נק' מוניטין:
11,357
- 9,149
- 5,628
- פותח/ת השרשור
תודה רבה! P:לגמריי.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תודה רבה! P:לגמריי.
אימון מהיום:
פולדאון ב-2 ידיות בנפרד:
6x10-15x??kg
פולדאון באחיזה צרה:
4x8x??kg
T-BAR במכונה בשכיבה:
4x8-10x??kg
פשיטת מרפק בחבל בפולי עליון:
7x10-15x??kg
שראגס (משקולות):
5x15x45kg
בטן חופשי:
5x15x7.5kg
כללי:
בשל הפציעות, העליתי נפח בתרגילים שנוחים לי לביצוע (למשל פולדאון ופשיטה בחבל), וזה היה משתלם. ההרגשה של התנועה הרבה יותר טובה ונעימה - תחושה שהשרירים עובדים בצורה ממוקדת וישירה. כנראה שאאמץ את העניין גם לגבי יתר התוכנית, ופשוט, לעת-עתה, בשל המגבלות, אגביר נפח או עצימות בתרגילים היותר "נוחים".
אימון מאתמול (21.12).
לא עדכנתי עקב עומס:
סקוואט ATG:
5x8x115kg
3x10-12x100kg
פשיטת ברכיים בישיבה במכונה:
5x12-15x??kg
דדליפט רומני:
5x5x130kg
3x8-10x110kg
כפיפת ברכיים בשכיבה במכונה:
5x12-15-??kg
קירוב ירך במכונה:
5x8-12-??kg
כללי:
האימון היה מעולה!
יש שיפור קל במשקלי העבודה ובנפח, זאת גם הודות לפרוטוקול הפציעות שלי (וולטרן+כריות חימום 3 פעמים ביום, למשך 20 דק', לפחות, לכל איזור שכואב).
ישנה הרגשה טובה בתנועה, כמו שאמור להיות. כך, למשל, קוואדס ימין שהיה נוטה לכאוב ול"היתקע" בחזרות האחרונות, הרגיש, לרוב, חלק בתנועה לכל אורכה. ניתן לייחס את השיפור גם להיציאה מהחיטוב (פחמימות ומילוי גליקוגן).
בנוסף, מצב הרוח משתפר עוד יותר, בין אם במהלך היום בכלל, או בזמן האימון בפרט. גם השימוש בקפאין עדיין משפיע ותורם בכלל התהליך של מצב הרוח ואלחוש הכאבים בזמן האימון.
פוזינג חובבני מהיום:
צפה בקובץ המצורף 31914 צפה בקובץ המצורף 31915 צפה בקובץ המצורף 31916 צפה בקובץ המצורף 31917 צפה בקובץ המצורף 31918
אימון מהיום (שילוב של כמה שרירים ואלמנטים, כדי להשלים פערים מכלל השבוע):
בנץ' פרס:
4x6x105kg
2x10x95kg
פולדאון ב-2 ידיות בנפרד:
4x6-8x??kg
3x12-15x??kg
חתירה לסנטר:
4x6-10x35Kg-40kg
הנפת כתפיים לצדדים יד-יד בכבל בקרוס:
3x10-12x??kg
5x12-15x15kg
פשיטת מרפק במוט ישר בקרוס:
4x10-12x??kg
סיכום נתוני החיטוב:
צפה בקובץ המצורף 31943
אני מגדיר את החיטוב כמוצלח מאוד.
הנתונים אינם מדוייקים במאת האחוזים (בעיקר עניין אחוז השומן לפני ואחרי), אך עדיין, מהערכה ויזואלית ומדידה בקליפר ע"י חבר, אלו המדדים שיצאו.
סה"כ ניתן לראות שמרבית הירידה במאסה באה משומן (5 ק"ג לערך, מתוך 5.4 ק"ג כוללים).
ניתן ליחס את הירידה האיכותית לכמה גורמים:
1. שימוש בחומרים.
2. תזונה קפדנית: אדיטיבית ואינדיבידואלית.
3. אימונים ושינה הולמים.
4. גנטיקה.
5. התמדה.
אציין כי היציאה מהחיטוב (10 הימים האחרונים, שהסתיימו אמש), נכללו בתהליך החיטוב עצמו. בתוך כך, לפני שהתחלתי להעלות קלוריות שקלתי 81 ק"ג, ואילו היום, בתום תהליך ההעלאה אני שוקל 81.4.
כפי שציינתי בעדכונים קודמים, ה"קרוז" כרגע הוא בסימן שמירה על ההישגים מהחיטוב, תוך התחזקות הגוף (פציעות, משקלי עבודה ויתר האלמנטים הרלוונטיים), לצד שאיפה, אולי, לצבירה מינימאלית של מאסת שריר, לצד התאוששות הגוף לכבוד הבלאסט הבא.
יש תמונות בשפע לאורך העדכונים.יפה מאוד, יש תמונות השוואה גם?
אילו חומרים היו מעורבים בחיטוב אם מותר לשאול? 😃
הכי יעיל שישKetotifen
אימון מהיום:
פולדאון ב-2 ידיות בנפרד:
4x8-10x??kg
פולדאון באחיזה צרה:
4x12x??kg
T-BAR במכונה בשכיבה:
3x8-10x??kg
8x10-15x??kg
כתף אחורית בקרוס:
5x10-12x??kg
אירובי:
30 דק' באליפטיקל
משתדל להישאר טבעי, עחי.הכי יעיל שיש
לא.אבל שאלה רצינית,שאתה לוקח קטו',בבוקר שלמחרת אתה מרגיש מעוך?
אימון מהיום:
סקוואט ATG:
5x6-8x120kg
3x10-12x100kg
פשיטת ברכיים בישיבה במכונה:
5x12-15x??kg
כפיפת ברכיים בשכיבה במכונה:
6x10-15-??kg
קירוב ירך במכונה:
5x8-12-??kg
תאומים בלג פרס:
6x10-15-??kg
הרגשה כללית:
פרוטוקול הפציעות שלי עוזר (וולטרן + חימום איזורי ע"י בקבוק חימום במשך 3 פעמים ביום, 20-30 דקות לכל איזור פצוע), והתחושה בסקוואט וביתר התרגילים הייתה מאוד טובה. עדיין יש מגבלה, בעיקר דווקא באיזור התחתון - הברך, אבל החלק העליון של הירך השתחרר כמעט לגמרי.
חזרתי לבצע לחיצת תאומים בלג פרס, והיה שיפור בתנועה ובהרגשה. הבנתי שהמגבלה היא דווקא עקב המחברים וההאמס, שכן לאחר דדליפט וגם כפיפת ברכיים מאוד מותשים וגרמים לי להתאמץ בתרגיל, ועל ידי כך לא לתת דגש נכון לתאומים. החלטתי, בינתיים, לבצע אימון רגליים אחד עם דדליפט וללא תרגיל לתאומים, ובאימון העוקב לו ההיפך. כך אבצע רוטציה, עד שהמקומות יחזרו לתפקד במאת האחוזים (הם חלק מפרוטוקול הפציעות שציינתי למעלה).
תזונה:
התפריט וערכיו הסופיים נשארו זהים. אני נמצע כ-4 ימים מתום ההגעה למאזן נייטרלי. מרגיש ומגיב טוב למזון: ישנו רעב, כמו מעין "מאנצ'יס" בין הארוחות, האינסולין ברגישות גבוהה (לא מקבל כלל "קראש" לאחר האכילה), מרגיש נמרץ ועירני במרבית שעות היום. מבחינת האימונים, אזי התזונה משפרת גם את הכוח והביצועים, ואני מאמין שעוד יהיה שיפור בהמשך.
אימון מהיום:
בנץ' פרס:
5x6x105kg
2x10x95kg
מקבילים רחב:
4x10xBW
פלייס בקרוס:
4x10-12x??kg
הנפת כתפיים לצדדים יד-יד בכבל בקרוס:
5x10-12x??kg
כפיפת מרפקים במוט ישר בקרוס:
6x10-12x??kg
5x12-15x15kg
אירובי:
25 דק' באליפטיקל
הרגשה כללית:
פרוטוקול הפציעות ממשיך לשפר את הביצועים וההרגשה בתנועה. הבנץ' היום הרגיש יותר טוב מבעבר, וגם הוספתי נפח (סט עבודה נוסף). למרות זאת, עדיין יש כאבים/מגבלה בחזרות האחרונות, בעיקר באיזור הכתף האחורית/סקפולה ומעין מתיחה בגיד בטרייספס ימין.
בהמשך האימון, ההרגשה בביצוע המקבילים הייתה הרבה יותר נוחה, כך שהצלחתי לרדת די נמוך יחסית ולמתוח את השרירים עוד יותר. הפלייס הרגיש עדיין לא הכי נעים, אז לא התפתיתי להעלות משקל/נפח.
מבחינת המגבלה (או מתיחה בגיד - עדיין לא יודע) בטרייספס ימין, מאז שאני מבצע פשיטת מרפקים בחבל (בטכניקה מסויימת שנוחה לי, קצת שונה מהטכניקה המקובלת), אין ממש כאבים וההרגשה של עבודה נטו על השריר באה לידי ביטוי (הו, הפאמפ!).
בגדול ככה אני משתדל לעבוד - דובק בתרגילי הבסיס המורכבים, חרף הפציעות, ובמשלימים בוחר באלו שאני הכי מרגיש את השריר עובד ולא כואב (משתנים לעיתים תכופות, עקב הפציעות).
מעבר לכך, קיבלתי כמה וכמה המלצות למשחה על בסיס רכיבים טבעיים הנקראת Amazon Free Gel (תמונה בהמשך). זוהי משחה פרי פיתוח ישראלי, המכילה מספר מרכיבים אנטי-דלקתיים, משפרי זרימת דם, מאלחשים ומשככי כאבים. אני נותן לה צ'אנס, ובינתיים הפסקתי עם הוולטרן פורטה.
משימוש מהבוקר במשחה, ניכרת הרגשה טובה: המשחה מחממת, אל לא שורפת כמו, למשל, בן-גיי. אני שם כרית חימום על האיזורים הכואבים, ולמרות שהם מרוחים כבר במשחה, האיזור לא שרף. אני ממשיך למרוח פעמיים ביום - בוקר וערב, ומבחינת כריות החימום, אני מניח קומפרסים של כ-20-30 דקות לכל איזור, כ-2-3 פעמים ביום.
משחת אמזון פרי ג'ל:
צפה בקובץ המצורף 32035
תזונה:
ממשיך לדבוק, ללא סטייה, בערכים הסופיים.
לא ציינתי, אך אני מחלק את התפריט ל-6 ארוחות (מטעמי נוחיות ושמירה על רמות רעב ואינסולין סבירות).
החלבון מחולק די שווה במהלך היום (בבוקר ובערב מעט פחות, בהשוואה ליתר הארוחות), וכך גם השומן. מבחינת החלבון, אני מתבסס על חזה עוף, בשר בקר רזה (מספר 8), ביצים, אבקת חלבון (מי גבינה וקזאין). מבחינת השומן, אני מתבסס על השומן שמגיע מהמזון שאני אוכל, ומוסיף שמן זית לפי הצורך.
הפחמימה מחולקת בצורה כזו, שבבוקר ובערב אני אוכל הכי מעט פחמימה (25-30 גרם בבוקר ובערב, כל אחד), ויתר הכמות מחולקת די שווה בשווה במהלך היום. אני מתבסס על אורז לבן, בטטות ופריכיות אורז.
הריטואל הזה עובד טוב מאוד עבורי וגם נוח. יש בו גם אספקט שנכנס לרמה המיקרו-נוטריאטית ומתחשב ברמות מטבוליות והורמונליות אחרות, אך זאת רק מאחר ואני יכול להרשות לעצמי לדבוק בכך.
לצד ההרגשה שהמזון מנוצל היטב בגוף (אין ריבאונד של שומן, ומשקל הגוף מאז תום העלייה נשמר כראוי) והעובדה שיש שיפור במדדים עיקריים (כוח, אינטנסיביות, שינה, התאוששות), אני עדיין לא מתפתה ושומר עם "יד על הדופק" על התהליך. מאוד קל "להתפות" ולחשוב שהמצב הזה יהיה אידיאלי להתחיל מאסה או אפילו פלוס קלורי מתון, כדי "להרוויח" מעט שריר, אך יש להבין כי הסבלנות משתלמת, וכדאי לחכות לבלאסט הבא שיהיה אידיאלי בכדי להיכנס אליו למאזן חיובי, ולנצל את כלל הפרמטרים עד תום.
והנה כמה תמונות חובבניות (איך לא, לא ציפיתם למשהו מקצועי ורציני):
צפה בקובץ המצורף 32036
צפה בקובץ המצורף 32037
צפה בקובץ המצורף 32038
צפה בקובץ המצורף 32039
צפה בקובץ המצורף 32040
צפה בקובץ המצורף 32041
צפה בקובץ המצורף 32042
צפה בקובץ המצורף 32043
צפה בקובץ המצורף 32044
צפה בקובץ המצורף 32045