הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סומו דדליפט יעיל?

haim15959

משתמש פעיל
486
34
נק' מוניטין:
119
486
34
ראיתי המון דיונים בנושא ואני יודע שעדיף קלאסי אבל יש לי בעיה קלה אני לא יכול לאמץ את זוקפי הגו יותר מדי ואני מאוד לא גמיש במיוחד באיזור ההמסטרינג אז חשבתי לנסות להוסיף סומו לתוכנית שלי
זה יועיר או שעדיף רק לעבוד על גמישות ולחזק את הגו (מה שאני יעשה בכול מקרה)

רק עכשיו ראיתי שזה בתזונה ותוספים אפשר להעביר לפורום אימונים

נערך לאחרונה:
אין כזה דבר עדיף ללדליפט, לכל אחד יש מכניקה שונה ומטרות שונות, ועדיף להם לעבוד עם סוג דדליפט כזה או אחר
אם אין לך גמישות בהאמסטרינגס אז גם סומו נכון לא יהיה לך פשוט, אז ככה או ככה מומלץ לעבוד על הגמישות שם
יש איזו סיבה שאסור לך להפעיל יותר מדי מאמץ על הזוקפים? כי אם יש לך פציעת גב אז יכול להיות שסומו או סמי-סומו יהיו לך עדיפים כי הם מפעילים קצת פחות מתח על הגב התחתון

@kotzer למתרת פיתח מסת שריר
שניהם יהיו טובים לזה, פשוט ביחסים קצת שונים על השרירים השונים
בסומו למשל הארבע ראשי עובד קצת יותר ומוריד מעט מהעבודה של השרשרת האחורית

הבאת פה דוגמא ממש ממש קיצונית. הבן אדם פשוט בנוי לסומו, לא כל אחד שעושה סומו הטווח תנועה שלו עד כדי כך קצר.
גם אני החשבתי סומו כרמאות עד שניסיתי אותו והבנתי שזה לא מוסיף לך 20 קילו לדדליפט בין לילה...
קח לדוגמא את השיאי עולם בדדליפט, אדי הול עושה סומו? לא. בריאן שואו עושה סומו? לא. benedikt magnússon עושה סומו? לא. אנדי בולטון עושה סומו? רגע תן לחשוב..... לא.
לפותח האשכול:
תראה את הסרטון הבא, לדעתי הסיבה היחידה לעשות סומו במקום קלאסי זה אם אתה ליפטר מתחרה והדבר היחידי שאכפת לך זה להרים כמה שיותר משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית