הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקי פורום 3

מצב
השרשור נעול
אני הבנתי שיש גסיסה של הפורם, ומשה בעצמו רשם את זה. אני הבנתי מזה שיש פחות גולשים והגולשים החדשים שמגיעים כביכול לא מתחברים "לרוח הפורם" ולכן יאנו עשו ריענון והשרשור הזה בכלל נפתח.
הפורום גוסס כבר הרבה מאוד זמן, כולנו הרגשנו בזה.
כל מה שאנחנו עושים זה כדי להפוך את הפלטפורמה הזאת למעניינת יותר מכל הבחינות.

ולא, פעם בכמה חודשים שרשור של ריבים בין סטארדאסט לביסט על ריפטו נגד העולם זה ממש לא מה שהופך את המקום למעניין.
צריכים מחקרים ודיונים עליהם על בסיס יומי, אתגרים עם פרסים, ובעיקר להמשיך לעזור לאנשים ולהיחשף לקהל חדש.
לשם אנחנו מכוונים את עצמנו.

הסיבה לכל המהפכות היא שכמה גולשים בודדים כעסו שחוקי הפורום אשכרה התחילו להיאכף.
אלכס לא קיבל באן כי הוא עבר על חוקי הפורום. הוא קיבל באן כי הוא הפריע לתפקוד הפורום ולפוטנציאל הגדילה שלו בכך שהתגובות שלו היו ברוטליות והבריחו משתמשים פוטנציאליים, לא מצאתי בתגובות שלו משהו שעבר על חוק ספציפי. מה שאני בא להגיד זה שההנהלה עושה כאן החלטות קריטיות שלדעתה יעזרו לפורום לגדול שעד היום, לפחות להנהלה הקודמת, לא היו ביצים לעשות. הכל בא מתוך מחשבה שאם המשתמשים הבעייתיים יעזבו אז החדשים שיבואו ירגישו בטוחים יותר. פשוט אמרתי שלדעתי זה לא יעבוד.

אני מאחל בהצלחה לפורום. אני הולך להיות כאן כל עוד יש לי מה לעשות כאן. מקווה שתצליחו.

צריכים מחקרים ודיונים עליהם על בסיס יומי, אתגרים עם פרסים, ובעיקר להמשיך לעזור לאנשים ולהיחשף לקהל חדש.
זה יהיה לכם מאוד קשה. מהסיבות ש @PowerLifting רשם וגם מזה שהדור החדש פחות מתחבר למקום כמו פורם.

אלכס לא קיבל באן כי הוא עבר על חוקי הפורום.
הוא כן, חוץ מזה שהוא ביקש באן במפורש וכשקיבל ליומיים (כי עבר על חוקי הפורום) הוא אמר "מה זה הלוזריות הזאת אם אתם נותנים באן תנו לתמיד". אגב הוא לא קיבל באן לתמיד בעקבות האמירה אלא אחרי שהמשיך לעבור על חוקי הפורום.
לא מצאתי בתגובות שלו משהו שעבר על חוק ספציפי.
כי נמחקו הודעות שלו בין היתר.

הוא כן, חוץ מזה שהוא ביקש באן במפורש וכשקיבל ליומיים (כי עבר על חוקי הפורום) הוא אמר "מה זה הלוזריות הזאת אם אתם נותנים באן תנו לתמיד". אגב הוא לא קיבל באן לתמיד בעקבות האמירה אלא אחרי שהמשיך לעבור על חוקי הפורום.

כי נמחקו הודעות שלו בין היתר.
רק מוודא שאין לי בעיות בהבנת הנקרא
הוא קיבל באן קבוע?

כל מתאמן שרוצה באמת ללמוד, ולא סתם לפרסם סרטון בפייסבוק/אינסטגרם של ״הנה אני עושה בייספס עם מוט w״ כדי לגרוף לייקים ופרגונים מאנשים שלא מבינים, יעדיף את הפלטפורמה הזאת.
לא מסכים עם הקביעה שהפלטפורמה הזאת כבר ״מיושנת״, היא פשוט פחות מתאימה לכאלה שרק רוצים להראות (to be seen) אלא יותר מתאימה לכאלו שרוצים ללמוד ולחדש כל הזמן, וכן גם להיות חלק מקהילה מסויימת.
לי יצא להכיר פה כמה חברה שמאוד שמחתי להכיר גם בפן האישי.
אז אולי לא יבואו לפה הרבה אנשים שמעדיפים את הפייסבוק, אבל בינינו? טוב שכך. אותם אנשים לא באמת ירימו את הרמה של הפורום.
זה מצב קלאסי של ״עדיפה איכות על כמות״.
כמה משתמשים ותיקים שכבודם במקומם מונח החליטו להרים צעקה כי שומו שמיים - התחילו לאכוף פה קצת חוקים.
לא הוסיפו חוקים, לא שינו חוקים, פשוט אכפו אותם בצורה קצת יותר רצינית ולחלקם זה לא התאים.
אז מה עשו אותם אלו שלא התאים להם? שלחו הודעה למנהל? העלו רעיונות לשיפור? ניסו לקדם וליצור שיח? לא. התנהגו כמו ילדים מגודלים (וסלחו לי על ההכללה) וניסו ליצור פרובוקציה לשם הפרובוקציה ומרד לשם המרד.
״תנו לי באן, תמחקו לי הודעות, הנהלה של מושחתים, מה ההוא תרם, מה אני תרמתי, כבר תרמנו בעבודה״.
חלאססס, תנו לפורום לרוץ, הזמן יעשה את שלו.

הכל התחיל בשרשור של הילדה עם הדדליפט ואחריו הפוסט מחאה של coldfire. ממה שהסקתי דרך התגובות הוא משתמש ותיק ודי מוערך בפורום, ויש לו כמה חברים גם פה.
שוב, אין לי היכרות עימו, יכול להיות שהתרומה שלו בעבר הייתה ענקית ויכול להיות שהוא אחלה בנאדם, לא מכיר אז אני לא שופט, קטונתי.
אבל שאלה אחת - אם זה היה משתמש אחר שפותח דיון מחאה, משתמש בלי ״קליקה״ כאן בפורום, מישהו היה מתייחס אליו? זורם איתו? מבקש באנים?

קצת תחושה של אפקט העדר.

חג שמח.

נערך לאחרונה:
כל מתאמן שרוצה באמת ללמוד, ולא סתם לפרסם סרטון בפייסבוק/אינסטגרם של ״הנה אני עושה בייספס עם מוט w״ כדי לגרוף לייקים ופרגונים מאנשים שלא מבינים, יעדיף את הפלטפורמה הזאת.
לא מסכים עם הקביעה שהפלטפורמה הזאת כבר ״מיושנת״, היא פשוט פחות מתאימה לכאלה שרק רוצים להראות (to be seen) אלא יותר מתאימה לכאלו שרוצים ללמוד ולחדש כל הזמן, וכן גם להיות חלק מקהילה מסויימת.
אז אולי לא יבואו לפה הרבה אנשים שמעדיפים את הפייסבוק, אבל בינינו? טוב שכך. אותם אנשים לא באמת ירימו את הרמה של הפורום.
כמה משתמשים ותיקים שכבודם במקומם מונח החליטו להרים צעקה כי שומו שמיים - התחילו לאכוף פה קצת חוקים.
לא הוסיפו חוקים, לא שינו חוקים, פשוט אכפו אותם בצורה קצת יותר רצינית ולחלקם זה לא התאים.
אז מה עשו אותם אלו שלא התאים להם? שלחו הודעה למנהל? העלו רעיונות לשיפור? ניסו לקדם וליצור שיח? לא. התנהגו כמו ילדים מגודלים (וסלחו לי על ההכללה) וניסו ליצור פרובוקציה לשם הפרובוקציה ומרד לשם המרד.
״תנו לי באן, תמחקו לי הודעות, הנהלה של מושחתים, מה ההוא תרם, מה אני תרמתי, כבר תרמנו בעבודה״.

חג שמח.
זה לא מדויק,
יש המון קבוצות בפייסבוק שהמון "חדשים" מעלים לשם סרטונים, בדיוק כמו שהעלו לכאן לפני 7 שנים. כמו שאני העלתי לכאן לפני 7 שנים. משם התחלתי ומהפורום הזה התפתחתי.
ובאמת בצער רב, זה כבר לא המקום היחיד לפנות אליו בניגוד לימים עברו, אבל צריך להתקדם.

אבל כן אני מסכים איתך שטוב שהעיפו בשעה טובה את הליצנים העצובים מכאן (ואני לא מדבר על coldfire, אלא על כל מי שהשתרך אחריו)

הכל התחיל בשרשור של הילדה עם הדדליפט ואחריו הפוסט מחאה של coldfire. ממה שהסקתי דרך התגובות הוא משתמש ותיק ודי מוערך בפורום, ויש לו כמה חברים גם פה.
שוב, אין לי היכרות עימו, יכול להיות שהתרומה שלו בעבר הייתה ענקית ויכול להיות שהוא אחלה בנאדם, לא מכיר אז אני לא שופט, קטונתי.
אבל שאלה אחת - אם זה היה משתמש אחר שפותח דיון מחאה, משתמש בלי ״קליקה״ כאן בפורום, מישהו היה מתייחס אליו? זורם איתו? מבקש באנים?

קצת תחושה של אפקט העדר.

חג שמח.
אתה מדבר על כמות VS איכות מבלי לקחת בחשבון את העובדה שאין אף אחד שיודע לכתוב בעברית ששווה ברמתו לאלכס, כאילו הוא לא שווה מבחינת ידע ובעיקר הבנה יותר מכל ה"מבינים" כאן גם יחד. בוודאי שיהיו לו "פריוילגיות".
הוא אחראי לייחודיות, המקצועיות והחשיבה במישור המדעי שהיו בקהילה הזו. לא היחיד, אבל בזכותו אלה שכן מסוגלים לחשוב כמו שצריך (ואני מדבר על 1-3 במקסימום) בכלל נשאבו לכאן. כל השאר חושבים, טוענים ו"מבינים" את מה שכל האחרים חושבים ואינם אחראים לשום ייחודיות שהייתה בקהילה הזו מבחינה מקצועית.
ואגב, גם ברמת העקיצות וההומור אפשר להגיד עליו אותם דברים בדיוק. פשוט הבעייה היא שגם את החלק המקצועי וגם את החלק העוקצני האנשים שרוצים לקבל תוכנית ABC לקיץ לא מבינים. פעם זה היה בסדר, כי במקומם היו מגיעים אנשים עם שהם יותר dedicated, אבל עכשיו כשהכל הולך לכיוון הקונבנציונלי, האנשים האלה לא נמשכים לכאן.

אז אל תחשוב שלא יהיו השלכות לגביי איכות (וגם כמות) הפעילים. לגביי ההשלכות על הכמות - וואלה, אין לי מושג מה יקרה. לגביי האיכות - הכיוון לא טוב ואני דיי בטוח שההנהלה גם יודעת שזה הכיוון, אבל חושבת שזה לפחות יעלה את הכמות (אולי נכון ואולי לא - אני לא איש שיווק, לא מבין בזה).

אתה מדבר על כמות VS איכות מבלי לקחת בחשבון את העובדה שאין אף אחד שיודע לכתוב בעברית ששווה ברמתו לאלכס, כאילו הוא לא שווה מבחינת ידע ובעיקר הבנה יותר מכל ה"מבינים" כאן גם יחד. בוודאי שיהיו לו "פריוילגיות".
הוא אחראי לייחודיות, המקצועיות והחשיבה במישור המדעי שהיו בקהילה הזו. לא היחיד, אבל בזכותו אלה שכן מסוגלים לחשוב כמו שצריך (ואני מדבר על 1-3 במקסימום) בכלל נשאבו לכאן. כל השאר חושבים, טוענים ו"מבינים" את מה שכל האחרים חושבים ואינם אחראים לשום ייחודיות שהייתה בקהילה הזו מבחינה מקצועית.
ואגב, גם ברמת העקיצות וההומור אפשר להגיד עליו אותם דברים בדיוק. פשוט הבעייה היא שגם את החלק המקצועי וגם את החלק העוקצני האנשים שרוצים לקבל תוכנית ABC לקיץ לא מבינים. פעם זה היה בסדר, כי במקומם היו מגיעים אנשים עם שהם יותר dedicated, אבל עכשיו כשהכל הולך לכיוון הקונבנציונלי, האנשים האלה לא נמשכים לכאן.

אז אל תחשוב שלא יהיו השלכות לגביי איכות (וגם כמות) הפעילים. לגביי ההשלכות על הכמות - וואלה, אין לי מושג מה יקרה. לגביי האיכות - הכיוון לא טוב ואני דיי בטוח שההנהלה גם יודעת שזה הכיוון, אבל חושבת שזה לפחות יעלה את הכמות (אולי נכון ואולי לא - אני לא איש שיווק, לא מבין בזה).
איך מכל מה שכתבתי התגובה שלך היא דברי הלל לאלכס?
אני לא מכיר אותו ולכן לא התייחסתי אליו ישירות, אפילו רשמתי - יכול להיות שהוא אחלה של בנאדם ותרם רבות לפורום, אבל אני לא יכול להתייחס לזה כי אני לא יודע. אני מתייחס רק למה שקורה כאן עכשיו, ובטח לא ברמת הפרט (אלכס).
בנוגע לחלק של הכמות ואיכות, אם תוכל לתת לי טיעון אחד משכנע למה ההתנהגות של כל אלו ש״מורדים״ תגדיל את האיכות/כמות/תשפר פה משהו אני אשמח.
רמז - לא תוכל, כי ההתנהגות הזאת לא משרתת את הפורום אלא את האגו של אותם אנשים.

איך מכל מה שכתבתי התגובה שלך היא דברי הלל לאלכס?
אני לא מכיר אותו ולכן לא התייחסתי אליו ישירות, אפילו רשמתי - יכול להיות שהוא אחלה של בנאדם ותרם רבות לפורום, אבל אני לא יכול להתייחס לזה כי אני לא יודע. אני מתייחס רק למה שקורה כאן עכשיו, ובטח לא ברמת הפרט (אלכס).
בנוגע לחלק של הכמות ואיכות, אם תוכל לתת לי טיעון אחד משכנע למה ההתנהגות של כל אלו ש״מורדים״ תגדיל את האיכות/כמות/תשפר פה משהו אני אשמח.
רמז - לא תוכל, כי ההתנהגות הזאת לא משרתת את הפורום אלא את האגו של אותם אנשים.
הסברתי מה המשמעות שלו כדי שתבין מה מקור הפריוילגיות.
לגביי ה"מרד"? הוא יעלה את הרמה רק אם הוא יצלח. אם הוא לא יצלח, ותוך כדי גם יעיפו מכאן את האנשים הכי מקצועיים, אז בוודאי שהוא לא יביא לעלייה ברמה.

מה המטרה?

תיאורטית אתה מאוד צודק.
אם היה עושה את זה באמת כנראה שעוד היה פה.

ליצור סביבה שמתאימה, דורשת ומקיימת דיונים ברמה גבוהה. כמובן שבשביל שזה יקרה צריך שהרבה דברים יקרו, אבל כשהגישה הניהולית היא "בוא נדאג שאף אחד לא ירגיש אי נוחות אף פעם", והגישה שההנהלה מעודדת היא הגישה הקונבנציונלית הרגילה, זה פוגע. גם בתור מנהל אתה כנראה כבר יודע על מה אני מדבר, ואם לא אז עם הזמן אתה תדע (פשוט עד כמה שזכור לי אתה מנהל ממש חדש, זה לא נאמר מתוך זלזול בך או משהו בסגנון).

תיאורטית אתה מאוד צודק.
אם היה עושה את זה באמת כנראה שעוד היה פה.
אבל הוא באמת עשה את זה.

ליצור סביבה שמתאימה, דורשת ומקיימת דיונים ברמה גבוהה.
מסכים, איך?

בוא נדאג שאף אחד לא ירגיש אי נוחות אף פעם
זה חלקית נכון, אמרו את זה המון פעמים שלאף אחד לא אכפת מטרולים באמת, אבל שאנשים 99%-100% מטרילים ולא עונים באמת הם רק עושים נזק..

פשוט עד כמה שזכור לי אתה מנהל ממש חדש, זה לא נאמר מתוך זלזול בך או משהו בסגנון).
בערך שבוע 😛

אבל הוא באמת עשה את זה.
נכון... אני יודע, אני אישית נעזרתי בו פעם. (וגם "נכוותי" ממנו פעם ד"א)

הבעיה שזה עשה ולא עושה..

לא הבנתי מי השתרך אחרי אלכס וגם קיבל באן?

ולא הבנתי למה אלכס קיבל באן לצמיתות?
כי הוא ביקש? הוא גם ביקש שימחקו לו את כל ההודעות בטענה די מוצדקת ואף אחד לא עשה זאת , אז תהיו פיירים איתו עד הסוף.
זה לא פייר שאתם משאירים פה את כל התרומות שלו אבל נותנים לו בן בגלל שהוא ביקר את הניהול החדש של הפורום ואיפה הוא הטריל שוב? מה פיספסתי?

אבל כשהגישה הניהולית היא "בוא נדאג שאף אחד לא ירגיש אי נוחות אף פעם"[/QUOTE זו לא הגישה, אם מישהו רוצה להיות רע ושזה ישרת מטרה אז בסדר (בוא נעזוב את עניין הבחורה עם הדדליפט, זה היה מקרה מיוחד), אבל אם מישהו סתם רוצה להיות מניאק, זה לא משרת כלום ויוצר אנטגוניזם כלפי הפורום, במיוחד מצד החדשים

והגישה שההנהלה מעודדת היא הגישה הקונבנציונלית הרגילה, זה פוגע
אני לא יודע בידיוק מה זה אומר, אבל בכנות אני אשמח להצעות פרקטיות
בתור מנהל חדש אני גם אשמח להצעות

אבל הוא באמת עשה את זה
עשה זה מילת המפתח
מה שהוא עשה לאחרונה היה בעיקר לבוא ולחפש בקטנות, והוציא ממך את כל החשק להמשיך בדיון ענייני

אם באמת הגענו למצב שדופקים למשתמשים כאן את היוזר במזיד בגלל שהעזו לבקר את ההנהלה מבלי לעבור על החוקים אז זו דרגה חדשה של התנהגות ילדותית שאני טרם נחשפתי אליה בפלטפורמות אינטרנט. כולי תקווה שזה רק צירוף מיקרים, למרות שיש לי תחושה שלא.

ואושר, הפייסבוק לא הרג שום דבר. הפורום הזה היה חזק הרבה אחרי שנכנס הפייסבוק. ב-2012-14 הרמה פה הייתה עדיין גבוהה. מה שהורג את המקום הזה זה ניסיון להכחיד כל דבר שייחד אותו בהווי שלו ולבריח כל כותב איכותי באיצטלה של שמירה על הפורום, החוקים וכו.. זה מה שמבדיל אותו ומה ששומר עליו מלהראות כמו קבוצות הפייסבוק למינהן. ברגע שזה ילך אז הפורום לא יהיה שונה מקבוצות הפייסבוק ברמה שלו. ואם המנהלים החדשים מחפשים כאן כמות על איכות, אז הם יפסידו בנוק אאוט כי הפייסבוק ינצח ככה כל פלטפורמת פורום שלא תדע לשמור על הייחוד שלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אפתח בשלילה: העובדה שאם אענה אקבל באן, זה בדיוק איך לא לעשות את זה.
ראית מישהו שכתב ברצינות דרכים לשיפור הפורום וקיבל באן?

עד עכשיו זה היה אנשים שלא הפסיקו לשלוח הודעות "תתנו לי באן" (לא ברור למה פשוט לא עברו לדף אינטרנט אחר)
או כאלה שלא הפסיקו לקלל.

ואושר, הפייסבוק לא הרג שום דבר. הפורום הזה היה חזק הרבה אחרי שנכנס הפייסבוק. ב-2012-14 הרמה פה הייתה עדיין גבוהה
אז ב2012-2014 הייתה כאן יותר פעילות,
ושוב, מטבע הדברים זה דועך.
אני רואה בכל יום, במספר קבוצות בפייסבוק, אנשים מפרסמים סקוואט בבקשה לביקורת טכניקה. מי חשב על זה לפני 7 שנים? אף אחד, הכל היה מגיע לכאן קודם כל.
כנ"ל לגבי שאלות לגבי תזונה, אימונים וכו'.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית