הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Resource icon

הגמד שרוצה להרים כמו הענק

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך
לפעמים אני מרגיש שאני צריך להאכיל אותך בכפית 👎
כשהמוט נמצא בנעילה מעל הראש הכוח המופעל על השרשרת הקינטית מתפזר לכל השרשרת, כלומר, מכפות הידיים לכתפיים, מהכתפיים לפלג הגוף העליון ומשם לפלג הגוף התחתון. יש לך תמונה של איך זה נראה בעמוד 103. כשהמוט נמצא על החזה אז השרשרת הקינטית קצרה יותר ורוב הכוח מופעל על שרירי הכתף והטרייספס. זאת אומרת שכאשר המוט נמצא בנעילה מעל הראש פיזור הכוח גורם לכך שתתעייף פחות בזמן הנשימה והשימוש בוולסבה מהאשר אם תחליט לעשות את הפעולות האלה כשהמוט נמצא למטה.

אני מקווה שאתה מבין את הבעייתיות בהבאת ציטוט שמתחיל ב"This is the..." כשאין לי מושג במה מדובר.
בכל מקרה, איך זה שכשהשרשרת מתארכת יש פחות עומס? לא מסתדר לי, במיוחד לא לאור העובדה שלמטה המוט פשוט נח על החזה.

אני מקווה שאתה מבין את הבעייתיות בהבאת ציטוט שמתחיל ב"This is the..." כשאין לי מושג במה מדובר.
בכל מקרה, איך זה שכשהשרשרת מתארכת יש פחות עומס? לא מסתדר לי, במיוחד לא לאור העובדה שלמטה המוט פשוט נח על החזה.
הוא לא נח על החזה אתה מחזיק אותו.
למעלה לעומת זאת הידים שלך נעולות וכל המשקל מופעל על כל הגוף.
(מודה לא בקיא באנטומיה אבל מה שאני מבין זה שעוד שרירים מעורבים בנעילה)

אוקיי, אם לא הצלחת להבין את ההסבר של השרשרת הקינטית אז בוא נעשה ניסוי. אני רוצה שבאימון הבא תעשה 2 סטים של פרס ל5 חזרות כדי שתרגיש את ההבדל פיזית. קח משקל שלא כבד לך יותר מדי, כמו 60 קילו ותבצע את הסטים בצורה הזאת.
בסט הראשון תסיים כל חזרה למטה, תספור עד 3 ואז תעשה עוד חזרה.
בסט השני תסיים כל חזרה בנעילה, תספור עד 3 ואז תעשה עוד חזרה.

אחר כך תספר לי מה הרגיש לך כבד יותר. תדאג לנוח מספיק זמן בין הסטים כדי שפקטור ההתאוששות לא ישחק פה תפקיד.

אוקיי, אם לא הצלחת להבין את ההסבר של השרשרת הקינטית אז בוא נעשה ניסוי. אני רוצה שבאימון הבא תעשה 2 סטים של פרס ל5 חזרות כדי שתרגיש את ההבדל פיזית. קח משקל שלא כבד לך יותר מדי, כמו 60 קילו ותבצע את הסטים בצורה הזאת.

אחר כך תספר לי מה הרגיש לך כבד יותר. תדאג לנוח מספיק זמן בין הסטים כדי שפקטור ההתאוששות לא ישחק פה תפקיד.
במשקל נמוך יותר הגיוני שיהיה לי קל יותר, בגלל רפלקס המתיחה של השרירים הפועלים. במשקל כבד אני בספק - אבל אנסה בשלישי הקרוב.
הוא לא נח על החזה אתה מחזיק אותו.
למעלה לעומת זאת הידים שלך נעולות וכל המשקל מופעל על כל הגוף.
(מודה לא בקיא באנטומיה אבל מה שאני מבין זה שעוד שרירים מעורבים בנעילה)
אתה תשתוק 😃

הצעה גרועה. ברור שהוא ירגיש יותר טוב איך שהוא רגיל.
אתה תשתוק 😃
סליחה? 😡

במשקל נמוך יותר הגיוני שיהיה לי קל יותר, בגלל רפלקס המתיחה של השרירים הפועלים. במשקל כבד אני בספק - אבל אנסה בשלישי הקרוב.

אתה תשתוק 😃
רפלקס המתיחה של השרירים הפועלים לא רלוונטי בכלל לזה. וגם משקלים קלים לא רלוונטיים כי ההבדל היחיד בשינוי המשקל הוא היכולת שלך לפקשש בטכניקה. אגב, על הדרך תנסה לענות על השאלה הזאת. למה בבנץ' פרס אתה לא עוצר למטה בין חזרות? למה בבנץ' אתה עושה חזרות שמתחילות למעלה ומסתיימות למעלה? ומה בדיוק ההבדל בין פעולת השרשרת הקינטית בבנץ' לבין עבודת השרשרת הקינטית בפרס?
הצעה גרועה. ברור שהוא ירגיש יותר טוב איך שהוא רגיל.

סליחה? 😡
אתה עוד לא מספיק בקיא בנושא הזה כדי להעביר ביקורת על מה שאני אומר.

אתה עוד לא מספיק בקיא בנושא הזה כדי להעביר ביקורת על מה שאני אומר.
אני ממש לא צריך להיות בקיא בנושא כדי להעביר ביקורת על דבר שכזה.
הוא צריך להיתרגל לעשות ככה ורק אז הוא ירגיש בהבדל.
באותה מידה שגם אותי תיקנו בהתחלה לא היה לי נוח והרגשתי מוזר ואחרי כמה אימונים הבנתי שזה יותר טוב.

אני ממש לא צריך להיות בקיא בנושא כדי להעביר ביקורת על דבר שכזה.
הוא צריך להיתרגל לעשות ככה ורק אז הוא ירגיש בהבדל.
באותה מידה שגם אותי תיקנו בהתחלה לא היה לי נוח והרגשתי מוזר ואחרי כמה אימונים הבנתי שזה יותר טוב.
ענית לעצמך יפה על השאלה. יש הבדל גדול מאוד בין "לא היה לי נוח" לבין "היה לי יותר כבד".

רפלקס המתיחה של השרירים הפועלים לא רלוונטי בכלל לזה. וגם משקלים קלים לא רלוונטיים כי ההבדל היחיד בשינוי המשקל הוא היכולת שלך לפקשש בטכניקה. אגב, על הדרך תנסה לענות על השאלה הזאת. למה בבנץ' פרס אתה לא עוצר למטה בין חזרות? למה בבנץ' אתה עושה חזרות שמתחילות למעלה ומסתיימות למעלה? ומה בדיוק ההבדל בין פעולת השרשרת הקינטית בבנץ' לבין עבודת השרשרת הקינטית בפרס?

[

השרשרת הקינטית בבנץ' קצרה מאוד, ובשלב הנעילה היא מסתכמת באורך הזרוע בלבד. לעומת זאת בפרס בשלב הנעילה השרשרת ארוכה, בעצם הכי ארוכה שניתן להגיע אליה בתרגיל מסוים. אורך הזרועות + המרחק בין הכתף לקרקע.
ההיגיון אומר לעצור כשהשרשרת הכי קצרה וכשהעומס הכי נמוך. אני לא יודע בדיוק למה עוצרים למעלה בבנץ', מניח שזה קשור לעובדה שהנחה של מוט כבד על בית החזה עם ריאות ריקות מאוויר יפריע לסטאפ ואפילו מעט מסוכן.

ברשותך אתייג את הבוס, @Beast and cheat.

ענית לעצמך יפה על השאלה. יש הבדל גדול מאוד בין "לא היה לי נוח" לבין "היה לי יותר כבד".
אם אני אגיד שהרגיש לי יותר כבד ויותר קשה לגמור את הסט כשהמוט הוחזק למטה זה יעשה לך טוב?

אם אני אגיד שהרגיש לי יותר כבד ויותר קשה לגמור את הסט כשהמוט הוחזק למטה זה יעשה לך טוב?
אם תרגיש יותר כבד בצורה הזאת אני ארגיש מעולה כי אני אתחיל לאמן אותך למקצה בנץ' כי אתה במקרה הזה תהיה תותח בלחיצות עם עצירה.
השרשרת הקינטית בבנץ' קצרה מאוד, ובשלב הנעילה היא מסתכמת באורך הזרוע בלבד. לעומת זאת בפרס בשלב הנעילה השרשרת ארוכה, בעצם הכי ארוכה שניתן להגיע אליה בתרגיל מסוים. אורך הזרועות + המרחק בין הכתף לקרקע.
ההיגיון אומר לעצור כשהשרשרת הכי קצרה וכשהעומס הכי נמוך. אני לא יודע בדיוק למה עוצרים למעלה בבנץ', מניח שזה קשור לעובדה שהנחה של מוט כבד על בית החזה עם ריאות ריקות מאוויר יפריע לסטאפ ואפילו מעט מסוכן.

ברשותך אתייג את הבוס, @Beast and cheat.
אתה מתייחס יותר מדי לשלב הנעילה במקום להתייחס לשלב שבו המוט נמצא בחלק התחתון של התנועה, כשבחלק הזה השרשרת הקינטית בבנץ' ובפרס עובדת בצורה מאוד דומה כי כאשר בפרס המוט נמצא על החזה השרשרת נגמרת שם ולא ממשיכה לעבר פלג הגוף העליון והתחתון בגלל שלא קיים קו ישר בין המוט לגוף כי מן הסתם הידיים שלך מכופפות בשלב הזה.

אם תרגיש יותר כבד בצורה הזאת אני ארגיש מעולה כי אני אתחיל לאמן אותך למקצה בנץ' כי אתה במקרה הזה תהיה תותח בלחיצות עם עצירה.
😕
אני לא מבין אם אתה מטריל אותי או שהבנת הנקרא שלך שואפת לאפס.

😕

אני לא מבין אם אתה מטריל אותי או שהבנת הנקרא שלך שואפת לאפס.
הבנת הנקרא שלי מצוינת, אתה שאלת אם אני ארגיש יותר טוב אם הגוף שלך פועל נגד חוקי הפיזיקה ותרגיש יותר קל בצורה שבה אתה אמור להרגיש יותר קשה. אני עניתי לך שבמידה והגוף שלך מגיב בצורה הפוכה לפרס הוא גם יגיב בצורה הפוכה לבנץ' וכנראה תרגיש שקל לך ללחוץ עם עצירה בתחתית.

לנוח למעלה זמן ארוך בפרס לא רעיון הכי טוב (יש דברים שלא לומדים בפיזיקה של המכינה ,למעשה מלאאא דברים 😃 זה לא רעיון טוב לנתח אנטומיה בצורה כזאת ,מדובר פה על מכניקה סטטית , על רטט ,מבנה חומרי של גוף אדם ותכונותיו הפלסטיות אלסטיות וכדומה ) ,אתה מפעיל מאמץ גזירה על המפרק כתף כשאתה מחזיק למעלה ,יתכן תהליך שנקרא buckling (קח סרגל ותלחץ אותו בכיוון הסרגל,פתאום הסרגיל יצא הצידה ותהיה מעין בטן .עכשיו תחשוב שזה קורה לך לאורך העצם כשאתה מתיישר -עצם יוצאת מהמפרק ) .אתה רוטט ואפשר להיכנס למוד שהמשקולת תעוף לך . יותר מדי שיט יכול להסתבך כשהמשקל מתחיל להיות רציני .

קיצר זה נראה לי פשוט תרגיל שאתה משתדל לא לנוח בו יותר מדי כמו שאמרו ומעיף אותו . המנוחה למטה יכולה לעייף אותך (כי יש "זרוע" - מרחק בין מפרק מסתובב לבין כוח משיכה שפועל אנכית לאדמה בגלל המשקולת ,וזה יוצר מומנט סיבוב אתה אמור להתגבר עליו . אבל נראה לי אם מניחים את המוט על הכתפיים כמו בסקוואט קדמי הכוח שאתה מפעיל כדי להחזיק אותו קטן משמעותית ) .

הסגולה שריפטו מתאר היא שכאשר אתה נועל ומתייצב כקו אחד מתחת למוט ,אין שום מומנט שמסובב את המפרקים ,כל הדוף נמצא במאמץ צירי במצב כזה ,במצב כזה אכן אתה נרפה ואין סיכוי שהמוט יעוף לך בגלל מומנט ותצתרך להפעיל מומנט נגדי מהר מאוד ,מה שיגרום לפציעה . לנוח למעלה אבל לא נראה לי כמו רעיון טוב .

(disclaimer : אני לא יודע באמת ביומכניקה ,רק את החרא שלמדתי בתואר ) .

נערך לאחרונה:
גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית