הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחיל להתאמן צריך ייעוץ

Itaypro2

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
שלום.
אני בן 22 גובה 1.74 שוקל 108 אני רוצה להתחיל להתאמן בשביל להיות יותר שרירי.
אני אתחיל ואגיד שאני לא נראה 108 אני נראה יותר כמו 90 יש לי אחוז שומן אני מעריך בין 24 ל30 אחוז, יש לי מבנה רחב גנטית ואפשר להגיד שיש לי "כוח".

השאלה שלי היא כזאת, הבנתי שאין דרך לעלות במסת שריר ולרדת בשומנים בו זמנית אך אני לא רוצה לאבד מהמסת שריר שלי הרבה. מה האימונים העדיפים בשבילי? אירובי בשילוב עם אנאירובי או רק אירובי. והאם יש תוספים מומלצים שאני יכול לקחת? אבקת חלבון איזו וקריאטין נשמעו לי שיכולים להתאים.
אני מתחיל מאוד בתחום חקרתי קצת באינטרנט ולא התאמנתי מעולם באופן סדיר.
תודה.

הועלה כאן שזה קשור לגיל. הנקודה שלי הייתה שזה הרבה יותר קשור לכמה זמן אתה תוקף את הגוף שלך עם אינסולין מרקיע שחקים. וכמובן כמה מרקיע שחקים
עלה בדעתך שאולי הבחור שפתח את השרשור הגיע ל 30 א.ש תוך כדי אכילה מופרזת של פחמימות ומצבו הבריאותי, גם אם אינו מודע לכך, אינו כל כך טוב?
אני מניח שלא.
ואני גם מניח שלטענתך ברגע שיעבור למאזן קלורי ניטראלי עם כמות גבוהה של חלבון ביחס לפחמימה כל הבעיות הבריאותיות - אם קיימות - ייפתרו. נכון?
הקלות שבה אתה ממליץ לבנאדם שנמצא בעודף משקל חריג, מבלי לדעת את ההסטורייה הרפואית שלו לבצע שינויים כאלה בתזונה הם פשוט מדהימים.
כל פעם מחדש אני נדהם.

אז אתה טוען שמצאת יוצא מהכלל שעליו חוקי הביולוגיה לא תקפים,

לא.
אני טוען שהטענה שלך לא מוחלטת כמו שאתה חושב.

תוך שאתה מראה שאתה לא ממש מבין על מה אני מדבר איתך, לא בנושא הסוכרת ולא בנושא ההמוגלובין a1c. אז סבבה, רק אל תופתע כשאני אומר שאתה לא מחפש להבין דברים.
אני לא מופתע משום דבר שאתה אומר, ולמען האמת זה לא ממש מזיז לי.
תיצמד לנושא שעליו פותח השרשור התכוון ואל תגרור את זה לקווים אישיים.

ברור. משפט כמו "הבנתי שאין דרך לעלות במסת שריר ולרדת בשומנים בו זמנית אך אני לא רוצה לאבד מהמסת שריר שלי הרבה. מה האימונים העדיפים בשבילי? אירובי בשילוב עם אנאירובי או רק אירובי" אפשר להבין בהמון צורות שונות. אני למשל מבין אותו בתור "מאד חשוב לי לעלות עכשיו ל-150 קילו סקוואט, ומצדי שיהיו לי 55 אחוז שומן בגוף".
מה עם העובדה שאתה ממשיך את מסורת החשיבה שSS זו תוכנית למסה, כשהיא לא? (רמז: היא תוכנית למתאמן מתחיל)
מה עם העובדה שהוא כן יכול לעלות במסת שריר ולרדת באחוז השומן בו זמנית?

עלה בדעתך שאולי הבחור שפתח את השרשור הגיע ל 30 א.ש תוך כדי אכילה מופרזת של פחמימות ומצבו הבריאותי, גם אם אינו מודע לכך, אינו כל כך טוב?
אני מניח שלא.
בהחלט עלה בדעתי. ראית מה המלצתי? תזכורת:
אתה צריך להתחיל SS (יש עליה מאמר בפורטל קילוגרם). לפחות בהתחלה, להשאר על אותו משקל גוף תוך אכילה של הרבה חלבון (~230-250 במקרה שלך) ולא הרבה פחמימה.

ואני גם מניח שלטענתך ברגע שיעבור למאזן קלורי ניטראלי עם כמות גבוהה של חלבון ביחס לפחמימה כל הבעיות הבריאותיות - אם קיימות - ייפתרו. נכון?
אני לא חושב שמישהו יכול להיות במצב בריאותי אידיאלי רק בזכות תזונה. אימונים זה חלק מאוד, מאוד חשוב, בדגש על אימוני כוח, והמלצתי על SS שזו תוכנית כוח. אז איך אתה מסיק מזה שאני חושב שהשינוי הנ"ל בתזונה הוא מה שיפתור את כל הבעיות הבריאותיות שאולי יש ואולי אין לו?

הקלות שבה אתה ממליץ לבנאדם שנמצא בעודף משקל חריג, מבלי לדעת את ההסטורייה הרפואית שלו לבצע שינויים כאלה בתזונה הם פשוט מדהימים.
שאני אבין, אתה טוען שההמלצה התזונתית שנתתי לו לא טובה? מה אתה ממליץ, לאכול מעט חלבון והרבה פחמימה? דבר. כולי אוזן. לא המלצתי שום דבר ספציפי, הכל כללי, ואין מצב גופני שמונע ממנו לשנות את התזונה שלו למה שהמלצתי, בטח לא מצב גופני שהוא לא היה מיידע עליו. רציני, מה אתה רוצה? מה לא תקין בלאכול הרבה חלבון? אתה לא מאלה שחושבים שזה הורס את הכליות או משהו, נכון?

אני לא מופתע משום דבר שאתה אומר, ולמען האמת זה לא ממש מזיז לי.
כל פעם מחדש אני נדהם.
LOGIC

בגלל שאתה מתאמן מתחיל, מה שיקרה זה שאתה תרד באחוז השומן למרות שאתה נשאר באותו משקל גוף, מה שאומר שאתה גם בונה מסת שריר.
גם אם זה קורה זה ממש לא יעיל ועדיף לרדת באחוז שומן ולהכנס לגרעון קלורי ואז להעלות במסת השריר. 2 התליכים בו זמנית מאוד איטיים. כשאחד אומר שהוא רוצה "להראות שרירי" הכוונה שלו זה להיות יחסית חטוב, שיראו ל ואת השרירים. באכילה נטרלית עם SS לא רק שהוא לא יתקדם באופן יעיל בתוכנית, הוא גם לא ירד ב-% שומן באופן ממשי ויבזבז בעיקר הרבה זמן מאשר אם יחטב בכל הכוח עד 12% שומן לערך ואז יעלה במסת השריר עם מאזן קלורי חיובי.

גם אם זה קורה זה ממש לא יעיל ועדיף לרדת באחוז שומן ולהכנס לגרעון קלורי ואז להעלות במסת השריר. 2 התליכים בו זמנית מאוד איטיים. כשאחד אומר שהוא רוצה "להראות שרירי" הכוונה שלו זה להיות יחסית חטוב, שיראו ל ואת השרירים. באכילה נטרלית עם SS לא רק שהוא לא יתקדם באופן יעיל בתוכנית, הוא גם לא ירד ב-% שומן באופן ממשי ויבזבז בעיקר הרבה זמן מאשר אם יחטב בכל הכוח עד 12% שומן לערך ואז יעלה במסת השריר עם מאזן קלורי חיובי.
הניסיון שלי לא כזה. מדובר על זכר צעיר, בן 22, במשקל גוף גבוה (אבל לא קיצוני) עם מסת שריר גבוהה יחסית למי שלא מתאמן (לדבריו). אלה בדיוק האנשים שרואים תוצאות משמעותיות מאוד גם על מאזן ניטרלי בתנאי שהתזונה ותוכנית האימונים טובה.

בנוסף לכך, לחטב לפני שבונים מסת שריר וכוח זה קשה יותר מלחטב כשכבר יש מסת שריר וכוח, ככה שאני לא רואה סיבה לדחות את הeasy gains.

לא אומר שחיטוב יהרוג אותו, אבל לדעתי זה לא הכיוון האידיאלי במידה ואנחנו מסתכלים על מה קורה עוד שנה. אם מסתכלים על מה קורה עוד חודשיים, אז כן, חיטוב. בטווח הארוך יותר, לדעתי יש דרך אופטימלית יותר.

על פי איזה מנגנון פיזיולוגי?
על פי זה שאתה יכול לאכול יותר קלוריות בשביל אותה ירידה במשקל.
קלוריה עדיין שווה קלוריה כמובן, זה לא משהו שמסת שריר משנה.

קלוריה עדיין שווה קלוריה כמובן, זה לא משהו שמסת שריר משנה.
בהתבססות ש 1 ק״ג שריר לוקח כ-10 קלוריות יותר ביממה, ההפרש מאוד זניח ונדרש להעלות מסת שריר רבה כדי שזה יהיה משמעותי (וזה לא יתבצע במהלך נטרלי עם SS שהיא תוכנית גרועה בפני עצמה להעלאה במסת השריר כמו שנכתבה במקור (אבל כן טובה להעלאה בכוח)).

בהתבססות ש 1 ק״ג שריר לוקח כ-10 קלוריות יותר ביממה, ההפרש מאוד זניח ונדרש להעלות מסת שריר רבה כדי שזה יהיה משמעותי (וזה לא יתבצע במהלך נטרלי עם SS שהיא תוכנית גרועה בפני עצמה להעלאה במסת השריר כמו שנכתבה במקור (אבל כן טובה להעלאה בכוח)).
אתה מדבר על מנוחה.
מה עם העובדה שיותר מסת שריר דורשת יותר קלוריות לאחר אימון, גם כי יש יותר ממנה, וגם כי הסטרס שהופעל על המערכת גדול יותר? (האנרגייה היוצאת בסקוואט 60 אינה זהה לאנרגייה היוצאת בסקוואט 160, לא בזמן האימון ולא לאחריו).

לגביי SS לעלייה במסת שריר - שוב, הניסיון של האנשים שעשו אותה (ואני מתכוון באמת עשו אותה - לא חושבים שעשו אותה ונשארו על משקל גוף 60 וסקוואט 60 במשך חצי שנה) הוא שמה שאתה אומר לא נכון. יש שלל דוגמאות ברשת, בוודאי שאין לנו איך להוכיח שהכל אמת, אבל בגלל שזו אמת אני יכול לתת גם את עצמי כדוגמה, כל הנתונים שלי כולל זמנים והתקדמות גם במשקלי העבודה וגם במשקל הגוף חופשיים. וגם מה נשאר אחרי חיטובים. כמובן שאפשר גם לא להאמין לי ולחשוב שעשיתי בכלל ABCDE...

ואני כמובן לא אומר שאינדיוידואל הוא מה שמשקף, אבל:
א. שוב, יש עוד אינספור כמוני.
ב. אם אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מאמין לי שזו התוכנית שעשיתי ושלא השתמשתי בסטרואידים אז מסתבר שזה כן אפשרי לעלות בה בכמות מסת שריר גבוהה מאוד (גם מעל מה שלייל אמר שאפשרי אפילו עם סטרואידים), ככה שעל בסיס העובדה הזו אני לא חושב שאפשר לומר שהתוכנית גרועה לבניית מסת שריר.

אם אתה רוצה את הנתונים, אצרף בשמחה כולל תמונות, תאריכים וכו'.

לגביי SS לעלייה במסת שריר - שוב, הניסיון של האנשים שעשו אותה (ואני מתכוון באמת עשו אותה - לא חושבים שעשו אותה ונשארו על משקל גוף 60 וסקוואט 60 במשך חצי שנה) הוא שמה שאתה אומר לא נכון. יש שלל דוגמאות ברשת, בוודאי שאין לנו איך להוכיח שהכל אמת, אבל בגלל שזו אמת אני יכול לתת גם את עצמי כדוגמה, כל הנתונים שלי כולל זמנים והתקדמות גם במשקלי העבודה וגם במשקל הגוף חופשיים. וגם מה נשאר אחרי חיטובים. כמובן שאפשר גם לא להאמין לי ולחשוב שעשיתי בכלל ABCDE...

ואני כמובן לא אומר שאינדיוידואל הוא מה שמשקף, אבל:
א. שוב, יש עוד אינספור כמוני.
ב. אם אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מאמין לי שזו התוכנית שעשיתי ושלא השתמשתי בסטרואידים אז מסתבר שזה כן אפשרי לעלות בה בכמות מסת שריר גבוהה מאוד (גם מעל מה שלייל אמר שאפשרי אפילו עם סטרואידים), ככה שעל בסיס העובדה הזו אני לא חושב שאפשר לומר שהתוכנית גרועה לבניית מסת שריר.

אם אתה רוצה את הנתונים, אצרף בשמחה כולל תמונות, תאריכים וכו'.

הצלחת לשחזר את התמונות שאבדו? אם כן נשמח לראות אותן.

הצלחת לשחזר את התמונות שאבדו? אם כן נשמח לראות אותן.
מה שאבד, אבד. זה היה נהדר אם היה, אבל אין. עדיין יש לגמרי מספיק תיעוד, משני סבבים של התוכנית (בסבב השני בערך 20% ממנו היה טקסס מת'וד, בה ההתקדמות אטית יותר, אם זה מעניין).

מה שאבד, אבד. זה היה נהדר אם היה, אבל אין. עדיין יש לגמרי מספיק תיעוד, משני סבבים של התוכנית (בסבב השני בערך 20% ממנו היה טקסס מת'וד, בה ההתקדמות אטית יותר, אם זה מעניין).

נשמח להתעדכן, בטקסס הייתה יותר עליה במסת שריר?
וסורי על סטיית הנושא.

מה עם העובדה שאתה ממשיך את מסורת החשיבה שSS זו תוכנית למסה, כשהיא לא? (רמז: היא תוכנית למתאמן מתחיל)
מה עם העובדה שהוא כן יכול לעלות במסת שריר ולרדת באחוז השומן בו זמנית?
מה עם העובדה שלינק לשרשור שבו אף אחד לא הסכים איתך הוא לא רפרנס?
מה עם העובדה שתקופת הגם וגם היא דיי זניחה ולא שווה את זה?
מה עם העובדה שלשלוח בנאדם לעליה תלת שבועית במשקלי עבודה תוך גירעון קלורי זה אומר לשלוח אותו לפציעה בסיכוי גבוה מאד?
איזה מן היגיון זה? הוספת 4 קילו שריר, אתה יכול לאכול X קלוריות יותר (40, אבל בשבילך נניח שזה היה 400), ולכן החיטוב קל יותר? ומה עם העובדה שהגוף שלך צריך את ה-X קלוריות האלה כדי להתקיים ואלה לא קלוריות עודפות כיפיות שהוא מתפנק איתן?

בהחלט עלה בדעתי. ראית מה המלצתי? תזכורת:
העצה שלך כלפיו לא משקפת שום התייחסות למצב בריאותי שאולי אינו תקין עקב obese ולא טרחת להתייחס לזה גם.
להמליץ לו להיות על ניטראלי זה לא להתייחס לעובדה שאולי יש בעיות כלשהן.
אני מבין שאם היה על 30 א.ש ובריא כמו שור, היית ממליץ לו גם להיות בפלוס קלורי?

אני לא חושב שמישהו יכול להיות במצב בריאותי אידיאלי רק בזכות תזונה. אימונים זה חלק מאוד, מאוד חשוב, בדגש על אימוני כוח, והמלצתי על SS שזו תוכנית כוח. אז איך אתה מסיק מזה שאני חושב שהשינוי הנ"ל בתזונה הוא מה שיפתור את כל הבעיות הבריאותיות שאולי יש ואולי אין לו?
גם אם היה יורד לחיטוב עדיין הייתי ממליץ לו להתחיל תוכנית אימונים שתקדם אותו (לפחות בהתחלה) בצורה משמעותית, כך שלהרים משקולות היה עושה בכל אופן, והשינוי היחידי שאתה המלצת לו הוא להיות במאזן קלורי ניטראלי שזה שוב - מחזיר אותנו לויכוח ההתחלתי.

שאני אבין, אתה טוען שההמלצה התזונתית שנתתי לו לא טובה? מה אתה ממליץ, לאכול מעט חלבון והרבה פחמימה?
מכל הדיון כאן רק עכשיו הצלחת להבין שאני לא מסכים עם ההמלצה התזונתית שנתת לו?
חלבון ושומן כמקור אנרגיה עיקרי ופחמימות להפחית - מסכים בהחלט! אבל לא במאזן ניטראלי, אלא במאזן קלורי שלילי.
זאת ההמלצה שלי, בניגוד לשלך.

מה אתה רוצה? מה לא תקין בלאכול הרבה חלבון? אתה לא מאלה שחושבים שזה הורס את הכליות או משהו, נכון?
אין שום דבר שלא תקין בהרבה חלבון, גם לא הלכתי לכיוון הזה אז שוב אתה סוטה מהנושא ומייצר פרופגנדה מיותרת.
כל הויכוח כאן הוא שאתה ממליץ לבחור להיות במאזן קלורי ניטראלי בעוד אני (ולא רק) ממליצים לבחור לרדת באחוזי השומן קודם לכן.
וכן, הוא יכול להתחזק גם בזמן החיטוב כמתאמן מתחיל.

אני לא מבין, אתם מטרילים אותי? זה רציני?

מה עם העובדה שלינק לשרשור שבו אף אחד לא הסכים איתך הוא לא רפרנס?
אתה אומר את זה ברצינות? אף אחד לא הסכים איתי? על מה יש להסכים? זה שאתה חושב שSS זו תוכנית למסה ואני לא, זה לא עניין של להסכים איתי או לא. אתה צריך לקרוא את הספר, לפני שאתה קובע שאתה יודע מה התוכנית. בספר עצמו, כפי שכבר הבהרתי, מוסבר טוב מאוד שהתוכנית היא תוכנית למתאמן מתחיל, ונקודות פתיחה שונות יצטרכו לבצע אותה (בעיקר מבחינת התזונה) בצורות שונות.
זו לא דעה שלי, בדיוק כמו שזו לא דעה שלי שטקסס מת'וד זו תבנית שבועית שמבוססת על אימון נפח, אימון התאוששות ואימון עצימות.

מה עם העובדה שתקופת הגם וגם היא דיי זניחה ולא שווה את זה?
מה עם העובדה שהרגע הבנו שאתה בכלל לא יודע מה התוכנית אומרת למתאמן מהסוג הנ"ל (פותח הפוסט), כלומר מעולם לא עשית אותה במצבו ומעולם לא העברת אותה למישהו במצבו, ולכן אתה לא יודע כמה משמעותית או לא משמעותית תקופת הגם וגם?

נחמד לזרוק טענות. אני מקווה שלא תביא לי עכשיו את המחקר של התוכנית שבוססת על לג פרס שהראה שתקופת הגם וגם זניחה. אני מקווה שאתה מבין למה הוא לא מוכיח את הנקודה שלך.

מה עם העובדה שלשלוח בנאדם לעליה תלת שבועית במשקלי עבודה תוך גירעון קלורי זה אומר לשלוח אותו לפציעה בסיכוי גבוה מאד?
מה עם העובדה שבכלל לא נתתי לו המלצה לגירעון קלורי? כמו שהזכרתי למורן, כנראה שגם לך אני צריך להזכיר מה הייתה ההמלצה שלי. בבקשה:
אתה צריך להתחיל SS (יש עליה מאמר בפורטל קילוגרם). לפחות בהתחלה, להשאר על אותו משקל גוף תוך אכילה של הרבה חלבון (~230-250 במקרה שלך) ולא הרבה פחמימה.

איזה מן היגיון זה? הוספת 4 קילו שריר, אתה יכול לאכול X קלוריות יותר (40, אבל בשבילך נניח שזה היה 400), ולכן החיטוב קל יותר?
איזה כיף לחזור על הטענה של משה ולהתעלם ממה שהגבתי לה.

העצה שלך כלפיו לא משקפת שום התייחסות למצב בריאותי שאולי אינו תקין עקב obese ולא טרחת להתייחס לזה גם.
להמליץ לו להיות על ניטראלי זה לא להתייחס לעובדה שאולי יש בעיות כלשהן.
בהיעדר פתולוגיות, והוא לא ציין שום פתולוגיה, הבעייה שלו היא קודם כל אימונים. דעתי מבוססת על המחקרים שכבר צורפו כאן. מוזמן להגיב עליהם.

אני מבין שאם היה על 30 א.ש ובריא כמו שור, היית ממליץ לו גם להיות בפלוס קלורי?
אני לא מבין איך אתה מבין את זה. ואני לא מבין איך אפשר להיות "בריא כמו שור" עם אורח חיים יושבני 🤦‍♂️

גם אם היה יורד לחיטוב עדיין הייתי ממליץ לו להתחיל תוכנית אימונים שתקדם אותו (לפחות בהתחלה) בצורה משמעותית, כך שלהרים משקולות היה עושה בכל אופן, והשינוי היחידי שאתה המלצת לו הוא להיות במאזן קלורי ניטראלי שזה שוב - מחזיר אותנו לויכוח ההתחלתי.
חלבון ושומן כמקור אנרגיה עיקרי ופחמימות להפחית - מסכים בהחלט! אבל לא במאזן ניטראלי, אלא במאזן קלורי שלילי.
כל הויכוח כאן הוא שאתה ממליץ לבחור להיות במאזן קלורי ניטראלי בעוד אני (ולא רק) ממליצים לבחור לרדת באחוזי השומן קודם לכן.
איזה כיף זה שדווקא השותף שלך הוא זה שלא מסכים איתך:

אני אומר ככה: במקום לדבר באוויר כמו שאתם אוהבים, תמצאו 3-5 אנשים במצבו, תאמנו אותם על מאזן ניטרלי תוך כדי שהסקוואט שלהם עולה 2.5 ק"ג כל אימון בטכניקה טובה מאוד, ותחזרו לכאן לדווח מה קרה. למה אני אומר לכם לעשות את זה? כי אין לי צל של ספק שלדוגמאות של מתאמנים שלי שאתן לכם אתם לא תאמינו, וגם לא לדוגמאות למתאמנים אחרים ברשת שעשו את זה (ויש עשרות אלפים עם ניסיון בתוכנית הזו, כמובן שלא הכל מתועד - גם לא כולם עשו אותה כמו שצריך - אבל חלק כן וגם מתועד). אז צאו לשטח, תחקרו, תחזרו עם התובנות. רק אני אומר לכם מראש מה יהיה החלק הקשה: לגרום להם לאכול כמו שצריך. אבל אני סומך עליכם. בהצלחה.
אה, ספוילר: אתם לא באמת צריכים למדוד להם היקפים, רק משקל גוף ולשמוע מה הם אומרים שקרה לבגדים שלהם מאז שהם התחילו להתאמן.

לסיכום:
אנשים עושים את זה כל הזמן, זה שאתם לא עשיתם את זה לא אומר שום דבר חוץ מהעובדה שאתם תתקשו להאמין שזה ניתן לביצוע. אין לי דרך אמיתית לשכנע אתכם מה קורה כשעושים את התוכנית כפי שציינתי, כנראה שנצטרך לחכות למחקר הענק על SS, במידה והכל יצא לפועל. עד אז, באמת, לכו לצבור ניסיון, ואני אומר את זה בנימה הכי מפרגנת שאני יכול להביע בכתב.

על מה יש להסכים? זה שאתה חושב שSS זו תוכנית למסה ואני לא, זה לא עניין של להסכים איתי או לא.
אני מדבר על ההמלצה שלך להישאר במאזן קלורי ניטראלי אל מול ההמלצה שלי להיות בגירעון קלורי ולרדת באחוזי השומן.
כבר חזרת כמה פעמים על הטענה ש SS היא תוכנית למתחילים ולא למסה - ומעולם לא טענתי שהיא לא תוכנית למתחילים!
ובטח שלא השתמשתי במונח תוכנית למסה.
אני יודע שניתן להתקדם בזמן חיטוב, בטח למתאמן מתחיל.
ואת זה אני אומר מניסיון שהצלחתי להתקדם בחיטוב בלינארית של ביל סטאר למשך תקופה מוגבלת של חודש וחצי פחות או יותר.

בהיעדר פתולוגיות, והוא לא ציין שום פתולוגיה, הבעייה שלו היא קודם כל אימונים. דעתי מבוססת על המחקרים שכבר צורפו כאן. מוזמן להגיב עליהם
מקובל, אקרא את המחקר ואגיב עליו.

אני לא מבין איך אתה מבין את זה. ואני לא מבין איך אפשר להיות "בריא כמו שור" עם אורח חיים יושבני 🤦‍♂️
במקום לענות לי אתה הולך סביב, פשוט תענה וזהו.
בוא לצורך העניין נניח והבחור עסק עד כה בפעילות כמו שחייה, עושה הליכות כמה פעמים בשבוע ואולי גם פעילות ספורטיבית אירובית כלשהי נוספת.. אבל עדיין אוכל המון והוא על 30 א.ש

איזה כיף זה שדווקא השותף שלך הוא זה שלא מסכים איתך:
@stitch זה בסדר, אני והוא לא מסכימים על לא מעט דברים בתחום.. אבל ההבדל הוא שאנחנו מנסים ללמוד אחד מן השני ולא לתקוף קודם ושאלות אח"כ.

לכו לצבור ניסיון, ואני אומר את זה בנימה הכי מפרגנת שאני יכול להביע בכתב
תודה על הפירגון.
עכשיו אני יודע איך זה לקבל ממך פירגון.

אתה אומר את זה ברצינות? אף אחד לא הסכים איתי? על מה יש להסכים? זה שאתה חושב שSS זו תוכנית למסה ואני לא, זה לא עניין של להסכים איתי או לא. אתה צריך לקרוא את הספר, לפני שאתה קובע שאתה יודע מה התוכנית. בספר עצמו, כפי שכבר הבהרתי, מוסבר טוב מאוד שהתוכנית היא תוכנית למתאמן מתחיל, ונקודות פתיחה שונות יצטרכו לבצע אותה (בעיקר מבחינת התזונה) בצורות שונות.
זו לא דעה שלי, בדיוק כמו שזו לא דעה שלי שטקסס מת'וד זו תבנית שבועית שמבוססת על אימון נפח, אימון התאוששות ואימון עצימות.
אתה תמיד רושם לאנשים "לא, אתה טועה, זה לא נכון, דיברנו על זה כאן וכאן וכאן" כאילו שזה שאמרת משהו בשרשור אחר זה רפרנס למשהו. זה לא.
ה-SS היא לא תוכנית לכל המתחילים, היא לא תוכנית לחיטוב, וההבהרה שלך לא תשנה את דעתי.
מה עם העובדה שהרגע הבנו שאתה בכלל לא יודע מה התוכנית אומרת למתאמן מהסוג הנ"ל (פותח הפוסט), כלומר מעולם לא עשית אותה במצבו ומעולם לא העברת אותה למישהו במצבו, ולכן אתה לא יודע כמה משמעותית או לא משמעותית תקופת הגם וגם?
אני שמח שהבנת דברים, גם אם הם מצוצים מהאצבע. ברור שאני לא מבין כמה היא משמעותית, התקופה הזאת. בחיים לא חזרתי להתאמן אחרי הפסקה, בחיים לא היה לי גרם שומן מיותר בגוף, ובכלל בחיים לא עשיתי תוכנית כוח! מזל שאתה פה.
מה עם העובדה שבכלל לא נתתי לו המלצה לגירעון קלורי? כמו שהזכרתי למורן, כנראה שגם לך אני צריך להזכיר מה הייתה ההמלצה שלי. בבקשה:
לא מאמין שצריך להסביר. אבל נו, מילא. SS דורשת המון קלוריות להתאוששות. אם אתה לא מספק אותן - אתה בגירעון. אם כן - אתה משמין. ככה זה. כולם משמינים ב-SS! מה לעשות. הנה, הוכחתי לך שאני לא מבין גם בזה.
איזה כיף לחזור על הטענה של משה ולהתעלם ממה שהגבתי לה.
אל"ף, משה רשם את הכמות של 10 קלוריות לק"ג, איפה בדיוק הוא רשם את מה שאני טענתי, שזה קלוריות נחוצות ולא עוזרות?
בי"ת, עם הטענה של "קל לחטב אבל קשה לעלות במסת שריר" לא הסכמתי גם לפני שהכרתי את משה בכלל.
עד אז, באמת, לכו לצבור ניסיון, ואני אומר את זה בנימה הכי מפרגנת שאני יכול להביע בכתב.
אתה עושה שיעורים פרטיים? היה פה שרשור שדיבר על המחירים המופרזים, אבל למדריך כזה מפרגן, אני אשלם כמה שצריך!

מדברים כאן על סוכרת ואף אחד לא תייג אותי? עכשיו נעלבתי ולעולם לא תדעו את האמת. שום גוגל לא יעזור לכם כי מחקתי את כל המחקרים הרלבנטיים (יש לי קשרים עם הנהלת האינטרנט).

לעניין כוח שריר ותוחלת חיים באותם מאמרים שהוזכרו כאן, כמה הערות:

1. מעניין מאד.
2. המחשבה הראשונה שעלתה אצלי היא שבאופן כללי אדם בריא יותר הוא גם חזק יותר בממוצע כך שקשה להפריד כאן בין מתאם לסיבתיות. חוזק שרירי הוא אולי מנבא לא רע של תוחלת חיים עבור אדם "רגיל" (כלומר עבור מי שאינו מתאמן במיוחד כדי להגדיל אותו) כמבטא של המצב הבריאותי הכללי, אבל זה לא אומר שמי שמטפח את הפן הזה של חייו משפיע בצורה משמעותית על תוחלת החיים שלו.
3. נתקלתי בכמה מחקרים (אין לי לינק) לפיהם יותר בריא להיות שמן בכושר טוב ולא בטטת כורסא רזה (למיטב זכרוני הם דיברו על כושר אירובי). לאחרונה נתקלתי דווקא במטא-אנליזה שהגיעה למסקנה עגומה לפיה אין כמעט אנשים שמנים ובריאים.
4. כך או כך, הבעיה העיקרית בעיני היא שגם אם יש כאלה, רק מעטים מתוכם מסוגלים להשתייך לקטגוריה של "שמנים פעילים" לאורך שנים רבות, ואני חושש שרובם מבלים את השנים המאוחרות יותר בחייהם כשהם מוותרים דווקא על הפעילות ולא על השומן. זה כמובן ניחוש ותו לא, כי הסטטיסטיקה התומכת היחידה שלי הם ידידים ומכרים שמטבע הדברים אינם מהוים מדגם טוב.
5. לכאורה זאת לא אמורה להיות בעיה גדולה כי אפשר תמיד להתחטב לפני הפרישה. כמה אנשים מסיימים את הקריירה שלהם כמרימי משקולות פעילים אחרי שעשו חיטוב ולא עולים במשקל במהירות אחרי הפרישה? אין לי מושג, אבל יש לי ניחוש.
6. שנה טובה.

נערך לאחרונה:
אני מדבר על ההמלצה שלך להישאר במאזן קלורי ניטראלי אל מול ההמלצה שלי להיות בגירעון קלורי ולרדת באחוזי השומן.
כבר חזרת כמה פעמים על הטענה ש SS היא תוכנית למתחילים ולא למסה - ומעולם לא טענתי שהיא לא תוכנית למתחילים!
ובטח שלא השתמשתי במונח תוכנית למסה.
אני יודע שניתן להתקדם בזמן חיטוב, בטח למתאמן מתחיל.
ואת זה אני אומר מניסיון שהצלחתי להתקדם בחיטוב בלינארית של ביל סטאר למשך תקופה מוגבלת של חודש וחצי פחות או יותר.
הציטוט שציטטת היה תגובה ל @stitch , לא אליך. הוא זה שחושב שSS זו תוכנית למסה.
ולמתאמן מתחיל בן 22 התקדמות שבועית זה בזבוז זמן. בוודאי שאפשרי. פשוט לא אידיאלי.

מקום לענות לי אתה הולך סביב, פשוט תענה וזהו.
בוא לצורך העניין נניח והבחור עסק עד כה בפעילות כמו שחייה, עושה הליכות כמה פעמים בשבוע ואולי גם פעילות ספורטיבית אירובית כלשהי נוספת.. אבל עדיין אוכל המון והוא על 30 א.ש
לא, גם אז לא הייתי ממליץ לו על גלון חלב ועלייה במשקל הגוף. אני באמת לא מבין למה אתה חושב שכן. גם מי ששוחה ועושה הליכות - מתאמן מתחיל, שיכול וצריך לקצור את הeasy gains. צריכים לקרות הרבה דברים, שהמשותף לכולם הוא שהם לא דברים של מתאמנים מתחילים - כדי שאמליץ למישהו להיות על מאזן קלורי חיובי כשהוא על 30% שומן.

@stitch זה בסדר, אני והוא לא מסכימים על לא מעט דברים בתחום.. אבל ההבדל הוא שאנחנו מנסים ללמוד אחד מן השני ולא לתקוף קודם ושאלות אח"כ.
אתה בטוח? כי העמוד הראשון של הדיון הזה ממש לא מוכיח את זה:
ואני רישמית קראתי המלצה ל-SS בכל מצב אפשרי. כמעט. רק חסר 40 אחוז שומן ומעלה, וסגרנו את הפינה.
קודם תגיע לאחוז שומן נורמלי, 30 ככה, ואז תתחיל.

שאלה, רק לרקורד, דברים שכל קשר בינם ובין מה שאשכרה יצא לי מהפה - מקרי בהחלט.

אתה תמיד רושם לאנשים "לא, אתה טועה, זה לא נכון, דיברנו על זה כאן וכאן וכאן" כאילו שזה שאמרת משהו בשרשור אחר זה רפרנס למשהו. זה לא.
ה-SS היא לא תוכנית לכל המתחילים, היא לא תוכנית לחיטוב, וההבהרה שלך לא תשנה את דעתי.
וואו. אתה רציני כתבת את זה? מה נסגר?
קודם כל בדיון ההוא לא היו אי הסכמות איתי, הדיון נגמר אחר כך וזה דיון שלא השתתפתי בו לפני כן אז אני לא מבין על מה אתה בכלל מדבר.
דבר שני, אני לא קובע למי ריפטו ייעד את התוכנית, וגם אתה לא. אתה יכול לצעוק עד מחר שהתוכנית מיועדת למסה ולא למתחילים, אבל זה לא משנה את מה שכתוב בספר. זה לא עניין של דעה, לא שלי ולא שלך - למי ריפטו ייעד אותה.
אני לא מאמין שאני אשכרה מנהל "דיון" על מה הדעה שלנו לגביי למי ריפטו ייעד את התוכנית. כבר אמרתי, אתה רוצה לדעת על התוכנית - נהדר, יש לו שני ספרים מעולים, Starting Strength + Practical Programming. הוא מסביר שם נהדר למי מיועדת התוכנית, ונחש מה? למתאמנים מתחילים, ללא תלות בנקודת הפתיחה שלהם. נקודת הפתיחה שלהם רק תשפיע על הצורה בה הם עושים אותה, מבחינת התזונה.
הנה, בשבילך, ריפטו בעצמו, מ2008, עוד לפני שהמהדורה השלישית בכלל יצאה. בבקשה:
SS,,, milk and a big fat guy?

שוב, זה לא עניין של דעה שלי ודעה שלך. אם אתה רוצה לטעון שהיא לא תוכנית טובה זה נושא אחר, אבל אתה לא יכול לשנות את העובדה שהיא מיועדת למתאמן מתחיל, ולא בהכרח למסה. זה לא תלוי בך, וזה לא עניין של דעה שלך. גם לא עניין של דעה שלי.

אני באמת לא מבין למה זה קשה לך להבין.

אני שמח שהבנת דברים, גם אם הם מצוצים מהאצבע. ברור שאני לא מבין כמה היא משמעותית, התקופה הזאת. בחיים לא חזרתי להתאמן אחרי הפסקה, בחיים לא היה לי גרם שומן מיותר בגוף, ובכלל בחיים לא עשיתי תוכנית כוח! מזל שאתה פה.
אנחנו לא מדברים כאן על לחזור להתאמן אחרי הפסקה, או על דיאטה, אנחנו מדברים כאן על מתאמן מתחיל על משקל גוף יחסית גבוה שרוצה להתחיל להתאמן. גם אם היית כזה, לא עשית מה שהמלצתי - וגם לא אימנת אף אחד כזה על פי מה שהמלצתי. כל תגובה אתה רק מוכיח את העובדה הזו יותר, והעובדה שאין לך ניסיון בזה היא הנקודה הבעייתית בדיון הזה, כי כמו תמיד - מי שלא חווה תוצאות קיצוניות מסויימות, לא מאמין שהן אפשריות. זה קורה כל הזמן, ורק מי שבאמת חווה את זה מאמין לזה. מצטער לבשר לך, אבל זו האמת. ההמלצה שלי עדיין תקפה - תאמן אנשים כאלה ותווכח בעצמך מה קורה. אתה לא צריך 2500 אנשים. 3-5 יספיקו כדי לראות את המגמה שאתה לא מאמין שיכולה להתרחש - מתרחשת.

זה שאתה רוצה לברוח מהעובדה שאין לך ניסיון עם מה שציינתי בעזרת דמגוגיות ("בחיים לא התאמנתי, צודק!") זה לא יותר מניסיון גרוע לא להכיר בעובדות, ומה שהכי גרוע - זו התנגדות מוצהרת לחשיבה ביקורתית. אם אתה לא רוצה לנסות, אתה לא חייב, אתה גם לא חייב להאמין לי, זה עסק שלך. אבל אני חוזר ואומר - כדאי שיהיה לך ניסיון עם תוכנית שאתה כל כך שולל (מדבר כרגע ספציפית על SS למי שמתחיל עם משקל גוף יחסית גבוה).

לא מאמין שצריך להסביר. אבל נו, מילא. SS דורשת המון קלוריות להתאוששות. אם אתה לא מספק אותן - אתה בגירעון. אם כן - אתה משמין. ככה זה. כולם משמינים ב-SS! מה לעשות. הנה, הוכחתי לך שאני לא מבין גם בזה.
אז מסתבר שאפשר רק לרדת או לעלות במשקל, ואי אפשר להשאר באותו משקל גוף. נחמד. מעניין.
לגביי ההתאוששות - אתה כנראה חושב שמי ששוקל 108 יוכל להתקדם על ניטרלי כמו מי ששוקל 58, וזו בעייה אצלך.

אל"ף, משה רשם את הכמות של 10 קלוריות לק"ג, איפה בדיוק הוא רשם את מה שאני טענתי, שזה קלוריות נחוצות ולא עוזרות?
בי"ת, עם הטענה של "קל לחטב אבל קשה לעלות במסת שריר" לא הסכמתי גם לפני שהכרתי את משה בכלל.
הקטע עם "קלוריות נחוצות ולא עוזרות". הא?
בוודאי ש40 קלוריות ביממה זה לא משמעותי אבל מה זה המשפט הזה שהן נחוצות ולא עוזרות? זה אומר שאתה יכול לאכול 40 קלוריות יותר ביממה (שוב, אני לא טוען שזה עושה הבדל של שמים וארץ) בשביל אותו אפקט. מה המהמשעות של המשפט שאלה "קלוריות נחוצות"? אם לא תאכל אותן אתה עדיין תהיה בגירעון של 40 קלוריות יותר.
ואני מבין שאתה ממשיך להתעלם ממה שהגבתי לו. נהדר.

אתה עושה שיעורים פרטיים? היה פה שרשור שדיבר על המחירים המופרזים, אבל למדריך כזה מפרגן, אני אשלם כמה שצריך!
למען האמת, כן. אולי זה מסביר למה אני יודע מה קורה לזכר בן 22 שמתחיל SS כשהוא שמנמן ונשאר על אותו משקל גוף בתקופה הראשונה לאימונים שלו. יש קשר בין השניים? קונספירציה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית