אהה אוקי.ערכתי את ההודעה
עשיתי את הפרס באימון השני של השבוע
האימון האחר זה לחיצת חזה בשיפוע חיובי
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אהה אוקי.ערכתי את ההודעה
עשיתי את הפרס באימון השני של השבוע
האימון האחר זה לחיצת חזה בשיפוע חיובי
?
עידכון משקלים:
סקוואט אימון א 97.5 הצלחתי רק 4X4X4.
בנץ 1X5 פירמידה (התחלתי את המתכונן של לוטם) סיימתי 5 חזרות על משקל 67.5
דדליפט 1X5 סיימתי 5 חזרות על משקל 107.5
אימון ב
סקוואט קל
פרס עשיתי רק 4X4X4 על 47.5
מתח 16 קילו עליי סיימתי 3X5
אימון הבא לחיצת חזה בשיפוע
ניראה אם זה יצליח לשפר לי את משקל העבודה בלחיצת חזה באימון הבא.
בצ׳ינ אפ תעשה 5*3 או 6*3 אקרוס אין משמעות לאחוזים במתח.
ומה עם חימום למתח לא צריך?כבר קראתי אז אני יכול להסביר למה, חנן תקן אותי אם אני טועה.
מכיוון שהמתח/צ'ין אפס מה שאתה לא עושה, הוא תרגיל הפועל על משקל הגוף, אתה בעצם מרים את משקל גופך, ואין לך איך לשחק עם האחוזים של משקל הגוף, אז אין לך טעם לקחת 80% מהמשקל שאתה שם עליך, כי בתכלס אם אתה שוקל 100 ושם עליך 10 קילו, ה80 אחוז של זה הוא 108 וה100% הוא 110, אז כבר עדיף לך לעבוד אקרוס במשקל מלא, כי האחוזים לא מחושבים פה לפי כל המשקל שאתה משתמש בו לתרגיל.
במשקלים האלה אין לך מה לעשות חימום במתח, אתה יכול לתת איזה חזרה שתיים על משקל גוף אבל לא חושב שזה ישפיע, תנסה פשוט לעשות את זה כשהגוף שלך חם, אחרי מורכב שניים ובטח אם אתה פותח את האימון בסקוואט זה יהיה בסדר לעלות ישר לדעתי. לא עקבתי פה אז לא אוכל לענות לך על ההמשך כי אני לא יודע מה אתה עושה, מדקאו?ומה עם חימום למתח לא צריך?
אגב השבוע אספיק להתאמן רק פעמיים בשבוע, היום וכנראה ביום שישי(4 ימי מנוחה)
אחרי שאסיים את האימון נפח ביום שני, איזה אימון אתם ממליצים לי לעשות ביום שישי, אני מתאר לעצמי שסקוואט אני יכול לעבוד עצים במקום ההתאוששות, השאלה היא האם לעבוד לחיצת חזה ומתח לעצימות או לעשות אימון 4 סטים של 5 חזרות בפרס ובדדליפט רגיל?
כן עושה מדקאו , בנתיים חרא תכנית ואני יסביר למה.במשקלים האלה אין לך מה לעשות חימום במתח, אתה יכול לתת איזה חזרה שתיים על משקל גוף אבל לא חושב שזה ישפיע, תנסה פשוט לעשות את זה כשהגוף שלך חם, אחרי מורכב שניים ובטח אם אתה פותח את האימון בסקוואט זה יהיה בסדר לעלות ישר לדעתי. לא עקבתי פה אז לא אוכל לענות לך על ההמשך כי אני לא יודע מה אתה עושה, מדקאו?
תשמע, אולי תעבור למתכונת שמשלבת התקדמות דו שבועית של אקרוס 3 כפול 5 בסקוואט ופעם בשבוע דדליפט, במתכונת טקסס בלחיצות, בעקרון לי השיטה של המדקאו עובדת מעולה בלחיצת חזה ובדדליפט, בסקוואט נחמד ופרס ככה ככה.כן עושה מדקאו , בנתיים חרא תכנית ואני יסביר למה.
אמנם לא עשית ריסט בתכנית כמו שאני אמור לעשות אבל מרגיש שהלכתי אחורה. אין מה לעשות 3 סטים של אקרוס אני פשוט מרגיש יותר חזק!
וכנראה שההרגשה שלי גם התבטאה במציאות והרי הסיבות:
אימון נפח יום שני
סקוואט 97.5 : אחרי ריסט וסיום 97.5 באימון הקודם ל3 חזרות (והרגשתי שאני יכול לסיים בו גם 5)
הגעתי לאימון נפח. אמנם הצלחתי לסגור 38.75, אבל לא הרגשתי בכלל שהאימון הקודם שיפר אותי,אלא רק שמרתי על הכוח של האימון הקודם. ואפילו הלכתי טיפה אחורה
לחיצת חזה
WTF??????????????????
אחרי האימון עצימות ביום שישי שסיימתי 72.5 ל3 חזרות.
ניסיתי לסגור 72.5 ל5 חזרות, ונחשו מה קרה? כמו שחשבתם הצלחתי לסגור רק 2 חזרות.
כמו שחשבתי המתכונת של לוטם של הלחיצות לוקחת את המתכונת הזאת בהליכה.
מתח
עשיתי אקרוס עם 13.5 משקל. 5 חזרות ב2 הסטים הראשונים ו4 חזרות בסט האחרון.
נפח
סקוואט : 90 קילו 5X4 עם 90% עצימות.
לחיצת חזה : 66.5 קילו 5X4 עם 90% עצימות.
מתח בנות : 11 קילו עליי ומשקל גוף 72(כבר תקוע על אותו משקל 3 שבועות. צריך להתחיל להוסיף מזון).
פשיטת גו בשכיבה בכיסא רומי : עם 10 קילו ל3 סטים של 10 חזרות
התאוששות
סקוואט 78 קילו ל5X2 בערך 80 אחוז מהנפח.
פרס : 46.65 קילו ל5X3 עם 90 % מהיכולת.
מתח באחיזה רחבה עם 2.5 + משקל גוף 3 סטים של 5 חזרות
תרגיל עזר: התרגיל עם הגלגל.
עצימות
סקוואט :102.5 קילו ל3 חזרות.
לחיצת חזה: 74 קילו ל3 חזרות
דדליפט 115 קילו ל3 חזרות.
תרגיל עזר: T-BAR עם 20 קילו ל3 סטים של 10 חזרות.
שאלה ל
@moo או @לוטם או @SmokingSnake
1.ירדתי ל4 סטים באימון הנפח והוספתי 10% לעצימות בתרגילים כלומר 90% במקום 80% האם זה בסדר? או שזה יכול לפגוע לי בתוצאות?
2.בגלל שאני מגדיר את עצמי כמתאמן שמתקשה להתקדם עקב תזונה מבוקרת ולא עקב היותי מתאמן מתקדם(כרגע הייתי אומר שאני ברמה של בינוני מתחיל) מרגיש שהאימון התאוששות בלחיצות ובמתח מיותר לי, לכן נגיד אחרי אימון נפח שעשיתי בלחיצת חזה נגיד 70 קילו, אז באימון התאוששות הבא אני מעלה ב1.25 קילו כרגיל. ברגע שאתקע חושב לעשות באימון התאוששות את אותו משקל בלחיצות כמו באימון הנפח. וברגע שזה לא יעבודלרדת ל90% מהעצימות של אימון הנפח. נישמע לכם רעיון סביר?
3. האם לדעתכם יש צורך לשלב מקבילים? אם כן לאיזה אימון הייתם דוחפים אותו?
תודה לכם ובכלל אם יש לכם איזשהו הערה או הארה אשמח לשמוע.
עשיתי את הלינארית תקופה ולא הייתי מרוצה מהתוצאות שלה. (המשקלי עבודה ירדו לי אחרי הSS, והרגשתי שאין מספיק עצימות בתכנית)כל המשקלים והאחוזים שלך לא כל כך מתאימים לטקסס, למה בחרת לעבוד בה דווקא?