הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון בנצ' 5X115 + פאוורקלין

לוטם

משתמש משקיע
3,542
2,525
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,342
3,542
2,525
בבנצ' אני לא בטוח אם הספוטר עזר או לא, די ביאס אותי, אבל עדיין PR משמעותי עבורי

החלטתי להעלות גם את הפאוורקלין שהיה היום, 3X70, התחלתי אם התרגיל לא מזמן ואני מתקדם בו המון, כרגע המטרה להגיע ל-100, אתם מוזמנים לתת הערות לשיפור.

1. אני מאוד מקווה שלא תכעסו על טטיאנה קאשירינה, ששוברת שיאי עולם בהיותה גם לא מתחילה עם אגן נמוך ולכן זווית הגב שלה לא נהיית יותר אופקית אחרי ניתוק המוט מהקרקע (בטח שלא ברמה רלוונטית כלשהי או שדומה למשקולנים שאתם מעריצים), וגם, רחמנא לצלן, מושכת מהקרקע במסלול אנכי כמו שהשטן מלמד:

2. @Matty , זה נחמד שאתה מנסה להסביר שכמה המאמן מרים זה לא קשור להאם הוא צודק או לא, אבל אתה צריך גם להתייחס לכך שזו הטענה היחידה שנשמעה כנגדו - אני ואתה נצטרך להמתין עוד הרבה, כנראה, כדי לשמוע ביקורת על הטענות של ריפטו.

3. אני לא מבין למה מישהו חושב שקהילת הווייטליפטינג כזאת חכמה. כאילו, מרימים משקולות כבר מאיזה 1900, ועד שריפטו הגיע אף אחד מעולם לא ניתח שום תרגיל בסיס בשום רמה ששווה התייחסות. זה אומר שלקח 106 שנים עד שמישהו פשוט ניתח את הסקוואט. ובגלל שלא היה שום דבר ששווה התייחסות עד אז, מ2006 (המהדורה הראשונה של SS) עד היום, אחרי 10 שנים, ריפטו בעצמו למד, שינה, שכלל ושיפר אינספור דברים במתודה שלו. הוא חד משמעית חלוץ בתחום מבחינת החשיבה והניתוח של התרגילים, ככה שהקטע הזה של להגיד שאף אחד במשך המון זמן לא עשה מה שהוא עשה? אחלה, גם לפני אדיסון אף אחד לא הדליק שום נורה, זה לא אומר שנורה הייתה רעיון גרוע. ובעשר שנים, עם כל הכבוד, לשנות ענף ספורט שלם בכל העולם - הוא לא יכול, וגם לא אף אחד אחר.
רבאק, עד שריפטו לא הגיע אף אחד בכלל לא שם לב שדדליפט מתנתק מהקרקע אך ורק כשהכתפיים מעבר אליו, והמאמנים שאתם כל כך מחזיקים מהם צופים במוטות נמשכים כבר סביב המאה שנה. שינוחו.

4. למען האמת קשקוש מסלול ה-S כבר נחקר, מי שרוצה לדעת כמה אנטי-מדע מתקיים בכל מה שקשור למחקר בנושא הזה מוזמן לצפות:

אם תפגוש בחדר כושר שלך דוקטור לקניזיולוגיה שלוחץ 80 קילו, והוא ילמד אותך אותך דרך נכונה יותר ללחוץ בבנצ', אתה תהיי מוכן לקחת ממנו עצה? או שבגלל שהוא לוחץ 80 אז הוא לא מבין כלום?
אני אשאל אותו למה הוא לוחץ 80 אם הדרך שלו כל כך נכונה. כמו שאמרתי לפני, אם הוא היה פצוע ועכשיו חוזר או שהוא התחיל יחסית לא מזמן זה משהו אחד, אבל אם נגיד במשך כמה שנים הוא לוחץ בדרך הנכונה שלו והגיע ל 80 אז אני אולי אשמע מה שיש לו להגיד אבל כנראה אעדיף ללחוץ בדרך הלא נכונה שלי.
אם תפגוש בחדר כושר שלך דוקטור לקניזיולוגיה שלוחץ 80 קילו, והוא ילמד אותך אותך דרך נכונה יותר ללחוץ בבנצ', אתה תהיי מוכן לקחת ממנו עצה? או שבגלל שהוא לוחץ 80 אז הוא לא מבין כלום?
אל תבין לא נכון, זה לא שאם אני אוטומטית אקח עצות ממישהו שלוחץ 180.כמובן שמשקלי עבודה זה לא המדד לידע, אבל אני מצפה מבנאדם עם ידע תאורטי מושלם שיהיה לו גם הוכחה מעשית שמה שהוא אומר עובד
ולא בהכרח על עצמו, אם יש לו מתאמנים שהגיעו לתוצאות יפות אז באמת לא היה לי אכפת מהתוצאות שלו

• פותח/ת השרשור
אני אשאל אותו למה הוא לוחץ 80 אם הדרך שלו כל כך נכונה. כמו שאמרתי לפני, אם הוא היה פצוע ועכשיו חוזר או שהוא התחיל יחסית לא מזמן זה משהו אחד, אבל אם נגיד במשך כמה שנים הוא לוחץ בדרך הנכונה שלו והגיע ל 80 אז אני אולי אשמע מה שיש לו להגיד אבל כנראה אעדיף ללחוץ בדרך הלא נכונה שלי.

אל תבין לא נכון, זה לא שאם אני אוטומטית אקח עצות ממישהו שלוחץ 180.כמובן שמשקלי עבודה זה לא המדד לידע, אבל אני מצפה מבנאדם עם ידע תאורטי מושלם שיהיה לו גם הוכחה מעשית שמה שהוא אומר עובד
ולא בהכרח על עצמו, אם יש לו מתאמנים שהגיעו לתוצאות יפות אז באמת לא היה לי אכפת מהתוצאות שלו
טוב בוא ניקח משהו דומה לסיטואציה שאנחנו מדברים עליה, נניח והוא מתעסק בעיקר בתנועות האולימפיות, ויש לו סנאץ של 120 וקלין&ג'רק של 160, הבנצ' שלו לא חזק במיוחד, נניח 90-100 הוא לא מתעסק בזה בעיקר בתחומו, אבל הוא למד את המכניקה של התרגיל, כתב עליו ספרים ועשרות מאמרים לכמה הוא חשוב ואיך כדאי לבצע אותו, אתה תיקח ממנו עצה?

אז אני נותן לך 100% שהתשובה היא לא ואל תגיד שלמשקל שמישהו מרים אין חשיבות.
קשקוש. אין מאמן מקצועי בעולם שמסוגל לבצע את מה שהמתאמנים שלו עושים.
נדמה לך שסטף קארי יגיד לסטיב קר אני קולע מ-9 מטר אז מי אתה שתראה לי איך לזרוק? או שאולי מסי יתן תשובה כזאת ללואיס אנריקה? בוא נראה, אם תגלה מחר שמשה הוא בהמה שמנה עם שלושה סנטרים וסכרת, פתאום הטענות שלו לגבי תזונה ייראו לך בולשיט?
רק בביצה שלנו הטענות האלה מחזיקות מים.

שמע, לואיס אנריקה היה שחקן מהליגות הגבוהות.. הוא לא היה מסי, אבל עדיין.
סליחה, הייתי חייב 🙃
וסטיב קר שיחק בהפועל רעננה? אולי תשאל את מייקל ג'ורדן מי זה סטיב קר.
זה לא מוריד כלום מהטענה שלי.

1. אני מאוד מקווה שלא תכעסו על טטיאנה קאשירינה, ששוברת שיאי עולם בהיותה גם לא מתחילה עם אגן נמוך ולכן זווית הגב שלה לא נהיית יותר אופקית אחרי ניתוק המוט מהקרקע (בטח שלא ברמה רלוונטית כלשהי או שדומה למשקולנים שאתם מעריצים), וגם, רחמנא לצלן, מושכת מהקרקע במסלול אנכי כמו שהשטן מלמד:

🤦‍♂️

זה לא מוריד כלום מהטענה שלי.
לא ניסיתי להוריד חלילה, זה היה בהומור.
אבל אם להיות רציני, אז אין כאן שחור ולבן לדעתי.. יש גם תחום אפור.

כמובן שקיימים מאמנים כאלה ואחרים בתחומי ספורט שונים שאינם ברי הישג שדומים לאלו שהם מאמנים..
אבל גם הדוגמאות שהבאת, הם אנשים בעלי הישג אישי לא קטן בכלל.

קשקוש. אין מאמן מקצועי בעולם שמסוגל לבצע את מה שהמתאמנים שלו עושים.
בגלל זה אחר כך הוספתי את המשפט:
אבל אם אין לו תוצאות מרשימות וגם אין לו מתאמנים עם תוצאות מרשימות אז כנראה שלא הייתי לוקח אותו ברצינות.
טוב בוא ניקח משהו דומה לסיטואציה שאנחנו מדברים עליה, נניח והוא מתעסק בעיקר בתנועות האולימפיות, ויש לו סנאץ של 120 וקלין&ג'רק של 160, הבנצ' שלו לא חזק במיוחד, נניח 90-100 הוא לא מתעסק בזה בעיקר בתחומו, אבל הוא למד את המכניקה של התרגיל, כתב עליו ספרים ועשרות מאמרים לכמה הוא חשוב ואיך כדאי לבצע אותו, אתה תיקח ממנו עצה?
גם כאן תקף מה שעניתי למעלה. שיראה לי תוצאות, בין אם שלו או של מתאמנים שלו.

אני רק רוצה להבהיר (שוב), אני לא מדבר על ריפטו ועל הפאוורקלין שלו, אני מדבר נטו באופן היפוטתי.

גם כאן תקף מה שעניתי למעלה. שיראה לי תוצאות, בין אם שלו או של מתאמנים שלו.
באמת? לא תהיה מסוגל לשפוט היגיון של טיעונים בלי לראות תוצאות? מעכשיו רק מדע אמפירי?
דוגמא מצוינת. יש פה בפורום כמה שהבנץ' שלהם בקושי מגרד את ה-120 אבל איתם אני מתייעץ כשאני נתקע. אף אחד מהם לא טרח להראות לי תוצאות של מתאמנים שלו, ואני מתחיל ממש להתעצבן על זה!

דוגמא מצוינת. יש פה בפורום כמה שהבנץ' שלהם בקושי מגרד את ה-120 אבל איתם אני מתייעץ כשאני נתקע. אף אחד מהם לא טרח להראות לי תוצאות של מתאמנים שלו, ואני מתחיל ממש להתעצבן על זה!
😍

אני רוצה לזרום רגע עם הריפטואיזם.
כולם פה מכירים את הטבלה של משקלי עבודה ביחס למשקל גוף בתרגילי הכוח? (אם אני זוכר נכון היא נמצאת בסוף של Practical Programming של דוד ריפטו), בכל אופן, אם המאמן שלך נמצא ברמת המתחיל בכל התרגילים, אולי בינוני במשהו - תרצה להתאמן אצלו?
אם הוא הבין והפנים ידע, איפה התוצאה? הוא מעולם לא הגיע אליה כלומר הוא נטול ניסיון מעשי.
שוב, כמו שנאמר, לא מדובר על מישהו שנתן 200 150 250 בתחרות ואז נפצע בכתף, בירך ובגב ועכשיו עושה 60 40 80 אלא על מישהו שמעולם לא היה אפילו ברמה סבירה...
וזה ידידי למה יש קשר בין משקלי עבודה של המאמן והנקודות אליהן הוא הגיע בעצמו לבין היכולת שלו לאמן.

@Matty ממליץ גם לך לקרוא, אני חושב שזה מסכם את זה יפה.

אם לחזור לדוגמא שנתת - ויטליפטרים ברמה עילית שטרחו להעלות בנצ' פרס נותנים סביב ה180-200, אני משער שמשקולן עם 120 הנפה ו160 דחיקה יתן לכל הפחות 130-140 בנצ' עם טכניקה סבירה. אצלנו במועדון יש חמודי כזה שעשה 100-120 והבנצ' שלו לאחד עומד על 135. יש איזשהוא קשר עקיף.

לול מבטיח להעלות את הוידאו שלה עם מסלול המוט, שתראה כמה קרובה לאנכית המשיכה הראשונה. מסתבר שצפייה בנתונים זה קשה מידי לבד. אעלה כנראה סביב הערב. חכה ותראה יקירי.

לול מבטיח להעלות את הוידאו שלה עם מסלול המוט, שתראה כמה קרובה לאנכית המשיכה הראשונה. מסתבר שצפייה בנתונים זה קשה מידי לבד. אעלה כנראה סביב הערב. חכה ותראה יקירי.
רגע, אבל ריפטו מלמד להתחיל ממרכז כף הרגל מה שברור גם לך שהיא לא עושה אז בעצם המשיכה שלה לא יעילה לפי ריפטו.
איך זה תומך בטיעון שלך?

באמת? לא תהיה מסוגל לשפוט היגיון של טיעונים בלי לראות תוצאות? מעכשיו רק מדע אמפירי?
אני אהיה מסוגל, אבל אם הכל יפה בתאוריה ובהגיון אבל במציאות הבנאדם לא מסוגל להראות לי שזה עובד אז משהו כאן לא בסדר.
קודם כל בנץ' 120 זה מכובד. לא רמה של ספורטאי עילית אבל לא דיברתי על רמה כזאת אלא יותר על בנץ' 50-60. אני רוצה לראות אותך מתייעץ עם אחד כזה (ושאין לו מתאמנים שיכולים לגבות אותו מעשית) כשאתה נתקע

אני אהיה מסוגל, אבל אם הכל יפה בתאוריה ובהגיון אבל במציאות הבנאדם לא מסוגל להראות לי שזה עובד אז משהו כאן לא בסדר.
אם אתה מסוגל לראות כמה הדברים לא נכונים אבל פשוט לא מסוגל לענות ולהציג את הסתירות החמורות שקיימות שם, באמת משהו פה לא בסדר.

אם אתה מסוגל לראות כמה הדברים לא נכונים אבל פשוט לא מסוגל לענות ולהציג את הסתירות החמורות שקיימות שם, באמת משהו פה לא בסדר.
טוב אז פעם הבאה שתהיה תקוע בתרגיל מסויים אני רוצה לראות שתקבל עצות ממישהו שמרים 50 קילו באותו תרגיל (שוב אני חוזר, חוץ ממקרים חריגים כמו פציעה וזה)

טוב אז פעם הבאה שתהיה תקוע בתרגיל מסויים אני רוצה לראות שתקבל עצות ממישהו שמרים 50 קילו באותו תרגיל (שוב אני חוזר, חוץ ממקרים חריגים כמו פציעה וזה)
אין בעיה, יוג'ין. מהיום - חוק חדש בפורום אימונים: מי שעונה איזושהיא תשובה באיזשהוא שרשור, צריך לפרט מה משקלי העבודה שלו ואיזה תוכניות הוא כתב לאיזה מתאמנים ומה התוצאות שלהם, אחרת הוא עף מפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית