עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
חגורה לא באה במקום טכניקה לעולם. זה נושא אחר.בעיניי לא רציני למתאמן מתחיל להצטייד בחגורה לפני שהפנים את הטכניקה כראוי ואף תירגל אותה כך שלכל הפחות גם איננה נקייה מספיק לפחות היא מלוטשת.
התעלמתי כי עדיין לא אמרת איך שריר יכול לבצע באופן איזומטרי פעולות שונות, ולא אמרת מה השוני בכלל.משונה לי שהתעלמת לחלוטין מהדיון של אתמול. אף טענה בזכות היחלשות שרירי הליבה לא הונחה אלא אחת הגורסת שאופן הכיווץ בעת שימוש בחגורה שונה.
נכון, והסברתי למה אפשר להרים איתה יותר משקל, וזה כי שרירי הליבה יכולים לעבוד חזק יותר:זהו האלמנט היחיד שכן החגורה לא נלחצת כנגד המצח, היא איננה חליפת לחץ או רצועות ברכיים ואינה אוגרת אנרגיה מתוך אלסטיות. מצד שני, היא גם לא חגורת הקסמים של הארי פוטר...
שרירי הליבה עובדים יותר ולכן נושאים בנטל גדול יותר מאשר בלי חגורה, וזו הסיבה שניתן להרים יותר עם חגורה - כי עמוד השדרה יציב יותר ושרירי הליבה קשיחים יותר, אשר אלו שני דברים אשר תורמים להעברת הכוח מהירך/ברך דרך הגב בצורה יעילה יותר - בדיוק כמו שסקוואט בנעלי ריצה דחיסות מאבד אנרגייה לעומת נעלי WL קשיחות
אני האחרון שמעודד ציוד PL, אפילו לפאוורליפטרים. אני לא רואה שום צורך במשהו מעבר לנעליים וחגורה ל99% מהמתאמנים, ואפילו מהמתחרים. ומגנזיום כמובן.ללא קשר, תמיד מצאתי משעשע ההצטיידות של מתאמן מתחיל בציוד PL לרמה תחרותית. מרגיש (ובאמת לרוב זה כך) כאילו המתאמן משוכנע שבעצם ההצטיידות הוא כבר כמעט נוגע...
"פעולות שונות" הן בדיוק אותה דריכות בסיוע החגורה המאפשרת להפיק את אותה התוספת למוט וברור שמגיעה מהליבה (להלן מיקום החגורה...)חגורה לא באה במקום טכניקה לעולם. זה נושא אחר.
התעלמתי כי עדיין לא אמרת איך שריר יכול לבצע באופן איזומטרי פעולות שונות, ולא אמרת מה השוני בכלל.
וסיכום הטיעונים כנגד חגורה לא הגיע מתוך סיכום הטיעונים שלך, אלא סיכום הטיעונים ה"רגילים" שאני שומע על הנושא הזה כל פעם שהוא עולה, פשוט הפעם לא ממך.
נכון, והסברתי למה אפשר להרים איתה יותר משקל, וזה כי שרירי הליבה יכולים לעבוד חזק יותר:
אני האחרון שמעודד ציוד PL, אפילו לפאוורליפטרים. אני לא רואה שום צורך במשהו מעבר לנעליים וחגורה ל99% מהמתאמנים, ואפילו מהמתחרים. ומגנזיום כמובן.
אז אתה גם טוען שהחגורה מאפשרת לשרירי הליבה לעבוד חזק יותר?"פעולות שונות" הן בדיוק אותה דריכות בסיוע החגורה המאפשרת להפיק את אותה התוספת למוט וברור שמגיעה מהליבה (להלן מיקום החגורה...)
מנקודת המבט שלי נראה שהבנו אחד את השני הרבה פחות מאשר לא הסכמנו... 😃
אני מסתייג מהמונח "חזק יותר". לחץ החגורה יוצר דריכות והאחרונה יוצרת "פיצוי" (מסתייג ומשתמש במונח בכל זאת 😃) מסויים וכנראה גם שימור עדיף של הכיווץ.אז אתה גם טוען שהחגורה מאפשרת לשרירי הליבה לעבוד חזק יותר?
אז אם עמוד השדרה יציב יותר, ושרירי הליבה קשיחים יותר, איך זה אפשרי שהם לא מייצרים יותר כוח?אני מסתייג מהמונח "חזק יותר". לחץ החגורה יוצר דריכות והאחרונה יוצרת "פיצוי" (מסתייג ומשתמש במונח בכל זאת 😃) מסויים וכנראה גם שימור עדיף של הכיווץ.
שוב, קשיחות/מאמץ/חזק יותר הם מונחים מדידים כמותית ולכל אחד מהם משמעות שונה הגם שהם משפיעים האחד על השני. אני באופן אישי לא רואה כיצד ניתן להגיע לרזולוציה כזאת.
אין ספק שהתרומה הכוללת מכיוון הליבה עדיפה תוך שימוש בחגורה ככל שהדבר מתייחס למשקל על המוט.
יותר נכון לרשום שללא חגורה הם מייצרים פחות כח. במהלך ביצוע התרגיל ללא חגורה סביר שחלק מהכוח מתפספס כתוצאה מאובדן כיווץ מסויים ואותה היציבות שציינת. מדובר דווקא בטיעון טוב בזכות דחיית השימוש בחגורה עד לתירגול מירבי של עבודת הליבה וצמצום אותם "פספוסים" ככל שניתן.אז אם עמוד השדרה יציב יותר, ושרירי הליבה קשיחים יותר, איך זה אפשרי שהם לא מייצרים יותר כוח?
על אילו "פספוסים" אתה מדבר? לאן הכוח בורח? ואיך חגורה מונעת ממנו "לברוח"?יותר נכון לרשום שללא חגורה הם מייצרים פחות כח. במהלך ביצוע התרגיל ללא חגורה סביר שחלק מהכוח מתפספס כתוצאה מאובדן כיווץ מסויים ואותה היציבות שציינת. מדובר דווקא בטיעון טוב בזכות דחיית השימוש בחגורה עד לתירגול מירבי של עבודת הליבה וצמצום אותם "פספוסים" ככל שניתן.
ושוב, בוודאי שלא ניתן לצמצמם לחלוטין וככל שהמשקל על המוט יעלה כך גם המלוטש שבמרימים יחווה חלק מהם וזהו בדיוק השלב בו ראוי להכניס את החגורה לשימוש.
על אילו "פספוסים" אתה מדבר? לאן הכוח בורח? ואיך חגורה מונעת ממנו "לברוח"?
אני לא מבין על מה אתה מדבר.
בדיוק אותו אובדן כח כתוצאה מאבדן כיווץ ויציבות עמוד השדרה.אז אם עמוד השדרה יציב יותר, ושרירי הליבה קשיחים יותר, איך זה אפשרי שהם לא מייצרים יותר כוח?
הטענה שלי היא שאין שום "אובדן". עם חגורה שרירי הליבה מסוגלים להפעיל יותר כוח כי יש להם התנגדות, וזה עובד בדיוק כמו בשרירי החזה שיכולים לייצר יותר כוח כשהם לוחצים מוט ששוקל 120 ק"ג VS כשהם לוחצים מוט ריק. ולכן הם יותר קשיחים. היציבות של עמוד השדרה + הקשיחות שמעבירה את הכוח מהרגליים דרך הגב טוב יותר למוט, נותנים לנו להרים עם החגורה יותר משקל.בדיוק אותו אובדן כח כתוצאה מאבדן כיווץ ויציבות עמוד השדרה.
בהחלט. מסכים. אלא שמתאמן שמעולם לא תירגל או לפחות לא תירגל מספיק שמירת הכיווץ ויציבות עמוד השידרה לאורך כל התנועה הטכניקה שלו פגומה וראוי שידחה השימוש בחגורה.ודרך אגב, חגורה תוסיף לך אותם אחוזים למשקל העבודה כשהסקוואט שלך 140 קילו וגם כשהסקוואט שלך 200 קילו. בהנחה שהתאמנת זהה בשני המקרים. אז אני לא מבין על איזה סקיל אתה מדבר כאן, וחשוב מכך, על איזה כוח אתה מדבר ש"בורח" למקום כלשהו.
האובדן הוא בחוסר היכולת לשמר כיווץ ויציבות של עמוד שידרה לאורך כל טווח התנועה.הטענה שלי היא שאין שום "אובדן". עם חגורה שרירי הליבה מסוגלים להפעיל יותר כוח כי יש להם התנגדות, וזה עובד בדיוק כמו בשרירי החזה שיכולים לייצר יותר כוח כשהם לוחצים מוט ששוקל 120 ק"ג VS כשהם לוחצים מוט ריק. ולכן הם יותר קשיחים. היציבות של עמוד השדרה + הקשיחות שמעבירה את הכוח מהרגליים דרך הגב טוב יותר למוט, נותנים לנו להרים עם החגורה יותר משקל.
אם יש לך רעיון למכניזם של אובדן כוח כפי שאתה מציע, אני יותר מאשמח לשמוע מה נאבד, ולאן.
עבור מתאמן מתקדם, החל ממשקל מסויים גם הטכניקה הטובה ביותר ככל שהדבר נוגע לשמירה על כיווץ ויציבות עמוד השידרה (אלה בדיוק שאתה הגדרת כעדיפים תוך שימוש בחגורה) לא יספיקו ושימוש בחגורה הופך מנדטורי.
למה היכולת הזו תלויה בחגורה? ולמה היכולת הזו לא משתפרת בזמן שהסקוואט שלך עולה מ140 ל200?האובדן הוא בחוסר היכולת לשמר כיווץ ויציבות של עמוד שידרה לאורך כל טווח התנועה.
אז איך אתה מגיב על זה:מדובר בהיבט טכני טהור
ככה:חגורה תוסיף לך אותם אחוזים למשקל העבודה כשהסקוואט שלך 140 קילו וגם כשהסקוואט שלך 200 קילו.
הרי אם מדובר כאן בסקיל ו/או טכניקה, אז למה שכשאתה מגיע ל200 הסקיל הזה לא יהיה טוב יותר מכשהיית ב140, ולכן חגורה תוסיף לך אחוז קטן יותר ב200 מאשר ב140?בהחלט. מסכים.
מצטרף לשאלה של אלכס, לא יספיקו למה?עבור מתאמן מתקדם, החל ממשקל מסויים גם הטכניקה הטובה ביותר ככל שהדבר נוגע לשמירה על כיווץ ויציבות עמוד השידרה (אלה בדיוק שאתה הגדרת כעדיפים תוך שימוש בחגורה) לא יספיקו ושימוש בחגורה הופך מנדטורי.
אני מרגיש שאני חוזר על עצמי כמו תוכי. אין טעם לשאלות חוזרות.לא יספיקו למה?
שוב, שים לב כמה מהתגובות אתה מחזיר כשאלה.ניחא. אלא שהן שאלות חוזרות...😳למה היכולת הזו תלויה בחגורה? ולמה היכולת הזו לא משתפרת בזמן שהסקוואט שלך עולה מ140 ל200?
אז איך אתה מגיב על זה:
ככה:
הרי אם מדובר כאן בסקיל ו/או טכניקה, אז למה שכשאתה מגיע ל200 הסקיל הזה לא יהיה טוב יותר מכשהיית ב140, ולכן חגורה תוסיף לך אחוז קטן יותר ב200 מאשר ב140?
מצטרף לשאלה של אלכס, לא יספיקו למה?
ובנוסף, שוב, אם מדובר על היבט טכני, איך יתכן שהוא לא השתפר ברבע אחוז מאז שהיית ב140 בסקוואט עד שהגעת ל340 בסקוואט? כי הרי כבר הסכמנו על כך שחגורה תוסיף לך אותם אחוזים למשקל העבודה בין אם הוא 140 או 200.
התגובות שלך מתבססות על "אי אפשר לדעת הכל", ולכן לא נותנות תשובות לשום שאלה. אם זו הגישה, אז אין סיבה לטעון שום דבר מלכתחילה.שוב, שים לב כמה מהתגובות אתה מחזיר כשאלה.ניחא. אלא שהן שאלות חוזרות...😳
אם אינך מוצא את התשובות לשאלותיך בתגובותיי הקודמות כנראה שניגשת אליהם במידה מסויימת של אטימות.
כבר עניתי לך על שאלתך וכעת אתה גורם לי לחזור עליה כמו תוכי. אני אדם סבלני מאוד אבל עושה רושם שחזרות מרובות לא יועילו. נסה לעבור כמה פעמים על תגובותיי הקודמות ואז צטט לי באיזה מהן אני עלול לחשוב שהמענה מצוי... 😃
האם אני מבין נכון שאין מחלוקת על כך שעם חגורה אפשר להרים יותר מאשר בלעדיה? אם כן, אני חוזר על מה שנשאל קודם: למה לא להשתמש בה מהיום הראשון? מה פשר הטענה "אין טעם ... לפני X פלטות"? אם אני מתאמן מתחיל שמסוגל לעשות סקוואט עם 2 ק"ג בלי חגורה ו 4 ק"ג עם חגורה, לא יותר כדאי לי להרים 4 ק"ג מבחינת גרוי שרירי המטרה?
אישית היום כשאני לא מגיע כבר לRM5 אמיתי בסקוואט(בזמנו 185) אני לא מרבה להשתמש בחגורה ואם כבר אני משתמש בה אז זה לרוב דווקא בפרס, בדדליפט בכלל לא, בבנץ' לא השתמשתי מעולם ובסקוואט אני פשוט עובד בטווחי חזרות גבוהים יותר.
אני דווקא חושב שיש יותר תועלת בחגורה בעבודת נפח, מאשר במשקלים שמתקרבים ל-1RM. יותר קל לעשות הרבה סטים/חזרות. בפרס אף פעם לא שמתי לב להבדל עם ובלי.