הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ss למרות הכל..

זו נקודה שלא ברורה לי, אולי מישהו אחר יוכל לשפוך על זה אור.
אבל בכל זאת, אתה צריך להגיע לכשל בכל סט, עם משקל או בלי.

• פותח/ת השרשור
אני הבנתי שצריך לעלות משקלים לאט לאט ואז להתחיל להגיע לכשל לא מההתחלה,הריי בהתחלה המשקלים יחסית קלים ומשעממים עד שאתה מתחיל לעלות במשקלים בצורה לינארית מאימון לאימון.
המטרה היא שלא תיתקע.
לגביי המתח אני ממתין לתשובה לגביי זה,כי ממה שרשום פה במאמרים באתר לא מצויין שום דבר בנוגע למה שאמרת על 15 חזרות במתח.
מחכה לתגובות לגביי זה.. ?
תודה

תעשה 3 סטים כמה שאתה יכול (אם אתה מרגיש שאתה לא הולך להצליח את החזרה הבאה, וותר עליה מראש. אל תיתקע באמצע הדרך).
תתחיל לעבוד עם משקל כשאתה מרגיש מוכן. אני לא חושב ש- 15 זה מספר מקודש. בכל מקרה עדיף לא לפני 10.
להגיע ל-15 יקח הרבה זמן. יקח לך ללמוד לעשות פאוור קלין סביר הרבה פחות זמן. תשקיע זמן בזה ותחליף כמה שיותר מהר לפאוור קלין ואז לא תצטרך לפתור את חידת ה- 15.

יש איזה קישור שמראה איזה תרגיל עומד מאחורי כל השמות האלה שאתם מביאים?
בנץ'
פאוור קלין ועוד...

תריץ חיפוש ביוטיוב:
squat
bench press
deadlift
overhead press
power clean

ואם תריץ חיפוש של שם התרגיל בתוספת מילות הקסם "מארק ריפטו" תקבל סרטוני הדרכה בכיכובו של האחד והיחיד...

פאוור קלין כל כך עדיף על מתח?

תלוי למה אתה מתכוון עדיף.
במסגרת SS, פאוור קלין עדיף. תקרא את הספר ותבין למה. זה קשור לעובדה שזה תרגיל שעובד על כח מתפרץ ולא "slow lift". ולעוד כמה דברים. זה לא אומר שאין מקום למתח בתוכנית אימון טובה. זה תרגיל מצוין. הוא מופיע כתרגיל עזר ב-SS ולא בחמישיה הפותחת (דד, סקוואט, פרס, בנצ', פאוור קלין).

• פותח/ת השרשור
בספר שלו אמורים להוסיף עם הזמן גם את המתח לתוכנית בנוסף לפאוור קלין?

• פותח/ת השרשור
קראתי וגם במאמר פה רשום כך שזה מבלבל,אתה לא מבין עם אתה אמור לעשות 15 חזרות או 8 למתח?
הבנתי שDIPS הוא אומר לא לגעת.
לא הצלחתי להבין מתוך המאמר את החלק הזה,הוא כן רוצה לעבוד על הידיים הוא לא רוצה לא מבין מה הולך פה
כי בהתחלה רשום בכלל לא להוסיף כלום,אז מישהו יכול לעשות לי פה סדר בדברים בבקשה לגבי המתח\ידיים\וכו'..
תודה

ידיים
לפני שאתם("בודיבילדרים") מקבלים התקף לב, תכינו את עצמכם כי זה יהיה קשה.
תרגיל אחד לבייספ, ותרגיל אחד לטרייספ, לא יותר, ובהחלט אפשר פחות!
כעקרון כל תרגיל עם דאמבל או ברבל לבייספס מתקבל.
אני ירחיב על זה בפוסט הבא.

דיפס
אין ממש מה לכתוב, דיפס רגילים, קצת יותר מרוחב הכתפיים יהיו טוב, טווח תנועה מלא, בלי עזרה של הרגליים.
בק אקסטנשיונס(AKA פשיטות גב)
אני לא הוספתי את זה, לדעתי לא צריך לאף אחד, הגב תחתון וה- ERECTOR SPINEOUS לדעתי לא יצליחו להחלים בתוספת הסקוואט והדדליפטים, פשוט אל תוסיפו אותם, אבל אם אתם רוצים להיות מושבתים מאימונים, תקראו בפוסט הבא.
מתח
אל תוסיפו את אלה אם אתם מחליפים מתח בפוורקלין(רק בגלל שאתם בתהליכי למידת הטכניקה).
טווח תנועה מלא, ירידה עד מרפקים ישרים, עליה עם סנטר מעל המתח.
לדעתי שום תרגילי עזר לא צריכים להתווסף, רק לאחר חודשיים-שלוש אני ממליץ להוסיף מתח, דיפס ממש לא חובה, לא רואה שום הגיון בלהכניס אותם.
ידיים זה בכלל לא נושא לדבר, לא להוסיף לדעתי בחיים, רק מעכב.

אני אספר לך משהו מדהים: המאמר בעברית לא נכתב על ידי מארק ריפטו.

זה תתרגום ותימצות של התוכנית + דעה אישית של הכותב. אם אתה רוצה לדעת מה יש בתוכנית ומה כלול או לא כלול, תצטרך לקרוא את הספר.

• פותח/ת השרשור
זה הבעיה אחי.לא מסתדר עם קריאת הספר,יש לי בעיה באנגלית ובבילון לא עוזר לי במקרה הזה.

מה שאתה אומר במילים אחרות -אתה לא יכול לעשות את התוכנית בגלל שאינך יודע אנגלית? ?

הספר יותר מדבר על התרגילים מאשר על התוכנית. אתה יכול להעלות סירטונים לפורום ולקבל פידבקים על הטכניקה שלך.

כן. אני אומר שבלי אנגלית ו/או מאמן יהיה לך יותר קשה לעשות את התוכנית. אתה נאלץ לסמוך על הפירוש של חברי הפורום. ברור שתקבל חמישים דעות אם תשאל שלושים אנשים שונים. מכיוון שאין לך מספיק ניסיון אתה גם לא יכול לשפוט איזה דעה יותר טובה.

הפיתרון:
תפוס בנאדם אחד שנראה לך מבין עניין ושעשה את התוכנית ושאל אותו את כל השאלות שלך במסרים פרטיים. הוא יתן לך תשובה אחת לכל שאלה ולא תצטרך לחשוב כל כך הרבה. ככה, אם התוכנית לא תעבוד, גם יהיה לך את מי להאשים.

אני ממליץ על אלכס (coldfire). 😃

גם אני ממליץ על אלכס. אלכס ממש אוהב לעזור, והוא עושה את זה בלב שלם ובהמון המון אהבה. תפנה אלי בפרטי, אני אביא לך את המספר שלו. אין בעיה להתקשר אליו גם בשעות לילה מאוחרות, אגב. כל פעם כשאני חוזר מאוחר (4-5 AM) אני מתקשר אליו כדי להודיע שהכל בסדר. בקיצור, גם אני ממליץ על אלכס.

נערך לאחרונה:
גם אני ממליץ על אלכס , הוא אחלה בן אדם .
בלעדיו לא הייתי מגיע לשום דבר .

פאוור קלין כל כך עדיף על מתח?

כן
אני טורח להשקיע זמן רב ללמוד אותו
אם לא הייתי מאמין שהוא כ"כ חשוב לא הייתי עושה כך
(אתה יכול לראות בלוג שלי שאני מוסיף גם מתח כיוון שהקלין שלי עדיין במשקל נמוך לצורך למידה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית