הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתי להתחיל לחגור ?

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
אני נכנסתי לחיטוב ועדיין מתקדם סבבה בלינארית (עשיתי אותה גם במסה) אבל ההתקדמות מתחילה להיות קשה בגלל החוסר בפחמימה , כדאי להתחיל לחגור ?

אתה שואל? 😕

הטענה הזאת נשמעת על פניו מאוד נחמדה, אבל אתה מתקדם עם חגורה, מי אמר שאם תוריד אותה תרים יותר מאשר אם הייתה מתקדם ללא חגורה לאורך אותו הזמן.

לפי עקרון הספציפיות, כדי להתקדם במשהו צריך לעבוד באופן ספיציפי עליו, כלומר כדי להתקדם במשקלי עבודה כאנחנו ללא חגורה, עדיף לעבוד בלעדיה לאורך זמן מאשר איתה.

הטענה שאנחנו נרים יותר עם חגורה יכולה אולי להשמע הגיונית אם אנחנו מתזמנים את העבודה עם החגורה, למשל באימון עצימות בסט הכבד ביותר לצורך הדוגמא, אבל לא כעבודה שגרתית,

אם התקדמת אותו זמן עם חגורה כמו שהיית מתקדם ללא, אז לא הפסדת כלום, כי הסקוואט בלי חגורה שומר על מרחק די קבוע מהקוואט עם. אבל אם תתאמן עם חגורה, אתה כנראה תצליח להתקדם באותו תכנון יותר זמן. אז או שאתה לא מרוויח כלום משימוש בחגורה או שכן, אבל אתה אף פעם לא מפסיד.

קצת מחשבות על חגורה
מה שחגורה למעשה עושה זה לפזר את העומס בין הסגימנטים בגב תחתון, כך שבמקום עומס שיתמקד על אזור מסוים בגב, הוא עכשיו מתחלק בין כל האזור שהחגורה מקיפה. עומס פחות ממוקד ויותר מפוזר יכול להקל על היכולת של הגב לספוג עומס.
כל מתאמן מנוסה שהזוקפי גב שלו עובדים 2-4 פעמים בשבוע צריך לדעתי חגורה טובה. אני לא אומר שהוא חייב להשתמש בה, אבל זה ציוד טוב שיהיה לך בהישג יד. למעשה פעם חדרי כושר היו מחזיקים ארנסל קטן של חגורות.
אין שום מחקר רציני שאני מכיר שהראה על נזק כתוצאה משימוש בחגורה, ישנם בכיוון השני אלפי מתחרים שמעידים על זה שהחגורה עזרה להם להמשיך להתאמן.
כאב שגורם להפסיק להתאמן הוא מקור הרוע. כאב=הפסקת אימונים=חולשה=עוד כאב. חגורה גורמת לעצור את מעגל הרשע הזה ולהשאר חזק ללא כאב גם עם לבעלי נטייה לרגישות.
גם זה שהיא גורמת לזוקפי גב להיות חלשים תמיד נתפס אצלי כקישקוש. מי שמסוגל לעשות דדליפט של 220 עם חגורה יהיה מסוגל לעשות 180 בלי חגורה, ומי שמסוגל לעשות 180-200בלי חגורה אין לו גב חלש.
הסיפור מאחורי חגורה היא שהחגורה כנראה מורידה עומס נקודתי מציק לחלק מהאנשים, אחרי פציעות עבר או סתם. כל עוד החגורה לא ממסכת טכניקה רעה או מוציאה אותך מהטכניקה היא רעיון טוב. אני מצטער שלא התחלתי להשתמש בה מהימים הראשונים שלי בספורט.
וזה נקודה ששווה להדגיש שוב: אל תשתמש בחגורה כדי להתעלם מטכניקה רעה. קודם כל טכניקה מושלמת, רק אחרי זה חגורה.
חגורה חזקה הדוקה וממוקמת נמוך מספיק נתפסת גם כמורידה פוטנצאלית את הסיכוי להרניה(קילה) אני לא בטוח כמה זה נכון, חפשתי ולא מצאתי על זה מחקרים, למרות שאני מסוגל לדמיין את הקשר הביומכני.
מאמר נלווה
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17047531 נתנאל כתב בעמוד היום

נתנאל כתב על זה היום והוא תומך בשימוש בחגורה. @coldfire ו @Beast and cheat גם תומכים בזה וכבר הועלה החשד שהם בעצם אותו הבנאדם.

אולי שלושתם הם בעצם אחד? 😲

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית