הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקי פורום 3

מצב
השרשור נעול
בתור מישהו שאפשר לסכם את ה-2600 הודעות שלו ב:

1. אחי, אם אתה לא פצוע ולא תקוע, תמשיך.
2. כאן באוסטרליה הטופ עושה את זה אחרת.

הייתי שותק לגבי מי תורם מה לפורום.

למנהלים: מה זה הלוזריות הזאת, לתת באן ליומיים? אם אתם כבר נותנים באן לפי מצב הרוח, תנו לתמיד.
שכחת את 3. כל אחד הוא מיוחד ולכן אי אפשר להמליץ שום דבר ספציפי לאף אחד.

חברה למה לתת לדיון להדרדר לכזאת רמה אישית? הרי הדיונים האלה איבדו את הפואנטה שלהם, ולא משנה כמה הודעות ציניות, מתריסות, מתגרות, פרו-הנהלה או אנטי-הנהלה עוד יירשמו פה, אז למה?
גם איפה ההיגיון בלהתחיל לסכם בכמה משפטים או בסעיפים תרומה של משתמש X או משתמש Y? אתם באמת יורדים לרמה הזאת? הפורום הזה חשוב לרובנו, ותיקים כחדשים, אז למה להגיע למצב הזה?

זה ממש הדרדר למקומות שלא היה צריך להגיע אליהם, שמישהי יצלם מחדש את הבחורה הזאת עושה דדליפט ונעשה חוויה מתקנת כבר.

מי שותיק בפורום, עוד מהתקופה שcoldfire היה מנהל כאן, יודע כמה התרומה שלו לפורום היא אדירה.

לא יודע איך לנסח את זה בצורה עדינה.
לא מבין מה זה הבית זונות הזה, חוקי הפורום 13, משתמש ממורמר שמתלונן כמו קניה ווסט שלקחו לו את הגלידה.

הפורום לא שייך לותיקים. יש מנהלים ואם אנחנו אוהבים אותם או לא, זה לא באמת משנה.

ולעניין - בשנים שאני בפורום, אני מנסה להתאמץ חזק חזק חזק ולא מצליח לחשוב על שום תמורה של אלכס לפורום. רק להתססות, מריבות ועצבים של שלל משתמשים.
אתה לא שם לב שאמנם הוא מאתגר את הכותבים על דרך השלילה, אבל הטענות שלו מאוד חשובות.
כמו למשל במאמר שאליהו כתב. היה לי קל להסכים עם אליהו כיוון שאני אישית רדפתי אחרי משקלים בלי להתעכב על הטכניקה, אבל האם 45 חזרות בשבוע באמת לא מספיקות לתרגל טכניקה אם אתה כן מנסה להיות טכני?

אז כן אלכס לא כותב מאמרים אבל הוא תמיד שואל שאלות שמאתגרות את הטענות שנישאות בפורום, ולפחות לי זה מאוד מסייע בחשיבה הביקורתית.

אגב העניין עם הותיקים הוא לא עקב הותיקות אלא עקב האיפיון של האנשים. והרבה מהוותיקים הם סוג האנשים שהטפכים פורום לאטרקטיבי. לא ליצנים מבחינת אינטלקט והישגים, ועם מידה זו או אחרת של חוש הומור (ורעל).

לא יודע איך לנסח את זה בצורה עדינה.
לא מבין מה זה הבית זונות הזה, חוקי הפורום 13, משתמש ממורמר שמתלונן כמו קניה ווסט שלקחו לו את הגלידה.

הפורום לא שייך לותיקים. יש מנהלים ואם אנחנו אוהבים אותם או לא, זה לא באמת משנה.

ולעניין - בשנים שאני בפורום, אני מנסה להתאמץ חזק חזק חזק ולא מצליח לחשוב על שום תמורה של אלכס לפורום. רק להתססות, מריבות ועצבים של שלל משתמשים.

אתה יכול לא להסכים עם הדרך שלו, אבל להגיד שאלכס לא תרם כלום לפורום זה פשוט מנותק לחלוטין מהמציאות, צריך מאד להתאמץ בשביל להתכחש לזה.

אתה לא שם לב שאמנם הוא מאתגר את הכותבים על דרך השלילה, אבל הטענות שלו מאוד חשובות.
כמו למשל במאמר שאליהו כתב. היה לי קל להסכים עם אליהו כיוון שאני אישית רדפתי אחרי משקלים בלי להתעכב על הטכניקה, אבל האם 45 חזרות בשבוע באמת לא מספיקות לתרגל טכניקה אם אתה כן מנסה להיות טכני?
45 חזרות זה לדעתי ממש לא מספיק ללמוד טכניקה, הייתי אומר בהתחלה אפילו 40 חזרות לאימון, רק כדי לתפוס את הטכניקה
אני לא חושב שאפשר לצאת מ-SS עם טכניקה טובה אלא אם אתה מתעניין הרבה מאוד בעצמך וקורא את הספר טוב, ואתה מהיר בללמוד טכניקה ולהטמיע אותה באימון, אחרת אתה נתקע כי זה המקסימום שהטכניקה שלמדת יכולה להביא אותך אליו.

אז כן אלכס לא כותב מאמרים אבל הוא תמיד שואל שאלות שמאתגרות את הטענות שנישאות בפורום, ולפחות לי זה מאוד מסייע בחשיבה הביקורתית.
אולי פעם הוא היה כזה, היום הוא שואל מעט מאוד שאלות מאתגרות באמת, ובעיקר שאלות מתחכמות ושמזלזלות באינטיליגנציה של הבנאדם מולו, במטרה להפיל אותו ולצאת צודק

אגב העניין עם הותיקים הוא לא עקב הותיקות אלא עקב האיפיון של האנשים. והרבה מהוותיקים הם סוג האנשים שהטפכים פורום לאטרקטיבי. לא ליצנים מבחינת אינטלקט והישגים, ועם מידה זו או אחרת של חוש הומור (ורעל).
יש כאלה ויש כאלה, אבל זה גם נכון להגיד על החדשים יותר
לוותיקים פשוט יש הווי מסויים אחרי שנים בפורום

45 חזרות זה לדעתי ממש לא מספיק ללמוד טכניקה, הייתי אומר בהתחלה אפילו 40 חזרות לאימון, רק כדי לתפוס את הטכניקה
אני לא חושב שאפשר לצאת מ-SS עם טכניקה טובה אלא אם אתה מתעניין הרבה מאוד בעצמך וקורא את הספר טוב, ואתה מהיר בללמוד טכניקה ולהטמיע אותה באימון, אחרת אתה נתקע כי זה המקסימום שהטכניקה שלמדת יכולה להביא אותך אליו.
חד משמעית לא נכון, תוך סט-שניים-שלושה-חמישה מי שיודע מה הוא עושה מלמד למשל סקוואט כמו שצריך מתאמן צעיר ממוצע (לא מדבר כמובן על בת 65 ששוקלת 95 ק"ג ולא התאמנה מעולם).
לא טכניקה מושלמת כבר באימון הראשון (לפעמים כן), אבל אם אתה מאמן טוב, כל אימון יש שיפור משמעותי וזה גג עניין של כמה אימונים.

פשוט מאמנים לא מספיק טובים אוהבים להאשים את המתאמנים בכך שהם בעצמם לא יודעים ללמד. להיות מאמן זה סקיל שאין לכל אחד, אבל תעודה ביד כן יש לכל אחד.

חד משמעית לא נכון, תוך סט-שניים-שלושה-חמישה מי שיודע מה הוא עושה מלמד למשל סקוואט כמו שצריך מתאמן צעיר ממוצע (לא מדבר כמובן על בת 65 ששוקלת 95 ק"ג ולא התאמנה מעולם).
לא טכניקה מושלמת כבר באימון הראשון (לפעמים כן), אבל אם אתה מאמן טוב, כל אימון יש שיפור משמעותי וזה גג עניין של כמה אימונים.

פשוט מאמנים לא מספיק טובים אוהבים להאשים את המתאמנים בכך שהם בעצמם לא יודעים ללמד. להיות מאמן זה סקיל שאין לכל אחד, אבל תעודה ביד כן יש לכל אחד.
מאמן זה כבר סיפור אחר, מאמן טוב יכול באימון או 2 ללמד סקוואט כמו שצריך.
הבעיה היא שאר ה-90% של המתאמנים שמנסים ללמוד את התנועה לבד ויש להם את החוסר מזל להיות מספיק טובים כדי לעבוד על עצמם שהם עושים את זה נכון

• פותח/ת השרשור
כן ואתה חושב שלעשות 100 תנועות לא נכונות לבד יפתור את הבעיה?

כן ואתה חושב שלעשות 100 תנועות לא נכונות לבד יפתור את הבעיה?
אני חושב שאם כבר אתה עושה 100 תנועות לא נכונות אז שיהיו במשקלים נמוכים יותר שבהם יש יותר מרווח תמרון ללמוד מטעויות ופחות do or die
ככה או ככה אתה צריך ללמוד ולתרגל כדי להבין את התנועה, עדיף שזה יהיה לפני שהמשקלים מתקדמים יותר מהר מהטכניקה שלך

• פותח/ת השרשור
זה נשמע נהדר. בדרך זו תוכל להכניס למוח את כל הטעויות בצורה טובה יותר.

לא הבנתי למה אתם מנהלים את הדיון הזה פה

אני חושב שאם כבר אתה עושה 100 תנועות לא נכונות אז שיהיו במשקלים נמוכים יותר שבהם יש יותר מרווח תמרון ללמוד מטעויות ופחות do or die
ככה או ככה אתה צריך ללמוד ולתרגל כדי להבין את התנועה, עדיף שזה יהיה לפני שהמשקלים מתקדמים יותר מהר מהטכניקה שלך
כמו שאכלס רשם. ככל שאתה עושה יותר חזרות בטכניקה גרועה בלי לתקן את עצמך אחרי בערך כל סט. אתה רק יותר ויותר לומד לעשות סקוואט בטכניקה גרוע. התנועה המוטורית נטמעת בגוף. יקח אחרי זה המון זמן לשנות את התנועה הזאת.

כמו שאכלס רשם. ככל שאתה עושה יותר חזרות בטכניקה גרועה בלי לתקן את עצמך אחרי בערך כל סט. אתה רק יותר ויותר לומד לעשות סקוואט בטכניקה גרוע. התנועה המוטורית נטמעת בגוף. יקח אחרי זה המון זמן לשנות את התנועה הזאת.
הבעיה היא שאנשים יעשו את אותה כמות חזרות ככה או ככה (כל עוד הם לא יבקשו ייעוץ בצורה עצמאית לפני), עדיף שהם לפצות יתרגלו לתנועה לפני שנים נפצעים מהמשקלים.
גם מי שהטכניקה שלו פגומה יכול להיפצע תוך חודש אם הוא רץ במשקלים או תוך שנה אם לא, אבל הוא כנראה יפצע, מי שבעיקר ירוויח מהרבה חזרות לעומת הריצה במשקלים אלה אנשים עם טכניקה סבירה שרק צריכים תרגול, אז עדיף שיעשו את זה לפני שהם לא מצליחים להתמודד עם המשקל

אנשים עם טכניקה סבירה שרק צריכים תרגול
אתה לא יכול להגיעה מטכניקה סבירה לטכניקה טובה רק מתרגול. כמו ש @Beast and cheat רשם אתה צריך מאמן.
כמו בכל דבר בערך בחיים אתה צריך מישהו שילמד אותך ויתקן אותך. סתם ככה פתאום אתה לא משפר טכניקה.

הבעיה היא שאנשים יעשו את אותה כמות חזרות ככה או ככה (כל עוד הם לא יבקשו ייעוץ בצורה עצמאית לפני), עדיף שהם לפצות יתרגלו לתנועה לפני שנים נפצעים מהמשקלים.
גם מי שהטכניקה שלו פגומה יכול להיפצע תוך חודש אם הוא רץ במשקלים או תוך שנה אם לא, אבל הוא כנראה יפצע, מי שבעיקר ירוויח מהרבה חזרות לעומת הריצה במשקלים אלה אנשים עם טכניקה סבירה שרק צריכים תרגול, אז עדיף שיעשו את זה לפני שהם לא מצליחים להתמודד עם המשקל
אני לא מבין את הנקודה שלך. לא רק בתגובה הזאת אלה גם בקודמות. אתה יכול להסביר את עצמך יותר טוב לפני שיבואו לפה אנשים ויתחילו לרצוח אותך על זה שאתה מציע למתאמנים לעבוד עם טכניקה לא נכונה?
או שאתה באמת מאמין ש"תרגול" ישפר הכל בין אם מדובר על תרגול עם פידבק של מקצוען לעומת תרגול עצמאי?
מי שבעיקר ירוויח מהרבה חזרות לעומת הריצה במשקלים אלה אנשים עם טכניקה סבירה שרק צריכים תרגול, אז עדיף שיעשו את זה לפני שהם לא מצליחים להתמודד עם המשקל
בדיוק בשביל זה צריך את הפידבק. אף מתאמן לא ידע מתי פתאום הקפיצה הקטנה הזאת של 2.5 קילו בסקוואט פגעה בטכניקה כי הוא לא רואה את עצמו מהצד ולא רלוונטי כמה תרגלת טכניקה לפני זה. אתה יכול להיות מלך הטכניקה עם 140 קילו ואז פתאום לחטוף באט ווינק עם 142. הכל יכול לקרות ובגלל זה לדעתי צריך פידבק בכל שלבי האימון ואין חיה כזאת "מתאמן שיודע טכניקה ברמה סבירה" כי תמיד תפשל בשלב מסוים בעליה במשקלים.

אתה לא יכול להגיעה מטכניקה סבירה לטכניקה טובה רק מתרגול. כמו ש @Beast and cheat רשם אתה צריך מאמן.
כמו בכל דבר בערך בחיים אתה צריך מישהו שילמד אותך ויתקן אותך. סתם ככה פתאום אתה לא משפר טכניקה.
למה לא?
אתה רואה סרטונים של איך זה אמור להתבצע נכון, מצלם את עצמך ומשווה ואז אתה יכול לדעת איפה לשים דגש.
חוץ מpc ששם זה כנראה כבר מסובך מדי ללמידה עצמאית

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית