הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להשקיע באימוני כוח \ ריצה?

shlomic

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי,

אני מתאמן כבר בערך חודש וחצי, אחרי שנים ללא כושר
בן 25, שוקל 93 בערך, 1.9 מטר, 24% שומן ו 36.8% מסת שריר

המטרות שלי מהאימון הם חיטוב, הורדת מסת שומן ולאחר מכן בעדיפות נמוכה יותר להעלות את המסת שריר

בחודש וחצי האלו שילבתי ריצות של 20 דקות בערך עם עוד 40 דקות אימון כוח, 3 פעמים בשבוע.

התוצאה הייתה ירידה של אחוז שומן אחד ועלייה של אחוז מסת שריר אחד.

בשבוע שבועיים האחרונים בעקבות התוצאות קצת הזנחתי את האימוני כוח והתחלתי לתת יותר דגש בריצה,
עברתי לריצות של 40-45 דקות של 6 קילומטר בערך ולאחר מכן אימון כוח פחות מסיבי בגלל שאין כוח.
עדיין לא בדקתי את האפקט של השינוי מין הסתם, עברו רק שבוע שבועיים אבל מה דעתכם?

מבחינת תזונה אני לוקה בחסר, אבל מנסה לשלב כמה שיותר חלבונים, אם זה שילוב של ביצים (רק החלבון ) בארוחת בוקר, הרבה מאוד טונה על בסיס יומי לארוחת צהריים והקפדה על מנה בשרית טובה עם אורז בערב...
משתדל לא לשתות מתוק ולהוריד משמעותית מכמות הלחם ולאכול לחם מלא, מין הסתם אוכל בכל ארוחה לחם אך בכמויות קטנות יותר

מה הייתם ממליצים לי לעשות? התוצאות שלי בינתיים רחוקות מלהשביע רצון...
חשבתי גם להתחיל לעשות ריצות יום יום, האם כדאי להעמיס על הגוף שלי ריצות כאלו מדי יום (40-45 דקות ריצה)?
האם יש טעם להמשיך באימוני כוח כשברור שאין לי יותר מדי שרירים כרגע ויותר חשוב לי לאבד שומנים?

תודה מראש

קודם כל תקרא את זה מהתחלה עד הסוף:
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
יש שם הרבה מידע מועיל שיכול לסדר לך דברים בראש, במיוחד לגבי תזונה.
לגבי המדידות שלך, אני לא יודע במה אתה מודד אחוזי שומן/מסת שריר, אבל אני מנחש שזה לא מדוייק ואם ראית הבדל של אחוז בודד זה לא מראה כלום. שינוי של הורדת אחוז שומן רואים במראה, על המשקל (ברוב המוחלט מהמקרים הורדת שומן אומרת ירידה במשקל), ואפשר למדוד היקפים גם.
לגבי לעשות רק ריצות בלי אימוני כוח, הבעיה שאתה תוריד גם שומן וגם מסת שריר. אתה כנראה תקבל מחמאות מהסביבה ש"רזית יפה" וכאלה כי תהיה רזה יותר, אבל בטן מידלדלת ודברים כאלה עדיין יישארו. המטרה של אימוני כוח בחיטוב זה לשמור על מסת השריר בזמן חיטוב, במקרה של מתחילים/בעלי אחוז שומן גבוה ומסת שריר נמוכה אפשר לעלות מסת שריר תוך ירידה בשומן במידה מסויימת.

• פותח/ת השרשור
תודה לך, אעבור על המדריך...
הבעיה עם אימוני כוח שהם לוקחים לי זמן שאני יכול לרוץ בו...
את המדידות מדדתי במשקל בחדר כושר, אנשים בסביבה שלי כן אומרים לי שרזיתי, אישית פחות מרגיש.
מבחינת משקל לא השתנה כלום, נשאר אותו משקל...

הבעיה שלי עם התזונה זה בעיקר איך למדוד כמה אני צורך, עם הזמן נלמד יותר טוב אני מאמין

Back
למעלה תחתית