הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ באיזה שלב בתוכנית לשלב הנפות

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
1. באיזה שלב בתוכנית ובאיזה תוכנית אפשר להתחיל לשלב סנאץ, קלין אנד ג'ירק מבלי לפגוע בהתקדמות של תרגילי הבסיס?
2. עד עכשיו במקום הפאוור קלין בss עשיתי מתח אם אני אכניס את הפוואר קלין איך אני יוכל לשמר את התוצאות שהגעתי אליהם במתח מבלי לפגוע בהתקדמות בפאוור קלין אפשרי?

• פותח/ת השרשור
השאלה שלך לא נכונה.
מה זה "באיזה שלב"? מה בדיוק אתה מתכנן?

באופן כללי, עבור פאוורליפטינג - בשום שלב!
זה לא יקדם את הפאוורליפטינג שלך.
אם אתה מעוניין להכניס את זה כי זה "מגניב כזה", זה משהו אחר.
אם אתה מתכנן לעבור לתחום ההרמות האולימפית, אז השלב הנכון הוא - עכשיו. להפסיק את ה-ss וללכת למאמן שילמד אותך.

למען הסר ספק, קלין ופאוור קלין לא נחשבים "הנפות אולימפיות".
כשאתה אומר "הנפות אולימפיות", מבינים כאן שאתה מתכוון לג'רק או לסנאץ'.
המטרה שלי להיות כמה שיותר טוב בקרוספיט. לפני שהתחלתי הסבירו לי אנשים שניראו לי מבינים שאני אצטרך להתחיל תוכנית כוח כמו ss כדי לבנות בסיס לכניסה לקרוספיט. אז עכשיו אם זה לא ככה איזה תוכנית אני צריך לעשות כי לפי מה שהבנתי עכשיו ההנפות לא מתאימות לss בקיצור סתם בזבזתי זמן.

המטרה שלי להיות כמה שיותר טוב בקרוספיט. לפני שהתחלתי הסבירו לי אנשים שניראו לי מבינים שאני אצטרך להתחיל תוכנית כוח כמו ss כדי לבנות בסיס לכניסה לקרוספיט. אז עכשיו אם זה לא ככה איזה תוכנית אני צריך לעשות כי לפי מה שהבנתי עכשיו ההנפות לא מתאימות לss בקיצור סתם בזבזתי זמן.

לפני שאתה מתחיל - הגדר "קרוספיט".

אם זה לקרוספיט אז תמשיך בss עד שתגיע למיצוי שלה ואז תעבור ל5/3/1 ותיקח מאמן וויטליפטינג שיתחיל ללמד אותך את התנועות , שתתחיל לקלוט את התנועות תעבור מה5/3/1 לתוכנית וויטליפטינג מלאה שהמאמן ירשום לך. בזמן ה5/3/1 ובזמן התוכנית וויטליפטינג תוכל לשלב 2-3 מטקונים בשבוע כדי לשמור על כושר

רוצה להגייע לRfa

הבנתי מה את רוצה.
אני בסה"כ צנסה להבהיר לך ש"קרוספיט" הוא לא ספורט, אלא שיטת אימון.
אין דבר כזה "תרגילי קרוספיט".

בכל אופן, כדי להגיע לרמה הגבוהה ביותר תצטרך להשקיע המון בכוח וגם באימוני קרוספיט (אירובי ואנאירובי).

ברור לך שאם, למשל, יש לך WOD שכולל בין השאר מחזורים של 10 חזרות דדליפט 100 קילו, ואתה מסוגל לכל היותר להרים 110 קילו לחזרה אחת, יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי לסיים את האימון כצו שצריך. לעומת זאת, אם המקסימום שלך לחזרה אחת הוא 200 קילו, כמובן שיהיה לך הרבה יותר קל

אני לא מבין.

בפוסט אחר כתבת:

עכשיו אתה כותב:

אז אפשר ללמוד לבד את ההרמות האולימפיות, או לא?

לדעתי אפשר, אני כרגע נשאר רק עם הקלין והוא עדיין רחוק ממושלם ואני לא בנאדם עם קורדינאציה מפותחת במיוחד, בהמשך ומקווה גם שאמצא מישהו שילמד אותי כמו שצריך אלמד את הג'רק והסנאץ', ואם לא אמצא מי שילמד אלמד בעצמי.
אתה יכול להתווכח איתי/ להגיד שאני טועה אבל זאת דעתי.

ב-100% מבחינת מארק ריפטו פאוורקלין הוא תרגיל בסיס, בדיוק כמו בנצ' ודדליפט, הוא מכניס אותו בכל וריאציה בתכניות שלו, הרבה פעמים יותר מדדליפט, אתה מוזמן לעיין בספר PPST ולראות בעצמך.

ב-100% מבחינת מארק ריפטו פאוורקלין הוא תרגיל בסיס, בדיוק כמו בנצ' ודדליפט, הוא מכניס אותו בכל וריאציה בתכניות שלו, הרבה פעמים יותר מדדליפט, אתה מוזמן לעיין בספר PPST ולראות בעצמך.

הדגשתי בפירוש שקלין ופאוור קלין אינם נחשבים הנפות אולימפיות

הדגשתי בפירוש שקלין ופאוור קלין אינם נחשבים הנפות אולימפיות
אהה חשבתי שאתה מתכוון גם לפאוורקלין/קלין שיכולים לתרום לא מעט לפאוורליפטרים.

אם ככה קבל התנצלותי 😃

• פותח/ת השרשור
אם זה לקרוספיט אז תמשיך בss עד שתגיע למיצוי שלה ואז תעבור ל5/3/1 ותיקח מאמן וויטליפטינג שיתחיל ללמד אותך את התנועות , שתתחיל לקלוט את התנועות תעבור מה5/3/1 לתוכנית וויטליפטינג מלאה שהמאמן ירשום לך. בזמן ה5/3/1 ובזמן התוכנית וויטליפטינג תוכל לשלב 2-3 מטקונים בשבוע כדי לשמור על כושר
תודה על התגובות המפורטות.
1. לא יהיה לי צורך בלינארית/טקסס אחרי הss או שזה תלוי במשקלים שהגייע אליהם?
2. אני משקיע כלכך הרבה עבודה בחזה האם בסוף התוכניות שהצגת יצא לי לפחות לשמר את מה שהגעתי?
3. בזמן הss לא כדאי ללמוד את ההתנועות של ההנפות?
4. מטקונים הכוונה לאימונים כמו farn?

1. לא יהיה לי צורך בלינארית/טקסס אחרי הss או שזה תלוי במשקלים שהגייע אליהם?
2. אני משקיע כלכך הרבה עבודה בחזה האם בסוף התוכניות שהצגת יצא לי לפחות לשמר את מה שהגעתי?
3. בזמן הss לא כדאי ללמוד את ההתנועות של ההנפות?
4. מטקונים הכוונה לאימונים כמו farn?

1. מה זה "לא יהיה צורך" , תלוי בך - היה לי מתאמן שהוא אגב פה בפורום @Yoav_S שכשהוא רצה להתחיל קרוספיט הדבר הראשון והכי חשוב שאמרתי לו זה לעשות SS ולהתחזק , הוא הגיע ל150 ל2X5 לדעתי בSS ומשם עבר להיות משקולן , הוא לא המשיך עוד תוכניות כוח הוא התחזק בתוך התוכניות של המשקולנות אבל לטעמי הוא הגיע עם בסיס מאד חזק וזה עזר לו להגיע לאיפה שהוא היום.

2. לגבי החזה אין לי מושג, יש בקרוספיט הרבה עבודת נפח על החזה ככה שבד"כ אין צורך לעבוד עליו ספציפית אבל בגלל שזהו תרגיל יחסית "קל" לגוף אין בעיה להמשיך לעבוד עליו גם בתוך תוכניות קרוספיט או משקולנות.

3. אתה יכול, אם זה לא פוגע לך בהתאוששות.

4. כן, מטקון זה מטבוליק קונדישנינג FRAN זה אחד אימוני הדגל של הקרוספיט.

• פותח/ת השרשור
1. מה זה "לא יהיה צורך" , תלוי בך - היה לי מתאמן שהוא אגב פה בפורום @Yoav_S שכשהוא רצה להתחיל קרוספיט הדבר הראשון והכי חשוב שאמרתי לו זה לעשות SS ולהתחזק , הוא הגיע ל150 ל2X5 לדעתי בSS ומשם עבר להיות משקולן , הוא לא המשיך עוד תוכניות כוח הוא התחזק בתוך התוכניות של המשקולנות אבל לטעמי הוא הגיע עם בסיס מאד חזק וזה עזר לו להגיע לאיפה שהוא היום.

2. לגבי החזה אין לי מושג, יש בקרוספיט הרבה עבודת נפח על החזה ככה שבד"כ אין צורך לעבוד עליו ספציפית אבל בגלל שזהו תרגיל יחסית "קל" לגוף אין בעיה להמשיך לעבוד עליו גם בתוך תוכניות קרוספיט או משקולנות.

3. אתה יכול, אם זה לא פוגע לך בהתאוששות.

4. כן, מטקון זה מטבוליק קונדישנינג FRAN זה אחד אימוני הדגל של הקרוספיט.
תודה רבה העזרת לי המון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית