הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון בסקוואט

בסקוואט אתה לוקח את הגב קדימה, כנראה בגלל שהחזה שלך לא מורם והמשקל על המוט כבד מדי. אתה תמיד אמור להיות במצב ישר, זה כאילו שילבת בזה גוד מורנינג.
בדדליפט רק אחרי שהמוט עובר את הברך תתחיל להתכופף, בזמן הזה אתה יורד מהגב. בנוסף למה שכבר רשמו לך.

תראה, כעקרון, הסקוואט שלך לא במצב ממש טוב. וגם לא הדדליפט.
ואני חושב שזה מתחיל מהבנה שגויה של איך התנועה צריכה להראות. לדעתי, אתה צריך לתקן לפי הדגשים שאמרו לך כאן כמובן, ובשביל שתוכל להבין איך תנועה טובה צריכה להיראות, אתה יכול לצפות בתנועה של אנשים שיודעים לעשות סקוואט ודדליפט תיקני. למשל:

(חשוב לציין שהדדליפט בסרטון הספציפי הזה מבוצע עם עצירה אחרי ניתוק של המוט מהרצפה - זה לא דדליפט רגיל, זאת ואריציה של דדליפט).

חוץ מזה, הסרטון ש123kido צירף:
תראה את זה

גם כן מומלץ.

בנוסף, לא חסרים גם סרטונים עם תיקונים של בעיות נפוצות בדדליפט, אחד שאני ממליץ למשל הוא:

ואחד כמובן גם לגביי הסקוואט:

עכשיו, זה נראה לך כרגע כהמון מידע, וכמובן - לא תצליח ליישם הכל באימון אחד. קח כמה דגשים ותתמקד עליהם כל אימון, בזמן שאתה לומד איך תנועה טובה צריכה להיראות. בעיקר מהסרטונים שצירפתי ואתה יכול גם לפי אנשים שיודעים את התנועה כמו שצריך כמו למשל בערוץ הזה:
Austin Baraki

תצלם את עצמך כל אימון, בזמן שאתה מנסה ליישם את הדגשים. עם הזמן תעלה לפה עוד סרטונים אבל אפילו יותר חשוב, תנסה לראות את התנועה שלך ולהבין מה לא נכון - איזה דגש לא ביצעתי כראוי? מן הסתם שבשלב הזה יהיה לך קשה לעשות את זה, עד כבלתי אפשרי - אבל קח את זה כטיפ לעתיד.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
תראה, כעקרון, הסקוואט שלך לא במצב ממש טוב. וגם לא הדדליפט.
ואני חושב שזה מתחיל מהבנה שגויה של איך התנועה צריכה להראות. לדעתי, אתה צריך לתקן לפי הדגשים שאמרו לך כאן כמובן, ובשביל שתוכל להבין איך תנועה טובה צריכה להיראות, אתה יכול לצפות בתנועה של אנשים שיודעים לעשות סקוואט ודדליפט תיקני. למשל:

(חשוב לציין שהדדליפט בסרטון הספציפי הזה מבוצע עם עצירה אחרי ניתוק של המוט מהרצפה - זה לא דדליפט רגיל, זאת ואריציה של דדליפט).

חוץ מזה, הסרטון ש123kido צירף:

גם כן מומלץ.

בנוסף, לא חסרים גם סרטונים עם תיקונים של בעיות נפוצות בדדליפט, אחד שאני ממליץ למשל הוא:

ואחד כמובן גם לגביי הסקוואט:

עכשיו, זה נראה לך כרגע כהמון מידע, וכמובן - לא תצליח ליישם הכל באימון אחד. קח כמה דגשים ותתמקד עליהם כל אימון, בזמן שאתה לומד איך תנועה טובה צריכה להיראות. בעיקר מהסרטונים שצירפתי ואתה יכול גם לפי אנשים שיודעים את התנועה כמו שצריך כמו למשל בערוץ הזה:
Austin Baraki

תצלם את עצמך כל אימון, בזמן שאתה מנסה ליישם את הדגשים. עם הזמן תעלה לפה עוד סרטונים אבל אפילו יותר חשוב, תנסה לראות את התנועה שלך ולהבין מה לא נכון - איזה דגש לא ביצעתי כראוי? מן הסתם שבשלב הזה יהיה לך קשה לעשות את זה, עד כבלתי אפשרי - אבל קח את זה כטיפ לעתיד.

בהצלחה!

סבבה תודה לך ולכל השאר. אצפה בסרטונים ואנסה לתקן את עצמי בזמן שאני יעלה עוד סרטונים לביקורת. אפשר לדעת מה לא טוב ספציפית בסקוואט? התנועה לא נקייה? המוט לא יורד ועולה בקו ישר? זה שאני לא עמוק מספיק אני יודע... צריך להתאמן על גמישות. מה עוד?

אפשר לדעת מה לא טוב ספציפית בסקוואט?
הדבר הכי משמעותי זה שאתה לא נשען על העקבים ועולה על קצות האצבעות לא מעט פעמים.

עוד כמה דברים זה המבט הצידה, מיותר אל תתרגל לדברים כאלה תסתכל ישר ומעט למטה, והעומק שכבר אמרו מעלי שצריך להיות עמוק יותר (לא בטוח שזה בעיה של גמישות - יכול להיות רק חוסר הבנה של התנועה. ממליץ לקחת כסא נמוך שמתאים לשבירת מקביל ולהתאמן עליו לפחות לחודש)

• פותח/ת השרשור

עוד כמה דברים זה המבט הצידה, מיותר אל תתרגל לדברים כאלה תסתכל ישר ומעט למטה, והעומק שכבר אמרו מעלי שצריך להיות עמוק יותר (לא בטוח שזה בעיה של גמישות - יכול להיות רק חוסר הבנה של התנועה. ממליץ לקחת כסא נמוך שמתאים לשבירת מקביל ולהתאמן עליו לפחות לחודש)
בקיצור זה עוד לא הזמן להתחיל ss נכון?

בקיצור זה עוד לא הזמן להתחיל ss נכון?

• פותח/ת השרשור
לא קריטי
מה התוכנית בדיוק?
טיפה משנה אותה תלוי באיזה חדכ אני(הורים גרושים) בעיקרון זה ככה: a :
סקוואט 8x3
דדליפט5x3
לג פרס 10x3
גב: מתח
חתירה עם מוט
פולי עליון
יד קדמית: 2 תרגילים לפעמים מגוון 3x12+3x12.
B: בנץ פרס 5x3
דאמבלים בשיפוע חיובי 8x3
פרפר דאמבלים 10x3
כתפיים: פרס 8x3
Facepull 12x3
הרחקת ידיים קדימה 8x3
יד אחורית כמו יד קדמית.
לא קריטי
מה התוכנית בדיוק?
נראית בסדר?

טיפה משנה אותה תלוי באיזה חדכ אני(הורים גרושים) בעיקרון זה ככה: a :
סקוואט 8x3
דדליפט5x3
לג פרס 10x3
גב: מתח
חתירה עם מוט
פולי עליון
יד קדמית: 2 תרגילים לפעמים מגוון 3x12+3x12.
B: בנץ פרס 5x3
דאמבלים בשיפוע חיובי 8x3
פרפר דאמבלים 10x3
כתפיים: פרס 8x3
Facepull 12x3
הרחקת ידיים קדימה 8x3
יד אחורית כמו יד קדמית.

נראית בסדר?
הייתי מוריד את הפרס והסקוואט ל6-5

• פותח/ת השרשור
עדכון סקוואט:
מרגיש שמאוד השתפרתי והבנתי את התנועה. מה אומרים?
דדליפט:
מרגיש לי שאין שיפור. הגב עדיין מעוגל והתנועה שלי לא חלקה אין לי מושג כבר מה לעשות. צפיתי בכל הסרטונים שיש כמה פעמים וזה לא נתפס. יש הצעות?

מרגיש שמאוד השתפרתי והבנתי את התנועה. מה אומרים?
קשה מאוד לראות משהו בסרטון הזה.
אבל אל תסתכל ככה לצדדים..יכול להיות שאתה גם לא נשען מספיק על העקבים אבל אני לא בטוח בגלל הזווית צילום

מרגיש לי שאין שיפור. הגב עדיין מעוגל והתנועה שלי לא חלקה אין לי מושג כבר מה לעשות. צפיתי בכל הסרטונים שיש כמה פעמים וזה לא נתפס. יש הצעות
בסה"כ נראה לא רע.
גם פה אתה מסתכל לצדדים וזה מיותר.
תחזיק יותר אוויר בבטן למשך כל התנועה
ותשען קצת יותר אחורה

• פותח/ת השרשור
קשה מאוד לראות משהו בסרטון הזה.
אבל אל תסתכל ככה לצדדים..יכול להיות שאתה גם לא נשען מספיק על העקבים אבל אני לא בטוח בגלל הזווית צילום

בסה"כ נראה לא רע.
גם פה אתה מסתכל לצדדים וזה מיותר.
תחזיק יותר אוויר בבטן למשך כל התנועה
ותשען קצת יותר אחורה
כן צילמתי את הסקוואט בזווית לא טובה. אימון הבא אעלה עוד סרטון. הדדליפט באמת נראה בסדר? כי יש חזרות שאני מרגיש יותר את ההמסטרינג ויש כאלה שמרגיש יותר תגב תחתון... לגבי ההישענות אחורה אשים לב.

• פותח/ת השרשור
זה לא בהכרח אומר משהו
יש לי עוד שאלה. אימון קודם עשיתי 70 קילו דדליפט. האימון הזה עשיתי סט אחד 70 ואחרי זה הרגשתי שאני לא יכול יותר אז ירדתי ל65. איך זה הגיוני אם אני מתחיל? זה לא אמור להיות קל לעלות במשקלים?

יש לי עוד שאלה. אימון קודם עשיתי 70 קילו דדליפט. האימון הזה עשיתי סט אחד 70 ואחרי זה הרגשתי שאני לא יכול יותר אז ירדתי ל65. איך זה הגיוני אם אני מתחיל? זה לא אמור להיות קל לעלות במשקלים?
קשה להגיד בלי להכיר אותך טוב

יכול להיות שזה הטכניקה שהשתנתה
יכול להיות התאוששות לא טובה (שעות שינה / תזונה)

• פותח/ת השרשור
קשה להגיד בלי להכיר אותך טוב

יכול להיות שזה הטכניקה שהשתנתה
יכול להיות התאוששות לא טובה (שעות שינה / תזונה)
אני ישן טוב. אוכל בפלוס של 300. לא יכול להעלות קלוריות כרגע...

אני ישן טוב. אוכל בפלוס של 300. לא יכול להעלות קלוריות כרגע...
יכול להיות שזה הטכניקה.
למה לא יכול להעלות קלוריות?
כמה משקל גוף אתה עולה בשבוע?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שזה הטכניקה.
למה לא יכול להעלות קלוריות?
כמה משקל גוף אתה עולה בשבוע?
אני על אחוז שומן גבוה בלי מסת שריר. אם אעלה יותר מדיי זה יהיה הרוב שומן. אני עולה בערך 0.3-0.7 קילו בשבוע. לא מודד במדיוק בגלל שכל הזמן זה משתנה אצלי..

Back
למעלה תחתית