הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ היפרטרופיה

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
היי לכולם
לאחרונה אני מעלה פה שאלה מדי יום-יומיים ואני ממש רוצה להודות לכל מי שהשיב וכיוון אותי, הידע שמצאתי כאן עוזר לי מאוד אז ממש תודה ראשית כל.

השאלה שמעניינת אותי היא להבין את הטענה הבאה:
יש הטוענים כי על מנת לפתח מאסה, על השריר להיות תחת "עומס עבודה" בכל סט, במשך פרק זמן של בין 30-45 שניות.
מצד שני
יש הטוענים שיש לעבוד עם משקלי עבודה גבוהים כדי לפתח מסת שריר, ואז אחרי 6-8 חזרות, להוריד 50% מהמשקל בערך ולהמשיך לעוד 6-8 חזרות (לדוגמה).

השאלות שלי הן:
1. מה מומלץ ונכון יותר?
2. ואם אני לוקח משקל מסוים ועושה 5 חזרות ולאחריו מוריד 50% וממשיך לעוד 8 חזרות, אני לא עובד כאן כבר על כוח? ואם כן, אז למה לעבוד כוח כשאפשר לעבוד גם כוח וגם נפח?
3. אם אקח משקל שהוא 70% מה-RM1 שלי, ואעבוד איתו במשך 45 שניות, אחרי 2 תרגילים של 4 סטים כ"א אני כבר ארגיש מת, במיוחד אם בטווח שבין 40-45 שניות אהיה קרוב לכשל..

איך נכון לעבוד? לפי זמנים?
בדרופ סטים? (דרופ סט מטבעו הוא ארוך יותר גם ככה)

אשמח לקבל סדר בדברים

אין לי שמץ של מושג מאיפה הבאת א המידע הזה, אבל זה bro science מפה עד הודעה חדשה
מה שחשוב בשביל לפתח שריר אלה 2 דברים: גירוי מספק לשריר ומספיק חומרי תזונה, זה כל הסיפור
בחומרי תזונה הכוונה מספיק חלבון, שומן ופחמימה (ומיקרונוטריאנטים כמו ויטמינים ומינרלים), ופלוס קלורי מסויים
בגירוי מספיק לשריר זה הרבה יור פשוט ממה שאתה חושב
אתה צריך פשוט לתת גירוי שהשריר יצטרך להסתגל אליו, שתמיד יגדל בהתאם להתקדמות של התוכנית
אותו גירוי יכול להיות משקלים כבדים יותר, יותר חזרות, וכו'.
בנוסף, השריר בנוי מכמה סוגי סיבים, אז אם המטרה שלך היא נטו להיות גדול יותר, אז אתה צריך לפתח את כל סוגי השרירים.
חלקם דורשים עבודה בחזרות נמוכות ומשקלים גבוהים, חלקם במספר חזרות בינוני ומשקלים מעט נמוכים יותר, וחלקם אחראים לסיבולת שריר ויעבדו במשקלים נמוכים יחסית לאורך זמן.
אבל כמובן זה דורש תכנון חכם כדי שכל בניה של שריר תתווסף אחת על השניה, ולא סתם תבזבז זמן בלרוץ מסוג אימון אחד לשני, ותוותר בעצם ככה על החלק החשוב, שזה progressive overload, כלומר להעמיס את השריר בצורה עקבית כדי לעודד התפתחות

יש הטוענים כי על מנת לפתח מאסה, על השריר להיות תחת "עומס עבודה" בכל סט, במשך פרק זמן של בין 30-45 שניות.

יש הטוענים שיש לעבוד עם משקלי עבודה גבוהים כדי לפתח מסת שריר, ואז אחרי 6-8 חזרות, להוריד 50% מהמשקל בערך ולהמשיך לעוד 6-8 חזרות (לדוגמה).

על מנת שנתייחס לטענות בצורה רצינית, אנחנו זקוקים לרפרנסים.
אם אין ושמעת את זה בע"פ, אז זה ברו סיינס ואנחנו מתעלמים מטענות כאלה.

2. ואם אני לוקח משקל מסוים ועושה 5 חזרות ולאחריו מוריד 50% וממשיך לעוד 8 חזרות, אני לא עובד כאן כבר על כוח? ואם כן, אז למה לעבוד כוח כשאפשר לעבוד גם כוח וגם נפח?
הבחירה לעבוד על כוח\היפרטרופיה לא מתחילה ומסתיימת רק בבחירה של טווח חזרות עבור תרגיל.
גנטיקה / תרגילים מורכבים או מבודדים / מסת השריר הכללית אצל המתאמן / סוג התוכנית

11.png

• פותח/ת השרשור
מעולה, ממש תודה, כל מה שהגדרתם כברו סיינס וממנו אתם מתעלמים - אני גם אתעלם ולגמרי הבנתי מדוע.

אז זה אומר שיש המון דרכים שונות ומגוונות שבאמצעותן אפשר ליצור עומס עקבי על השריר במטרה 'לאלץ' אותו לגדול/להתחזק

כל עוד אתה מספק לשריר גירוי מתמשך וזמן התאוששות, הגוף יסתגל בהתאם.
גדילה והתחזקות נקשרים ביחד כמעט תמיד (למעט מקרים בגירעון קלורי שבהם אפשר להתחזק אבל בניית מסת שריר פחות) כך שאתה לא יכול לברור, אבל כן יכול לשים יותר דגש וזה בהתאם למטרות שאתה מציב לעצמך.

היי לכולם
לאחרונה אני מעלה פה שאלה מדי יום-יומיים ואני ממש רוצה להודות לכל מי שהשיב וכיוון אותי, הידע שמצאתי כאן עוזר לי מאוד אז ממש תודה ראשית כל.

השאלה שמעניינת אותי היא להבין את הטענה הבאה:
מצד שני

השאלות שלי הן:
1. מה מומלץ ונכון יותר?
3. אם אקח משקל שהוא 70% מה-RM1 שלי, ואעבוד איתו במשך 45 שניות, אחרי 2 תרגילים של 4 סטים כ"א אני כבר ארגיש מת, במיוחד אם בטווח שבין 40-45 שניות אהיה קרוב לכשל..

איך נכון לעבוד? לפי זמנים?
בדרופ סטים? (דרופ סט מטבעו הוא ארוך יותר גם ככה)

אשמח לקבל סדר בדברים
מה שצריך בשביל לפתח מסת שריר זאת התקדמות . התקדמות במשקלי עבודה, בזמני עבודה, במספר חזרות, במה שתרצה. רק שתהיה התקדמות.

• פותח/ת השרשור
התקדמות.
אז איך אדע במה עדיף לבחור?

אני יכול למשל לקחת 90 קילו בבנץ', שזה ה- RM10 שלי ולשפר אותו ל-12.
אני יכול לקחת 100 קילו שזה ה-rm5 שלי ולנסות לשפר אותו ל-7 או 8 וכן הלאה עד שאגיע ל-10. זו גם אפשרות?

אני יכול לקחת 80 קילו, ולעבוד איתם בסט של 30 שניות זמן עבודה, ולהגדיל את משך זמן העבודה ל-35ש', 40ש' וכן הלאה.

איך אדע מה הכי עדיף מבין האופציות הנ"ל?
האם זה בכלל משנה?

אתה צריך לדעת מה העדפות שלך. לעלות במשקלי עבודה כמה שיותר מהר או לעלות במספר החזור/הסטים?! יותר קל לעלות לינארית במשקלע עבודה עם חזרות נמוכות יותר מאשר בגבוהות. אתה לא תתאושש ולא תתקדם יותר מהר עם תעשה 8 חזרות במקום 5 לדוגמא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית