הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר הסטים בתרגיל

• פותח/ת השרשור Rono
  • פורסם בתאריך

Rono

משתמש מתחיל
38
2
נק' מוניטין:
5
38
2
שלום, למה בעצם עושים בתרגילים 3 סטים? לפעמים 2 ?
למה זה בעצם?
והאם יש חשיבות למשקל של הסטים הראשונים?
או שרק הסט האחרון חשוב מבחינת משקל?

אשמח לתשובה בנושא , תודה

זאת שאלה כללית מידיי.

יש כל מיני סוגים של סטים, מס' שונה של חזרות.. בסופו של דבר זה מה שקובע את ההבדל בין עצימות\נפח התרגיל.
כל זאת בהתאם לסוג התוכנית ולמטרות.

• פותח/ת השרשור
אוקיי לדוגמא בתרגיל של לחיצת חזה בשיכבה עם משקולות יד
אני עושה 3 סטים של 15 חזרות
האם יש משמעות ל 2 סטים הראשונים לדוגמא? למה הם בעצם נועדו? אי אפשר לעשות רק סט אחד חזק עם משקל גבוה לצורך הדוגמא ? אשמח לתשובה מעמיקה על הנושא תודה 😃

יש על הדבר הזה הרבה מאוד חומר, אבל אני אנסה לתמצת כמה שאני יכול
בגדול כל הסטים חשובים, ובמקרה הזה למשל אתה אמור לעבוד בכל החזרות עם המשקל הכי גבוה שאתה יכול, כמובן אם זו שיטת העבודה של התוכנית (וב-3X15 לרוב זה ככה)
כל זה זה בעצם נפח עבודה מסויים שאתה צריך להגיע אליו, שבמקרה הזה אתה מדבר על 45 חזרות בערך, שנועדו כאן להעלות את ה-time under tension של השריר, מה שיעודד היפרטרופיה
לרוב נפח העבודה נקבע לפי המטרה, נפח למשל דורש נפח עבודה גדול יחסית, לרוב מחולק לכמות סטים לא גדולה במיוחד, כוח לעומת זאת יעבוד אחרת, ולא ידרוש הרבה נפח עבודה (לרוב 15-25 חזרות), שיחולק לסטים קטנים יחסית של מעט חזרות, ככה שתוכל לעבוד עם משקל גבוה יותר בכל סט, ממה שהיית יכול לעשות עם סטים ארוכים יותר

אני עושה 3 סטים של 15 חזרות
האם יש משמעות ל 2 סטים הראשונים לדוגמא? למה הם בעצם נועדו? אי אפשר לעשות רק סט אחד חזק עם משקל גבוה לצורך הדוגמא ?
קרא את המאמרים הבאים, ואם יהיו שאלות נוספות נשמח לענות-

מושגים בסיסיים בתכנון אימונים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

שיטות באימון כוח - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
White Walker תודה
יש על הדבר הזה הרבה מאוד חומר, אבל אני אנסה לתמצת כמה שאני יכול
בגדול כל הסטים חשובים, ובמקרה הזה למשל אתה אמור לעבוד בכל החזרות עם המשקל הכי גבוה שאתה יכול, כמובן אם זו שיטת העבודה של התוכנית (וב-3X15 לרוב זה ככה)
כל זה זה בעצם נפח עבודה מסויים שאתה צריך להגיע אליו, שבמקרה הזה אתה מדבר על 45 חזרות בערך, שנועדו כאן להעלות את ה-time under tension של השריר, מה שיעודד היפרטרופיה
לרוב נפח העבודה נקבע לפי המטרה, נפח למשל דורש נפח עבודה גדול יחסית, לרוב מחולק לכמות סטים לא גדולה במיוחד, כוח לעומת זאת יעבוד אחרת, ולא ידרוש הרבה נפח עבודה (לרוב 15-25 חזרות), שיחולק לסטים קטנים יחסית של מעט חזרות, ככה שתוכל לעבוד עם משקל גבוה יותר בכל סט, ממה שהיית יכול לעשות עם סטים ארוכים יותר
תראה למשל אני מרגיש שאם אני עושה 3 סטים של 15קילו, זה ממש מעייף אותי, אבל שאני עושה נגיד סט ראשון של 10 השני 12 והשלישי 15 אז זה הרבה יותר "נוח" לי, אפשר הסבר בבקשה ?

White Walker תודה

תראה למשל אני מרגיש שאם אני עושה 3 סטים של 15קילו, זה ממש מעייף אותי, אבל שאני עושה נגיד סט ראשון של 10 השני 12 והשלישי 15 אז זה הרבה יותר "נוח" לי, אפשר הסבר בבקשה ?
מה זה אומר יותר נוח? מאיזו בחינה?

White Walker תודה

קודם כל תקרא את המאמרים ששמו לך כאן.
עכשיו עוד כמה דברים:
1. אימונים שמקדמים אותך לא אמורים להיות קלים (יש לפעמים מקום לאימוני התאוששות שמוגדרים להיות קלים אבל לא ניכנס לזה), כלומר העובדה שזה מעייף אותך זה לא מדד. אולי זה טוב אולי לא. אבל המדד זה אם אתה יכול לבצע את הסטים והחזרות שצריך עם המשקל או לא.
2. זה תלוי בתכנית אימונים. אם יש לך בתכנית 3 סטים עם אותו משקל אז זה מה שתעשה. אם בסט השני או השלישי אתה לא יכול להשלים את החזרות אז תוריד למשקל שכן תוכל. אנחנו לא יודעים מה התכנית אימונים ומי בנה לך אותה ולאיזו מטרה לכן לא יודעים אם זה אמור להיות 3 סטים עם אותו משקל או לא.
3. אני חושב שאתה באופן כללי לא צריך לעשות 3x15 כרגע עם משקלי עבודה כאלה. לא בקטע של זלזול, פשוט כנראה תרוויח יותר אם תתחזק עכשיו.

• פותח/ת השרשור
אז במקום לעשות סט אחד של 10 קג, אחד של 12 קג, ואחד של 15 קג ,לעשות פשוט 3 סטים של 12 קג ? או שלא הבנתי

אז במקום לעשות סט אחד של 10 קג, אחד של 12 קג, ואחד של 15 קג ,לעשות פשוט 3 סטים של 12 קג ? או שלא הבנתי
תתחיל בזה שתכתוב כאן את כל תוכנית האימונים שלך, ואת משקלי העבודה הנוכחים שלך ותציין היכן הבעיה כדי שנדע איך לעזור.

אתה כאילו מתעלם ממה שעונים לך.
תקרא את התגובות כאן שוב ותקרא את המאמרים ששמו לך. אף אחד לא הולך להאכיל אותך בכפית אם אתה לא רוצה להשקיע את הזמן בקריאה.

• פותח/ת השרשור
חבר קראתי מאמרים ובאתי לפה לאחר שאני אובד עצות, לדבר בגובה העיניים בבקשה ולא ביקשתי שאף אחד יאכיל אותי עם כפית, מי שרוצה לעזור עושה את זה , תודה.

להלן התוכנית שלי White Walker...

בשכיבה לחיצת חזה במשקולת יד 3x15
סט ראשון:10 קג, סט שני:12 קג, סט שלישי 15 קג

בשכיבה פרפר חזה במשקולת יד 3x12

בשכיבה פול אובר כנגד משקולת יד 3x12

בישיבה משיכה אחיזה צר פולי עליון 3x12
סט ראשון:9 קג, סט שני:10 קג, סט שלישי 12 קג

סקווט במכונה 3x15
סט ראשון:45 קג, סט שני:55 קג, סט שלישי 85 קג (לא סגור על זה אולי זה בליברה במכונה)

כפיפות ברך במכונה רגל רגל 3x12
סט ראשון:15 קג, סט שני:20 קג, סט שלישי 35 קג

בעמידה הרחקת כתפיים במשקולת יד 3x12
סט ראשון:8 קג, סט שני:9 קג, סט שלישי 10 קג

בעמידה כפיפת מרפקים בפולי תחתון 3x12
סט ראשון:16 קג, סט שני:18 קג, סט שלישי 26 קג (אולי ליברה, לא נראה לי אבל)

בעמידה פשיטת מרפקים בפולין עליון 3x12
סט ראשון:16 קג, סט שני:18 קג, סט שלישי 28 קג (אולי ליברה, לא נראה לי אבל)

בטן על מתקן 3x15

אלכסונים ברך על רגל ישרה 3x12

זוקפי גו על מזרן 2x15

תודה רבה לכולם

חבר קראתי מאמרים ובאתי לפה לאחר שאני אובד עצות, לדבר בגובה העיניים בבקשה ולא ביקשתי שאף אחד יאכיל אותי עם כפית, מי שרוצה לעזור עושה את זה , תודה.
חבר אף אחד כאן לא מתנשא מעליך (אני בכל אופן). כשעונים לך על השאלה ואתה פשוט שוב שואל בדיוק אותו דבר למה אתה מצפה בדיוק?
אני חושב שאתה באופן כללי לא צריך לעשות 3x15 כרגע עם משקלי עבודה כאלה. לא בקטע של זלזול, פשוט כנראה תרוויח יותר אם תתחזק עכשיו.

• פותח/ת השרשור
יש לי רק 2 תרגילים שהם 3x15 כל השאר הם 3x12
עדיין בעיה לדעתך?
והגיוני שאני עושה 10 קג, 12 ואז 15 ?

Back
למעלה תחתית