נק' מוניטין:
2,909
- 791
- 570
סתם וויכוח אם כמה אנשים אני מתעניין ואני יודע שהרבה דברים משתנים אבל בוא נגיד מישהו אחד 14% שומן ואחד 20% שומן ויש להם אותו מסת שריר מי יצליח בדדליפט וסקוואט יותר?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
נהפוך הוא, אתה זה שלא מבין כמה הטיעון שלך אבסורד שס"מ שומן בחזה יגדיל לך את הבנצ' בצורה משמעותית, זה אפילו די מצחיק.העומסים על קבוצות השרירים בסומו לבין קלאסי שונה,כנל הבדלים קלים במתח.
אתה אולי לא שם לב אפילו לכמה אבסורד הטיעון שלך ש"פחות טווח תנועה=/=יותר משקל על המוט"בתרגיל שכל הפרמטרים זהים
בין טונה חצי שעה אחרי אימון לבין גלונים של חלב אין שום אפור בדרך?
ריפטו מדבר באיזושהי שפת סתרים שרק אתה מבין, ושאפילו אנשים שבטוחים שראו את האור, יודעים בשביל כולם איך להתאמן אחרי שקראו שני ספרים של המטומטם הזה ומתנהגים כמו תכנת בינה מלאכותית להפצת מסריו טועים לגבי הפרשנות שלו?
תירגע, הבנאדם לא מטומטם.ריפטו מדבר באיזושהי שפת סתרים שרק אתה מבין, ושאפילו אנשים שבטוחים שראו את האור, יודעים בשביל כולם איך להתאמן אחרי שקראו שני ספרים של המטומטם הזה ומתנהגים כמו תכנת בינה מלאכותית להפצת מסריו טועים לגבי הפרשנות שלו?
לא ממש הבנתי על איזה מומנט אתה מדבר אבל בנץ' עם קרש זו בדיוק הדוגמה לאותו תרגיל בדיוק רק עם טווח תנועה קצר יותר.אתה טועה, כשאתה שם קרש על החזה אתה לא רק מקטין את טווח התנועה, אתה גם מקטין את המומנט, ואת זווית הישום, זו דוגמא רעה, מעבר לכך,זאת בדיוק הנקודה שלי, שטווח התנועה הוא לא הגורם המרכזי שישפיע על כמה משקל יורם, לבוא ולהגיד שחזה שמן יותר יקצר את טווח התנועה ויוסיף משמעותית את המשקל על המוט זה חתיכת בולשיט, איך שלא נהפוך את זה, אני בספק אם 50 קילו שומן יוסיפו 250 גרם למוט
הוא מדבר בשפה מאד ברורה, פשוט אנשים מעוותים אותה.
הבעיה, היא באנשים שלא מבינים את התוכנית וחושבים שאיכשהו 2700 קל' מתוך 3000 צריכות להיות מאוראו.
אני לא יודע למה לא הלך לך ב SS, אבל כנראה שזה כי היה לך נוח להבין אותו בצורה מסויימת.
נהפוך הוא, אתה זה שלא מבין כמה הטיעון שלך אבסורד שס"מ שומן בחזה יגדיל לך את הבנצ' בצורה משמעותית, זה אפילו די מצחיק.
הטענה שלי פשוטה, אני לא מדבר על האם טווח תנועה ישפיע על המשקל שתרים או לא, אני מדבר על זה שיש גורמים הרבה יותר דומיננטים, ושהס"מ הזה בין אותו בנאדם 20-30 קילו יותר שומן שואף לאפס במשקל שזה יוסיף לו למוט
לא תמיד..טווח תנועה קצר יותר=יכולת להוסיף יותר משקל למוט
כשאומרים את המילה שומן יש אנשים שישר קופצים ונזכרים בריפטו (אנטי ריפטו)מה קשור ריפטו?
אני אסביר לך את זה בצורה יותר אלגנטית, נגיד ואתה עושה בוקס סקוואט, רק שהישיבה הרבה לפני המקביל, אתה בעצם עושה את אותה התנועה של הסקוואט, אבל בעצם לא כל כך, כמו שקו המקביל בסקוואט הוא המצב בו המומנט הוא מקסימאלי, גם בבנצ' 90 מעלות במרפק זהו המצב בו המומנט הוא מקסימלי, ולכן כל המכאניקה של התרגיל השתנת, זה לא סתם שקיצרת את טווח התנועה, אתה לגמרי שינית את התרגיל, את האורך מתח שהשרירים מגיעים אליו, את המומנט התנגדות, וגם את זווית הישום שהשרירים מושכים ממנו.לא ממש הבנתי על איזה מומנט אתה מדבר אבל בנץ' עם קרש זו בדיוק הדוגמה לאותו תרגיל בדיוק רק עם טווח תנועה קצר יותר.
לגבי שומן אני אישית לא טענתי שזה יוסיף משהו.
התגובה שלך מראה שלא קראת את התגובה הקודמת שלי, כנראה גם לא את הקודמות אליה, קשה לנהל דיון בצורה הזאת, אני אומר שוב:הטיעון שלי היה וישאר זהה. טווח תנועה קצר יותר=יכולת להוסיף יותר משקל למוט,גם אם זה אפילו ב250 גרם זה עדיין יותר. לא כתבתי שיגדיל את הבנץ בצורה משמעותית אבל הטענה שלך פשוט שגויה
מקווה שאתה מבין את הכוונה.אני לא מדבר על האם טווח תנועה ישפיע על המשקל שתרים או לא, אני מדבר על זה שיש גורמים הרבה יותר דומיננטים
תסלח לי אבל.. זו הסיבה הכי מטופשת להעלות בשומן, בשביל לקבל באונס מהשומן? אולי גם תגיד שאנשים שמנים יכולים לתופף לעצמם על הבטן מה שרזים לא יכולים ולכן כדאי להיות שמן.הסיבה שטענתי ששומן נותן כוח (במידה שקשה לכמת, ומשתנה מאדם לאדם) היא בעיקר בגלל מנופים והתנגדות למשקל שנובעת מנפח הגוף.
בתור דוגמא, יש אצלינו בחורה ששוקלת 130-140 וככל הנראה השופפת הכי חזקה כאן באוסטרליה, אחת הסיבות שמקלות עליה - היא פשוט מקבלת באונס מהשומן בירכיים ומהתאומים. היא לא יכולה פיזית לרדת יותר עמוק. מקרים דומים קורים עם משקלים יותר מתונים, רק ברמה הרבה פחות משמעותית. בנוסף בתרגיל כמו סקוואט, יש חשיבות למשקל האדם כפונקציה של התנגדות לתזוזות של המוט.
זה לא נקרא להתחזק, אני מצטער.אבל שוב, אני ממש לא חושב שיש טעם להעלות ולו גרם אחד שומן בתור מטרה להתחזק.
אני אסביר לך את זה בצורה יותר אלגנטית, נגיד ואתה עושה בוקס סקוואט, רק שהישיבה הרבה לפני המקביל, אתה בעצם עושה את אותה התנועה של הסקוואט, אבל בעצם לא כל כך, כמו שקו המקביל בסקוואט הוא המצב בו המומנט הוא מקסימאלי, גם בבנצ' 90 מעלות במרפק זהו המצב בו המומנט הוא מקסימלי, ולכן כל המכאניקה של התרגיל השתנת, זה לא סתם שקיצרת את טווח התנועה, אתה לגמרי שינית את התרגיל, את האורך מתח שהשרירים מגיעים אליו, את המומנט התנגדות, וגם את זווית הישום שהשרירים מושכים ממנו.
אתה מוזמן לנסות 😃 אבל כנראה שלא, משני סיבות:יש לי שאלה, אם נקח בן אדם ונוסיף לו עוד שומן ברמה שהחזה שלו יהיה גדול יותר ב-5 ס"מ ואחר כך נקח את אותו הבן אדם רק בלי השומן שהוספנו ונשים לו קרש בעובי של 5 ס"מ על החזה, הבנץ' פרס שלהם יהיה אותו דבר?
אתה מוזמן לנסות 😃 אבל כנראה שלא, משני סיבות:
1. השומן מחזיק משקל שהשרירים מניעים אותו, כלומר אתה מקשה עליהם בעוד משקל מעבר למוט.
2. קרש היא קשיחה, לעומת שומן, המוט יכול לשבת על השומן ולמעוך אותו ככה שלא באמת תקצר את טווח התנועה שלך.
אתה טועה, כשאתה שם קרש על החזה אתה לא רק מקטין את טווח התנועה, אתה גם מקטין את המומנט, ואת זווית הישום
כשאני רוצה לגמור עם מישהי, אבל שזה יבוא ממנה, אני מראה לה תמונות של הכרס מהתקופה שהקשבתי לו. עובד נהדר. 🤭
🥷עידן גולני החלבה
שוליות?? אתה מדבר על הוספה של 5 ס"מ של שומן לחזה, אתה מבין בכלל על כמה שומן מדובר? זה להעלות יותר מ-50 קילו של שומן, אני עכשיו שם עליך כמות כזו ואתה בקושי יכול ללכת לעבודה, אז שלא נדבר על להתאמן בחדר כושר.הסיבות האלה שוליות, אם אלה הסיבות היחידות אז אתה סותר את עצמך.
ומה גורם לך לא לרדת בשומן כשאתה בגרעוןוכולנו נסכים על כך שבשבועיים בקושי יורדים בשומן