ליפטרים - עושים חיטוב או נשארים במסה?

YOUMIRINBRUH

משתמש מתחיל
176
21
נק' מוניטין:
0
176
21
אז רצתי לדעת אם אתם עושים חיטוב או אתם נשארים במסה כול הזמן ?. כי אני עשיתי חיטוב תקופה ארוכה ועכשיו תקוע ולא מצליח להרזות אולי בגלל המטובלזים נפגע או משהו . אתם ממלצים לי לעשות מסה מעל 20 אחוז שומן ? ואם כן להתחיל בפלוס 150/200 קלורי ?

לא זה לא. אם המטרה שלך זה להגיע לקיטוזיס וזהו אתה יכול למשל לאכול נקניקים בכיף ולא נראה לי שנקניקים זה מזון לא מעובד

כן יש את הגישה הזאת שהיא בעיקר של אנשים שאכפת להם רק מאחוזי השומן שלהם. לטגן בשמן קנולה כל עוד זה לא פחמימות. אני התייחסתי לגישה שעושים את זה מתוך בריאות. שם זה מושתת על עקרונות הפליאו, רק עם הגבלות של הפחמימות.
להביא טיעונים מבוססי מחקר=להתפלסף?
לדגול בדיאטה חסרת כל ביסוס מדעי אפשרי ובעלת סתירות פנימיות=לענות ברצינות?
אני חושב נכון?
בקיצור,לילה טוב ובתאבון.
פליאו\קיטו מבוסס בעיקר על מדע. אנחנו לא אוכלים כמו האדם הקדמון כי זה בלתי אפשרי היום. השימוש בשם "האדם הקדמון" נראה לי יותר כאיזה פרסומת או משהו כזה.

ואם אתה חושב שדגנים מלאים בריאים לך, תקרא את הספר "בטן של חיטה". יש בכל חנות ספרים בארץ. הוא גם מביא שם מחקרים כך שזה "מוכח מדעית".

כן יש את הגישה הזאת שהיא בעיקר של אנשים שאכפת להם רק מאחוזי השומן שלהם. לטגן בשמן קנולה כל עוד זה לא פחמימות. אני התייחסתי לגישה שעושים את זה מתוך בריאות. שם זה מושתת על עקרונות הפליאו, רק עם הגבלות של הפחמימות.

פליאו\קיטו מבוסס בעיקר על מדע. אנחנו לא אוכלים כמו האדם הקדמון כי זה בלתי אפשרי היום. השימוש בשם "האדם הקדמון" נראה לי יותר כאיזה פרסומת או משהו כזה.

ואם אתה חושב שדגנים מלאים בריאים לך, תקרא את הספר "בטן של חיטה". יש בכל חנות ספרים בארץ. הוא גם מביא שם מחקרים כך שזה "מוכח מדעית".
עד מתי חפירות על בטן של חיטה....
ייעוץ - תפריט תזונה בשירות סדיר

נכון,אבל אתה לא יכול להגיד "פליאו עובד" כשאתה אפילו בעצמך לא מבצע אותה כמו שהיא. אתה סותר את עצמך.

אתה יודע מה השינויים שעשיתי שאתה מדבר? 🤦‍♂️
איזה אסון... אז אני אוכל קצת יותר חלבון ולא בעיקר שומן.
עדיין מה שאני מכניס לפה זה נחשב פליאו.
ומה זה עובד? מה אמרתי שעובד?
ציינתי במה זה עזר לי, על פי הניסיון האישי שלי, מה הבעיה פה? בעצם אני לא מבוסס מדעית.... באסה.😣

נראה לי קצת מגוחך שאתה מבצע דיאטה ואתה אפילו לא קורא את הרציונל ואת העקרונות שלה.

למה החלטת שלא קראתי את העקרונות שלה? (לא יודע מה זה רציונל.😅)
קראתי עליה המון, חקרתי, בדקתי והתייעצתי עם אנשים.
זה היה קצת מזמן אז אני קצת פחות זוכר זה נכון. 🤭

לא רואה סיבה לבזבז את הזמן על דיאטות חסרות ביסוס מדעי,באותה מידה אני יכול להמליץ לו על דיאטת אבטיחים.

טוב אדון מדע, תשווה דיאטת אבטיחים לפליאו. (אם יעשו מחקר, אני בטוח שפליאו תמצא יותר "עובדת" מדיאטת אבטיחים. לא?🙄)

תפסיק להיות פוץ. אז אין לזה ביסוס מדעי, (ולא טענתי שיש כזה.) אבל מניסיון שלי זה עזר לי. (ציינתי במה זה עזר כבר באחת ההודעות.)
ואם זה עזר לי אז אני אמליץ על זה לאנשים, גם אם אין לזה ביסוס מדעי, כי זה "עובד". (לא מבין מה ההגדרה שלך לעובד בדיאטה.)
אגב, אבא שלי עושה פליאו קלאסית לגמרי, וגם לו זה "עובד".
מה זה עובד? הוא רזה, מרגיש טוב יותר וקליל יותר(קריטי בשביל בחור בן 50 שעובד קצת פיזי מידי פעם.) ובזכות הדיאטה הזאת נמנע מאוכל מעובד וגלוטן. מה עוד אפשר לבקש? זה לא ההגדרה לעובד מדיאטה?
הוא גם עשה בדיקות דם לא מזמן והכל היה בסדר.

לא.
(אם יעשו מחקר, אני בטוח שפליאו תמצא יותר "עובדת" מדיאטת אבטיחים. לא?🙄)
אז תחליט,אתה יודע או שאתה לא יודע מה עובד בה?
ציינתי במה זה עזר לי, על פי הניסיון האישי שלי, מה הבעיה פה? בעצם אני לא מבוסס מדעית.... באסה.😣
באמת באסה להטעות אנשים..
(לא יודע מה זה רציונל.😅)
רציונל=צידוק.
למה החלטת שלא קראתי את העקרונות שלה?
בגלל זה?:
לא יודע... לא חקרתי לעומק כל כך

טוב אדון מדע, תשווה דיאטת אבטיחים לפליאו.
כן,שניהן דיאטות חסרות ביסוס מחקרי.
ולא,זה שזה עובד לחלק מן האנשים לא הופך אותה לדיאטה טובה ותקינה בעיני המדע.
תפסיק להיות פוץ.
תודה,אבל אוותר על התענוג.
הוא רזה, מרגיש טוב יותר וקליל יותר
כי זה לא יכול לקרות בדיאטה רגילה ולא קיצונית כמו פליאו?
ובזכות הדיאטה הזאת נמנע מאוכל מעובד וגלוטן.
אם זה כולכך פוגע בו הוא יכול להימנע מזה גם בדיאטה רגילה.
שמח לשמוע.

טוב אדון מדע, תשווה דיאטת אבטיחים לפליאו. (אם יעשו מחקר, אני בטוח שפליאו תמצא יותר "עובדת" מדיאטת אבטיחים. לא?🙄)

תפסיק להיות פוץ. אז אין לזה ביסוס מדעי, (ולא טענתי שיש כזה.) אבל מניסיון שלי זה עזר לי. (ציינתי במה זה עזר כבר באחת ההודעות.)
ואם זה עזר לי אז אני אמליץ על זה לאנשים, גם אם אין לזה ביסוס מדעי, כי זה "עובד". (לא מבין מה ההגדרה שלך לעובד בדיאטה.)
מה זה עובד? הוא רזה, מרגיש טוב יותר וקליל יותר(קריטי בשביל בחור בן 50 שעובד קצת פיזי מידי פעם.) ובזכות הדיאטה הזאת נמנע מאוכל מעובד וגלוטן. מה עוד אפשר לבקש? זה לא ההגדרה לעובד מדיאטה?
אני מסכים איתך לגבי זה שלא תמיד צריך לעשות משהו רק כי הוא קיבל V באיזה אוניברסיטה שערכה על זה מחקר. אני חושב שנסיון אישי חשוב גם כן להשגת המטרה ואני אישית לא הולך לפסול כל דבר שלא בא ביחד עם שרשרת של מחקרים עוקבים מPUBMED.

@Matty צודק..
יש לי חברה שאוכלת רק פירות ירקות ועלים ירוקים..
היא והתומכים בדיאטה הזו (המקבילה הטבעונית של פליאו - שזה בעצם 80\10\10) מבטיחים לכל העולם ואחותו שזו הדיאטה הכי בריאה עבורם.. וכמה שהם מרגישים טוב בזכות התזונה הזו..
אז כל עוד אותו ניסיון אישי לא מוכח מדעית אין איך לדון בזה.. כל אחד יכול לטעון שמשהו אחר עושה לו טוב.

ואיך לעזאזל הדיון הזה מתקיים בתת הפורום הזה, לא ברור..

מה אתה אוכל כרגע בדיוק ?
וכמה אתה שוקל ומה הגובה שלך ?
התפריט שלי מרוכב מ
1 : 50 גרם אורז לפני בישול + 150 גרם פרגיות
2: שתי פרוסות לחם מקמח מלא + 100 גרם פסטרמה
3: 50 גרם אורז לפני בישול + 200 גרם בשר / עוף
4: 50 גרם אורז + טונה במים / 3 ביצים
משקל כרגע 76 גובה 165

התפריט שלי מרוכב מ
1 : 50 גרם אורז לפני בישול + 150 גרם פרגיות
2: שתי פרוסות לחם מקמח מלא + 100 גרם פסטרמה
3: 50 גרם אורז לפני בישול + 200 גרם בשר / עוף
4: 50 גרם אורז + טונה במים / 3 ביצים
משקל כרגע 76 גובה 165
אתה לא מקיא אורז? יש עוד אוכל בעולם. אתה רוצה שאני אביא לך עוד פריטים לרשימה?

יש לי חברה שאוכלת רק פירות ירקות ועלים ירוקים..
היא והתומכים בדיאטה הזו (המקבילה הטבעונית של פליאו - שזה בעצם 80\10\10) מבטיחים לכל העולם ואחותו שזו הדיאטה הכי בריאה עבורם.. וכמה שהם מרגישים טוב בזכות התזונה הזו..
אז כל עוד אותו ניסיון אישי לא מוכח מדעית אין איך לדון בזה.. כל אחד יכול לטעון שמשהו אחר עושה לו טוב.

יש בזה משהו.
למרות שאם אני שואל אותך בתור אדם שלא דוגל בשתי הדיאטות האלה מה ניראה לך לפי ההיגיון והידע שלך בתזונה מה יותר בריא,
פליאו או 10/10/80? מה תבחרי? (למרות שזה לא מבוסס מדעית.)
עוד נקודה למחשבה, כשהתומכים בדיאטה של חברה שלך מנסים לשכנע מישהו כמה זה בריא לו יש להם מניע נסתר, אידאולוגיה. (לא לאכול בעלי חיים.)
נכון שכנראה לא כולם והכללתי אבל הרוב. (תקני אותי אם אני טועה.)
אז אולי זה קצת שונה ברגע שנכנסת אידאולוגיה לסיפור.
הם יכולים לטעון שזה עושה להם טוב בזמן שזה לא נכון רק כדי שאנשים יצטרפו אליהם ויפסיקו לאכול בעלי חיים.
על פליאו המלצתי לו נטו בגלל ניסיון אישי טוב. אין שום מניע. אני באמת מאמין שזה יכול לעזור לו גם אם זה לא מבוסס מדעית.
אולי לMatty ולך זה לא מספיק רק ניסיון אישי של מישהו ואתם צריכים ביסוס מדעי. גם בסדר, אז אל תנסו.

כי זה לא יכול לקרות בדיאטה רגילה ולא קיצונית כמו פליאו?

זה יכול. אבל בפליאו הוא לא צריך לספור קלוריות ולחשוב על מה הוא מכניס לפה. זה מה שיפה פה.
הוא לא צריך תפריט כתוב, הוא לא צריך לחשוב כמה חלבון/שומן/פחמימות הוא צריך להכניס ומתי לאכול כל דבר.
לא יודע אם זה בגלל שהוא אוכל פחות או בגלל השטות עם ההורמונים שאני לא זוכר.
אבל זה עובד לו. זה פשוט. בלי לחשב כל בוקר מה לאכול ומתי ובלי לרדוף אחרי תפריטים.
למה אתה קורא לפליאו קיצונית? מה קיצוני שם כל כך?
לא יותר קיצוני ללכת לפי 2 גרם חלבון ו1 גרם שומן לכל קילו משקל גוף ולהתחיל לחשב את זה כל הזמן?

זה יכול. אבל בפליאו הוא לא צריך לספור קלוריות ולחשוב על מה הוא מכניס לפה. זה מה שיפה פה.
מה יפה? התעלמות ממצאים מדעים שמראים שיש דבר כזה מאזן קלורי?
למה אתה קורא לפליאו קיצונית? מה קיצוני שם כל כך?
ההגבלה על מה שמותר ומה אסור לך לאכול?
לא יותר קיצוני ללכת לפי 2 גרם חלבון ו1 גרם שומן לכל קילו משקל גוף ולהתחיל לחשב את זה כל הזמן?
איך זה בדיוק קיצוני? זה המינימום שאתה צריך כדי לקבל תוצאות ולהיות בריא.

מה יפה? התעלמות ממצאים מדעים שמראים שיש דבר כזה מאזן קלורי?

א. רשמתי מה יפה.
ב. אני כן מאמין שיש דבר כזה מאזן קלורי, ועובד לפי זה. (אוכל הרבה במסה אוכל פחות בחיטוב, לא סופר ממש.) אבל אוכל פליאו כלומר האוכל עצמו פליאו.
ג. אבל לאדם כמו אבא שלי שלא מתעסק בזה ולא מכיר את זה פליאו עבדה לעומת תפריט שכתבתי לו שהוא לא עמד בו. זה מה שיפה. זה פשוט.

ההגבלה על מה שמותר ומה אסור לך לאכול?

יש כל כך הרבה דברים שאפשר לאכול. קיצוני זה לא.
גם לאכול לפי 2 גרם חלבון ו1 גרם שומן לקילו משקל גוף זה מגביל בסופו של דבר. אפילו יותר מפליאו לדעתי.
צריך לאכול דברים מסוימים כדי להגיע לזה.

איך זה בדיוק קיצוני? זה המינימום שאתה צריך כדי לקבל תוצאות ולהיות בריא.

זה ממש לא המינימום שצריך כדי לקבל תוצאות וכדי להיות בריא. את זה אני יכול להוכיח לך דווקא. 😃

זה ממש לא המינימום שצריך כדי לקבל תוצאות וכדי להיות בריא. את זה אני יכול להוכיח לך דווקא. 😃
עם מחקרים? go for it.
צריך לאכול דברים מסוימים כדי להגיע לזה.
זה המינימום! לא המקסימום!
לא נעים להגיד,אבל אני מרגיש שאני מדבר עם קיר. אתה מביא לי טיעונים של Broscience ואני אמור לקנות את זה?

עם מחקרים? go for it.

זה המינימום! לא המקסימום!
לא נעים להגיד,אבל אני מרגיש שאני מדבר עם קיר. אתה מביא לי טיעונים של Broscience ואני אמור לקנות את זה?

איך זה המינימום שצריך אם יש לי חברים שאוכלים פחות מ2 גרם חלבון ו1 גרם שומן לקילו משקל גוף ורואים תוצאות טובות ובריאים כמו שור?

איך זה המינימום שצריך אם יש לי חברים שאוכלים פחות מ2 גרם חלבון ו1 גרם שומן לקילו משקל גוף ורואים תוצאות טובות ובריאים כמו שור?
אולי הם יראו תוצאות טוב יותר אם הם יוסיפו?

אולי הם יראו תוצאות טוב יותר אם הם יוסיפו?

אמרת שזה המינימום שצריך כדי לקבל תוצאות ולהיות בריא.
יש לי חבר בגובה שלך יותר מאסיבי ממך ויותר חטוב ממך (שוקל קצת פחות ממך פשוט חטוב.) מתאמן משקל גוף ולא קרוב לשמור על 2 גרם חלבון לקילו משקל גוף. אה כן... והוא גם בריא לגמרי! (מתגייס לשייטת עוד שנה עבר את כל הבדיקות הרפואיות.)
יש לי עוד כמה דוגמאות כאלה אם תרצה.
אז יש אנשים שרואים תוצאות גם מתחת למינימום שלך, ואפילו תוצאות טובות. מסתבר.

אמרת שזה המינימום שצריך כדי לקבל תוצאות ולהיות בריא.
יש לי חבר בגובה שלך יותר מאסיבי ממך ויותר חטוב ממך (שוקל קצת פחות ממך פשוט חטוב.) מתאמן משקל גוף ולא קרוב לשמור על 2 גרם חלבון לקילו משקל גוף. אה כן... והוא גם בריא לגמרי! (מתגייס לשייטת עוד שנה עבר את כל הבדיקות הרפואיות.)
יש לי עוד כמה דוגמאות כאלה אם תרצה.
אז יש אנשים שרואים תוצאות גם מתחת למינימום שלך, ואפילו תוצאות טובות. מסתבר.
א.תמיד יש יוצאים מן הכלל.
ב.זאת הערכה,אז יכול להיות שלבן אדם X יתאים יותר שומן וחלבון ולבן אדם Y יהיה צורך בפחות. מחקרים מראים מסקנות ואני הולך עלפיהן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית