עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה שהוא אמר 😉א. זה לא כלוב, זה כאבל קרוס.
ב. מלמטה למעלה אמור להיות יותר על החזה עליון, מלמעלה למטה זה אמור לעבוד יותר על חזה תחתון.
אתה יכול לעשות לחיצות חזה בשיפוע שלילי \ פרפר בשיפוע שלילי \ מקבילים
אכן.אז בהנחה ואני עושה:
1. לחיצת חזה עם מוט - ללא שיפוע
2. כאבל קרוס מלמעלה.
3. לחיצת חזה עם מוט - שיפוע חיובי
האם זה מספיק כדי לעבוד על החזה מבחינת גיוון התרגילים?
אכן.
אין דבר כזה חזה תחתון
חזה עליון:תקן אותי אם הלוגיקה הזאת לא נכונה.
חזה עליון:
Pectoralis Major (Clavicular Head)
חזה מרכזי:
Pectoralis Major (Sternal Head)
הלוגיקה שלך לא רלוונטית ולא נכונה כשמדובר על אותו השריר.
הלוגיקה שלך נכונה למצב שבו התרגיל מפעיל את שני השרירים, כאשר תרגילים מסוימים יפעילו חזה עליון יותר וחזה מרכזי פחות או להפך, אבל לשריר ספציפי אתה לא יכול לעבוד על "חלק תחתון" או "חלק עליון" שלו
Quadricepsזה נשמע קצת לא הגיוני, פיזיקלית.
Quadriceps
השריר נקרא "ארבע ראשי" כי יש לו ארבע ראשים. זה לא שריר אחד ובגלל זה אפשר להתייחס אליו כמו לכמה שרירים
לא מצליח להבין איפה החוסר הגיון שאתה רואה. 4 ראשי = 4 ראשים = 4 שריריםסבבה.. עדיין.. אתה מתייחס לשריר הזה כ 4 מקשות שלמות. זה לא הגיוני כל כך.
אני חננת פיזיקה. אבל מה הקשר פיזיקה? זה פיזיולוגיה/אנטומיהלא חשוב.. זה משהו שחננות פיזיקה יבינו 😃
נכון שאין דבר כזה חזה תחתון אבל אין ספק שאם הוא בשיפוע תחתון עושה לחיצת חזה או פרפר בכבלים מלמעלה למטה הוא עובד יותר על הסיבים התחתונים של החזהאין דבר כזה חזה תחתון
לא מצליח להבין איפה החוסר הגיון שאתה רואה. 4 ראשי = 4 ראשים = 4 שרירים
אני חננת פיזיקה. אבל מה הקשר פיזיקה? זה פיזיולוגיה/אנטומיה
נכון שאין דבר כזה חזה תחתון אבל אין ספק שאם הוא בשיפוע תחתון עושה לחיצת חזה או פרפר בכבלים מלמעלה למטה הוא עובד יותר על הסיבים התחתונים של החזה
מלמעלה למטה הדגש הוא לחזה התחתון ומלמטה למעלה הדגש הוא לחזה העליוןתודה.. אז רק כדי להבין..
מה ההבדל בין כבל קרוס מלמעלה ומלמטה?
מלמעלה למטה הדגש הוא לחזה התחתון ומלמטה למעלה הדגש הוא לחזה העליון
כיוון הסיבים של החזה העליון והתחתון לא אותו דבר. לכן בתרגילים של פשיטה בכתף או קירוב בכתף החזה התחתון יעבוד (והחזה העליון לא יעבוד) ובתרגילים של כפיפה בכתף החזה העליון יעבוד (והחזה התחתון לא יעבוד), אבל יש תרגילים עם תנועה של קירוב אופקי בכתף (מה שקורה למשל בבנץ' רגיל) שכל החזה עובד בגלל כיוון הסיביםחח 90% מהתגובות כאן הן תולדה של "אין דבר כזה חזה עליון וחזה תחתון".🤯