הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הערה שאני שומע הרבה

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
בקורס של מדריכי חדר כושר שאני עושה כרגע נאמר כי זה מאוד מסוכן לעשות בנצ' פרס עם קשת בגב וזה רק לפאוורליפטרים מתחרים. סיפרו לי גם על אנשים שפרצו דיסק באמצע התרגיל וגם מאנשים אחרים שמעתי שלא טוב ללחוץ ככה. כשאני לוחץ במיוחד בחזרה האחרונה אני מרגיש שהגב מתכווץ מאוד חזק. האם באמת אפשר להפצע מזה? ואם כן איך לבצע את זה על מנת למנוע פציעות.

• פותח/ת השרשור
לא נפצעים מהקשתה בבנץ', אין שום כוח שעובר דרך הגב.
נכון, אבל כדי לשמור על הקשת אתה מכווץ את הגב מאוד חזק כשאתה לוחץ הרבה. אני גם מרגיש לפעמים את הגב התחתון אחרי זה.

סיפרו לי גם על אנשים שפרצו דיסק באמצע התרגיל
אני מת על המשפט הזה, גם לגבי דדליפט.
הם פשוט בטוחים שזה קרה באמצע התרגיל, כאילו אין אלפי דברים אחרי ביום יום שיכלו לגרום לזה כמו קפיצות, ריצות, ישיבה ממושכת ועוד.

• פותח/ת השרשור
אני מת על המשפט הזה, גם לגבי דדליפט.
הם פשוט בטוחים שזה קרה באמצע התרגיל, כאילו אין אלפי דברים אחרי ביום יום שיכלו לגרום לזה כמו קפיצות, ריצות, ישיבה ממושכת ועוד.
צודק לגמרי, פשוט אמרו לי שהבנאדם לחץ עם קשת וככה גם יצא עם הקשת מהחדר כושר עם כאבים נוראיים.
איך אפשר לפרוץ דיסק בבנץ'?
כביכול אומרים שזה לחץ על הגב בגלל ההקשתה.
ההקשתה יכולה להיות מוגזמת. פשוט תקשית פחות אם זה בעייתי.
העובדה ששמים את כף הרגל לא במלואה על הרצפה אלא מותחים אותה ושמים על האצבעות כמה שיותר קרוב אלייך יכול לגרום לקשת מוגזמת?

יש עוד סיבות להמליץ לא לעבוד על קצות העצבאות מלבד הסיכון לפציעה כתוצאה מקשת מוגזמת?

לדעתי זו קשת מוגזמת שסתם נועדה לקצר עוד קצת את הטווח. אין לה תרומה מיוחדת ליציבות.

• פותח/ת השרשור
לדעתי זו קשת מוגזמת שסתם נועדה לקצר עוד קצת את הטווח. אין לה תרומה מיוחדת ליציבות.
בלי קשר, ברוב הפדרציות של הפאוורליפטינג אפשר ללחוץ רק עם הרגל על הרצפה במלואה אם אני לא טועה.

בלי קשר, ברוב הפדרציות של הפאוורליפטינג אפשר ללחוץ רק עם הרגל על הרצפה במלואה אם אני לא טועה.
דיי בטוח שאתה טועה, לפחות מהבירורים שאני עשיתי לגבי 2 התחרויות הקרובות בדצמבר ב2 הפדרציות שיש בארץ מותר ללחוץ על קצות האצבעות. אבל בכל מקרה, אם מותר ללחוץ עם כף רגל לא מלאה אפשר להתייחס לזה כמו לרצועות ברכיים בסקוואט ולהתחיל לעבוד על זה 7-10 שבועות לפני התחרות, כאשר באוף סיזן אתה לוחץ רגיל.

וזה נראה לכם מוסיף הרבה משקל על המוט?
תלוי בהרבה פרמטרים כמו גמישות וכמה זמן אתה לוחץ בצורה הזאת. אצלי לדוגמא זה הבדל משמעותי גם כי יש לי גמישות טובה שמאפשרת להכנס טוב לגשר וגם כי אני לוחץ על קצות האצבעות כבר מעל שנה. סגרתי ביום ראשון חמישיית בנץ' עם 127.5 קילו על קצות האצבעות אבל עם כף רגל מלאה אני מתקשה מאוד עם 120.

וזה נראה לכם מוסיף הרבה משקל על המוט?
כמו בכל תרגיל, כשאתה מקצר טווח תנועה אתה יכול להוסיף משקל.
הרבה זה עניין יחסי..
גם לדעתי האישית קשת מוגזמת זה מיותר עבור מי שלא מתחרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית