הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עבודה בכלוב על החזה מלמטה

• פותח/ת השרשור name10
  • פורסם בתאריך

name10

משתמש מתחיל
26
1
נק' מוניטין:
1
26
1
איזה חלופות יש לתרגיל הזה:
upwardcablecrossovers_001.gif

הוא מאוד לא נוח לי, וכולם אומרים לי שזה התרגיל היחיד שעובד גם על חזה תחתון.

א. זה לא כלוב, זה כאבל קרוס.
ב. מלמטה למעלה אמור להיות יותר על החזה עליון, מלמעלה למטה זה אמור לעבוד יותר על חזה תחתון.
אתה יכול לעשות לחיצות חזה בשיפוע שלילי \ פרפר בשיפוע שלילי \ מקבילים

א. זה לא כלוב, זה כאבל קרוס.
ב. מלמטה למעלה אמור להיות יותר על החזה עליון, מלמעלה למטה זה אמור לעבוד יותר על חזה תחתון.
אתה יכול לעשות לחיצות חזה בשיפוע שלילי \ פרפר בשיפוע שלילי \ מקבילים
מה שהוא אמר 😉

• פותח/ת השרשור
אז בהנחה ואני עושה:
1. לחיצת חזה עם מוט - ללא שיפוע
2. כאבל קרוס מלמעלה.
3. לחיצת חזה עם מוט - שיפוע חיובי

האם זה מספיק כדי לעבוד על החזה מבחינת גיוון התרגילים?

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה חזה תחתון

גם עצם הירך שלך היא אחת.. ובכל זאת היא ענקית.
הלחץ שאתה מפעיל בנקודה מסוימת לא יהיה זהה ללץ שאתה מפעיל עליה בנקודה אחרת אחרת אם העצם הייתה נשברת, היא הייתה נשברת בכל מקום ולא בנקודה מסוימת... לכן לומר שכל העצם מרגישה בדיוק אותו הדבר זה פשוט לא נכון.
אותה לוגיקה עובדת גם על שריר.. אפילו אם כל החזה הוא שריר אחד הגירוי שהוא מרגיש בנקודה מסוימת הוא לא כמו בנקודה אחרת.. והתוצאה של הגירוי משפיעה על הגדילה.

תקן אותי אם הלוגיקה הזאת לא נכונה.

תקן אותי אם הלוגיקה הזאת לא נכונה.
חזה עליון:
Pectoralis Major (Clavicular Head)
חזה מרכזי:
Pectoralis Major (Sternal Head)

הלוגיקה שלך לא רלוונטית ולא נכונה כשמדובר על אותו השריר.
הלוגיקה שלך נכונה למצב שבו התרגיל מפעיל את שני השרירים, כאשר תרגילים מסוימים יפעילו חזה עליון יותר וחזה מרכזי פחות או להפך, אבל לשריר ספציפי אתה לא יכול לעבוד על "חלק תחתון" או "חלק עליון" שלו

• פותח/ת השרשור
חזה עליון:
Pectoralis Major (Clavicular Head)
חזה מרכזי:
Pectoralis Major (Sternal Head)

הלוגיקה שלך לא רלוונטית ולא נכונה כשמדובר על אותו השריר.
הלוגיקה שלך נכונה למצב שבו התרגיל מפעיל את שני השרירים, כאשר תרגילים מסוימים יפעילו חזה עליון יותר וחזה מרכזי פחות או להפך, אבל לשריר ספציפי אתה לא יכול לעבוד על "חלק תחתון" או "חלק עליון" שלו

אז אתה אומר למשל שעל שריר עצום כמו הארבע ראשי... הנקודה העליונה בשריר מרגישה בדיוק את אותו הגירוי כמו הנקודה התחתונה?
זה נשמע קצת לא הגיוני, פיזיקלית. זה כמו לומר שכשמכונית נוסעת על גשר כל הגשר מרגיש את אותו הלחץ בו זמנית.. זה לא עובד ככה.
אולי פשוט ההבדל הוא זניח ובגלל זה לא מתייחסים אליו...

אני אבדוק את זה.

• פותח/ת השרשור
Quadriceps
השריר נקרא "ארבע ראשי" כי יש לו ארבע ראשים. זה לא שריר אחד ובגלל זה אפשר להתייחס אליו כמו לכמה שרירים

סבבה.. עדיין.. אתה מתייחס לשריר הזה כ 4 מקשות שלמות. זה לא הגיוני כל כך.

לא חשוב.. זה משהו שחננות פיזיקה יבינו 😃

סבבה.. עדיין.. אתה מתייחס לשריר הזה כ 4 מקשות שלמות. זה לא הגיוני כל כך.
לא מצליח להבין איפה החוסר הגיון שאתה רואה. 4 ראשי = 4 ראשים = 4 שרירים
לא חשוב.. זה משהו שחננות פיזיקה יבינו 😃
אני חננת פיזיקה. אבל מה הקשר פיזיקה? זה פיזיולוגיה/אנטומיה

• פותח/ת השרשור
לא מצליח להבין איפה החוסר הגיון שאתה רואה. 4 ראשי = 4 ראשים = 4 שרירים

אני חננת פיזיקה. אבל מה הקשר פיזיקה? זה פיזיולוגיה/אנטומיה

הגוף שלך כפוף גם לחוקי הפיזיקה.
כשאתה לוחץ על שריר - לא כל נקודה בשריר מרגישה את אותו הלחץ.
ולכן, לומר שכל השריר מרגיש אותו הדבר ומגיב אותו הדבר זה פשוט לא הגיוני פיזיקלית.

נניח שריר מסוים הוא בעל שטח של 10 סמ"ר, האם כשאתה מפעיל את השריר הזה בתרגיל זה אומר שכל ה 10 סמ"ר האלה מרגישים ומגיבים אותו הדבר? ממש לא. לפחות פיזיקלית.

זו בדיוק הסיבה גם שכשאתה שובר עצם, לא כל העצם נשברת.. היא נשברת בנקודה שבה היא לא יכלה לעמוד בלחץ.

אם אתה חובב פיזיקה אז אתה מכיר את המושג 'מסה נקודתית' ו'מרכז מסה' זה בעצם אומר שבתנאים מסוימים מתייחסים לגוף גדול כמו אל גוף נקודתי.
זה בעצם אומר לקחת את מה שמרגישות כל הנקודות על השריר, לסכום אותם ולחלק במספר הנקודות. זה הערך הממוצע של מה שהשריר מרגיש...
נכון שאין דבר כזה חזה תחתון אבל אין ספק שאם הוא בשיפוע תחתון עושה לחיצת חזה או פרפר בכבלים מלמעלה למטה הוא עובד יותר על הסיבים התחתונים של החזה

זה בערך מה שרציתי לדעת 😃

חח 90% מהתגובות כאן הן תולדה של "אין דבר כזה חזה עליון וחזה תחתון".🤯
כיוון הסיבים של החזה העליון והתחתון לא אותו דבר. לכן בתרגילים של פשיטה בכתף או קירוב בכתף החזה התחתון יעבוד (והחזה העליון לא יעבוד) ובתרגילים של כפיפה בכתף החזה העליון יעבוד (והחזה התחתון לא יעבוד), אבל יש תרגילים עם תנועה של קירוב אופקי בכתף (מה שקורה למשל בבנץ' רגיל) שכל החזה עובד בגלל כיוון הסיבים

גם אם אתה עובד על סיבים שונים באותו שריר, ההבדל יהיה מזערי אם זה סנטימטר שניים מנקודה אחת בשריר לנקודה אחרת ולקרוא לזה תרגיל שעובד על חלק אחר בשריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית