הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מתקדם בלחיצות (פרס ובנץ' פרס)

• פותח/ת השרשור NiMo
  • פורסם בתאריך

NiMo

משתמש מתחיל
83
1
נק' מוניטין:
4
83
1
היי,

בחודש האחרון אני תקוע גם בפרס וגם בבנץ'. אני עכשיו אחרי ריסט לשניהם ועדיין לא מצליח להתקדם.
בבנץ' אני על 75 קילו 3X5 ובפרס על 52.5 3X5 (עושה SS). בין סטים נח 5 דקות.
בסה"כ אני חושב שהטכניקה שלי טובה (בבנץ' מקשית את הגב ודוחף עם הרגליים)
אני אוכל מספיק חלבונים ועולה כ300 גרם בשבוע. בשאר השרירים אני כן מתקדם.

מה אפשר לעשות?

מה המ.ג והגובה? כמה זמן אתה עושה SS ומאיזה משקלי עבודה התחלת בבנץ' ובפרס?

• פותח/ת השרשור
מ.ג 89 גובה 1.85.
עושה SS כחודשיים אבל בחדר כושר שנה+.
התחלתי את התוכנית עם ריסט למשקלי עבודה שהיו לי באותה תקופה, 62.5 לבנץ' ו45 לפרס.

לדעתי שווה לך לעבור ללניארית של ביל סטאר ללחיצות ואחרי זה שתסיים איתה תחזור לSS.

כמובן, שאין צורך במספר קלוריות רב כמו בSS.

כל זאת, בהנחה שאין בעיות אחרות כגון תזונה, שינה או טכניקה.

• פותח/ת השרשור
האם גם אם המטרות שלי הן בילדינג לעבור ללינארית?

האם גם אם המטרות שלי הן בילדינג לעבור ללינארית?
לא בהכרח. אם אתה רוצה להמשיך לבנות כוח ובהתאם גם מסת שריר, אך לא באותה מידה, תעבור ללינארית. אם המטרה שלך היא מעתה והלאה pure בילדינג, לך על AB כלשהו או FBW ובהצלחה.

לא מסכים שfbw מתאים למי שנתקע בלחיצות. עדיף רוטציות בין הפרס לבנץ מאשר שניהם באימון אחד במקרה הזה ולאור המשקלים הלניארית תתאים.

• פותח/ת השרשור
ניתן צ'אנס ללינארית, נראה איך אתקדם איתה.

דרך אגב, לפעמים בחזרות האחרונות אני מתחיל לרעוד (ממש כל הגוף רועד), במיוחד בפרס אבל גם קרה לי פעם פעמיים בבנץ'.
מה זה יכול להיות? חשבתי שזה אולי הבטן אבל אני מנסה לכווץ אותה כמה שאפשר, וגם להחזיק את האוויר.

ניתן צ'אנס ללינארית, נראה איך אתקדם איתה.

דרך אגב, לפעמים בחזרות האחרונות אני מתחיל לרעוד (ממש כל הגוף רועד), במיוחד בפרס אבל גם קרה לי פעם פעמיים בבנץ'.
מה זה יכול להיות? חשבתי שזה אולי הבטן אבל אני מנסה לכווץ אותה כמה שאפשר, וגם להחזיק את האוויר.

זוקפי גב ושרירי בטן עמוקים חלשים (|core חלש)

• פותח/ת השרשור
ואיך אפשר לעבוד על זה?
התחלתי לאחרונה לעשות בטן (אחרי שתמיד הזנחתי), וזוקפי גב אני עושה דדליפט (כרגע 140 קילו)

סקוואט, דדליפט ופרס.

בטן אפשר לעשות בטן רומית או AB WHEEL.

זוקפי גב פשיטת גב

Back
למעלה תחתית