הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צוות מדענים הצליח לייצר חזירים בעלי מסת שריר כפולה מהרגיל - אצלנו בצלחת בקרוב?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך
מפריע לי שלוחמי 'זכויות' בעלי החיים מנכסים לעצמם את המושגים מוסרי ואכזרי.
ממש לא. טענתי בעבר ואני עדיין טוענת- התפיסה שלי ושלך להגדרת הטוב והרע היא לא זהה.
פעולה אחת יכולה להתפס על ידי בן אדם מסויים כאכזרית ועל השני כתקינה לחלוטין.
תגיד לי שכללי המוסר שלך לא נכללים על בעלי חיים ואני אקבל את זה.. הרי זה סך הכל תוצר של הדרך בה אני ואתה גדלנו שיצרה ביננו שונות.
למשל.. דוגמא קיצונית..תפיסת המוסר שלנו לעומת תפיסת המוסר של שבט קניבלים.

אנחנו לא צריכות להוכיח שמבחינתו ישנה אכזריות מכיוון שזו תפיסה סובייקטיבית.
כל אחד מאיתנו ימשיך לראות את הדברים בעיניים שלו. בגלל זה רשמתי שלפי דעתי המעשה אכזרי. לא מנסה לגרום לך לחשוב אחרת אלא מביעה דעה סובייקטיבית שלי ואתה רשאי להביע את שלך. איך זה מפריע לך אפשר לשאול?

לא ביקשנו שתוכיחי, אלא שתסבירי.

ההנחה שלך היא שהמוצר ddt הוא האםשרות היחידה למנוע מלריה וזה לא נכון.. לדוגמא: ייבוש ביצות
וה"חלקי אמיתות" היה מכוון לטיעונים שלך באופן כללי.. שישנו קשר ישיר ובלעדי לכך שהנדסה גנטית זה מה שיפתור בעיית רעב בעולם. נכנסים עוד שלל גורמים ואין הוכחה.
זה שיש עוד דרכים להלחם במלריה זה דבר אחד, זה שאנשים מתו בגלל סביבתנים שמנעו ומונעים שימוש בDDT זה דבר אחר לגמריי.
זה לא חלקי אמיתות. זו התמונה. GMO ודשנים הורידו את הרעב. לא היפסטרים טבעונים
ממש לא. טענתי בעבר ואני עדיין טוענת- התפיסה שלי ושלך להגדרת הטוב והרע היא לא זהה.
פעולה אחת יכולה להתפס על ידי בן אדם מסויים כאכזרית ועל השני כתקינה לחלוטין.
תגיד לי שכללי המוסר שלך לא נכללים על בעלי חיים ואני אקבל את זה.. הרי זה סך הכל תוצר של הדרך בה אני ואתה גדלנו שיצרה ביננו שונות.
למשל.. דוגמא קיצונית..תפיסת המוסר שלנו לעומת תפיסת המוסר של שבט קניבלים.
למה לא?הם נכללים. אני פשוט לא עושה האנשה לבעלי חיים.

זה שיש עוד דרכים להלחם במלריה זה דבר אחד, זה שאנשים מתו בגלל סביבתנים שמנעו ומונעים שימוש בDDT זה דבר אחר לגמריי.

... או משתמש בשיטות דמגוגיות אחרות, כגון שימוש במילים אשר מבדיחות בין בני אדם לבעלי חיים, כגון "גופה" (במקום פגר), "רצח" (במקום שחיטה) וכו'...
וזאת על מנת לקרב את לבבות המאמינים האדוקים במר"ן ג. יורופסקי

לפי התפיסה הסובייקטיבית שלך, איפה כללי המוסר שלך באים לידי ביטוי ככל שזה נוגע לבעלי חיים?
אני אוהב בעלי חיים, אני מגדל חתולה ובכללי מסתייג מאלימות כלפיהם והתעללות בהם.
עם זאת, אני לא משלה את עצמי. בעלי חיים לא מבינים את המונח 'זכות' והם לא אנושיים, משהו שלהרבה מאוד אנשים קשה להגיד.

עם זאת, אני לא משלה את עצמי. בעלי חיים לא מבינים את המונח 'זכות' והם לא אנושיים, משהו שלהרבה מאוד אנשים קשה להגיד.

לפני ששתית חלב, או אכלת דבש, ביקשת את רשות הפרה או השבורההדבורה לקחת לה את תוצרתה?

אתה כל כך בטוח בקשר הבלעדי הזה בין הנדסה גנטית לבין צמצום הרעב העולמי.. יש לך הוכחה מדעית לכך? ושלא נכנסו גורמים אחרים למשוואה?

איפה ההסתייגות לאלימות באה לידי ביטוי?
אני מנסה להבין את התפיסה הכללית שלך..

אני לא אדם אלים.
התפיסה הכללית שלי היא חיה ותן לחיות, עד שמתחילים להטיף לך.
אהה יופי.. אז עכשיו גם אסור לי להביע דעה כי תקבל אותה כהטפה? והדעה שלי לא פוגעת לך ברכוש ככה שאני לא מבינה למה זה לא מסתדר עם הגישה הליברטריאנית שלך.

אוקיי אז אתה טוען שבעלי חיים כן נכללים בהגדרת המוסר שלך..מהי ההגדרה שלך בראש למתי תקין לגרום לפגיעה בריאותית בחיה ומתי לא?

אהה יופי.. אז עכשיו גם אסור לי להביע דעה כי תקבל אותה כהטפה? והדעה שלי לא פוגעת לך ברכוש ככה שאני לא מבינה למה זה לא מסתדר עם הגישה הליברטריאנית שלך.

אוקיי אז אתה טוען שבעלי חיים כן נכללים בהגדרת המוסר שלך..מהי ההגדרה שלך בראש למתי תקין לגרום לפגיעה בריאותית בחיה ומתי לא?
ממש לא. תביעי את דעתך חופשי, גם באמצעות דמגוגיה נלוזה.

כל אחד שיעשה מה שבא לו. אם אראה מישהו פושט את העור לחיה אתערב. אם אראה חברה שלטעמי מתעללת שלא לצורך בבעלי חיים, אמנע מלקנות מוצרים שלהם. בשום פנים ואופן אני לא תומך בחקיקה נגד התעללות בבעל חיים.

ממש לא. תביעי את דעתך חופשי, גם באמצעות דמגוגיה נלוזה.

כל אחד שיעשה מה שבא לו. אם אראה מישהו פושט את העור לחיה אתערב. אם אראה חברה שלטעמי מתעללת שלא לצורך בבעלי חיים, אמנע מלקנות מוצרים שלהם. בשום פנים ואופן אני לא תומך בחקיקה נגד התעללות בבעל חיים.
יפה . אז תפיסת המוסר שלנו כלפי בעלי חיים אולי לא זהה, אבל קרובה.
כמו שאתה חושב שחברה שמתעללת ללא צורך בבעלי חיים היא ראויה להחרמה כך גם אני.
העניין הוא שאת הגדרת הצורך כל אחד מאיתנו מפרש בצורה סובייקטיבית אחרת..
אני למשל חושבת שלצורך הנאה יהיה מיותר להרוג בעל חיים, כשאפשר לחפש אלטרנטיבות אחרות.
ולמשל בעניין הזה של הנדסת חזירים למאכל, אני לא רואה שהוכח מדעית שזה יצמצם את הרעב העולמי. אפשר לשער השערות..
כמו הטיעון שלך שהנדסה גנטית זה מה שצמצם את הרעב בעולם- לגביו אני עדיין מחכה להוכחה חד משמעית.
לא הסברת.
לתת קשר נסיבתי, כגון "חיות מהונדסת גם... השלם את החסר" לא מסביר מה אכזרי כ"כ בהנדסה גנטית של חיות.
בתהליך פגעו בריאותית בבעלי חיים. עובדה, נכון?
אם זה אכזרי או לא אני לא יכולה להתווכח איתך על זה, בגלל שההגדרה לאכזריות משתנה בין בני אדם , בפעם האלף.

זה כמו שמישהו יעלה לפה תמונה של שמלה ואני אכתוב שלפי דעתי היא לא יפה. ואז @עדי.מ. שחושבת שהשמלה יפה תתווכח איתי על זה 😃 אין טעם..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית