ייעוץ מתח-איך לעשות

מצב
השרשור נעול

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
אני מתלבט איך לעשות את המתח באימון שלי..
מה עדיף ולמה?

מתח שאני עולה ואז יורד עד הסוף עד נעילת מרפק ממש להתחיל מאפס כל חזרה
או
מתח שאני עולה ואז יורד ממש כמעט עד נעילת מרפקים, אבל ככה השריר עובד תמיד ולא נח למטה

מה עדיף ולמה?

תודה!

• פותח/ת השרשור
אוקיי.. כן זה היה לי ברור שאני נועל מרפק אני לא עוצר ל-5 שניות אלא ישר עולה.

בכל זאת השריר לא במצב של מתיחה תמיד

עוד דעות?

אל תנעל
נעילה=מנוחה, וגם בעיות מפרקים עתידיות.
תרד עד לכמעט נעילה,ותעלה עד הסנטר

מסכים עם העצה של לא לנעול. ירידה כמעט עד נעילה תעשה את העבודה.

אני אישית מעדיף לנעול לגמריי כי אתה יכול לרמות בלי שתדע שפתאום תרד חזרה אחת פחות חזרה אחת יותר

אני אישית מעדיף לנעול לגמריי כי אתה יכול לרמות בלי שתדע שפתאום תרד חזרה אחת פחות חזרה אחת יותר
מה זה משנה אם אתה מרמה בטעות? מה אמא שלך עומדת מאחוריך עם חגורה ועל כל חזרה שתרד ס"מ אחד פחות היא צולפת בך? חוץ מזה איך זה אפשרי לרמות בכלל אתה בקלות יכול לדעת מתי לעצור ומתי לעלות ועם קצת נסיון אתה לא חושב על זה אפילו. התרוץ הזה בחיים לא נכנס לי למוח אפילו.....

מה זה משנה אם אתה מרמה בטעות? מה אמא שלך עומדת מאחוריך עם חגורה ועל כל חזרה שתרד ס"מ אחד פחות היא צולפת בך? חוץ מזה איך זה אפשרי לרמות בכלל אתה בקלות יכול לדעת מתי לעצור ומתי לעלות ועם קצת נסיון אתה לא חושב על זה אפילו. התרוץ הזה בחיים לא נכנס לי למוח אפילו.....
שום תירוץ פשוט לדעתי מתח זאת חזרה שלמה
בוא נסכים ש10 חזרות עם מרפקים נעולים ל10 ללא זה לא אותו הדבר..
אין לי סיבה מיוחדת שתגרום לך להגיד "כן הוא צודק" אבל ככה אני מעדיף

מסכים עם העצה של לא לנעול. ירידה כמעט עד נעילה תעשה את העבודה.
לא מסכים, מתח מתחיל למטה ומסתיים למעלה. החלק הראשון של התרגיל הוא על פי רוב הקשה ביותר, וויתרת עליו ולא נעלת מרפקים בתחתית, לדעתי מקביל ל RDL בהשוואה ל stop dead.

לא מסכים, מתח מתחיל למטה ומסתיים למעלה. החלק הראשון של התרגיל הוא על פי רוב הקשה ביותר, וויתרת עליו ולא נעלת מרפקים בתחתית, לדעתי מקביל ל RDL בהשוואה ל stop dead.
בוא ננסה לחשוב בכיוון קצת אחר.
המטרה שלנו במתח היא לעבוד על שרירי הגב ובעיקר הלאטיסימוס. איזה שרירים לדעתך להוציא אותך מהנעילה? אני חושב שבחלק הזה הבייספס הוא הדומיננטי ולכן אם ננעל אנחנו נאבד כוח ומשקלי עבודה על חשבון הבייספס כשמטרתנו היא לעבוד על הגב.

התכוונת touch and go דדליפט.
וגם זה תרגיל לגיטימי. אז גם מתח ללא נעילה.
מה גם שיש טיעונים טובים מאד נגד נעילה למטה.

התכוונת touch and go דדליפט.
וגם זה תרגיל לגיטימי. אז גם מתח ללא נעילה.
מה גם שיש טיעונים טובים מאד נגד נעילה למטה.
רציתי לשאול אותך משהו בנושא. מה דעתך על שימוש בstraps במתח עם משקל?

רציתי לשאול אותך משהו בנושא. מה דעתך על שימוש בstraps במתח עם משקל?
לא אוהב רצועות. כמה משקל וחזרות אתה עושה שאתה צריך רצועות במתח?

לא אוהב רצועות. כמה משקל וחזרות אתה עושה שאתה צריך רצועות במתח?
אני כרגע לא צריך אבל אני מתקדם הרבה במשקלים בזמן האחרון. עשיתי החמישיה עם 16.25 קילו פעם אחרונה.

ממתי לנעול מרפקים זה רע במתח? בבקשה האירו את עניי במחקרים אם יש, כי אני תמיד נועל.
לדעתי הרבה יותר קל לא לנעול מרפקים ולפעמים אני מחכה 2 שניות למטה במידה ואני קצת מתנדנד(לא מרגיש שזה מקל עליי, להפך)
אז אם יש טענה שלנעול זה רע כדאי שאכיר אותה.

אני כרגע לא צריך אבל אני מתקדם הרבה במשקלים בזמן האחרון. עשיתי החמישיה עם 16.25 קילו פעם אחרונה.
חמישיה אחת? עם 16 קילו? אתה עדיין רחוק מאד מרצועות.
באופן כללי, אני לא אוהב חיפוי על נקודת תורפה עם רצועות, אלא אם אתה מדבר על משקלים שכבר בלתי אפשרי לעבוד איתם.
לדעתי הרבה יותר קל לא לנעול מרפקים
נכון. אף אחד לא אמר אחרת. הטענה הלא מוכחת היא לחץ חזק על המרפקים שחוטפים עומס של כל הגוף בנעילה.
בוא נגיד ככה, אם אתה לא מרגיש שום בעיה, כמו ש- @יהושע64 אמר - תמשיך. אני אישית לא עושה את זה.

אני אישית נועל מרפקים וגם מלמד מתאמנים לנעול. עוד לא הגיע אלי מתאמן עם פציעות במרפק... וגם אם יגיע, צריך לראות אם זה באמת בגלל המתח
היתרון בנעילת של המרפק הוא טווח תנועה גדול יותר ויכולת מדידה להצלחה/כשל טובה יותר.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית