הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 180X5X5 ללא חגורה

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
נפח דדליפט מהיום, הפתעתי מאד את עצמי בבלוק הזה, כמו שרואים יש עוד הרבה בטנק פה וזה היה אמור להיות האימון האחרון בבלוק. כל הסטים לקחו 35 דקות מתחילת הסרטון הראשון עד סוף האחרון.
תודה רבה ל @PowerLifting אין ספק שהוולקן טריינינג סיסטם עובדת מעולה... וכל זה בחיטוב.

אגב החוליות מתעופפות. זה ידוע.

• פותח/ת השרשור
הדרך הטובה ביותר לתאר את תיפקוד הדיסקים בזמן מאמץ הוא ככדור הנמצא בין שתי משטחים קשים [החוליות] כאשר אנחנו ביציבה תקינה ונושאים משקל, הלחץ אל הכדור הוא דחיסתי, ותאורתית הוא לא אמור לזוז לשום מקום, הדיסקים יכולים לשאת משקל רב במצב נייטרלי זה כאשר הגב נמצא במצב נייטרלי ול"כדור" גרעין, אין לחץ להתגלגל.
הגב מסוגל להתמודד אם עומס רב במצב דחסיתי, כאשר חוליות לוחצות את הדיסק כלפי מטה בשתי הצדדים באופן שווה כפי שמתקבל ביציבה טובה לעומת זאת, כאשר אנחנו משנים את היציבה, משתנה גם השיפוע שיצרות החוליות, והלחץ הדחיסתי שנוצר אל הגב גורם לכדור\גרעין "להתגלגל" לצדדים.
הקשתת הגב בזמן הרמה גורמת לחוליות ליצור "שיפוע חיובי" ותגרום לכדור להתגלגל קדימה, לכיוון הרצועה הקדימית של הגב [anterior longitudinal ligament] רצועה זו בולמת את התנועה של הדיסק בהצלחה, ומצב זה [שהגב מוקשת], בזמן הרמת משקל נחשב לבטוח ביותר.

מהדדליפט - גרסת המאמנים
זאת טענה. לא הוכחה. הוכחה כרוכה במחקרים, ובסטטיסטיקות. זה בדיוק כמו שלרדת עמוק בסקוואט נותן יותר עומס על הברך. זה לא אומר שזה פוגע בברך.
גם להגיד "אני לא יודע" זאת תשובה, גבר.
עגול זה כשאם תמשיך את הזוית של הגב תקבל מעגל סביב הגוף שלך. קשת זה כשתקבל מעגל מאחורי הגוף שלך. זה מינוחים. אמורים תאכלס להגיד להקשית פנימה או החוצה. פשוט זה המושגים המקובלים

פעם הרמתי עם גב עגול במטרה להרים כמה שיותר משקל,לא עשה לי טוב

בכל מקרה נפח מטורף תמשיך כך

חח השעה כבר מאוחרת,
אז מרוב ההסבר לא הבנתי יותר מידי, אבל בשורה התחתונה כתוב: ומצב זה [שהגב מוקשת], בזמן הרמת משקל נחשב לבטוח ביותר.

אני טועה במסקנתי?
הפוך גוטה, הפוך.

מה עובר עליכם?
זיו, הצורה הטבעית של עמוד השדרה המותני היא קשת. להקשית את הגב פירושו להכניס את הגב למנח הנייטרלי שלו.
לעגל את הגב פירושו ליצור קשת לכיוון ההפוך.

מה עובר עליכם?
זיו, הצורה הטבעית של עמוד השדרה המותני היא קשת. להקשית את הגב פירושו להכניס את הגב למנח הנייטרלי שלו.
לעגל את הגב פירושו ליצור קשת לכיוון ההפוך.
או, הסבר פשוט ומבינים. הבנת @Rhino
שתדע להסביר פשוט להבא

לא טענתי שזה מיתוס. טענתי שזה לא מוכח. הפציעה היחידה שאי פעם הייתה לי היא בגב והיא קרתה בגלל עומס מהצבא.

הראתי את הנקודה שלי כשהראתי את הסומו. זה קורה לי בגלל חוסר גמישות. זאת המסקנה שאני הסקתי מזה בכל אופן

זה לא מחסור גמישות. הסטאפ נראה טוב ולכן הגמישות בסדר. כשאתה מושך בצורה הזו לאורך כל הדרך, הזוקפים לא עושים את העבודה שהם צריכים לעשות. הדרך היחידה לתקן את זה היא לחזור למשקל שבו אתה מסוגל להחזיק את הגב ולהמשיך משם בלי לוותר לעצמך.

לא מבין למה כל פוסט פה צריך להגיע לחפירה מפגרת , אמרו פעם אחת שגב עגול זה פוגע , לא בא למישהו להקשיב שלא יקשיב.
לא כל דבר צריך הוחכות ומחקרים כולנו ילדים גדולים ושכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון

• פותח/ת השרשור
זה לא מחסור גמישות. הסטאפ נראה טוב ולכן הגמישות בסדר. כשאתה מושך בצורה הזו לאורך כל הדרך, הזוקפים לא עושים את העבודה שהם צריכים לעשות. הדרך היחידה לתקן את זה היא לחזור למשקל שבו אתה מסוגל להחזיק את הגב ולהמשיך משם בלי לוותר לעצמך.
אני הראתי את זה בסומו. כשהגב שלי במנח המתוח שלו מוקשת OVER הוא עובר לניטרלי. כשאני מתחיל ששיא המתיחה זה ניטרלי, אני עובר לעגול. המסקנה המתבקשת, אם הייתי יותר גמיש וגם בקלאסי מסוגל להתחיל מתוח יותר אחרי הניתוק היה קורה אותו דבר והייתי מושך עם גב ניטרלי

@coldfire @stitch
אם נשים בצד את ההשלכות ה"בריאותיות"
האם טכניקה כזאת תפריע לו להתקדם למשקלים כבדים יותר?
אם נניח שהוא בחיים לא יפצע, ונשים בצד את ההתאוששות הקשה יותר בגלל כאבים בחוליות וברקמות הרכות? לא רואה סיבה.
להפך, לדעתי הגוף בורח למצב שבו הוא חזק יותר.
אולי לאלכס תהיה דעה אחרת, נראה.
אני הראתי את זה בסומו. כשהגב שלי במנח המתוח שלו מוקשת OVER הוא עובר לניטרלי. כשאני מתחיל ששיא המתיחה זה ניטרלי, אני עובר לעגול. המסקנה המתבקשת, אם הייתי יותר גמיש וגם בקלאסי מסוגל להתחיל מתוח יותר אחרי הניתוק היה קורה אותו דבר והייתי מושך עם גב ניטרלי
מסקנה גרועה מאד. אתה מתחיל בהיפראקסטנשן, נותן לזוקפים מרווח כישלון, הם משתמשים בו - והמסקנה שלך היא שהם לא חלשים?
עוד מסקנה גרועה זה שמשתמע שאתה חושב שעדיף להתחיל את המשיכה מהיפראקסטנשן.

אם נניח שהוא בחיים לא יפצע, ונשים בצד את ההתאוששות הקשה יותר בגלל כאבים בחוליות וברקמות הרכות? לא רואה סיבה.
להפך, לדעתי הגוף בורח למצב שבו הוא חזק יותר.
אולי לאלכס תהיה דעה אחרת, נראה.

מסקנה גרועה מאד. אתה מתחיל בהיפראקסטנשן, נותן לזוקפים מרווח כישלון, הם משתמשים בו - והמסקנה שלך היא שהם לא חלשים?
עוד מסקנה גרועה זה שמשתמע שאתה חושב שעדיף להתחיל את המשיכה מהיפראקסטנשן.
מה?

אתה לא מרגיש בכלל כאבים והתשה בדדליפט עם גב עגול? אז תגיד תודה. יש כאלה שזה לא כך אצלם.

זה טרייד אוף. בחלק של הנעילה יש מרחק קצר שבו הזוקפים נאלצים למשוך לאחור. ברוב המשיכה קל יותר.
אני יותר בכיוון של DOMS מכאבי בעמוד השדרה או משהו בסגנון...
לא כשהתחלתי להתאמן, לא כשעברתי לסומו(זה כשהגב שלי הייה ישר) וגם לפני יומיים שמשכתי 230 עגול כמו השמש.

לא, המסקנה היא שפשוט לא למדת להחזיק אותו במצב הנכון.
@coldfire @stitch
אם נשים בצד את ההשלכות ה"בריאותיות"
האם טכניקה כזאת תפריע לו להתקדם למשקלים כבדים יותר?

אינדיבידואלי. קשה מאוד לנעול את המשקל כשהגב עגול.

ב 6:40 הוא אמר שזה לכוסיות
שיגיד את זה לאנדי בולטון
שום כאב. ברצינות, לפני שהתחלתי דדליפט הייתי סובל מכאבי גב (אני גבוה 1.95) ומאז שהתחלתי זה הלך ופחת, היום כבר כלום.
סתם עכשיו חיפשתי קצת בערוץ הקודם שלי, דדליפט מגיל 18.

@Loco

שום כאב. ברצינות, לפני שהתחלתי דדליפט הייתי סובל מכאבי גב (אני גבוה 1.95) ומאז שהתחלתי זה הלך ופחת, היום כבר כלום.
סתם עכשיו חיפשתי קצת בערוץ הקודם שלי, דדליפט מגיל 18.

אם יוצא לי לעשות דדליפט אם גב עגול יש לי כאבים בגב התחתון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית