הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טקסס הפוך¿

LiftInsanity

משתמש מתחיל
74
3
נק' מוניטין:
6
74
3
ערב טוב חבר'ה,
אני עובד בטקסס בתבנית ה"מקורית" כבר זמן מה,
ועם מקבילים במקום הבנץ'.
הסיבה שבגללה אני עובד במקבילים (עם משקל כמובן) במקום בנץ' לא כל כך משנה לנושא..
למרות שבמקבילים אני דווקא מתקדם יותר בקלות במשקלים ויש לי לדעתי "פיגור" בשרירי החזה לעומת שאר הגוף (גם בכוח וגם בגודל) אני מוצא את עצמי נהנה הרבה יותר בשבוע של הפרס.
אז ראיתי פה אשכול על טקסס ופתאום חשבתי על האפשרות של לעשות הפוך מכולם, פרס בנפח ובעצימות ומקבילים רק בימי שלישי.
בסופו של דבר אני אישית לפחות מתאמן בשביל הכיף כבר (בהתחלה יש את הרדיפה הזאת אחרי הגוף והכל.. אני כבר יותר בעניין של כוח ומשקלים למרות שגוף עדיין חשוב) ובנוסף הפרס הוא תרגיל הרבה יותר בסיסי וחשוב מבנץ' (ובטח שממקבילים עם משקל).

אז מה אתם חושבים, כדאי לנסות?

*ההתקדמות שלי יחסית איטית, גם פעם בשבועיים וגם באופן כללי לא תמיד מצליח את העליה במשקל, במיוחד בפרס. לכן חשבתי שזה אולי יכול לפתור גם את זה כשאני מתמקד יותר בפרס ובהתקדמות בו.

בגדול בתוכנית הקלאסית של התבנית של טקסס אתה אמור לעשות רוטציה בין הבנצ' לפרס ולא לבחור תרגיל אחד ליום עצימות ונפח ואחד ליום התאוששות, לכן אתה כל יכול לעשות רוטציה בין השניים וגם ללכת על האופציה שאתה הצעת עם הפרס כתרגיל "מרכזי" יותר, מה שכן אם אתה טוען לפיגור בשריר החזה אתה תוכל להוסיף תרגילי עזר כלשהו לחזה (לחיצת חזה באחיזה צרה, בשיפוע, עם דאמבלים, פלייס וכו')

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
בגדול בתוכנית הקלאסית של התבנית של טקסס אתה אמור לעשות רוטציה בין הבנצ' לפרס ולא לבחור תרגיל אחד ליום עצימות ונפח ואחד ליום התאוששות, לכן אתה כל יכול לעשות רוטציה בין השניים וגם ללכת על האופציה שאתה הצעת עם הפרס כתרגיל "מרכזי" יותר, מה שכן אם אתה טוען לפיגור בשריר החזה אתה תוכל להוסיף תרגילי עזר כלשהו לחזה (לחיצת חזה באחיזה צרה, בשיפוע, עם דאמבלים, פלייס וכו')

בהצלחה
נשמעת לך סבירה התבנית הבאה?:

ראשון:
פרס 5X5

שלישי:
מקבילים עם משקל 3X8

חמישי:
פרס 1X3
מקבילים עם משקל 3X8
פרפר 3X8

נ.ב תודה רבה לכם על התשובות!

למה אתה לא מסוגל לבצע בנצ ? דווקא אצלי תמיד הפרס עשה כאבי כתפיים בעיקר החלק של ההוצאה של המוט ותחילת התנועה

• פותח/ת השרשור
למה אתה לא מסוגל לבצע בנצ ? דווקא אצלי תמיד הפרס עשה כאבי כתפיים בעיקר החלק של ההוצאה של המוט ותחילת התנועה
כאבי כתפיים אחי בצורה בלתי נסבלת כל פעם שאני מנסה בנץ' ישר מרגיש אותם בלי לחכות, זה כבר לא עניין של טכניקה (ד"א אני מאמין שזה נגרם ממבנה הגוף שלי - כשהייתי רזה היו ממש רואים את זה שיש לי בטן [שטוחה לגמרי, לא תגיד כרס, אני מדבר איתך שחיף לגמרי] ופתאום הצלעות נכנסות ממש פנימה והחזה ממש נמצא במעיין שקע.. עכשיו החזה כבר יותר בחוץ אחרי שני מחזורי מסה אבל עדיין נלחם עם מבנה הגוף הזה.. אבל הכל לטובה ברוך ה' מה שיש אומרים תודה)
ולגבי הפרס גם לי היה קצת כאבים בהתחלה עד שהרחבתי אחיזה והכנסתי מרפקים פנימה זה הסתדר ועכשיו זה התרגיל שאני הכי שולט בו מבחינה טכנית ואני ממש אוהב אותו

כאבי כתפיים אחי בצורה בלתי נסבלת כל פעם שאני מנסה בנץ' ישר מרגיש אותם בלי לחכות, זה כבר לא עניין של טכניקה (ד"א אני מאמין שזה נגרם ממבנה הגוף שלי - כשהייתי רזה היו ממש רואים את זה שיש לי בטן [שטוחה לגמרי, לא תגיד כרס, אני מדבר איתך שחיף לגמרי] ופתאום הצלעות נכנסות ממש פנימה והחזה ממש נמצא במעיין שקע.. עכשיו החזה כבר יותר בחוץ אחרי שני מחזורי מסה אבל עדיין נלחם עם מבנה הגוף הזה.. אבל הכל לטובה ברוך ה' מה שיש אומרים תודה)
ולגבי הפרס גם לי היה קצת כאבים בהתחלה עד שהרחבתי אחיזה והכנסתי מרפקים פנימה זה הסתדר ועכשיו זה התרגיל שאני הכי שולט בו מבחינה טכנית ואני ממש אוהב אותו
ניסית בנצ עם קשת ולשבור מרפקים פנימה ב 45 מעלות?

ניסיתי אחי לא עוזר כלום אני כבר קיבלתי את זה חחח
נשמע שאתה מוותר מהר מידי על התרגיל הכי חשוב בחדר כושר
ועוד פאקינג מקבילים לא כואב לך שזה התרגיל הכי משמיד כתפיים שקיים בחדר כושר אחרי upright row שעשה לי דלקות רציניות בכתף שמונעות ממני לעבוד עם נפח גבוהה לחזה

• פותח/ת השרשור
נשמע שאתה מוותר מהר מידי על התרגיל הכי חשוב בחדר כושר
ועוד פאקינג מקבילים לא כואב לך שזה התרגיל הכי משמיד כתפיים שקיים בחדר כושר אחרי upright row שעשה לי דלקות רציניות בכתף שמונעות ממני לעבוד עם נפח גבוהה לחזה

במשך הרבה מאוד זמן ניסיתי כל מיני וריאציות וראיתי כל מיני שיטות בכל מיני מקומות ולא עזר כלום.. ולגבי המקבילים דווקא כשהתחלתי לעשות כמו שצריך אני לא מרגיש את הכתפיים בכלל!
הכוונה היא הכנסת שכמות (כמו בבנץ') וירידה מבוקרת ולא לרדת יותר מדי (מעט אחרי מקביל)

נראה סבבה, בהצלחה

תודה רבה אחי, אנסה בע"ה נראה איך הולך

למה הבנץ' יותר חשוב מהפרס? או מסקוואט או דדליפט? או ממקבילים?
טעות שלי לא הכי חשוב אבל בין החשובים , וכן הוא יותר חשוב מפרס בתכלס כי הוא מערב יותר מסת שריר וניתן להרים בו יותר משקל

גם אני עשיתי ככה תקופה (ועושה שוב האמת) כי אני לא יכול/רוצה לעשות בנץ' (גם בעיות כתפיים). הבעיה העיקרית שתיתקל בה היא שפרס הוא תרגיל שנתקעים בו די מהר והתקיעה יכולה להימשך זמן רב. מיקרולואדינג (משקולות של 0.5-0.75 קילו) זה בערך חובה בתבנית כזו כי להתקדם כל שבוע ב-2.5 קילו בפרס לאורך זמן זה חלום רטוב.
אפשרות נוספת ויותר ריאלית לדעתי, במיוחד אחרי שאתה כבר תקוע בודאות, היא לעשות תכנית פריודיזציה כמו סמולוב ג'וניור או אד קואן שמותאמות לפרס.
אפשרות שלישית היא דווקא להתמקד במקבילים שזה תרגיל מעולה ודי שקול לבנץ'.

כי זה התרגיל היחידי במכון שאתה שוכב על הגב ולא עושה כלום, דא.
לא הייתי קורא להרמת מוט כבד "לא עושה כלום", אבל עם כל האהבה שלי לבנץ' באמת קשה לקרוא לתרגיל שמבוצע בשכיבה על הגב "התרגיל הכי חשוב"

במשך הרבה מאוד זמן ניסיתי כל מיני וריאציות וראיתי כל מיני שיטות בכל מיני מקומות ולא עזר כלום.. ולגבי המקבילים דווקא כשהתחלתי לעשות כמו שצריך אני לא מרגיש את הכתפיים בכלל!
הכוונה היא הכנסת שכמות (כמו בבנץ') וירידה מבוקרת ולא לרדת יותר מדי (מעט אחרי מקביל)

תודה רבה אחי, אנסה בע"ה נראה איך הולך

בע"ה

טעות שלי לא הכי חשוב אבל בין החשובים , וכן הוא יותר חשוב מפרס בתכלס כי הוא מערב יותר מסת שריר וניתן להרים בו יותר משקל
ממש לא יותר חשוב מפרס, כשאתה לא פווארליפטר כמובן. פרס הוא הרבה יותר פונקציונלי והרבה יותר חשוב לבריאות שלך. בנץ' עם מוט פשוט לא ידידותי בעליל לכתפיים שלך ומבין המורכבים הוא לדעתי היחיד שבאמת אני אומר שיש אנשים שלא צריכים לעשות אותו כי הוא פוצע אותם

ניסית בנץ' אחיזה הפוכה ? יש הרבה פחות לחץ על הכתפיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית