הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעוניין להתחיל לבצע סקוואט, נתקלתי בבלבול בין שני סוגים

Perfecto

משתמש מתחיל
36
1
נק' מוניטין:
1
36
1
אני מעוניין להתחיל לבצע סקוואט ולהוסיף אותו כתרגיל עיקרי בתוכנית האימונים שלי, שהתחלתי לחקור קצת עליו ראיתי הרבה מידע באינטרנט על שני סוגים, אחד נקרא deep squat והשני regular squat.
מה עדיף לעשות? אני אשמח אם תיתנו לי סרטונים ומאמרים נכונים שלומדים את התרגיל הכי טוב

נערך לאחרונה:
זה לא סוגים שונים באמת. הסוגים שקיימים זה high bar squat / low bat squat

כשההבדל הוא במיקום המוט על הגב.

בשאלה מה עדיף, לדעתי טוב להתחיל מlow bar כי יש שם יכולת להרים משקל גדול יותר. במקרים מסוימים אפשר לעשות high bar

לדעתי טוב להתחיל מlow bar כי יש שם יכולת להרים משקל גדול יותר. במקרים מסוימים אפשר לעשות high bar
מסכים איתך רק העיקר זה לעבוד על הטכניקה תיקרא על זה הרבה ובהתחלה זה טיפה כואב במוט עצמו אבל מהר מאוד מתרגלים....בהצלחה

לדעתי כדאי להתחיל מ low bar, כי הוא יותר קל ללמוד ומהווה את הבסיס לתנועה
בהמשך כדאי לעבור ל High bar, כי הוא יותר קל על המפרקים ומאפשר לרוב טווח תנועה גדול יותר
אולי אתה תעשה איתו משקלים נמוכים יותר, אבל אתה לא מתחרה ככה שזה לא משנה, אתה צריך לכוון לעשות את התרגיל בצורה כמה שיותר טובה ויעילה

אולי אתה תעשה איתו משקלים נמוכים יותר, אבל אתה לא מתחרה ככה שזה לא משנה, אתה צריך לכוון לעשות את התרגיל בצורה כמה שיותר טובה ויעילה
אתה מעורר ויכוח ישן בנושא ובלי קשר לטווח התנועה (שגם ב LB ניתן לרדת עמוק יותר) - ב HB לא מעט מתאמנים שיורדים עמוק נתקלים טכנית בגלישת ברכיים ובאט ווינק. (בעיקר אם משתמשים בבאונס מהתחתית באופן מוגזם)

לא הייתי ממהר לקבוע כי עדיף LB ולאחר מכן HB, זו הנחה שגויה שאולי מבוססת על דעתך האישית..

אתה מעורר ויכוח ישן בנושא ובלי קשר לטווח התנועה (שגם ב LB ניתן לרדת עמוק יותר) - ב HB לא מעט מתאמנים שיורדים עמוק נתקלים טכנית בגלישת ברכיים ובאט ווינק. (בעיקר אם משתמשים בבאונס מהתחתית באופן מוגזם)

לא הייתי ממהר לקבוע כי עדיף LB ולאחר מכן HB, זו הנחה שגויה שאולי מבוססת על דעתך האישית..
הדעה הזאת היא לא אישית שלי, היא של אנשי מקצוע אחרים בתחום, מהדברים שקראתי
ממה שראיתי גם פאוורליפטרים מסוימים אומרים שה low bar מיועד להביא תוצאות, לא לשמור על המתאמן
וב High bar גלישת ברכיים היא לא בעיה כי היא חלק מהטכניקה, ובאט ווינק הוא גם בסדר במידה והוא בסוף התנועה ולא מוגזם
בסופו של דבר בעיות שנוצרות מטכניקה כזאת או אחרת נוצרות בעיקר בגלל ביצוע לא נכון ושימוש בטכניקה שלא מתאימה לאנטומיה של המתאמן, אבל אם הייתי צריך להכליל, הייתי הולך לפי מה שאמרתי קודם

ב High bar גלישת ברכיים היא לא בעיה כי היא חלק מהטכניקה
יש ויש. כשאני אומר גלישת ברכיים אני מתכוון מעבר לרמה הרצויה - ואני אישית נפצעתי מזה.

הדעה הזאת היא לא אישית שלי, היא של אנשי מקצוע אחרים בתחום, מהדברים שקראתי
ושוב, יש חלוקה בעניין ואין קביעה.
אתה מוזמן להביא את המקורות שקראת בנושא.

low bar מיועד להביא תוצאות, לא לשמור על המתאמן
לשמור מאיזו בחינה?
יש פחות עומס על הברכיים ב LB אם אתה עובד כמו שצריך, וגם מרים יותר משקל.

יש ויש. כשאני אומר גלישת ברכיים אני מתכוון מעבר לרמה הרצויה - ואני אישית נפצעתי מזה.

ושוב, יש חלוקה בעניין ואין קביעה.
אתה מוזמן להביא את המקורות שקראת בנושא.

לשמור מאיזו בחינה?
יש פחות עומס על הברכיים ב LB אם אתה עובד כמו שצריך, וגם מרים יותר משקל.
אני דווקא קראתי דברים הפוכים בחלקם ממה שאתה אומר, אבל כמו שאמרת, זה נושא די שנוי במחלוקת

אשמח לקרוא גם, אם יש לך את המקורות.
Squats – The Facts
Olympic vs. Powerlifting Squats | T Nation
כמו שאמרתי, חשוב מאוד ליצור את ההבדלה בין 2 סוגי הסקוואט כי הם פשוט שונים לחלוטין אחד מהשני ולכל אחד יש את המטרה שלו
לאנשים שיושבים כל היום ואין להם לא את הגמישות או תיאום השרירים המתאים ל high bar, יותר קל להתחיל מזה

Squats – The Facts
מאמר פרו HB שכמעט ולא כתב כלום על LB מלבד כמה מילים ואני מצטט- this execution is not optimal in terms of health
ולמה? כי האגן סוחב את רוב המשקל ולמתחרי PL יש לאחר מכן בעיות גב.
זה ממש לא רפרנס נורמלי.

Olympic vs. Powerlifting Squats | T Nation
זה מאמר מלפני 10 שנים..
ובכל זאת, המסקנה שלהם לגביי איזה סקוואט יהיה עדיף היא - Which style of squat is the best? Neither and both.

לאנשים שיושבים כל היום ואין להם לא את הגמישות או תיאום השרירים המתאים ל high bar, יותר קל להתחיל מזה
כאחד שעוסק ב IT ורוב היום על התחת, אני לא יכול להסכים עם זה.
יש לי גם חבר שהוא מהנדס תוכנה שהדבר הראשון שלימדתי אותו הוא LB, ואחרי פעם אחת הוא כבר הבין והצליח לבצע את התנועה.

מאמר פרו HB שכמעט ולא כתב כלום על LB מלבד כמה מילים ואני מצטט- this execution is not optimal in terms of health
ולמה? כי האגן סוחב את רוב המשקל ולמתחרי PL יש לאחר מכן בעיות גב.
זה ממש לא רפרנס נורמלי.

זה מאמר מלפני 10 שנים..
ובכל זאת, המסקנה שלהם לגביי איזה סקוואט יהיה עדיף היא - Which style of squat is the best? Neither and both.
המאמר הראשון מדבר על המכניקה בפני עצמה, משהו שמכאן אפשר להשליך על low bar, שנקרא גם סקוואט של פאוורליפטינג, וגם על זה הוא מדבר מספיק, על מה ולמה
הכתבה השניה, גם אם היא מלפני 10 שנים זה לא אומר שום דבר, גם מאמר מימי יוון העתיקה יכול להיות רלוונטי אם הוא מדבר לעניין
וכמו שאמרתי, אף סקוואט לא עדיף, הכל תלוי במטרה שלך, אבל כמו שגם אמרתי, אם המטרה שלך היא פשוט להרים ללא הגבלה בכמה שנים תוכל לעשות את זה ואתה רק רוצה לשפר יכולות אתלטיות, אז high bar יתאים לך, אבל אם אתה רוצה להרים יותר משקל, אז ה low bar יתאים לך (מאוד בקצרה, אבל זה מה שהם אומרים)

כאחד שעוסק ב IT ורוב היום על התחת, אני לא יכול להסכים עם זה.
יש לי גם חבר שהוא מהנדס תוכנה שהדבר הראשון שלימדתי אותו הוא LB, ואחרי פעם אחת הוא כבר הבין והצליח לבצע את התנועה.
זה מה שאמרתי, LB יותר קל למי שיושב כל היום

לא פגשתי עד היום אף אחד שהתקשה בביצוע HB, רק בLB.

לא פגשתי עד היום אף אחד שהתקשה בביצוע HB, רק בLB.
השאלה אם אלה שפגשת שלא התקשו בביצוע HB ביצעו אותו נכון? כי גם אני פעם חשבתי שסקוואט זה לשים מוט על הטרפזים (HB), לרדת ולעלות וזהו, זה לא אומר שביצעתי HB כמו שצריך וכשהגעתי ל 100-110 התחילו לי כאבים בגב תחתון.

זה מה שאמרתי, LB יותר קל למי שיושב כל היום
אה אוקיי, הבנתי לא נכון.

low bar, שנקרא גם סקוואט של פאוורליפטינג,
בעיניהם 😃
יש חבר'ה שמתחרים ב PL ועושים HB.

וכמו שאמרתי, אף סקוואט לא עדיף,
ממה שהשתמע היה נראה שהלכת לכיוון ש HB עדיף ולכן כל הדיון הזה.

השאלה אם אלה שפגשת שלא התקשו בביצוע HB ביצעו אותו נכון?
אכן ביצעו אותו נכון.
כי גם אני פעם חשבתי שסקוואט זה לשים מוט על הטרפזים (HB), לרדת ולעלות וזהו, זה לא אומר שביצעתי HB כמו שצריך וכשהגעתי ל 100-110 התחילו לי כאבים בגב תחתון.
אני מקווה שאני ואתה יודעים שזו לא סיבה להגיד שלא עשית סקוואט טוב..

Back
למעלה תחתית