הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקי פורום 3

מצב
השרשור נעול
אני לא מבין את הנקודה שלך. לא רק בתגובה הזאת אלה גם בקודמות. אתה יכול להסביר את עצמך יותר טוב לפני שיבואו לפה אנשים ויתחילו לרצוח אותך על זה שאתה מציע למתאמנים לעבוד עם טכניקה לא נכונה?
או שאתה באמת מאמין ש"תרגול" ישפר הכל בין אם מדובר על תרגול עם פידבק של מקצוען לעומת תרגול עצמאי?

בדיוק בשביל זה צריך את הפידבק. אף מתאמן לא ידע מתי פתאום הקפיצה הקטנה הזאת של 2.5 קילו בסקוואט פגעה בטכניקה כי הוא לא רואה את עצמו מהצד ולא רלוונטי כמה תרגלת טכניקה לפני זה. אתה יכול להיות מלך הטכניקה עם 140 קילו ואז פתאום לחטוף באט ווינק עם 142. הכל יכול לקרות ובגלל זה לדעתי צריך פידבק בכל שלבי האימון ואין חיה כזאת "מתאמן שיודע טכניקה ברמה סבירה" כי תמיד תפשל בשלב מסוים בעליה במשקלים.
אני מסכים שסתם לבוא לחדר כושר ולהתאמן אתה כנראה לא תלמד מספיק ותהיה לך טכניקה לא טובה
אבל אם למדת טוב, וממשיך ללמוד את הדגשים על הדרך (כן, גם לבד, או עם צילום עצמי), אז אתה יכול לשפר את הטכניקה ולתרגל אותה טוב
אתה צריך לתת למפרקים, לשרירים ולמערכת העצבים זמן להתרגל לתנועה.
הבעיה בתוכניות כמו SS זה שגם אם למדת דרכים חדשות לשפר את הטכניקה ואתה רוצה ליישם כבר אימון הבא, לא תמיד יהיה לך אפשרי בגלל שכבר המשקל יותר קשה מפעם שעברה ויש לך רק 15 חזרות לתרגל את הכל, אז לא בטוח שתצליח להטמיע את מה שלמדת, ועל הדרך פיתחת מנגנון פיצוי בגלל המשקל, כמו קריסת ברכיים.
אני חושב שאם אתה כבר בשלב שדורש יותר תרגול, אז עדיף לעשות את זה בטווחי חזרות ומשקלים שיאפשרו לך ללמוד "ללא הפרעה", כלומר בלי הצורך לעשות כל מה שניתן כדי להרים את המשקל, גם אם זה אומר בעיה בטכניקה, כי זה ידוע שבמשקלים הכבדים שם מתחילות לצוץ בעיות בטכניקה, ועדיף שהן לא יצוצו בשלב שבו המתאמן מקבע כל מה שהוא עשה באימון

ויש לך רק 15 חזרות לתרגל את הכל,
למה יש לך רק 15 חזרות לתרגל הכל? מי מונע ממך לעשות אלף חזרות בשלב החימום עם איזה משקל שתרצה כדי לתרגל את האאוריקה ההיא שגילית אתמול?

אבל אם למדת טוב, וממשיך ללמוד את הדגשים על הדרך (כן, גם לבד, או עם צילום עצמי), אז אתה יכול לשפר את הטכניקה ולתרגל אותה טוב
אתה צריך לתת למפרקים, לשרירים ולמערכת העצבים זמן להתרגל לתנועה.
כמה זמן לדעתך המפרקים והשרירים צריכים כדי להתרגל לתנועה (בהתאם לכך שאתה מבצע מספיק עבודה)? ועל סמך מה היית מגדיר אם מתאמן למד "טוב" את התנועה? אם המתאמן מבצע את התנועה מעולה עם 60 קילו ולא טוב עם 70 האם הוא למד טוב את התנועה?
הבעיה בתוכניות כמו SS זה שגם אם למדת דרכים חדשות לשפר את הטכניקה ואתה רוצה ליישם כבר אימון הבא, לא תמיד יהיה לך אפשרי בגלל שכבר המשקל יותר קשה מפעם שעברה ויש לך רק 15 חזרות לתרגל את הכל
הרוטינה הסטנדרטית של SS מכילה 5 סטים של חימום לקראת סט עבודה. סה"כ אתה מבצע 8 סטים. אם אפילו אתה מתאמן חלש ורק התחלת, תבצע את כל החימום, גם אם זה אומר שחלק מהסטים תצטרך לבצע עם מוט ריק או עם מוט מטאטא. לא קופצים ישר לסטים של עבודה. הסטים של החימום הם במתכונת של 5 5 3 2 2 שזה אומר שיש לך 17 חזרות נוספות לתרגל את התנועה. בנוסף לכך, אני אישית ממליץ למתאמנים למטרת "הטמעת" התנועה לתרגל אותה מול סרטוני הדרכה של ריפטו בבית עם מוט מטאטא כמה פעמים בשבוע עם עדיפות של לעשות את זה מול מראה מהצד. אז אני לא מסכים עם מה שכתבת כאן מעל.
אני חושב שאם אתה כבר בשלב שדורש יותר תרגול, אז עדיף לעשות את זה בטווחי חזרות ומשקלים שיאפשרו לך ללמוד "ללא הפרעה", כלומר בלי הצורך לעשות כל מה שניתן כדי להרים את המשקל, גם אם זה אומר בעיה בטכניקה, כי זה ידוע שבמשקלים הכבדים שם מתחילות לצוץ בעיות בטכניקה, ועדיף שהן לא יצוצו בשלב שבו המתאמן מקבע כל מה שהוא עשה באימון
זאת דעתך. דעתי היא מהנסיון שלי שהבעיות יצוצו בכל מקרה. לא משנה עד כמה אתה טוב ועד כמה "תיקח את הזמן" כדי לתרגל טכניקה. עדיף שלא תבזבז זמן ותעלה במשקלים ושתעשה את האימונים שלך בצורה כזאת שבה בכל עליית משקל משמעותית תוכל לקבל פידבק. בין אם תצלם סרטון ותעלה לכאן או למקום אחר או תשלח לחברים ובין אם תתאמן ביחד עם חברים אחרים שמרימים שיתנו לך פידבק על הטכניקה.
הטענה שלך היא שאם תמשוך את הזמן ותלמד את הטכניקה פרפקט אז בשלב מסוים לא משנה כמה משקל תוסיף, הטכניקה תישמר. לדעתי זה ממש ממש לא נכון.

• פותח/ת השרשור
מת על כל ה backpedaling שלך, kotzer.

אתה רואה סרטונים של איך זה אמור להתבצע נכון, מצלם את עצמך ומשווה ואז אתה יכול לדעת איפה לשים דגש.
אתה יכול לצלם ולהסתכל כמה שתרצה. אבל מה שמאמן רואה שאימן מאות מתאמנים אתה לא תראה.
בנוסף אתה צריך שבזמן התרגיל מישהו יגיד לך את הדגשים. נגיד חזה בחוץ. כי אתה לא שם לב כי אתה רגיל לעשות את זה בגלל שתרגלתה את זה 100 פעם עם משקל קל וזה לא הפריעה לך אבל עכשיו זה משקל רציני שפוגע ממש בטכניקה. ואז בסרטון אתה תראה תגיד טוב פעם הבאה אני יעשה את זה. וזה שוב יחזור על עצמו.

שלא נדבר על זה שמצלמה מצלמת מכיוון אחד. ומאמן רואה אותך 360.

למה יש לך רק 15 חזרות לתרגל הכל? מי מונע ממך לעשות אלף חזרות בשלב החימום עם איזה משקל שתרצה כדי לתרגל את האאוריקה ההיא שגילית אתמול?
כי חימום אמור להיות חימום, זה לא המקום לבזבז את האנרגיה שלך והמאמץ שלך

כמה זמן לדעתך המפרקים והשרירים צריכים כדי להתרגל לתנועה (בהתאם לכך שאתה מבצע מספיק עבודה)? ועל סמך מה היית מגדיר אם מתאמן למד "טוב" את התנועה? אם המתאמן מבצע את התנועה מעולה עם 60 קילו ולא טוב עם 70 האם הוא למד טוב את התנועה?
לוחקח להם זמן להתרגל, אבל אני לא מתכוון לעומס, אני מתכוון לפרופריספציה.
ולמד טוב את התנועה הכוונה שגם ב-90%-95% מהיכולת שלו הטכניקה לא נשברת, מעבר לזה הגיוני שיהיו פאקים

הרוטינה הסטנדרטית של SS מכילה 5 סטים של חימום לקראת סט עבודה. סה"כ אתה מבצע 8 סטים. אם אפילו אתה מתאמן חלש ורק התחלת, תבצע את כל החימום, גם אם זה אומר שחלק מהסטים תצטרך לבצע עם מוט ריק או עם מוט מטאטא. לא קופצים ישר לסטים של עבודה. הסטים של החימום הם במתכונת של 5 5 3 2 2 שזה אומר שיש לך 17 חזרות נוספות לתרגל את התנועה. בנוסף לכך, אני אישית ממליץ למתאמנים למטרת "הטמעת" התנועה לתרגל אותה מול סרטוני הדרכה של ריפטו בבית עם מוט מטאטא כמה פעמים בשבוע עם עדיפות של לעשות את זה מול מראה מהצד. אז אני לא מסכים עם מה שכתבת כאן מעל.
אז בסדר, עוד 17 חזרות שאפשר לתרגל בהן טכניקה, אבל אחרי זה המתאמן מגיע למשקל שבו הוא יכול לפשל בגלל המשקל, ולהכניס 15 חזרות של טכניקה שגוייה, אז מה עשית בזה?
ואני גם מאמין שצריך להתאמן על זה בבית, לא אמרתי שלא

זאת דעתך. דעתי היא מהנסיון שלי שהבעיות יצוצו בכל מקרה. לא משנה עד כמה אתה טוב ועד כמה "תיקח את הזמן" כדי לתרגל טכניקה. עדיף שלא תבזבז זמן ותעלה במשקלים ושתעשה את האימונים שלך בצורה כזאת שבה בכל עליית משקל משמעותית תוכל לקבל פידבק. בין אם תצלם סרטון ותעלה לכאן או למקום אחר או תשלח לחברים ובין אם תתאמן ביחד עם חברים אחרים שמרימים שיתנו לך פידבק על הטכניקה.
הטענה שלך היא שאם תמשוך את הזמן ותלמד את הטכניקה פרפקט אז בשלב מסוים לא משנה כמה משקל תוסיף, הטכניקה תישמר. לדעתי זה ממש ממש לא נכון.
לא אמרתי שלא צריך לעלות במשקלים על חשבון טכניקה, התכוונתי פשוט לא לעבוד על ההתחלה במשקלים מקסימליים, לפחות לתקופה קצרה עד שיש לך בסיס כלשהו לטכניקה, אני מדבר על חודש-חודשיים ראשונים, אחרי זה תעשה מה שבא לך.

ואני לא אומר שכל זה זה תחליף למאמן, אני עדיין מאמין שמאמן זו האופציה העדיפה ביותר, אבל כמו שאמרתי קודם, זו הגישה שאני חושב שעדיפה למי שאין מאמן

אז בסדר, עוד 17 חזרות שאפשר לתרגל בהן טכניקה, אבל אחרי זה המתאמן מגיע למשקל שבו הוא יכול לפשל בגלל המשקל, ולהכניס 15 חזרות של טכניקה שגוייה, אז מה עשית בזה?
מה עשיתי בזה? עוד 17 חזרות של טכניקה. 17 חזרות זה הרבה. במיוחד שהאחרונות הן כבר עם 75% ו90% ממשקל העבודה. כמות הסטים הזאת מספיקה כדי להכנס לסט מוכן, מחומם ועם טכניקה טובה. אתה חשבת שאת כל 17 החזרות האלה עושים עם משקלים קלים? או שלא הבנתי את הנקודה שלך?
לא אמרתי שלא צריך לעלות במשקלים על חשבון טכניקה, התכוונתי פשוט לא לעבוד על ההתחלה במשקלים מקסימליים, לפחות לתקופה קצרה עד שיש לך בסיס כלשהו לטכניקה, אני מדבר על חודש-חודשיים ראשונים, אחרי זה תעשה מה שבא לך.
איזו תוכנית אימונים היית ממליץ למתאמן בחודש-חודשיים ראשונים שלו? בהתחשב בזה שהמטרה של המתאמן הזה היא להיות חזק.

מה עשיתי בזה? עוד 17 חזרות של טכניקה. 17 חזרות זה הרבה. במיוחד שהאחרונות הן כבר עם 75% ו90% ממשקל העבודה. כמות הסטים הזאת מספיקה כדי להכנס לסט מוכן, מחומם ועם טכניקה טובה. אתה חשבת שאת כל 17 החזרות האלה עושים עם משקלים קלים? או שלא הבנתי את הנקודה שלך?
17 חזרות של טכניקה זה אחלה, הבעיה היא שמעבר ל-90%-95% מתחילות לצוץ בעיות בטכניקה גם אצל מתאמנים מתקדמים, ובגלל שאלה חצי מהחזרות המבוצעות, אם יש בהן בעיה בטכניקה אז זה כבר בעיה למתאמן מתחיל לתרגל חצי מהחזרות נכון וחצי לא נכון

איזו תוכנית אימונים היית ממליץ למתאמן בחודש-חודשיים ראשונים שלו? בהתחשב בזה שהמטרה של המתאמן הזה היא להיות חזק.
הייתי אומר FBW או AB להתחלה, כדי ללמוד את הטכניקה להכל וכדי לתת ארסנל קצת יותר גדול של תרגילים למתאמן מתחיל
להיות חזק יכול לחכות חודש-חודשיים

עם כל הכבוד, מדובר פה על סקוואט, דדליפט, בנצ' ופרס. נכון שצריך ללמוד טכניקה אבל לא מדובר בתרגילים מסובכים כל כך מבחינה טכנית... אלה לא קלינים, קלין אנד ג'רק וסנאץ'. לא מבין למה חייב להיות מעקב של מאמן... (בעיקר משום שרוב מהאמנים שיצא לי לראות הם ליצנים).

טוב אז סיכמנו בכך שפעם אלכס תרם לפורום וב3 שנים האחרונות הוא הילד האוטיסט שכולם שונאים ?
חוץ מ,@DDT @Tank @Beast and cheat
שמביאים עליו ביד כל יום

טוב אז סיכמנו בכך שפעם אלכס תרם לפורום וב3 שנים האחרונות הוא הילד האוטיסט שכולם שונאים ?
חוץ מ,@DDT @Tank @Beast and cheat
שמביאים עליו ביד כל יום
אהבתי שיש אפס משמעות בעיניך להאם מה שהוא אומר נכון או לא. loGic bro

17 חזרות של טכניקה זה אחלה, הבעיה היא שמעבר ל-90%-95% מתחילות לצוץ בעיות בטכניקה גם אצל מתאמנים מתקדמים, ובגלל שאלה חצי מהחזרות המבוצעות, אם יש בהן בעיה בטכניקה אז זה כבר בעיה למתאמן מתחיל לתרגל חצי מהחזרות נכון וחצי לא נכון
אנחנו מסכימים בעניין הזה. אני פשוט מאמין שלתת FBW/AB בהתחלה הוא לא פתרון אידיאלי לכולם. אני אישית לא דוגל בדעה של "SS לכל מתאמן על האימון הראשון". יש מקרים שבהם למתאמנים יש פוטנציאל ואפשר לתת להם, או כאלה שכבר התעסקו בספורט בעבר ולהזיז את הגוף זה לא חדש להם. לעומת זאת יש מקרים של מהנדסים בני 28 שלא הזיזו את התחת שלהם כל החיים ופתאום מתחילים להתאמן, ולתת להם להתחיל מSS לפי המתכונת הסטנדרטית לא יהיה רעיון טוב כל כך.
סה"כ, לפני שאני ממליץ תוכנית למישהו אני מנסה לדעת עליו כמה שיותר.

יש מקרים של מהנדסים בני 28 שלא הזיזו את התחת שלהם כל החיים ופתאום מתחילים להתאמן, ולתת להם להתחיל מSS לפי המתכונת הסטנדרטית לא יהיה רעיון טוב כל כך.
ספר לנו עוד על המקרים האלה.

כי חימום אמור להיות חימום, זה לא המקום לבזבז את האנרגיה שלך והמאמץ שלך
הבנתי. בחימום לא נבזבז אנרגיה, במקום זה נבזבז כמה חודשים של בלוק נפח. עכשיו הכל מובן.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית