הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 180X5X5 ללא חגורה

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
נפח דדליפט מהיום, הפתעתי מאד את עצמי בבלוק הזה, כמו שרואים יש עוד הרבה בטנק פה וזה היה אמור להיות האימון האחרון בבלוק. כל הסטים לקחו 35 דקות מתחילת הסרטון הראשון עד סוף האחרון.
תודה רבה ל @PowerLifting אין ספק שהוולקן טריינינג סיסטם עובדת מעולה... וכל זה בחיטוב.

אגב החוליות מתעופפות. זה ידוע.

זה לא הגב העליון שלי. זה התחתון שמתעגל פה.
צודק, כבר לא זכרתי מה מתעגל כי ראיתי את הסרטון לפני איזה יומיים כשפירסמת 😃
עדיין תקף לגביי כל שאר הדברים שאמרתי.
אני מניח שאתה מודע לנושא חשיבות הגב התחתון.

• פותח/ת השרשור
אם ככה איך יכול להיות שסדרי העדיפויות של אדם הם 1. להרים משקל כבד/לבצע את התרגיל שהוא פיזית לא יכול לבצע מסיבה זו או אחרת ורק אחר כך 2. הבריאות שלו לטווח ארוך..
יניב, שוב אני לא בא לחנך אותך עכשיו, ואני מניח שאתה שם קצוץ על מה שאני חושב ובצדק, אבל סתם מעניין אותי מה הלך המחשבה שלך בנושא...
כשהגב העגול שלי יתחיל לפצוע אותי אני אפסיק למשוך עם גב עגול. אושר ניסח את זה מעולה.

זה יכול.
גם קפיצה בחבל יכולה לגרום לפריצת דיסק.
אתה יכול לאחר ישיבה ממושכת על כיסא לקום ולפרוץ דיסק.

אני מושך עם גב עגול מגיל 16,
אין לי שום כאב גב. אולי פריצות דיסק יש, לא עשיתי צילום, ולא מפריע לי כי אפשר לחיות עם זה בלי כאב.

אתה אם גב תחתון עגול ואין לך כאבים?
מראש אמרתי שהחוליות מתעופפות. אני מודע יפה מאד לזה שהגב שלי מתעגל. זה קורה לי גם במשקלים הרבה יותר נמוכים. הנה למשל 168 קילו לחמישיה בודדת, כך ש"להוריד משקל" זה לא העניין. זה בעיקר גמישות של ההאמס לפי דעתי. אם תראה פה איך שאני מותח למקסימום שאני מסוגל ורואים שהגב בקושי ישר במקסימום מתיחה.

לעומת זאת בסומו למשל כשהיה צריך פחות גמישות בהאמס זה לא היה קורה לי. הגב היה מאבד את אותה כמות זוית אבל מגיע למצב של גב ישר.

זה לא הגב העליון שלי. זה התחתון שמתעגל פה.

אולי חשבת על להוסיף תרגילים בסוף האימון לחיזוק הגב התחתון?
GOOD MORNING?

• פותח/ת השרשור
מקביל ל:" כשאקבל סרטן מסיגריות, אפסיק לעשן."
זה היה מקביל אם היית יכול לתת לי הוכחה לזה שזה פוגע בגב. כל סיגריה שאתה מעשן מוכחת שפוגעת לך בריאות.

אולי חשבת על להוסיף תרגילים בסוף האימון לחיזוק הגב התחתון?
GOOD MORNING?
הזוקפים שלי חזקים. כשהגוף במאמץ מקסימלי הוא עובר לנקודה הכי חזקה שלו. הזוקפים שלי יותר חזקים מהקוואדס שלי, ואפשר לראות את זה יפה בהיפ דרייב שלי בסקוואט. הבעיה שלי, בדיוק כמו שהראתי אותה בעזרת הסומו, זה גמישות של ההאמס.

• פותח/ת השרשור
אתה צריך הוכחה שלמשוך עם גב עגול זה לא טוב? 😳
אני לא מאמין לכל מה שיוסי יד 50 אומר, אז כן. אני צריך הוכחה. כנראה שזה לא וואו. אבל בין מה שנראה בעייתי למציאות יש פער. סיגריות מוכחות חד משמעית שפוגעות בך. דדליפט עם גב עגול? לא ממש.

כשהגב העגול שלי יתחיל לפצוע אותי אני אפסיק למשוך עם גב עגול. אושר ניסח את זה מעולה.
אני לא מאמין לכל מה שיוסי יד 50 אומר, אז כן. אני צריך הוכחה. כנראה שזה לא וואו. אבל בין מה שנראה בעייתי למציאות יש פער. סיגריות מוכחות חד משמעית שפוגעות בך. דדליפט עם גב עגול? לא ממש.
אם אתה הולך לפי ההיגיון הזה לא נראה לי שיש פרמטר אחד בכל מכלול הפרמטרים שנקרא טכניקה "נכונה" של תרגיל שאתה יכול להוכיח שאם אתה לא מבצע אותו אז באופן ישיר ובאופן אוטומטי הוא מזיק ופוצע.

אז מה זה אומר? שאין באמת טכניקה נכונה ולא נכונה?

GOOD MORNING?
שום כאב. ברצינות, לפני שהתחלתי דדליפט הייתי סובל מכאבי גב (אני גבוה 1.95) ומאז שהתחלתי זה הלך ופחת, היום כבר כלום.
סתם עכשיו חיפשתי קצת בערוץ הקודם שלי, דדליפט מגיל 18.

מרגיש שזה אכן נסלח, אולי אני מחזיק את עצמי בסטנדרטים גבוהים מידי?
למה אף אחד לא תוהה האם הוא צריך להוריד משקל?
אני תהיתי, ואני מבטיח לך שגם @coldfire תהה.
אבל נמאס לנו להעיר לאנשים שחושבים שאולי זה מיתוס שהמבנה של עמוד השדרה הוא S, ולא כדאי לכופף אותו לכיוון השני, וחוץ מזה כל עוד לא נפצעת כנראה שאתה עושה משהו נכון.

זה היה מקביל אם היית יכול לתת לי הוכחה לזה שזה פוגע בגב. כל סיגריה שאתה מעשן מוכחת שפוגעת לך בריאות.

הזוקפים שלי חזקים. כשהגוף במאמץ מקסימלי הוא עובר לנקודה הכי חזקה שלו. הזוקפים שלי יותר חזקים מהקוואדס שלי, ואפשר לראות את זה יפה בהיפ דרייב שלי בסקוואט. הבעיה שלי, בדיוק כמו שהראתי אותה בעזרת הסומו, זה גמישות של ההאמס.

אם הזוקפים היו חזקים הם היו עושים את העבודה שלהם.

• פותח/ת השרשור
אני תהיתי, ואני מבטיח לך שגם @coldfire תהה.
אבל נמאס לנו להעיר לאנשים שחושבים שאולי זה מיתוס שהמבנה של עמוד השדרה הוא S, ולא כדאי לכופף אותו לכיוון השני, וחוץ מזה כל עוד לא נפצעת כנראה שאתה עושה משהו נכון.
לא טענתי שזה מיתוס. טענתי שזה לא מוכח. הפציעה היחידה שאי פעם הייתה לי היא בגב והיא קרתה בגלל עומס מהצבא.
אם הזוקפים היו חזקים הם היו עושים את העבודה שלהם.
הראתי את הנקודה שלי כשהראתי את הסומו. זה קורה לי בגלל חוסר גמישות. זאת המסקנה שאני הסקתי מזה בכל אופן

הדרך הטובה ביותר לתאר את תיפקוד הדיסקים בזמן מאמץ הוא ככדור הנמצא בין שתי משטחים קשים [החוליות] כאשר אנחנו ביציבה תקינה ונושאים משקל, הלחץ אל הכדור הוא דחיסתי, ותאורתית הוא לא אמור לזוז לשום מקום, הדיסקים יכולים לשאת משקל רב במצב נייטרלי זה כאשר הגב נמצא במצב נייטרלי ול"כדור" גרעין, אין לחץ להתגלגל.
הגב מסוגל להתמודד אם עומס רב במצב דחסיתי, כאשר חוליות לוחצות את הדיסק כלפי מטה בשתי הצדדים באופן שווה כפי שמתקבל ביציבה טובה לעומת זאת, כאשר אנחנו משנים את היציבה, משתנה גם השיפוע שיצרות החוליות, והלחץ הדחיסתי שנוצר אל הגב גורם לכדור\גרעין "להתגלגל" לצדדים.
הקשתת הגב בזמן הרמה גורמת לחוליות ליצור "שיפוע חיובי" ותגרום לכדור להתגלגל קדימה, לכיוון הרצועה הקדימית של הגב [anterior longitudinal ligament] רצועה זו בולמת את התנועה של הדיסק בהצלחה, ומצב זה [שהגב מוקשת], בזמן הרמת משקל נחשב לבטוח ביותר.

מהדדליפט - גרסת המאמנים

הדרך הטובה ביותר לתאר את תיפקוד הדיסקים בזמן מאמץ הוא ככדור הנמצא בין שתי משטחים קשים [החוליות] כאשר אנחנו ביציבה תקינה ונושאים משקל, הלחץ אל הכדור הוא דחיסתי, ותאורתית הוא לא אמור לזוז לשום מקום, הדיסקים יכולים לשאת משקל רב במצב נייטרלי זה כאשר הגב נמצא במצב נייטרלי ול"כדור" גרעין, אין לחץ להתגלגל.
הגב מסוגל להתמודד אם עומס רב במצב דחסיתי, כאשר חוליות לוחצות את הדיסק כלפי מטה בשתי הצדדים באופן שווה כפי שמתקבל ביציבה טובה לעומת זאת, כאשר אנחנו משנים את היציבה, משתנה גם השיפוע שיצרות החוליות, והלחץ הדחיסתי שנוצר אל הגב גורם לכדור\גרעין "להתגלגל" לצדדים.
הקשתת הגב בזמן הרמה גורמת לחוליות ליצור "שיפוע חיובי" ותגרום לכדור להתגלגל קדימה, לכיוון הרצועה הקדימית של הגב [anterior longitudinal ligament] רצועה זו בולמת את התנועה של הדיסק בהצלחה, ומצב זה [שהגב מוקשת], בזמן הרמת משקל נחשב לבטוח ביותר.

מהדדליפט - גרסת המאמנים

אז גב מעוגל זה טוב?!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית