הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

הגמד שרוצה להרים כמו הענק

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך
מזל שאני משתמש במערכת הלוגים, חשבתי שאני עושה בנץ' היום ועכשיו גיליתי שזה שבוע הפרס.🤣

Ori.S עדכן/ה את הלוג ״הגמד שרוצה להרים כמו הענק״:

עדכון לוג: 30/07/15

אחלה אימון בוקר..(כולל סרטונים)
אני עוד מפורק מהכשל בדדליפט ביום שלישי, ולא הרגשתי בנוח להעמיס משקל כבד על הגב, אז הורדתי היום הילוך בסקוואט. סט בודד של 140x5, במקום 165. מיום ראשון אני מתחיל טקסס ואתחיל ב135-140 ל5x5.

פרס - 70x5 PR. בחזרה החמישית איבדתי שיווי משקל לחלוטין, אבל העיקר שהצלחתי לנעול את המשקל. זה בחיים לא קרה לי בעבר, לא נורא.

פאוורקלין, ניסיון עם 75 ק"ג היה כבד מדי, לא ממש הצלחתי לקפוץ ומשכתי קצת עם הידיים. אחרי 3 סטים הבנתי שזה...

קרא את שאר עדכון הלוג...

אורי ממליץ בחום להתחיל נפח ראשון מ125 130
ככה תוכל למשוך עוד התקדמות בעתיד ..
להתחיל נפח ראשון כזה זה לא פשוט ואחרי כמה שבועות ...יכול להיות שתגיע לכשל..
וחוץ מזה כל הכבוד על האימון

כל הכבוד!!!!!
מסכים עם מרום לגבי הנפח סקוואט, עדיף להתחיל נמוך יותר

אורי ממליץ בחום להתחיל נפח ראשון מ125 130
ככה תוכל למשוך עוד התקדמות בעתיד ..
להתחיל נפח ראשון כזה זה לא פשוט ואחרי כמה שבועות ...יכול להיות שתגיע לכשל..
וחוץ מזה כל הכבוד על האימון

כל הכבוד!!!!!
מסכים עם מרום לגבי הנפח סקוואט, עדיף להתחיל נמוך יותר

בד"כ נפח עושים עם 90% מ5RM, המשוער שלי הוא 160-165, ככה ש140 זה פחות מ90%. בכל מקרה אתחיל מ130 כמו שאתם מציעים 😃

אורי מדוע אתה עוצר בתחתית ולא למעלה?

כי הוא לא ריפטואיסט! 😡

איפה ריפטו אומר שצריך לעצור למעלה? אשמח לציטוט, עיינתי כרגע בזריזות בספר ולא ראיתי. במשקלים גבוהים זה מקשה על התרגיל, ואני לא רוצה לשחרר לחץ מבית החזה כשאני מחזיק מוט כבד מעל הראש. 😃

בד"כ נפח עושים עם 90% מ5RM, המשוער שלי הוא 160-165, ככה ש140 זה פחות מ90%. בכל מקרה אתחיל מ130 כמו שאתם מציעים 😃

איפה ריפטו אומר שצריך לעצור למעלה? אשמח לציטוט, עיינתי כרגע בזריזות בספר ולא ראיתי. במשקלים גבוהים זה מקשה על התרגיל, ואני לא רוצה לשחרר לחץ מבית החזה כשאני מחזיק מוט כבד מעל הראש. 😃
זה כי לא חיפשת נכון. היית צריך לעשות חיפוש על הKINETIC CHAIN.
This is the position in which there is minimal leverage operating against the primary
segments of the kinetic chain - the bar to the shoulder, and the shoulder down to the mid-foot. If the
bar is directly plumb to the shoulder joints, the load applies no leverage to the shoulders. If the
shoulders are plumb to the mid-foot, the back and legs apply no leverage to the balance point. If the
bar is plumb to the mid-foot, the entire kinetic chain is in simple compression, with no leverage
against the primary segments.
עמוד 102-103.

אני לא אוהב ללכת לפי Tחוזים לדעתי הולכים לפי מה שיכולים ו 130 זה משקל בסדר אתה תראה שזה לא פשוט ..
אני התחלתי עם 120 ..

@Tank

לא הבנתי איך הציטוט הזה רלוונטי לדיון. 😁
לפעמים אני מרגיש שאני צריך להאכיל אותך בכפית 👎
כשהמוט נמצא בנעילה מעל הראש הכוח המופעל על השרשרת הקינטית מתפזר לכל השרשרת, כלומר, מכפות הידיים לכתפיים, מהכתפיים לפלג הגוף העליון ומשם לפלג הגוף התחתון. יש לך תמונה של איך זה נראה בעמוד 103. כשהמוט נמצא על החזה אז השרשרת הקינטית קצרה יותר ורוב הכוח מופעל על שרירי הכתף והטרייספס. זאת אומרת שכאשר המוט נמצא בנעילה מעל הראש פיזור הכוח גורם לכך שתתעייף פחות בזמן הנשימה והשימוש בוולסבה מהאשר אם תחליט לעשות את הפעולות האלה כשהמוט נמצא למטה.

=אין לי כוח לקרוא את הציטוט המסכן שמקס שלח.
הוא קצת צודק כי לא ציטטתי הכל, לקחתי את החלק החשוב ואז רשמתי לו באיזה עמודים הוא צריך להמשיך לקרוא בתקווה שהוא יעשה את זה לפני שהוא יפיל עליי את האחריות 🙄

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית