ייעוץ חגורה. מתי איך ואם בכלל?

• פותח/ת השרשור NotBob
  • פורסם בתאריך

NotBob

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
14
148
17
היי, חשבתי להתחיל להשתמש בחגורה אחרי כמה המלצות אבל אני לא מבין כלום בזה.
למה להשתמש בחגורה?
איך להשתמש בזה?
ואיך אני יכול לדעת אם זה בכלל כדאי לי?

יש לי מזל שזה ירד מהחומר לימוד בטכניון או שהייתי נכשל 😃
בפקולטות שמצריכות סנפלינג להגיע אליהן (אוירונאוטיקה/מכונות) דווקא חורשים את הנושא... 😉

מה הסיבה להעדיף ששרירי הליבה יעבדו פחות מאשר יותר?
אני לא מדבר על מישהו שהתחיל אתמול. למשל בסקוואט 110 ומעלה.

בדדליפט החגורה מפריעה לי בסטאפ כך שאני כמעט ולא משתמש בה(מה גם שהיא נרפית בסט אפ ולא לוחצת כמו בסקוואט), בבנץ' לא הפקתי ממנה תועלת מעולם כי היא רחבה מדי.

בקשר לסקוואט זו העדפה אישית שלי, אני לא רואה סיבה לחגורה במשקלי חימום, כשאני עובד עם 75 או 80 אחוז מהRM5 אני לא רואה סיבה לחגורה.
גם באימון נפח/עצימות הייתי חוגר רק בחימום האחרון ובסטים של העבודה.
מי החליט שצריך בצורה גורפת להתחיל לחגור מ110 ולא מ140 או 132.5 וכו'?

75% מ-5RM זו לא עבודה שאפשר לקרוא לה אימון כוח, כך שזה לא ממש רלוונטי לדבר על הניסיון האישי שלך בלי חגורה. אף אחד גם לא אמר כאן שצריך לחגור בחימום, או שיש משקל אבסולוטי שחייבים לחגור ממנו.
אסור לי לענות תוך כדי אירובי (ושוב אני עושה את אותה טעות...)

את המומנט יוצרת החגורה
תמונה מצורפת
צפה בקובץ המצורף 28161

איזה כוח מייצר את המומנט המצויר כאן?
בכל אופן, ברור למדי שחגורה מפחיתה את הסיכון לפגיעה בעמוד השדרה והאחרון רב יותר במשקלים גבוהים, אבל ישנם היבטים נוספים, ליטוש ההאופן בו מתאמן מחזיק ליבה ומונע קימור למשל.

לא, זה לא ברור. יש נתונים?

75% מ-5RM זו לא עבודה שאפשר לקרוא לה אימון כוח, כך שזה לא ממש רלוונטי לדבר על הניסיון האישי שלך בלי חגורה. אף אחד גם לא אמר כאן שצריך לחגור בחימום, או שיש משקל אבסולוטי שחייבים לחגור ממנו.

מסכים, וכמו שכתבתי:

אישית היום כשאני לא מגיע כבר לRM5 אמיתי בסקוואט(בזמנו 185) אני לא מרבה להשתמש בחגורה ואם כבר אני משתמש בה אז זה לרוב דווקא בפרס, בדדליפט בכלל לא, בבנץ' לא השתמשתי מעולם ובסקוואט אני פשוט עובד בטווחי חזרות גבוהים יותר.

אני עובד לשמיניות כרגע ולא במתכונת של חמישיות ובאמת לא רואה צורך בחגורה עם 140 קילו או פחות מזה

מז"א עדיף שישקיעו בנעליים? הכוונה לנעלים מקצועיות שהם לא אולסטאר? כמו 2.0 POWERLIFT למשל?
כן, למשל(למרות שיש נעליים עדיפות בהרבה ולא הייתי ממליץ עליהן כנעל התחלתית)

בדדליפט החגורה מפריעה לי בסטאפ כך שאני כמעט ולא משתמש בה(מה גם שהיא נרפית בסט אפ ולא לוחצת כמו בסקוואט), בבנץ' לא הפקתי ממנה תועלת מעולם כי היא רחבה מדי.

בקשר לסקוואט זו העדפה אישית שלי, אני לא רואה סיבה לחגורה במשקלי חימום, כשאני עובד עם 75 או 80 אחוז מהRM5 אני לא רואה סיבה לחגורה.
גם באימון נפח/עצימות הייתי חוגר רק בחימום האחרון ובסטים של העבודה.
מי החליט שצריך בצורה גורפת להתחיל לחגור מ110 ולא מ140 או 132.5 וכו'?
בדדליפט חגורה בהחלט יכולה להפריע להכנס לסט אפ, כי צריך ליצור עמוד שדרה ניטרלי בניגוד לסקוואט שהוא מתחיל ככזה וצריך "רק" להשאיר אותו ככה תוך כדי שהמשקל כבר עליך מלכתחילה. בנוסף, יש כפיפה גדולה יותר בירך (בהנחה שאין לך ידיים מאוד מאוד ארוכות). אפשר לקנות חגורה ברוחב 3 אינץ' שפותרת את כל הבעיות הנ"ל.

ובסקוואט ה110 שרשמתי היה שרירותי, זה לא עניין של מספר. זה עניין של לדעת את התרגיל ולהתחיל להתאמץ ולסחוט חזרות (עד כמה שניתן כמתחיל, כמובן שזה פחות גריינד מגריינד של 260).
גם לביי החימום, כבר אמרתי, אני לא רואה סיבה לחגור עם מוט ריק. באימונים של 3-5 חמישיות כבדות אני חוגר החל מסט החימום האחרון, ובאימון של 5RM (עצימות בטקסס) אני חוגר בשני הסטים האחרונים של החימום, שהם סינגלים עם למשל 145 ו-170.

איזה כוח מייצר את המומנט המצויר כאן?

לא, זה לא ברור. יש נתונים?
נתונים? כמה רגעים, בודק...

בדדליפט חגורה בהחלט יכולה להפריע להכנס לסט אפ, כי צריך ליצור עמוד שדרה ניטרלי בניגוד לסקוואט שהוא מתחיל ככזה וצריך "רק" להשאיר אותו ככה תוך כדי שהמשקל כבר עליך מלכתחילה.

אפשר לקנות חגורה ברוחב 3 אינץ' שפותרת את כל הבעיות הנ"ל.

מסכים לגמרי, אפילו 2.5 אינץ', תלוי במבנה הגוף.

בנוסף, יש כפיפה גדולה יותר בירך (בהנחה שאין לך ידיים מאוד מאוד ארוכות)

אתה מתכוון כמובן לגב/עמ"ש(אם היינו מדברים באנגלית היינו רושמים HIP ANGLE חדה יותר ולא היו את בעיות התרגום), סמנטיקה.

ובסקוואט ה110 שרשמתי היה שרירותי, זה לא עניין של מספר. זה עניין של לדעת את התרגיל ולהתחיל להתאמץ ולסחוט חזרות (עד כמה שניתן כמתחיל, כמובן שזה פחות גריינד מגריינד של 260).
גם לביי החימום, כבר אמרתי, אני לא רואה סיבה לחגור עם מוט ריק. באימונים של 3-5 חמישיות כבדות אני חוגר החל מסט החימום האחרון, ובאימון של 5RM (עצימות בטקסס) אני חוגר בשני הסטים האחרונים של החימום, שהם סינגלים עם למשל 145 ו-170.

אנחנו באותו הראש כאן, באימון כח משתמשים בחגורה בחימומים האחרונים וכמובן בסטים של העבודה בסקוואט

אתה מתכוון כמובן לגב/עמ"ש(אם היינו מדברים באנגלית היינו רושמים HIP ANGLE חדה יותר ולא היו את בעיות התרגום), סמנטיקה.
Hip angle זו הזווית במפרק הירך.
זווית הגב גם כמובן אופקית יותר, אבל מה שמקשה להגיע לפוזיצייה הרצויה זו זווית הירך שגורמת לצפיפות גדולה יותר + מתיחה בהאמסטרינגס (שהקיום שלה תלוי כמובן באנתרופומטריה, אבל ברוב המוחץ היא תתקיים בדדליפט).

לצורך העניין זווית גב אופקית לחלוטין + כפיפה מאוד קטנה בירך (בתסריט דמיוני כלשהו) לא תקשה עליך להגיע למנח ניטרלי, כי מה שמקשה עליך זו זווית הירך ולא זווית הגב (זווית גב אופקית תקשה עליך לשמור על הפוזיצייה בזמן ההרמה כי יש מומנט גדול יותר, אבל היא לא תקשה עליך להגיע למנח הרצוי בסטאפ, על זה רק זווית הירך תקשה).

Hip angle זו הזווית במפרק הירך.
זווית הגב גם כמובן אופקית יותר, אבל מה שמקשה להגיע לפוזיצייה הרצויה זו זווית הירך שגורמת לצפיפות גדולה יותר + מתיחה בהאמסטרינגס (שהקיום שלה תלוי כמובן באנתרופומטריה, אבל ברוב המוחץ היא תתקיים בדדליפט).

לצורך העניין זווית גב אופקית לחלוטין + כפיפה מאוד קטנה בירך (בתסריט דמיוני כלשהו) לא תקשה עליך להגיע למנח ניטרלי, כי מה שמקשה עליך זו זווית הירך ולא זווית הגב (זווית גב אופקית תקשה עליך לשמור על הפוזיצייה בזמן ההרמה כי יש מומנט גדול יותר, אבל היא לא תקשה עליך להגיע למנח הרצוי בסטאפ, על זה רק זווית הירך תקשה).

squat-angle.jpg

HIP ANGLE היא זווית המפתח(מ' בחיריק) מהירך, כפי שמצוין באיור המפורסם, אני התכוונתי שבDL היא חדה יותר.
בדדליפט החגורה בסוף תלחץ על הASIS או תהיה על הIliac Cresta בסט אפ כשהיא תחליק למטה, וכשתכנס לHIP FLEXION החגורה/הקצה התחתון פשוט ייגע/יהיה על הFLEXORS, כשאנחנו רוצים שהיא פשוט תכסה את הGUT/כרס בשביל שתעשה את העבודה שלה.

כל עניין האנגלית/עברית זו הסיבה שאני רושם לרוב באנגלית ולא בעברית בכוונה, באנגלית יש THIGH ויש HIP, אם התכוונת ב"ירך" לHIP אז אנחנו מדברים בדיוק על אותו הדבר(זה לא נקרא אגן/עמ"ש בעברית ולא ירך?)

עריכה: בדקתי, זה פשוט מפרק הירך כי האגן/עמ"ש שרשומים בחוברת בעברית באנגלית מתרגמים לPELVIS...

נערך לאחרונה:
squat-angle.jpg

HIP ANGLE היא זווית המפתח(מ' בחיריק) מהירך, כפי שמצוין באיור המפורסם, אני התכוונתי שבDL היא חדה יותר.
בדדליפט החגורה בסוף תלחץ על הASIS או תהיה על הIliac Cresta בסט אפ כשהיא תחליק למטה, וכשתכנס לHIP FLEXION החגורה/הקצה התחתון פשוט ייגע/יהיה על הFLEXORS, כשאנחנו רוצים שהיא פשוט תכסה את הGUT/כרס בשביל שתעשה את העבודה שלה.

כל עניין האנגלית/עברית זו הסיבה שאני רושם לרוב באנגלית ולא בעברית בכוונה, באנגלית יש THIGH ויש HIP, אם התכוונת ב"ירך" לHIP אז אנחנו מדברים בדיוק על אותו הדבר(זה לא נקרא אגן/עמ"ש בעברית ולא ירך?)

עריכה: בדקתי, זה פשוט מפרק הירך כי האגן/עמ"ש שרשומים בחוברת בעברית באנגלית מתרגמים לPELVIS...
כן, בהחלט. פלביס זה האגן והיפ זה הירך. התמונה מראה בדיוק את מה שאמרתי, שההיפ אנגל זו זווית הירך.
וכן בדדליפט מפרק הירך יהיה כפוף יותר, באנתרופומטריה של ידיים באורך רגיל. לכן החגורה תקשה על הכניסה לסטאפ. אבל מה שכתבת זו התוצאה של הצפיפות, לא להיפך.

כן, בהחלט. פלביס זה האגן והיפ זה הירך. התמונה מראה בדיוק את מה שאמרתי, שההיפ אנגל זו זווית הירך.
וכן בדדליפט מפרק הירך יהיה כפוף יותר, באנתרופומטריה של ידיים באורך רגיל. לכן החגורה תקשה על הכניסה לסטאפ. אבל מה שכתבת זו התוצאה של הצפיפות, לא להיפך.
כולם צריכים לעבור לאנגלית לדעתי, החיים קלים יותר ככה:s49:

מן הסתם לזה התכוונתי מלכתחילה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית