עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מסכים לחלוטין. עד שאתה לא מבצע את רוב התנועה משימוש ברחב גבי אין טעם לזרוק על עצמך משקל שאת רובו יזיז הבייספס.לדעתי עדיף לעבוד מ.ג ל12-15 חזרות בהתחלה
להסגר על טכניקה וללמוד איך להשתמש בשרירים הנכונים
ואחרי שהצלחת 3 סטים של 12-15 כמו שצריך
תעבור ל5 עם משקל
אני יודע שיש בינינו הרבה אי הסכמה על צורת האימון, אבל אתה באמת חושב שחמישיות כבדות של מתח (לצורך העניין) לא יוסיפו מסה לרחב גבי ולטרפזים?מעבר לזה, טווח החזרות תלוי במטרה. אם אתה רוצה לבנות מסת שריר ולהיראות טוב יותר, טווח גבוה מ-5 חזרות יהיה התשובה.
גם אם הייתי רוצה, אין שום דרך להעמיס על הבייספס משקלים כאלה. אם בנאדם שוקל 80-90 קילו, לדעתך הבייספס שלו ירים מתוך זה 60? תנסה לעשות בייספס קרלז עם 60 קילו, ותגיד לי אם ההרגשה היא כמו מתח במשקל גוף.עד שאתה לא מבצע את רוב התנועה משימוש ברחב גבי אין טעם לזרוק על עצמך משקל שאת רובו יזיז הבייספס.
ברור שלא רק הבייספס יבצעו את התנועה, אך אצל לא מעט אנשים אשכרה אפשר לראות כיווץ מקסימלי ותנועה מקסימלית באזור המרפק, ובאזור הרחב גבי השריר יכול אפילו להיות רפוי בחלק גדול מהתנועה.אני יודע שיש בינינו הרבה אי הסכמה על צורת האימון, אבל אתה באמת חושב שחמישיות כבדות של מתח (לצורך העניין) לא יוסיפו מסה לרחב גבי ולטרפזים?
גם אם הייתי רוצה, אין שום דרך להעמיס על הבייספס משקלים כאלה. אם בנאדם שוקל 80-90 קילו, לדעתך הבייספס שלו ירים מתוך זה 60? תנסה לעשות בייספס קרלז עם 60 קילו, ותגיד לי אם ההרגשה היא כמו מתח במשקל גוף.
לא יוסיפו מסה לרחב גבי ולטרפזים
מישהו אמר פעם ש"פלג גוף עליון אוהב 8 חזרות ופלג גוף תחתון אוהב 12"
איך אפשר לבצע מתח בטכניקה שגויה מבלי ממש ממש לרצות?להסגר על טכניקה וללמוד איך להשתמש בשרירים הנכונים
גם ללא ה2.5 ק"ג הנוספים בפרס אנחנו מפספסים היפרטרופיה נוספת.ללא ההרחקות אנחנו מפספסים היפרטרופיה נוספת
איך אפשר לבצע מתח בטכניקה שגויה מבלי ממש ממש לרצות?
ואיך אפשר להשתמש בשרירים הלא נכונים במתח? פעם עשית מתח עם התאומים?
אני אשתמש במה ש- @אבי כהן אמר לגבי הזהות בין המתח לבנץ': אם אני אגיד לך שבחלק גדול מלחיצת החזה שלי, הפקטורליס היו רפויים - תאמין לי? כמו שזה לא יכול להיות, כך גם במתח זה לא אפשרי.הרחב גבי השריר יכול אפילו להיות רפוי בחלק גדול מהתנועה.
שנינו יודעים שההבדל בצורת האימון האמיתית של בילדרים לעומת ליפטרים הוא קטן ממה שמוצג בויכוחים. תעבור על לוגים של ליפטרים פה ותראה שכולם עושים גם תרגילי עזר לחזרות גבוהות, בדיוק כמו שבילדרים שיודעים משהו על אימון עושים חמישיות עם התקדמות במשקלים. אז בדוגמא שלך, אין סיבה לוותר על ההרחקות, השאיפה היא להתקדם במשקלים בתרגילי הבסיס ולהמשיך לבצע את תרגילי העזר בלי שאלה יפריעו אחד לשני.אם תשווה עבודה של חמישייה של פרס עם 80 קילו לעבודה של 15 חזרות הרחקות כתף עם 10 קילו בכל יד, כנראה שתקבל היפרטרופיה טובה יותר בפרס. אך ללא ההרחקות אתה מפספס מקום נוסף שבו יכולת להכניס היפרטרופיה. ולכן מפתח גוף לא עובד רק על התחזקות, כי אז ייאלץ לוותר על ההרחקות לטובת ה-82.5 פרס באימון הבא. ואני טוען שעדיף לו להישאר עם אותו משקל עבודה בפרס אך להכניס את ההרחקות.
יש הבדל בין מה שאתה מרגיש לבין מה שאתה באמת עושה. גם בבנץ' אנשים לא תמיד מרגישים את החזה.יצא לי כמה פעמים במתח להרגיש שהמאמץ המרכזי הוא בכלל על הידיים ולא על הגב
יש הבדל בין מה שאתה מרגיש לבין מה שאתה באמת עושה. גם בבנץ' אנשים לא תמיד מרגישים את החזה.
ואגב, מתאמן שמגיע ל-15 מתח, כנראה ששוקל מעט (או מעט יחסית לכוח שלו) ובטווח חזרות כזה עובד בעיקר על הסיבולת שלו, לא על הכוח וכנראה שגם לא ממש על היפרטרופיה. גם בדוגמא של ההרחקות הייתי מעדיף להישאר בעשיריות, גג 12 חזרות.
אין קשר בין "להשאיר את השריר במתח" - דבר שאני לא מקבל בפני עצמו - לבין להרגיש את השריר. mind muscle connection זו שטות שמישהו המציא, ומאז אי אפשר להפטר ממנה. כאילו שבלי להרגיש את השריר אין קשר בינו לבין המוח. שוב אני אומר - בבנץ' אתה הרבה פעמים לא מרגיש את הפקטורליס, זה אומר שהוא לא עובד? או עובד פחות מהטרייספס שמורגש יותר?אני חושב שכשהאימונים שלך הם נטו למען היפרטרופיה כן יש מקום, ומקום חשוב, לmind - muscle connection ושאתה צריך להרגיש את השריר עצמו נמצא תחת מתח. בגלל זה רוב הבילדרים גם עושים את התרגילים האלו בטווח לא מלא כדי להשאיר את השריר תחת מתח כמה שיותר זמן מה שיוביל להיפרטרופיה מקסימלית. גם בבנץ'.
אין לי צורך להסביר המלצות שאני לא מסכים איתן.ולגבי מספר החזרות אני מסכים, 12 יספיקו להיפרטרופיה, אבל לצורך העניין בוא תסביר את נושא ההמלצה בSS להגיע ל3X15 חזרות מתח עם משקל גוף לפני שאתה מתחיל לעשות 3X5 עם משקל...
אין קשר בין "להשאיר את השריר במתח" - דבר שאני לא מקבל בפני עצמו - לבין להרגיש את השריר. mind muscle connection זו שטות שמישהו המציא, ומאז אי אפשר להפטר ממנה. כאילו שבלי להרגיש את השריר אין קשר בינו לבין המוח.
בבנץ' אתה הרבה פעמים לא מרגיש את הפקטורליס, זה אומר שהוא לא עובד? או עובד פחות מהטרייספס שמורגש יותר?
אוקיי, ו...?זכותך לא לקבל ולא להסכים, כמו שזכותי לא להסכים איתך בנושא.
אתה טועה. בדיוק כמו הדוגמא שנתתי עם מתח ו-60 קילו של בייספס קרלז, אין לך שום אפשרות להרים משקלים של בנץ' עם הטרייספס בלבד (או בעיקר).בטכניקה לא נכונה, לדעתי, כן...
כמו כל מתאמן שדיבר אי פעם על time under tension, אתה שוכח מהעובדה שבצורת אימון כזאת אתה יכול להרים פחות משקל. בדקת מה משפיע יותר? מן הסתם לא.כמו כן אני חושב שבטווח תנועה מלא החזה יקבל תמורה היפרטרופית פחותה מאשר עם טווח תנועה קצר שמרכז את הלחץ על החזה
לא אומר כלום. שוב, לא בדקת תזונה, גנטיקה ועוד מאה פרמטרים אחרים. זה לא משפט מתמטי שמספיק לתת דוגמא הפוכה כדי להפריך.לא סתם אפשר לראות הרבה חבר'ה בחדרי כושר שהחזה שלהם מלא ומסיבי אבל מרימים משקל של ילדות קטנות לעומת חבר'ה עם חזה קטן שמרימים פי 1.5 מהם
אני רק אוסיף את ה 2 סנט שלי לדיון ואומר שכשזה מגיע למתח\צ'ין אפס אני תמיד בעד להרים כמה שיותר ולרדת ל 5 חזרות. 6 אם אתה רוצה להתפרע.איך לדעתכם עדיף לעבוד בצ'ין אפס,ווליום של 12-15 חזרות על מ.ג או 5 חזרות עם תוספת משקל?
בדקת מה משפיע יותר? מן הסתם לא.
אנחנו לא יודעים כלום עליהם וגם לא עליך,אין פה מה להשוות.במקרה אני דוחק לא מעט ולעומת הרבה מתאמנים בחדר כושר שדוחקים אפילו חצי ממני החזה שלי קטן מאוד
כולם עליונים גנטית ממני? כולם אוכלים יותר ממני? לכולם יש עוד מאה פרמטרים ששונים לטובה ממני?
אני לא חושב...ואתה מניח הנחות לגביי בלי ביסוס
ובכל מקרה, לא הגבתי כדי להתווכח, בטח שלא בצורה הזאת
זו דעתי
שיהיה אחלה יום
אנחנו לא יודעים כלום עליהם וגם לא עליך,אין פה מה להשוות.
טיעון שווה לתחת.