחבריך הפלשתניאים אין יכולת כאלו ולא יהיו גם במאה הבאה בהינתן שתביא להם מדינה. אין להם יכולות טכנולוגיות, אין להם צבא, אין להם אנשים מאומנים ואין להם עשרות שנים של ניסיון צבאי ברמה גבוהה יותר מלהכין חומר נפץ וללכת להתפוצץ באוטובוס.

אתה משער השערות בכל הנושא של הפליטים, ובכל מקרה, אתה חושב שפליטים שכביכול ינסו לחדור לישראל זה יותר טוב מהמצב הקיים?
כן, כי ההבדל בנינו זה שאם אני טועה, עדיין תשאר לך מדינה. אם אתה טועה, לא תהיה לך מדינה. זה ההבדל בין השמאל לימין - אתם מוכנים לקחת הימור על חשבון הרס המדינה וחזרה ללפני 1948. הימין לא מוכן לקחת הימור כזה ובצדק. אם אתה תפתח עכשיו את כל השערים ותגיד יאללה חבר'ה חאפלה אין יותר נשק תעשו מה שאתם רוצים לא עושים לכם שום דבר - אם הם יתחילו לעשות פיגועים כל שני וחמישי לא רק שכולם יעזבו מפה, יהיו גם עשרות אלפי הרוגים בצד שלנו. ואז מה תגיד אם הם יעשו את זה? שתמחק אותם? איפה בדיוק, הם יהיו כמו שרצים בכל פינה במדינה, לך תתפוס אותם. או שאתה בעד שלום אבל להמשיך לכלוא אותם ולעשות להם אפרטהייד העיקר שיהיה שלום? אם זו הדעה שלך, כי אתה לפני כן אמרת שישראל לא מחוייבת לקשרים כלכלים עם הפלשתניאים במידה ותביא להם מדינה, זה אומר גם שאתה לא מאפשר להם לצאת לשטח ישראל וזה לא שונה ממה שקורה כיום, אז איך בדיוק פתרת את הבעיה? אז יוצא שאתה גם בעד אפרטהייד רק "חוקי". מה זה משנה אם תקרא להם עכשיו "פלסטין" או "שטח A+B+C" - השינוי בשם עושה לך אורגזמה?

קודם כל, מה הבעיה שיבכו שאני לא רוצה לעזור להם? אני לא מחויב לעזור להם כמו שאני לא מחויב לעזור לקונגו. שאלתי למה שישראל תהיהמחויבת לקיים עם פלסטין קשרים כלכליים, הרי הם לא יהיו שונים ממדינות אחרות, ואין סיבה שקשרים כאלו לא יתקיימו.
שוב, אם אתה לא מנהל איתם קשרים כלכליים, אז אתה לא באמת עשית שלום. אני לא חושב שאתה מבין מה זה שלום, לך תקרא את ההגדרה הפוליטית, מדינית וחוקית של "שלום". אתה לא יכול לעשות "שלום" עם מדינה ולומר הא חבר'ה עד פה, אני מוכן שיהיה "שלום" כדי שיהיה לנו שקט, אבל אתם לא עוברים לשטח שלנו, לא משתמשים יותר בנמל הימי שלנו (והם כן כיום ובעצם הכלכלה שלהם מתקיימת על בסיס זה), לא משתמשים בנמלי תעופה שלנו (לא ענית על השאלה האם תיתן לבנות להם נמל תעופה או לא) ובעצם דפקנו אתכם עם "שלום" העיקר שתסתמו את הפה. איך בדיוק ה"שלום" הזה שאתה מציע יעזור לחיים שלהם? זה שהם ישבו באו"ם ויגידו "יש לנו מדינה, איזה יופי הינה הדגל שלה, הינה ההמנון - יאללה חאפלה חבר'ה). לא ירדן, לא סוריה ולא ישראל יפתחו את הגבולות לאותה "פלסטין" - אז אתה נשאר עם אותה אפרטהייד.

ההבדל המהותי הוא שביהודה ושומרון היא בראשות אבו מאזן, וההבדל בינו לבין חמאס שבעזה הוא עצום, ואני בטח לא צריך להסביר אותו. ואני מציע שתתחיל למצוא פתרונות, כי אחרת השיחה הזו לא מתקדמת לשום מקום.
אוקיי:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/285975
http://www.global-report.com/disillusion/a1152-הרש-פ-44-מיליון-בחודש-למשפחות-שהידים
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/723/076.html
http://www.palwatch.org.il/main.aspx?fi=157&doc_id=13557

ואפשר למצוא עוד עשרות.

חוץ מזה, מה מפריע שאם תביא לאבו מאזן מדינה, לא יקרה בדיוק מה שקרה לו בעזה? להזכירך, לערך ב 2006 הוא נבחר בעזה להיות המנהיג של האזור, אבל החמאס גבר עליו צבאית והעיף אותו משם. מה מפריע לארגון אחר או חמאס עצמו לעשות את אותו הדבר ביהודה ושומרון ולירות עליך טילים? זה ארגון טרור יעשה את זה, לא מדינה ככה ש"אסור" לך לתקוף אותם וזה יהיה "פשעי מלחמה" כי הם מסתתרים מאחורי אוכלוסיה אזרחית. להזכירך, חיזבאללה יורה כבר עשורים מלבנון, שהיא מדינה לכל דבר, ועדיין ישראל לא יכולה להיכנס לשם ולעשות מה שהיא רוצה - להזכיר לך את הביקורת העולמית בזמן מלחמת לבנון השנייה?

אתה עוד פעם מתעלם מההבדל המהותי של מדינה מול מדינה, מה שלא קורה עכשיו. אבו מאזן יכול לטעון אותו דבר דרך אגב, על מתנחלים. לא היינו ביהודה ושומרון לפני 1993? מה? אולי אני לא מבין אותך נכון, אבל ישראל בנתה שם הרבה לפני. וכנראה לא שמת לב כמה סימני שאלה יש במה שכתבת.
אני שם לב יפה מאוד לסימני השאלה שלי, אתה זה שמתעלם מהם כי התשובות לסימני השאלה שלי מפריעים לדעה הלא רציונלית שלך ולכן אתה מדלג או מתעלם ממה שאני כותב כראות עינך. קשה לך ולחבריך השמאלנים להתמודד עם האמת והמציאות, אז או שאתם בוכים שמתחילים לעשות עליכם אד הומינם או שאתם מנסים לענות על השאלות בשאלות - דיון למופת ועוד לחשוב שרובכם יושבים באקדמיה ואמורים להיות "חכמים".

וד"א לשאלתך לגבי 1993, לפי חפירות אריכאולוגיות היינו שם הרבה לפני 1993 אז אפשר להפסיק עם "היינו או לא היינו". בשטחי C יש 400 אלף ישראלים ו 50 אלף ערבים. בשטחי A+B יש נטו ערבים ולא גר שם יהודי אחד. אז כן, שטחי C התחילו להתיישב בהם לאחר מלחמת ששת הימים כי בפועל זה שטח שאין הרבה מה לעשות איתו והוא יעיל לחקלאות ומפעלים (זול).

איך ארגוני הטרור הללו הולכים לתקוף אותנו בדיוק? אם הם ארגוני טרור סוררים כנראה שאין להם אמצעים רבים מדי, לדוגמא טילים, ואם יש להם ואבו מאזן יאפשר את זה זו בעיה אחרת, למרות שעוד פעם, אתה משער כאן דברים בלי שום ביסוס.
לא צריך אמצעי לחימה מתוכמים. אתה יודע כמה עולה לייצר קאסם? 700 שקל. אתה יודע ממה מכינים אותו? מזבל (זבל אמיתי). יש לך לפחות 5 אירגונים "סוררים" חוץ מחמאס בעזה והם לפעמים שמים עליהם פס ויורים כשמתחשק להם. מספיק שירו טיל אחד ביום על ת"א ושיהיה לך שם צבע אדום וגמרת את המדינה מבחינת חברתית וכללית. 700 שקל ביום, זה כל מה שצריך. אז כן, תמשיך לפוצץ דיונות ריקות, תגיע רחוק. וכן, אני משער דברים בלי ביסוס ששוב, הדברים שאני משער לפחות משאירים את המדינה כמו שהיא וזו עובדה. הדברים שאתה משער יכולים להביא אותך לכיכר העיר ולשרוף אותך חי תוך כדי קריאות אללה ואכבר. אז נראה לי שעדיף את הפנטזיות שלי מאשר שואה2.

נערך לאחרונה:
@GoldEagle
אגלה לך משהו קטן,אנחנו מדינה דמוקרטית.
זוהי הסיבה היחידה שלא מעיפים את חנין זועבי,בשום בצבעה נגדה (לצערנו) לא היה רוב. לא בגלל שהמדינה סלחנית..
שלא תבין לא נכון,גם אני מאוד תומך בהעפת חנין זועבי,אבל לכל דבר יש שיטות משלו.

@GoldEagle
אגלה לך משהו קטן,אנחנו מדינה דמוקרטית.
זוהי הסיבה היחידה שלא מעיפים את חנין זועבי,בשום בצבעה נגדה (לצערנו) לא היה רוב.
שלא תבין לא נכון,גם אני מאוד תומך בהעפת חנין זועבי,אבל לכל דבר יש שיטות משלו.
לא, זה כי אנחנו מדינה אובדנית ומטומטמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית