הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בנצ' 5X115 + פאוורקלין

לוטם

משתמש משקיע
3,542
2,525
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,342
3,542
2,525
בבנצ' אני לא בטוח אם הספוטר עזר או לא, די ביאס אותי, אבל עדיין PR משמעותי עבורי

החלטתי להעלות גם את הפאוורקלין שהיה היום, 3X70, התחלתי אם התרגיל לא מזמן ואני מתקדם בו המון, כרגע המטרה להגיע ל-100, אתם מוזמנים לתת הערות לשיפור.

פאוורליפטר עם טוטאל של 740 קילו, שעושה 125 פאוורקלין והוא בכלל לא מתחרה בתרגיל הזה רק עושה אותו כחלק מתכנון האימונים שלו זה מרשים, איך שלא תהפוך את התמונה, ליצן הוא לא.

ואגב משקלי העבודה זה לא הדבר היחיד שמשקף מאמן טוב, עצוב לראות שזה כל מה שאתה מסתכל עליו.
מתאמן שלי, חובבן גמור שוקל 94 ונתן 130 פאוורקלין. 125 פאוורקלין לבחור כבד זה מספרים של חובבן, סופר חובבן. זה לא משנה כמה הוא טוב כליפטר, שישאיר את הויטליפטינג למשקולנים. והיה הוא מלמד פאוורקלין, שלא ינסה להמציא אותו מחדש.
😳 לא ברור מי הליצן.
אני אהיה יותר ברור. כשאתה עוסק בספורט של כוח ויש אלמנט של כוח מתפרץ, לא יתכן שאתה גרוע בו, לא סביר אלא גרוע ותלמד אחרים. במיוחד במשהו כל כך טכני.

ושוב אני אומר, ניחא והיה מלמד את הדברים כמו שהם, הוא המציא אג'נדה משלו והחליט שככה זה צריך להיות. אם היה לו פאוורקלין 170-180 אולי היה טעם לשמוע על הדרך שלו.
גם אם אתה לא מסכים אני מניח שאתה מבין את ההיגיון.

שאלה לגביי כת הריפטו.

אם הדרך שלו כל כך נכונה פיזיקאלית והמוט עושה את הדרך הכי קצרה וכו' וכו', איך זה שאף מתאמן שלו לא מנצל את הכוח שיש לו ברגליים לעומת המשקלים שהוא עושה בפווארקלין וגם לא הוא עצמו.
הרי פה קבור הכלב, פווארקלין זה לא תרגיל שצריך "אימון" יותר מידי. טכנית הוא יותר קל מקלין רגיל ומהנפה (מתחשב פחות באלמנטים האתלטיים) אז למה אף אחד מהם לא מצליח להמיר את הכוח הכללי שלהם לתרגיל הזה על פי שיטתו?
במבחן התוצאה השיטה שלו נכשלת וזה מה שחשוב בסופו של דבר.

אין פה אפילו עניין של חבר לא חבר.
אתה ברצינות מייחס למשקל שמישהו מרים חשיבות, אין לי מילים.
יש למשקל חשיבות מסויימת, כי כאשר אתה מעלה לוגיקות לטכניקה נכונה זה טוב ויפה אבל אם אתה בעצמך לא מסוגל ליישם אותה ואתה רואה שבמבחן התוצאה הדברים לא תמיד כמו שחשבת ואולי יש עוד גורמים שלא התייחסת אליהם.

אתה צריך להבין , כמו שכתבתי למעלה.
שאם אתה טוען שהשיטה שלך היא היעילה ביותר אתה צריך להוכיח אותה לא רק בטיעונים מדעיים אלא במבחן התוצאה כי מה שמשנה זה לא ההוכחות המדעיות אלא לקחת מוט ולעשות איתו פווארקלין כבד כי על זה מדובר בסופו של דבר , במיוחד שהסקוואט והדדליפט שלך משמעותית חזקים ואתה לא איזה מתאמן מתחיל.
אם אתה לא מצליח ליישם את ההוכחות המדעיות שלך במבחן המציאות מה זה שווה כל הזיוני שכל?

אין פה אפילו עניין של חבר לא חבר.
אם המאמן אצלך בחד"כ עושה סקווט 80 בנצ 60 ודדליפט 100, תרצה לשמוע מה יש לו לומר על הטכניקה שלך? למשקל יש משמעות. אם יש ידע צריך להיות יישום שמתבטא במשקלים, 125 פאוורקלין על סקווט 270 ודדליפט אלוהים יודע כמה אומר יישום גרוע של טכניקה.

• פותח/ת השרשור
מתאמן שלי, חובבן גמור שוקל 94 ונתן 130 פאוורקלין. 125 פאוורקלין לבחור כבד זה מספרים של חובבן, סופר חובבן. זה לא משנה כמה הוא טוב כליפטר, שישאיר את הויטליפטינג למשקולנים. והיה הוא מלמד פאוורקלין, שלא ינסה להמציא אותו מחדש.
אני לא חושב שהוא המציא את הפאוורקלין מחדש, הרבה משקולנים מושכים בצורה הזאת.
אתה שוכח שיש עיניין גנטי, מארק ריפטו בעצמו אמר שהורטיקל ג'אמפ שלו הוא 22 לאיזה פאוורקלין אתה מצפה שהוא יגיע עם ורטיקל ג'אמפ של 22??
לא כל אחד שמתעסק בכוח יכול להגיע להישגים מטורפים בתחום, זה לא אומר שהוא לא יכול להיות מאמן מצויין
אז למה אף אחד מהם לא מצליח להמיר את הכוח הכללי שלהם לתרגיל הזה על פי שיטתו?
שמע אני לא מכיר את את קבוצת הוויטליפטינג שהוא מאמן אבל מחיפוש קצר מצאתי כל מיני סרטונים של מתאמנים שלו

אני לא חושב שהשיטה שלו לא עובדת, עובדה שהוא כן מאמן קבוצות וויליפטינג כבר משנת 1997.
אבל שוב זה לא תחום העיסוק הגדול שלו, בסופו של דבר הוא מתעסק בכוח באופן כללי.

אני לא חושב שהוא המציא את הפאוורקלין מחדש, הרבה משקולנים מושכים בצורה הזאת.
אתה שוכח שיש עיניין גנטי, מארק ריפטו בעצמו אמר שהורטיקל ג'אמפ שלו הוא 22 לאיזה פאוורקלין אתה מצפה שהוא יגיע עם ורטיקל ג'אמפ של 22??
לא כל אחד שמתעסק בכוח יכול להגיע להישגים מטורפים בתחום, זה לא אומר שהוא לא יכול להיות מאמן מצויין

שמע אני לא מכיר את את קבוצת הוויטליפטינג שהוא מאמן אבל מחיפוש קצר מצאתי כל מיני סרטונים של מתאמנים שלו

אני לא חושב שהשיטה שלו לא עובדת, עובדה שהוא כן מאמן קבוצות וויליפטינג כבר משנת 1997.
אבל שוב זה לא תחום העיסוק הגדול שלו, בסופו של דבר הוא מתעסק בכוח באופן כללי.

זה כמו לנהל שיחה עם טבעוני

אני בא מתוך ויטליפטינג, לא מתיימר ללמד את ריפטו פאוורליפטינג והוא יכול להיות אחלה מאמן אבל ברגע שהיא ממציא טכניקה שכמעט אף משקולן לא משתמש בה, הוא ליצן מבחינתי.

אני בא מתוך ויטליפטינג, לא מתיימר ללמד את ריפטו פאוורליפטינג והוא יכול להיות אחלה מאמן אבל ברגע שהיא ממציא טכניקה שכמעט אף משקולן לא משתמש בה, הוא ליצן מבחינתי.
א. אנשים כן משתמשים בטכניקה שלו.
ב. אתה פשוט ליצן כי אתה מסתמך על חומכת ההמונים, ועוד לוקח את זה בתור עובדה.

מעניין איך כל שרשור שמוזכר בו השם של ריפטו ישר צובר מיליון תגובות. רק תעשו טובה אל תתייגו את ביסט וסטארדאסט כי זה לא ייגמר 😃
אני לא, אפילו לא קצת.
לא ענית על השאלה של מייק:
אם המאמן אצלך בחד"כ עושה סקווט 80 בנצ 60 ודדליפט 100, תרצה לשמוע מה יש לו לומר על הטכניקה שלך?
אז אני נותן לך 100% שהתשובה היא לא ואל תגיד שלמשקל שמישהו מרים אין חשיבות.
אה ואני לא בעד או נגד הפאוורקלין של ריפטו, מעולם לא עשיתי פאוורקלין. באופן כללי אני מת על ריפטו אבל

אז אני נותן לך 100% שהתשובה היא לא ואל תגיד שלמשקל שמישהו מרים אין חשיבות.
הייתי מקשיב למה שיש לו להגיד, בין אם היה לו 400 דדליפט או 100.
מה שחשוב זה הטיעונים שלו וההסברים למה שהוא אומר, לא כמה הוא מרים. מבחינתי הוא יכול להיות קשיש בן 70 העיקר שיבין על מה הוא מדבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית