ייעוץ נתקע בטקסס כמעט בכל התרגילים.

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
התחלתי שבוע 18 של טקסס אוכל ויושן דיי בסדר. עושה רוטציה של בנץ ופרס.
יש לי כרגע כאבי רגליים (שרירים בקוואדס) חזקים בזמן סקוואט שהתחילו מזמן (חודשיים), לפני בערך שבועיים ניסיתי לעבור למתכונת לינארית רק בסקוואט ודדליפט וזה לא עזר ואני נחלשתי בסקוואט והדדליפט גם סוג של עומד במקום או אפילו קצת ירדתי בו.

לחיצות עד עכשיו הכל התקדם דיי טוב הפרס התחיל להתקע לפני שבועיים כבר בנפח, והיום גם לא התקדמתי.

אז לסיכום שאלות
1. האם כדאי לעשות הפסקה של שבוע מסקוואט ? (אולי גם דדליפט) או שעדיף לעשות סקוואט קל מאוד למשך שבוע שבועיים ?
2. האם טקסס נעשת בסייקלים ? ואני פשוט הצלחתי למשוך אותה יותר ואני צריך לעשות ריסט בבנץ ובפרס אם כן אז כמה ריסט ואם לא אז מה כדאי לעשות.

הערה: הייתה לי כוונה להתחיל חיטוב השבוע אבל בגלל הריסט או הפסקה בסקוואט אני רוצה לחזור בו למשקלים שלי ורק אז להתחיל חיטוב.

תודה לעוזרים.
נ.ב אני הולך ביום בערך 4 ק"מ

בוא תן קצת מידע, גיל, משקל, גובה, אחוז שומן מוערך, משקלי עבודה, תוכניות עבר, כמה אתה אוכל.

אני אגיד לך שלפעמים המערכת העצבית שלנו צריכה מנוחה, ולתת בה 18 שבועות של טקסס זה בהחלט דורש מנוחה,
שוב אני צריך עוד מידע ונתונים עליך כדי לומר, אבל אני מניח שאיזה שבוע ואפילו שבועיים של אימונים קלילים אולי יעשו לך טוב.

• פותח/ת השרשור
בוא תן קצת מידע, גיל, משקל, גובה, אחוז שומן מוערך, משקלי עבודה, תוכניות עבר, כמה אתה אוכל.

אני אגיד לך שלפעמים המערכת העצבית שלנו צריכה מנוחה, ולתת בה 18 שבועות של טקסס זה בהחלט דורש מנוחה,
שוב אני צריך עוד מידע ונתונים עליך כדי לומר, אבל אני מניח שאיזה שבוע ואפילו שבועיים של אימונים קלילים אולי יעשו לך טוב.

גובה 185 על 91 קילו
אחוז שומן 18%~ (מקווה)

סקוואט: היה לי 110X5 לפני שהתחילו הכאבים עכשיו בקושי מצליח 110X3
דדליפט 140X5
בנץ 105X5X5 ו 112.5X4
פרס 62.5X5X5 , 70X3

לצערי כבר לא סופר קלוריות, מעריך שבערך סביבות ה 3500, עולה כ 1.5-2 ק"ג בחודש על העליה עצמה כן מקפיד.
התחלתי באמצע ספטמבר על 78 ק"ג, בהתחלה עליתי פחות במשקל כי התחלתי מ 50 ק"ג כמעט בכל התרגילים. ועבדתי דיי הרבה זמן על טכניקה בעיקר בסקוואט ודדליפט.
התחלתי SS אז ועברתי לטקסס לפני 18 שבועות.

בגלל הכאבי שריר ברגליים לדעתך כדאי לעשות אימונים קלילים בסקוואט או בכלל לעשות הפסקה לרגליים ?

בנוסף אשמח לדעת האם אופניים פחות מאמצים את הרגליים מאשר הליכה.

לדעתי, אתה צריך לקחת שבועיים, של אימונים מאד מאד קלים, 60% אפילו
תנוח, 18 שבועות של טקסס זה הארד קור לגוף ולפעמים המערכת העצבית צריכה מנוחה, תנסה את זה, תעשה את התרגילים אותם התרגילים
רק עם משקלים קלילים, לאט, תעבוד אולי על הטכניקה קצת, תעשה מתיחות, אל תפעיל שום סטרס בצורה כלשהי אם זה עצימות או נפח.

תראה אם פחות כואב לך בסקוואט אחרי זה, יכול להיות שיקח לך זמן לחזור לעצימות לפני השבועיים מנוחה, תבנה אותה בהדרגה,
פשוט הלחיצות שלך הן מכובדות, ולכן אתה כן צריך לעשות את זה בסייקלים, אחת לכמה זמן לעשות שבוע קל.

תנסה תראה איך תרגיש, אפילו שבוע אחד מאד קל, והשני 80%

עריכה: אני מדבר על משקלים קלילים בכל התרגילים.

• פותח/ת השרשור
לדעתי, אתה צריך לקחת שבועיים, של אימונים מאד מאד קלים, 60% אפילו
תנוח, 18 שבועות של טקסס זה הארד קור לגוף ולפעמים המערכת העצבית צריכה מנוחה, תנסה את זה, תעשה את התרגילים אותם התרגילים
רק עם משקלים קלילים, לאט, תעבוד אולי על הטכניקה קצת, תעשה מתיחות, אל תפעיל שום סטרס בצורה כלשהי אם זה עצימות או נפח.

תראה אם פחות כואב לך בסקוואט אחרי זה, יכול להיות שיקח לך זמן לחזור לעצימות לפני השבועיים מנוחה, תבנה אותה בהדרגה,
פשוט הלחיצות שלך הן מכובדות, ולכן אתה כן צריך לעשות את זה בסייקלים, אחת לכמה זמן לעשות שבוע קל.

תנסה תראה איך תרגיש, אפילו שבוע אחד מאד קל, והשני 80%

סבבה, באיזה מתכונת אתה מציעה לעשות את האימון ? של SS ? או סתם נגיד כמו טקסס/לינארית רק עם משקלים של 50-60% ?

אני חושב שלהישאר עם המתכונת של טקסס
אבל 3 סטים של 5

ותנצל את זה לעבודה איטית ולעבוד על המוביליטי שלך ועל הטכניקה.
ובנוגע לרגל, שים אחרי האימון קרח איפה שכואב.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שלהישאר עם המתכונת של טקסס
אבל 3 סטים של 5

ותנצל את זה לעבודה איטית ולעבוד על המוביליטי שלך ועל הטכניקה.
ובנוגע לרגל, שים אחרי האימון קרח איפה שכואב.
תודה. זה לא רגל זה 2 הרגליים, ואין כאב סתם ככה, רק כאשר אני מתישב או קם (עושה תנועה של סקוואט)

נשמע מאוד הגיוני, אם לא יהיו פה הצעות אחרות זה מה שאני יעשה.

ובכל מקרה אשמח אם מישהו יוכל להגיד האם אופניים פחות מאמצות את הרגליים מאשר הליכה. (לאותו מרחק)

איפה הכאב?

ובנוגע לאופניים לא רוצה לומר סתם, אני רק יודע שמופעל פחות לחץ באספקט שכשאתה הולך אתה מתמודד עם פי 3 משקל גוף בכל צעד, ובאופניים אתה דוחף וחלק מהנסיעה אתה משתמש במומנטום.

• פותח/ת השרשור
איפה הכאב?
בשרירים של ה QUADS. לאורך כל השריר. הכאב הוא רק כאשר אני עושה את תנועת הסקוואט , נגיד קם או יושב על כיסא, וזה כזה כאב חד ברגע שאני יושב/עומד הכאב נעלם.

נשמע שאתה צריך אפילו, הפסקה מסקוואט בכלל לאיזה שבוע, לא רצוי להתאמן עם כאב.
וקרח...

אם ההפסקה לא מספיקה, יש לך מאמר מצוין על פרוטוקול הפציעות, שעזר לי מאדדד כשחזרתי מפציעת כתף.

נשמע כמו דלקת שנובעת מעומס. לי היה את זה ותמיד יש על אש קטנה. ממליץ באמת שבוע-שבועיים מנוחה או סקוואט קל מאוד. בהמשך לעשות התאוששות אקטיבית-
סטים של 20-30 חזרות באיזור הכואב עם משקל נוצה (מוט ריק - 40 קילו~) אפשר גם במכונות אם זה מבודד את האיזור הכואב
משחות, קרח, סאונה, אמבטיה חמה/קרה וכו'.

אל תהיה מודאג רק תטפל בזה. זה נשמע משהו נפוץ מאוד.

• פותח/ת השרשור
נשמע שאתה צריך אפילו, הפסקה מסקוואט בכלל לאיזה שבוע, לא רצוי להתאמן עם כאב.
וקרח...

אם ההפסקה לא מספיקה, יש לך מאמר מצוין על פרוטוקול הפציעות, שעזר לי מאדדד כשחזרתי מפציעת כתף.
נשמע כמו דלקת שנובעת מעומס. לי היה את זה ותמיד יש על אש קטנה. ממליץ באמת שבוע-שבועיים מנוחה או סקוואט קל מאוד. בהמשך לעשות התאוששות אקטיבית-
סטים של 20-30 חזרות באיזור הכואב עם משקל נוצה (מוט ריק - 40 קילו~) אפשר גם במכונות אם זה מבודד את האיזור הכואב
משחות, קרח, סאונה, אמבטיה חמה/קרה וכו'.

אל תהיה מודאג רק תטפל בזה. זה נשמע משהו נפוץ מאוד.

תודה לכם, עד עכשיו בכלל לא חשבתי שזה יכול להיות פציעה וחשבתי שזה סתם עומס יתר, אני באמת יעשה הפסקה של שבוע בערך ואז יחזור במתכונת פציעות אם עליה בין אימונים.

אבל שזה לא ילחיץ אותך או חס וחלילה ימנע ממך לעשות סקוואט, תמיד יהיו כאבים אם תעשה ספורט (כל ספורט על בסיס קבוע לא רק משקולות) פשוט תדע להקשיב לגוף שלך, ואני מצטרך לשאר החבר'ה פה ובאמת חושב שמין שבוע DELOAD (סטייל 5/3/1) שתוריד את כל השמקלים ב20% ואפילו יותר (בעיקר בסקוואט שבאמת כואב לך) יעשה לך טוב ואפילו תן עוד שבוע כזה בסקוואט עד שבאמת תרגיש בנוח לחזור ולטפס למשקלי עבודה שלך.

נ.ב היחס בין הלחיצת חזה שלך לסקוואט הזוי לחלוטין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית