סרטון יוריקן בלטלס 995@100 (410 דד)

מצב
השרשור נעול
בעזהי"ת

סה"כ שאלתי האם אתה מקבל אליך מתאמנים אשר מעשנים ושותים.

נכון. אבל השאלה הזו יוצאת מנקודת השוואה בין פרמקולוגיית ספורט, עישון, אלכוהוליזם והלאה. ללא נסיון לדרג איזו דרך חיים הרסנית יותר, יש הבדל עקרוני ביותר: פרמקולוגיה נמצאת ישירות בתוך יחסי המורה-תלמיד של מאמן המשקולנות, ולעומת זאת האחרים לא. והיות שהנקודה הזו מובנית מאליה, כתבתי לך הרבה יותר: כמה התרגשתי כשהצלחתי לגרום למישהו להפסיק לעשן, באמצעות מה שתירגלתי כל כך הרבה שנים.

בעזהי"ת

נכון. אבל השאלה הזו יוצאת מנקודת השוואה בין פרמקולוגיית ספורט, עישון, אלכוהוליזם והלאה. ללא נסיון לדרג איזו דרך חיים הרסנית יותר, יש הבדל עקרוני ביותר: פרמקולוגיה נמצאת ישירות בתוך יחסי המורה-תלמיד של מאמן המשקולנות, ולעומת זאת האחרים לא. והיות שהנקודה הזו מובנית מאליה, כתבתי לך הרבה יותר: כמה התרגשתי כשהצלחתי לגרום למישהו להפסיק לעשן, באמצעות מה שתירגלתי כל כך הרבה שנים.
טוב

אז בגלל שקשה לאכוף את זה, צריך להכנע ?
אתה מבין מה אתה אומר פה?
אם אני לא רוצה להיות שותף בעסק הזה (שימוש בחומרים), אז אני בעצם מחוץ למשחק. אתה מבין כמה אנלוגיות נוראיות אני יכול לעשות פה לחיים האמיתיים?
ההבדל הוא שלנושאים הקשים באמת בחיים יש אכיפות ועונשים (לפעמים לא מספיק, אבל עדיין), בתחום הזה האכיפות לא מספיק גדולות לצערי. אין לי בעיה שמישהו משתמש בחומרים. אבל שיתחרה תחת איגוד שמאפשר זאת ולא ״יסתנן״.
להיכנע? מישהו אנס אותך להתשמש? ואילו אנלוגיות נוראיות בדיוק לחיים? אתה לא מחוץ למשחק, אתה הוצאת את עצמך, כי הבנת שאין לך סיכוי. ולמה? כי בחר להישאר טבעי - וזה בסדר, זה מכובד וזה בהחלט ענייך האישי. לא אמרתי שזה בעיה, אבל המציאות לא תאפשר לך להגיע לטופ, אם אתה רוצה בכך. אז האם אתה רוצה? וגם אם זה רק רמת "בייניים", עדיין - דין פרוטה כדין מאה. אז בוא נסית את הנושא לאיך אוכפים ב-100% את השימוש בחומרים, ואז מה?
בעזהי"ת

אני קורא את אריכות דבריך, ותמה עד כמה קראת את דברי ועד כמה הגבת להם. הייתי חושב שאולי הגבת למישהו אחר לגמרי, אבל היות ובדיון זה אני בעיקר מייצג את העבר השני של המתרס, אז כנראה כשאתה כותב "הטענה" כוונתך אלי. ואתה די עושה לעצמך חיים קלים בדיון הזה: חלק מדבריך ממש לא קשורים למהות הדברים שכתבתי, חלק (בנוגע לסיטואציות המזיקות בחיים) נשמע כבר בפעם השלישית בדיון זה וכבר עניתי לו פעמיים ללא מענה חוזר, ואפילו מה שכן מתייחס לדברי - מתעלם מעיקר הטיעון שבהם.

למרות זאת, אסכם דברים מצידי בזריזות.

א. במבט פשוט של תורת המשחקים, אף מתחרי הפאוורליפטינג עצמם היו שמחים מאוד לו הייתה מערכת אפקטיבית לניטור פרמקולוגיה (שמתי לב שהמונח הזה נורא מעצבן. לונורא. אני מבכר אותו על נניח 'סימום בספורט'), היות והיא הייתה מאפשרת להם להגיע להיררכיה תחרותית דומה - מבלי להצריך אותם לשלם את המחיר הגופני הכבד שהם משלמים כיום לצורך השגת ההיררכיה הזו כאמור. כשאתה מתחיל לחלק לחמניה לכל לקוח שנכנס לחנות שלך, מחרתיים גם המתחרה שלך יאלץ להתחיל לחלק, ועכשיו התפלגות הלקוחות שוב חוזרת לראשיתה, ורק ששניכם צריכים לחלק לחמניות כתנאי סף ולהפסיד כסף.

ב. ספורט מקצועני עוד מאפשר איכשהו להתחמק מאפקט הנרקומניה של הסטרואידים, היות ומכדורגל פורשים בגיל 35. ספורט חובבני, כלומר מה שאתה עושה תוך כדי היותך סטודנט/בעל קריירה/בעל משפחה/בעל מטרות חיים נוספות, גורם להתנגשות חזיתית עם האפקט הזה - היות ואין גיל פרישה מספורט חובבני, זה שאמור להיות משהו שתאהב לעשות כל ימי חייך. כשאתה כבר בגיל 24 על אנדרול, אז או שתהיה עליו גם בגיל 34 ו-44 (אתה שווה נפש לנוכח האפשרות הזו??), או שתפגוש את ההתרסקות המנטלית שביל סטאר תיאר בדבריו.

ג. והיות שאכן בדבריך תיארת את המציאות, אני נאלץ להמליץ לצעירים שפונים אלי, לא לגשת לתחרויות. היות וכדי שזו תיחשב לפניהם כתחרות הם יאלצו להרעיל את עצמם מעכשיו ועד גיל מאתיים (סעיף א וההמשך המתבקש שלו בסעיף ב), אז לנוכח מיטב נסיון החיים שלי, ולנוכח מיטב הפילוסופיה שאני דוגל בה (גוזו שיאודה כמודל לחיים של סיפוק ומשמעות), אני רואה חובה לחלוק איתם את דעתי שאורח חיים כזה הוא טעות חמורה. וכן, גם עישון ואלכוהוליזם והלאה והלאה הם טעות חמורה ואף טמטום מוחלט.

ד. הקפיצה כנשוכי נחש, העמידה על הרגליים האחוריות בנסיון לסתום את הפה לדעה אחרת כלפי מהו אדם חזק ומהי דרך חיים לחיות אותה, משעשעת ביותר. אני חושב שהבטחון העצמי והבטחון בצדקת הדרך נמוך מאוד אצל מי שמבקש להוציא מחוץ לחוק כל דעה שאינה מסכימה עם דרכו. המטרה היחידה שלי בדיון אינה לדרוך על אף אחד, אלא להציג תמונת מצב לאשורה, באופן כנה, על מנת שתמצא שם כראוי למי ששוקל את צעדיו לכאן או לשם. מי שמרגיש שהצגת תמונת מצב כזו דורכת עליו, צריך לשאול את עצמו למה באמת.
אני מכוון את דברי למי שהשקפתו היא כשלך, לא רק אתה ספציפית.
א. מסכים, אבל אין כזו. וכנראה שלא תהיה. עד כמה זה בעייתי? ולמה זה גורם לך לסלוד כל כך ממי שמשתמש?
ב. אלו ההשלכות והסכנות. אל תתמם, גם בכדורגל יש סימום כה או אחר. כבד פחות או יותר. בכדורגל לא נפצעים? פי עשרות מונים מליפטינג. וגם שם יעשו הכל כדי להשתקם מהר.
ג. שיגשו, אבל יבינו שמי שמשתמש יהיה, אולי, חזר מהם. וזה בסדר. לא חושב שזה מה שאמור למנוע מהם את הרצון להיות חזקים וטבעיים. שכל אחד יחליט מה שהוא רוצה.
ד. לא הבנתי, אתה מדבר עלי? על אחרים שאמרו כאן? אני מביא את הפאן שלדעתי אמור לשקף את המצב כהוויתו. ולא, לטעון שסימון ופרמקולוגיה זו לא דרך - זה לא נכון.

נערך לאחרונה:
ספורט במקורו, היה אמור להיות ההזדמנות גם לחלכאים, גם לאלה שלא שפר עליהם המזל, גם לאלה שגדלו בשיכוני העוני ובשכונות הפחים, להצליח. גם אלה שבמקום חוק חינוך חובה, קיבלו בילדותם חוק מכות חינם מאבא נרקומן ואמא לא קיימת, ומעולם לא קיבלו הזדמנות ראוייה. אנחנו נמצאים מול מצב נתון, אכן (למרות שהאמירה שאין אפשרות לוגיסטית לנטר חומרים, היא אמירה מגולגלת עיניים לא פחות מכל אוטופיזם אחר. יש ויש אפשרות כזו, ומבלי להצריך קומיסר במפתן כל בניין, דוגמת ברית המועצות של פעם), אבל המצב הנתון הזה שמט את השטיח מתחת אחת מהנקודות הנפלאות ביותר שהייתה אמורה להיות סביב ספורט במהותו, שומט את השטיח מתחת סיפורי חיים כמו זה של בני לאונרד, ורבים אחרים. אז נכון שהמצב אבוד, כמו שכולנו מסכימים, אבל לומר שאין שום פסול אדיאולוגי בתמונת המצב הזו?
יפה מאוד בלי שמץ ציניות, שספורט שירת את המטרה הזאת, אבל זה לא אומר שהוא אמור להיות כפוף לה. מה גם שמי שנהנה מיותר משאבים עשוי ליהנות וכנראה יהנה בפועל מתוצאות גבוהות יותר. המסגרת הספורטיבית רצוי ומבורך שתהיה מגוונת כמו למשל בכדורגל שמחולק לכמה ליגות.

איזו הרגשה של תחרות יש למישהו טבעי שעולה מול מוזרקים? כי דגלים לבנים אפשר לקנות בחנות כלי התפירה בפינת הרחוב. זה לא 'אל תתחרה' אלא 'אין לך אפשרות להתחרות ולכן אל תשלה את עצמך'.
בספורט שההישגיות שלו לא תלויה בזולת אלא מתקיימת ביחס אליו בגלל שאתה בוחר בכך כלומר ליפטינג, אתה לא באמת זקוק לזולת, לעומת - שוב נשתמש בכדורגל - בו באופן מכני יוצרים את התחרות ביצועי היריב.
ואני תמה קצת מאיפה כל הרעיונות של "להתחרות מול עצמך" נזנחו כאן בפורום לחלוטין.

יתרה מכך, באוסטרליה למשל, בשביל להתחרות בתחרות מקצוענים צריכים להשיג דירוג מסויים בתחרויות חובבנים.
אז זו לא רק אפשרות תיאורטית אלא גם דבר שקיים בפועל.

אז כן לא תיקח פודיום ומדליה במדינה שבה מספר המתחרים בקטגוריה הם כמספר המקומות בפודיום,
אבל גם אלמלא כך, ההישג שלך לא מאבד מערכו חוץ מאשר ברמה הרגשית. אז מה זה כל כך מפריע לספורטאי להעריך את ביצועיו,
אם הם גם ככה לא מושפעים כמלוא נימה מתעודת הנייר שהוא היה עשוי לקבל?

אז תבוא ותשאל אם ככה למה בכלל להתחרות - בעיקר בשביל שתהיה מסגרת חיצונית שתשפוט את הביצועים שלך בצורה נוקשה.
הרישמיות והאובייקטיביות הן למעשה הגורמים העיקריים להשתתפות בתחרויות.

בסופו של יום הטבע האנושי הוא חזירי ותמיד ירצה ויעשה הכל כדי להיות חזק יותר, מהיר יותר, עם קפיצה גבוהה יותר או שחיה מהירה יותר וכו'. זה חלק מהאינסטיקנטים האבולוציוניים שלנו.

היום (ו אף 70 שנה קודם לכן) עושים את זה עם פרמקולוגיה, אבל מה יהיה בעוד 15-20 שנה? לא הזוי לחשוב שיתחילו להנדס גנטית ספורטאים, להתעסק עם רובוטיקה (קטע, זה כבר קרה באולימפיאדה עם חליפות השחיה, ב-2008 אם אני זוכר נכון) או כל שיט טכנולוגי אחר שרואים בסרטי מדע בדיוני ונראים היום הכי תלושים מהמציאות על מנת לשפר ביצועים. השאלה היא איפה עובר הגבול? האם באמת בשביל זה התכנסנו? האם זה מהות הספורט בשבילנו? לייצר את הפריק שואו הכי גדול, לתת את ההצגה הכי טובה להמון שלא יודע שובע של ריגוש, לייצר עוד שיאים שיביאו עוד רייטינג, עוד מסחור, עוד הכנסה, עוד מיתוג, עוד פלסטיקה? או שמא להנגיש את זה לחבר'ה החלשים בחברה, שאין להם כסף להשקיע בכל הדברים האלה, האנשים הפשוטים שמשחקים כדורגל עם סמרטוטים ברחובות ברזיל עם תקווה להיות פלה או רונאלדיניו יום אחד. או כדורסל בשכונות עוני אפלות של דטרויט בתקווה להיות ג'ורדן או בראיינט. או מתאמנים באיזה חדר כושר מסכן באיזה מתנס מעפן בין סימטאות אפלות של שכונות מצוקה בתקווה להיות אד קואן יום אחד, או רוני קולמן. אם זו המטרה, זה בטח לא עובר דרך השביל בו עובר הספורט היום. זה דוגמה רעה לדור הצעיר. אבל הקטע הוא שהספורט נמצא היום בנקודת השיא בהיסטוריה מבחינת צריכה, רייטינג וכסף. אז כנראה שההמון אוהב אותם מוזרקים. כי הוא לא מפסיק לצרוך את זה ולמלא אולמות\מגרשי כדורגל\סל או ווטאבר. ההכנסות בשיא. אז כנראה שהוא ימשיך לקבל אותם כך. בשילוב של עוד כמה דברים בעתיד. למורת רוחם של חבר'ה כמוני וכמו אליהו, שמעדיפים את זה כמה יותר פשוט ואותנטי.

להיכנע? מישהו אנס אותך להתשמש? ואילו אנלוגיות נוראיות בדיוק לחיים? אתה לא מחוץ למשחק, אתה הוצאת את עצמך, כי הבנת שאין לך סיכוי. ולמה? כי בחר להישאר טבעי - וזה בסדר, זה מכובד וזה בהחלט ענייך האישי. לא אמרתי שזה בעיה, אבל המציאות לא תאפשר לך להגיע לטופ, אם אתה רוצה בכך. אז האם אתה רוצה? וגם אם זה רק רמת "בייניים", עדיין - דין פרוטה כדין מאה. אז בוא נסית את הנושא לאיך אוכפים ב-100% את השימוש בחומרים, ואז מה?

כל הדיון פה הוא לא על השימוש אלא על מה שהוא עשה לתחום בארץ מנקודת מבט ספורטיבית(וגם חברתית אבל זה דיון אחר).
הרי לא מדובר פה בענף אולימפי שהזוכים במקום הראשון יקבלו בזכותו מימון חודשי של איזה ועד שכפוף למשרד הספורט ולא מדובר על אנשים שיתפרנסו מזה, מקסימום דלי חלבון ומדליה/גביע.

מצד שני בעבר התחום הזה היה משהו כיפי ומעניין להרבה מהאנשים כאן דווקא בגלל העממיות שלו: הוא חצה מגדרים, צבעי עור, דתות, מיקום גאוגרפי וגילאים.
לא הייתה פארמה בעבר? בטח שהייתה, תמיד תהיה, אבל בקבוצה של הפורום ויוצריו המיינסטרים היה טבעי.

כניסת הפארמה הורידה את העניין לכל מי שלא רצה את זה והגדילה לכל מי שכן.
בניגוד אליי וחברים אחרים שלי שהתחרו בשביל הכיף והחוויה החד פעמית, לפי מה שאני קורא ורואה אליהו הוא מאלה שהכי היה אכפת להם מהתחום בארץ ולכן הוא כותב.

אני בטוח שלא מעניין אותו מה נכנס לכל אחד לוריד כמו שלא מעניין מה נכנס לכל אחד לפה

אתה וחבריך ממשיכים לברוח מבעית הספורטיביות.
תסלחו לי על השפה, אבל מעניין לי את הביצה אם מישהו בוחר להשתמש בחומרים. הבעיה שלי היא ברגע שהוא מכניס את עצמו לקטגוריה של אלה שאינם משתמשים בחומרים. ופה יש מקום לאכיפה.
אתה רוצה להיות כוכב על ואתלט שנולד במאדים? אחלה, תכריז שאתה משתמש בחומרים ותתחרה עם אנשים כמוך. למה זה כזה מסובך? אההההה אני יודע למה, כי ברגע שתפתח את פדרציית המוזרקים פתאום זה יעניין הרבה פחות אנשים (לדעתי) .

כל הדיון פה הוא לא על השימוש אלא על מה שהוא עשה לתחום בארץ מנקודת מבט ספורטיבית(וגם חברתית אבל זה דיון אחר).
הרי לא מדובר פה בענף אולימפי שהזוכים במקום הראשון יקבלו בזכותו מימון חודשי של איזה ועד שכפוף למשרד הספורט ולא מדובר על אנשים שיתפרנסו מזה, מקסימום דלי חלבון ומדליה/גביע.

מצד שני בעבר התחום הזה היה משהו כיפי ומעניין להרבה מהאנשים כאן דווקא בגלל העממיות שלו: הוא חצה מגדרים, צבעי עור, דתות, מיקום גאוגרפי וגילאים.
לא הייתה פארמה בעבר? בטח שהייתה, תמיד תהיה, אבל בקבוצה של הפורום ויוצריו המיינסטרים היה טבעי.

כניסת הפארמה הורידה את העניין לכל מי שלא רצה את זה והגדילה לכל מי שכן.
בניגוד אליי וחברים אחרים שלי שהתחרו בשביל הכיף והחוויה החד פעמית, לפי מה שאני קורא ורואה אליהו הוא מאלה שהכי היה אכפת להם מהתחום בארץ ולכן הוא כותב.

אני בטוח שלא מעניין אותו מה נכנס לכל אחד לוריד כמו שלא מעניין מה נכנס לכל אחד לפה
אני לא הכפפתי את דברי רק לארץ או רק לתחרות העממית או מה שזה לא יהיה. אני מדבר בכללי ועל מי שרוצה להגיע לטופ

תסלחו לי על השפה, אבל מעניין לי את הביצה אם מישהו בוחר להשתמש בחומרים. הבעיה שלי היא ברגע שהוא מכניס את עצמו לקטגוריה של אלה שאינם משתמשים בחומרים. ופה יש מקום לאכיפה.
אתה רוצה להיות כוכב על ואתלט שנולד במאדים? אחלה, תכריז שאתה משתמש בחומרים ותתחרה עם אנשים כמוך. למה זה כזה מסובך? אההההה אני יודע למה, כי ברגע שתפתח את פדרציית המוזרקים פתאום זה יעניין הרבה פחות אנשים (לדעתי) .
למה אני אמרתי שלא להודות בשימוש? רגע, באולימפיאדה אתה מצפה מהמשקולנים לדבר על כך? או יתר 90% מהאתלטים? אולי אני תמים, תסביר לי איך זה שיש פארמה אבל לא מודים בה? למישהו נראה שהשיאים הללו טבעיים? שיא התמימות

איזה בעיה בדיוק?
אם כולם משתמשים השאלה היא מי ישקיע יותר ויקטוף תוצאות
תכריז שאתה משתמש בחומרים ותתחרה עם אנשים כמוך
זה לא יקרה לעולם
אף ספורטאי מקצועי פעיל לא יחשוף את העובדה שהוא משתמש

למה זה כזה מסובך?
כי מעורב בזה כסף (והמון)

שאתה רואה את רונאלדו רץ כמו סוס,מבקיע גולים זה נראה לך טבעי?או יוסיין בולט שקובע שיא חדש כל אולימפידה,זה טבעי?
הרי ברור שלא,אבל אתה נהנה לראות את זה,וגם אני.

נערך לאחרונה:
יש פנ שאלה שנשאלה מספר רב פעמים - איך לבצע אכיפה 100% יעילה?
מתנגדי חומרים נמנעים מלענות עליה באלגנטיות.
בכל ענפי ספורט פעם לפעם יש סקנדלים רועשים על כשלון של בדיקות סמים. האם זה אומר שבדיקות יעילות? לדעתי לא. בדיקות סמים הפכו לכלי ניגוח פוליטי כדי לסנן את אלו שלא באו יפה בעין של בעלי אינטרסים בענפי ספורט.
אם בעיית סמים היית באמת מעניינת ספורטאים ומעודדים הרי היא היית נפתרת. אבל זה לא קורה.
זה יכול לעניין את הביצה או משהו אחר , אבל כנראה רוב מתעניינים בספורט יהיו מעניינים ראות הישגים מרשימים ולא תחרויות בשביל כיף.
ב UFC עושים בדיקות סמים מאסיביות גם בין קרבות וגם לפני קרבות וגם אחרי קרבות. זה אומר שאין ב mma סמים? בטח שיש.
לעניין נושא של ספורט הוא בשביל כל השכבות- לדעתי שטות גמורה. בעבר רק עשירים עסקו בספורט בזמנים שלנו גם לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לצאת לתחרויות בחול ולהתאמן ברמות גבוהות ואין לזה קשר לסמים אלא הקשר הוא ביכולת פיננסית.

אפשר לבצע אכיפה, אבל קהל לא יואהב את התוצאות.
לא רק.
יש צורך לגורמים מסויימים (ולמקרה שתהית,גם גורמי פשיעה מעורבים פה) לשמור על ספורטאי מבדיקות "פתע" למיניהם
בדיקות סמים הפכו לכלי ניגוח פוליטי כדי לסנן את אלו שלא באו יפה בעין של בעלי אינטרסים בענפי ספורט
וכמו שציינת,זאת בדיוק הסיבה
אגב,רוב הבדיקות בוצעו עקב "הלשנה" בעיקר.

לא רק.
יש צורך לגורמים מסויימים (ולמקרה שתהית,גם גורמי פשיעה מעורבים פה) לשמור על ספורטאי מבדיקות "פתע" למיניהם

וכמו שציינת,זאת בדיוק הסיבה
אגב,רוב הבדיקות בוצעו עקב "הלשנה" בעיקר.
כל מילה בסלע.

מה זה צריך להיות?
טומי אמא עדיין חי?

בכל מקרה, הדיג'יי מציע שכל אחד יעשה מה שטוב בשבילו, זה לא באמת משנה הרבה איך אחרים תופסים את כל הסיפור הזה, כן פרמקולוגיה לא פרמקולוגיה. כל אחד הולך עם האמת שלו וטוב שכך, העולם יותר מעניין בצורה הזו, וגם יהיה לי יותר מה לצלם בתחרויות 📢

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית