הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טבעונות חיטוב ועוד כמה שאלות כלליות

Ortiatis

משתמש מתחיל
21
1
נק' מוניטין:
1
21
1
היי 😃
אני טבעונית כבר כמעט 3 וחצי שנים,כרגע אני בחיטוב כבר כמעט חודשיים ופתאום חזרו לי החשקים למוצרי חלב 🙁
טבעונות התחלתי מטעמי בריאות ובהמשך מוסר,לא מזמן חזרתי להתאמן לאחר הפסקה של קרוב לחצי שנה עקב פצעיה וניתוח ואני כבר חודשיים וחצי מתאמנת קרוספיט 😛 ובכללי רוכבת הרבה על אופניים ..כשחזרתי החלטתי לקחת את זה רציני יותר וגם לקחתי תזונאית ספורט הבעיה היא שני מתחילה לחווות קשיים בתהליך של החיטוב וגם שואלת את עצמי האם היה כדאי קודם להתחיל מסה כי איבדתי המווון כשהייתי מושבתת ..וזאת השאלה העיקרית ואני לא מאמינה שאני חושבת עליה אבל..האם כדאי לחזור לצמחונות רק בשביל תהליך החיטוב ואז לחזור לטבעונות ? זה משהו שיקדם את התהליך מהר יותר ? או שמא יהיה בסדר לצרוך פשוט יותר שומן על חשבון פחמימות..והאמת אני לא כזה מרוצה מהתזונאית החישובים שלה היו לא הגיוניים בעליל גם אחוזי השומן הכל היה ממש מגוחך ותכלס היא לא חידשה לי כלום והצלחתי להגיע בשנה שעברה לתוצאה יפה במראה החיצוני עם הידע שלי בלבד והרבה עבודה קשה של אימונים..בנוסף הגרעון הקלורי שניתן לי לדעתי היה גדול מידי ביחס ממה שאני מוציאה..בכללי אני בנאדם שאם הוא אוכל מסודר ובריא ופעילה ישר רואים אצלי תוצאות.

תודה לכולם 😃

ברוכה הבאה לפורום

נשמח אם יהיה קצת סדר בנושא שלך. לי אישית נהיה כאב ראש רק מלנסות להתחיל לקרוא את מה שכתבת.

@sunshine @מרטין

• פותח/ת השרשור
חחח צודק, בוא נתחיל מהקטע של תהליך החיטוב,האם יהיה לי קל יותר לעשות אותו כשאני צמחונית ? ובכלל יש לי מה לחטב אחרי שאיבדתי הרבה מסה כשלא התאמנתי ?

האם יהיה לי קל יותר לעשות אותו כשאני צמחונית ?
לעניות דעתי - לא. יותר משנה מה יהיה המאזן הקלורי שלך (כלומר כמה קלוריות תכניסי וכמה תוציאי), הסה"כ של פחמימות\חלבונים\שומן, האימונים שלך, שימור השריר וכו'...
ההבדל היחיד בין צמחונות ללא צמחונות בשבילך זו ההורדה של בשר בקר ועוף כמקור חלבון. עד כמה שאני יודע אין שום בעיה עם בשר\עוף וחיטוב.

בכלל יש לי מה לחטב אחרי שאיבדתי הרבה מסה כשלא התאמנתי?
אממ קשה לענות, תני נתונים: גובה, משקל, אחוז שומן, משקלי עבודה כרגע... בנוסף, אם את רוצה, את יכולה לעלות תמונה.

@Strawberry יש מה להוסיף?

• פותח/ת השרשור
אני בת 20
גובה 1.52
משקל 53
כרגע אין לי תמונה אבל אעלה בהמשך בכדי שיעריכו את אחוזי השומן שלי ..
משקלי עבודה :
דדליפט 47 קילו
פרונט סקוואט 31 קילו
פוש פראס 24 קילו
פאור קלין 22 קילו
קלין & ג'ארק 19 קילו
קטלבלס כרגע עובדת עם 12 קילו
זה ממה שאני זוכרת לבנתיים..
חוץ מזה אני רוכבת על אופניים 12 ק"מ (כל פעם) 4 פעמים בשבוע ..

מאז שהתחלתי הצלחתי כבר להוריד 2.5 ק"ג עודפים שהיו לי ,לפני הפציעה הייתי על 24% במשקל של 52.2 ק"ג והייתי נראית חטובה אבל היה שומן שהפריע בתקופה ההיא אני חושבת שהייתי צריכה באמת רק חיטוב..
בכל מקרה פגישה ראשונה כשהייתי אצל התזונאית הייתי על 31 % משקל 55.6 קילו ( ואני חייבת לציין כשהייתי במשקל הכי גבוה שלי הייתי 28.7 עם 64 קילו )השאלה שלי האם הקליפר היה הערכה אמינה ?😳
לפי התפריט שלה אני על 1000 קלוריות עם אחוז שומן נורא נמוך ..סורי על החפירות
ותודה לכם 🙄

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית