הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון לינארית דדליפט VS היי פולס

• פותח/ת השרשור Benny87
  • פורסם בתאריך

Benny87

משתמש מתחיל
35
7
נק' מוניטין:
7
35
7
במאמר החדש על הלינארית כתוב שניתן לעשות דדליפט או היי פולס, לא ממש הבנתי איך משווים בכלל בין שני התרגילים?
משהו נסה להחליף את הדדליפט בהיי פולס? האם החילוף הזה ישפר את לחיצת הבנץ? או יחליש את הסקוואט?

אז קודם כל אין לך מושג מה אתה מקשקש מבחינה לוגית: איך עומס שדדליפט גורם ותרגילים אחרים לא גורמים הוא שווה ערך לעומס שהם לא גורמים? או במילים אחרות איך אתה אומר שדדליפט לא נותן משהו שנוסף שתרגילים שמעמיסים פחות נותנים? הרי בשביל זה עושים דדליפט, כדי להעמיס יותר.

זה דבר ראשון.

דבר שני:
מה אם אני אגיד לך שאחרי אימון שכלל המון דדליפט וסקוואטים קבוע כל קיץ הייתי רץ 8-15 ספרינטים בגבעה ב30 מעלות? אני סופרמן? או שרוב האנשים בכיינים ואז מביאים את התירוץ של "אי אפשר להתאמן יום אחרי דדליפט כבד"
מה אם אני אגיד לך שקבוע באימונים הייתי עושה דדליפט כבד ואחריו יוצא לאימון במגרש שכלל ספרינטים זריזות ושינויי כיוון?
אלא אם אתה מדבר מניסיון, אל תטעה אנשים.
אז אני אומר שכל הכבוד לך, אני יודע שאחר חמישית דדליפט כבד כולי רועד ל5 דקות

בנוסף אני בטוח שהתוצאה שלך בספרינטים תהיה הרבה יותר טוב אם תשים אותם לפני הדדליפט ואל תשכח שזה מה ששחקני פוטבול מתמקצעים בו

בנוסף אני בטוח שהתוצאה שלך בספרינטים תהיה הרבה יותר טוב אם תשים אותם לפני הדדליפט ואל תשכח שזה מה ששחקני פוטבול מתמקצעים בו

אני מאמין(לפחות מקווה)שאתה מגזים,אחרי סט אחד כבד של דדליפט אתה רועד?
וגם אם התוצאה בספרינטים תהיה טובה יותר,הדדליפט יהיה מועיל יותר בטווח הארוך והעובדה ששילב את שניהם גם.

• פותח/ת השרשור
תודה לכך העונים בנושא ולא בנושא.
הבנתי דבר אחד עם יש לך כוח לעשות משהוא אחרי הדדליפט כנראה לא שמת מספיק משקל על המוט.
תמיד חפשתי איך להחליף את הדדליפט כי לא תפקדתי אחריו כשורה, לא באותו היום ולא יום אחריו.

אני מאמין(לפחות מקווה)שאתה מגזים,אחרי סט אחד כבד של דדליפט אתה רועד?
וגם אם התוצאה בספרינטים תהיה טובה יותר,הדדליפט יהיה מועיל יותר בטווח הארוך והעובדה ששילב את שניהם גם.
מועיל למה? אם אתה רוצה להשתפר בספרינטים, תעשה יותר ספרינטים.

ואכן היו רעידות בSS אחרי פרס סקוואט ודד

טענה נהדרת. בגלל זה אף ספורטאי לא נכנס בחיים לחדר כושר להרים משהו.

הוא מתכוון שתרגילי עזר יכולים לעזור לקדם את התרגיל הראשי מעבר למה שעוד אימון בתרגיל הראשי היה נותן.
לא ממש ברור למה הוא אומר את זה, הוא הרי היה בצד השני בויכוח, הצד של "לא צריך דדליפט לשיפור הפוטבול והספרינטים"...
בסדר, הוא בחור טוב, רוצה לעזור לכם.

הוא מתכוון שתרגילי עזר יכולים לעזור לקדם את התרגיל הראשי מעבר למה שעוד אימון בתרגיל הראשי היה נותן.
לא ממש ברור למה הוא אומר את זה, הוא הרי היה בצד השני בויכוח, הצד של "לא צריך דדליפט לשיפור הפוטבול והספרינטים"...
בסדר, הוא בחור טוב, רוצה לעזור לכם.
זאת די הפואנטה של תרגילי עזר. בגדול. 😃

אני עושה בייספס קרלז בתור תרגיל עזר בכדי לעזור ל...?
חשבתי שכולם יודעים:
images

(כן, אשקרה הלכתי לחפש תמונה 😃)

אני לא אוהב להחליף את התרגילים המרכזים ,אני מאמין בהתחזקות בהם מלעשות אותם

5 דקות אתה רועד ואז אתה הולך שם נעלי פקקים ומכניס את הכוס בחזרה לתיק.

אימון של ספרינטים או דדליפט לא עושים במטרה כדי לבדוק אם התוצאה משתפרת אלא כדי להתחזק או להפוך מהירים יותר (בשפה המקצועית - להמיר כוח למהירות). זה לא מעניין אם אני ארוץ יותר מהר באימון ומן הסתם שמישהו רציני לא יעשה רק אימון 1 של ספרינטים בשבוע אם המטרה הסופית היא להיות מהיר יותר, אז שוב להשמיט דדליפט זה רעיון רע.

יש גבול כמה שניתן להשתפר במהירות בסיסית. מציע לך לקרוא חומר של Kelly Bagget כדי להבין איך נוצרת מהירות. על קצה המזלג: מהירות היא תוצאה של אורך צעד ותדירות צעד. שני הפרמטרים מושפעים מכמה השרירים שלך מורגלים לספוג אימפקט וכמה כוח הם מייצרים כדי ששני הפרמטרים יעלו.
זה לא נכון. אבל זה גם לא אומר שצריך דדליפטים.
לומר שלא צריך דדליפט זו טענה שרירותית, השאלה מה המטרה ובאיזה שלב של הפיריודיזציה המתאמן נמצא, באיזה רמה הוא (אם יש לו דדליפט 220 אין סיבה ממשית שיקרע את עצמו בשביל עוד 10 קילו בדדליפט, ועדיף שיתמקד בדברים אחרים).

בנוסף להכל - מחזק מאוד את השרשרת האחורית וביניהם את המנוע המרכזי (הגלוטס), ובנוסף להכל נקודת היציאה בספרינט דומה מאוד לנקודת ניתוק המוט בדדליפט ובשני המקרים אין שלב אקצנטרי, ככה שזו תהיה טיפשות מוחלטת להמנע מדדליפט.
אני לא אוהב להחליף את התרגילים המרכזים ,אני מאמין בהתחזקות בהם מלעשות אותם
אתה פאוורליפטר, בשבילך המטרה היא נטו משקל על המוט ובתרגילים הנ"ל ולכן אין סיבה שתשקיע יותר מאמץ בדברים אחרים מן הסתם. לא קראתי את ראשית הדיון ולא יודע מאיפה הוא התפתח אבל אם כוונתך היא לפאוורליפטינג נטו אז צודק 100%.
הקשקוש הזה של ווסטסייד ברבל עם החלפת תרגילים הוא ממזמן כבר משהו שהאנשים הכי חזקים בתחום לא מאמינים בו.

5 דקות אתה רועד ואז אתה הולך שם נעלי פקקים ומכניס את הכוס בחזרה לתיק.

יש גבול כמה שניתן להשתפר במהירות בסיסית. מציע לך לקרוא חומר של Kelly Bagget כדי להבין איך נוצרת מהירות. על קצה המזלג: מהירות היא תוצאה של אורך צעד ותדירות צעד. שני הפרמטרים מושפעים מכמה השרירים שלך מורגלים לספוג אימפקט וכמה כוח הם מייצרים כדי ששני הפרמטרים יעלו.

לומר שלא צריך דדליפט זו טענה שרירותית, השאלה מה המטרה ובאיזה שלב של הפיריודיזציה המתאמן נמצא, באיזה רמה הוא (אם יש לו דדליפט 220 אין סיבה ממשית שיקרע את עצמו בשביל עוד 10 קילו בדדליפט, ועדיף שיתמקד בדברים אחרים).

בנוסף להכל - מחזק מאוד את השרשרת האחורית וביניהם את המנוע המרכזי (הגלוטס), ובנוסף להכל נקודת היציאה בספרינט דומה מאוד לנקודת ניתוק המוט בדדליפט ובשני המקרים אין שלב אקצנטרי, ככה שזו תהיה טיפשות מוחלטת להמנע מדדליפט.

אתה פאוורליפטר, בשבילך המטרה היא נטו משקל על המוט ובתרגילים הנ"ל ולכן אין סיבה שתשקיע יותר מאמץ בדברים אחרים מן הסתם. לא קראתי את ראשית הדיון ולא יודע מאיפה הוא התפתח אבל אם כוונתך היא לפאוורליפטינג נטו אז צודק 100%.
הקשקוש הזה של ווסטסייד ברבל עם החלפת תרגילים הוא ממזמן כבר משהו שהאנשים הכי חזקים בתחום לא מאמינים בו.
מסכים , אבל אני ממש לא רואה סיבה לעשות ראק פולס ובמיוחד לא בתוכנית כמו הלינארית לדעתי בזבוז זמן
המטרה של תוכניות כאלה זה להתחזק

מסכים , אבל אני ממש לא רואה סיבה לעשות ראק פולס ובמיוחד לא בתוכנית כמו הלינארית לדעתי בזבוז זמן
המטרה של תוכניות כאלה זה להתחזק
אני לא רואה סיבה לעשות ראק פולס אף פעם , חוצמזה שהוא כתב היי פולס בכותרת.

, אני יודע גם על הרבה מאמני פוטבול שלא רוצים שהשחקנים שלהם יעשו דדליפט בכלל.
שלוש סיבות לזה:
א. הסיכוי לטכניקה רעה בקלין שתגרום לפציעה נמוך מטכניקה רעה בדדליפט שתגרום לפציעה.

ב. מסורת של שנים בלי ממש מחקר מאחוריה - מודדים ומשוויצים הרבה פעמים בפאוורקלין של שחקני פוטבול. תדע שמה ששומעים ורואים
אצל המקצוענים לא דומה לכלום בתיכונים ובמכללות, שם שחקנים לועסים ברזלים ויוצאים אחריהם לאימון במגרש. אומר לך את זה על סמך אנשיםש אני מכיר שנמצאים או היו חלק מקבוצות קולג'.

ג. הביטוח אצל המקצוענים במקרה של פציעה הוא אסטרונומי ותקרת השכר בליגה המקצוענית רק הולכת ויורדת עם השנים. אם יפצע כוכב פוטבול הוא גם תופס מקום רציני בתקרת השכר וגם יצטרך לעבור שיקום וזו אבידה רצינית בנוסף למשכורת שמשלמים לו בזמן הזה שהוא שוכב ולא עושה כלום. תפעילו את הראש לא הכל שחור ולבן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית