הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כולסטרול

רועי1987

משתמש מתחיל
257
1
נק' מוניטין:
6
257
1
עשיתי בדיקת דם ויתא שיש לי כולסטרול 286
LDL שזה הכולסרול הרע יצא 160 בערך

עכשיו לפני שהתחלתי עם התזונה החדשה ב SS וכל זה לא היה לי כולסטרול גבוה בכלל
ופתאום הוא ממש ממש גבוה והרופא רוצה לתת לי כדורים כבר....

מה אני צריך לעשות לדעתכם?

כמות השטויות שנכתבו בת'רד הזה ענקית.

1. אין קשר בין כמות הכולסטרול שאוכלים לכמות הכולסטרול בדם. הגוף מייצר לבד כולסטרול ומתאים את הייצור לכמות שצורכים מבחוץ. אם תאכלו הרבה, הגוף ייצר מעט וההיפך. אם מסיבה כלשהי הכולסטרול שלכם גבוה, הוא יהיה גבוה גם אם לא תאכלו כולסטרול. כלומר, הישועה לא תבוא מלאכול פחות ביצים או בשר.

2. סה"כ כולסטרול ו- LDL כולסטרול הם מדדים ממש גרועים שלא אומרים כמעט כלום. HDL וטריגליצרידים הם מדדים עם הרבה יותר כח ניבוי למחלות לב.

3. LDL הוא מדד גרוע בגלל שהוא לא נותן את כמות החלקיקים או את התפלגות הגודל שלהם. חלקיקי LDL גדולים ובעלי צפיפות נמוכה הם לא מסוכנים. small dense LDL הם החלקיקים הנוטים להתחמצן ולהיתקע בדפנות כלי הדם.

הדרך להוריד את הטריגליצרידים, להעלות את ה- HDL ולהעביר את ה- LDL לחלקיקים גדולים היא דרך תזונה:
1. להימנע מסוכר.
2. להפחית מכמות הפחמימות הכללית ובעיקר ממוצרי חיטה.
3. להימנע משמנים עתירים באומגה 6 (תירס, סויה, חמניות)
4. להשתמש בשמנים רווים כמו חמאה, שומן מן החי, קוקוס. וגם שמן זית לתיבול (פחות לבישול).
5. לצרוך שמן דגים.
6. לבדוק את רמות הויטמין D ולתסף אם יש צורך.

יכול להיות שתעשו את כל זה ורמות הכולסטרול שלכם יהיו גבוהות. זה בסדר כל עוד זה Pattern A, כלומר חלקיקים גדולים ובעלי צפיפות נמוכה. לצערי לא בודקים את גודל החלקיקים בבדיקות דם הפשוטות ולכן אי אפשר לדעת הרבה. אם אתם לחוצים ברמות הכולסטרול שלכם תעשו את הבדיקה המלאה. אין לי מושג איפה או איך עושים אותה, תשאלו את הרופא.
סתם שאלה שעולה אצלי, אני ידעתי את החלק על הכולסטרול ממזון, אבל בכל זאת ראיתי שרופאים ממליצים להימנע מלצרוך הרבה כולסטרול, השאלה שלי היא למה? האם ההמלצה היא מיותרת לחלוטין?

סתם שאלה שעולה אצלי, אני ידעתי את החלק על הכולסטרול ממזון, אבל בכל זאת ראיתי שרופאים ממליצים להימנע מלצרוך הרבה כולסטרול, השאלה שלי היא למה? האם ההמלצה היא מיותרת לחלוטין?
כי רוב הרופאים לא מעודכנים וחיים על מיתוסים שהיו נכונים לפני 30 שנה

כי רוב הרופאים לא מעודכנים וחיים על מיתוסים שהיו נכונים לפני 30 שנה

מה זה "היו נכונים לפני 30 שנה"?
גוף האדם לא הישתנה הרבה ב30 שנה האחרונות.
היה משהו שהמדע הגיע אליו וחשבו שהוא נכון.
רק בעשור האחרון, ההתחילו לצוץ המחקרים שאומרים ההפך,
וזה עדיין לא תפס בקרב הקהילה הרפואית.

מה זה "היו נכונים לפני 30 שנה"?
גוף האדם לא הישתנה הרבה ב30 שנה האחרונות.
היה משהו שהמדע הגיע אליו וחשבו שהוא נכון.
רק בעשור האחרון, ההתחילו לצוץ המחקרים שאומרים ההפך,
וזה עדיין לא תפס בקרב הקהילה הרפואית.
אתה אומר בדיוק מה שאני אומר.ברור שהגוף לא השתנה, אלא רק המדע.
וזה כבר לא מחקרים, זה עובדה מדעית בקשר לכולסטרול. פשוט כל הרופאים הלא מפותחים לא יודעים את זה.

בנצרום יש לי שאלה אליך. (טוב בעצם לכל אחד שמבין)
הLDL שאנחנו אמורים "לפחד" ממנו הוא small and dense.
אבל הראשי תיבות של LDL הם low-density-lipoproteins
אז יוצא- dense-low-density-lipoproteins
וגם הHDL שאמור ליהיות הכולסטרול ה"טוב" ניקרא: high-density-lipoproteins
שזה מוזר כי צפוף זה הרי רע לא?
קיצר, בילבל אותי הקטע ואני אשמח להסבר.

ההבדל בין LDL ל HDL הם יותר מרק הצפיפות. יש הבדלים בהרכב החלבונים השונים וביחסים בין השומנים לבין הכולסטרול לבין החלבונים. השם שלהם נגזר מהצפיפות השונה שלהם שלפיה הפרידו אותם וגילו ככה שיש נשאים שונים. בתוך כל סוג יש התפלגות שונה אבל זה ביחס לאותה קבוצה. כלומר חלקיקי LDL צפופים ביחס לחלקיקי LDL אחרים.

אפדרין + סקוואט = התרופה לכל המחלות

* עצה זו לא תקפה לאנשים עם בעיות לב, לחץ דם, מבוגרים בגיל העמידה, אנשים עם מחלות רקע כרוניות שונות (כליות, כבד, דם וכו'). כמו כן, לא אחריותי אם תעשו PR ותקבלו התקף לב או תתעלפו או אם יקרה לכם משהו בכללי. אין לעשות זאת מתחת לגיל 18 או לאנורקסים/יות שרוצים/ות לספור את מספר החוליות בגב דרך המראה בקיר. בנוסף כמובן יש להתייעץ עם תזונאי מוסמך לקבלת תזונה דלה בחלבון ובשומן לשיפור הישגים.

אפדרין + סקוואט = התרופה לכל המחלות

* עצה זו לא תקפה לאנשים עם בעיות לב, לחץ דם, מבוגרים בגיל העמידה, אנשים עם מחלות רקע כרוניות שונות (כליות, כבד, דם וכו'). כמו כן, לא אחריותי אם תעשו PR ותקבלו התקף לב או תתעלפו או אם יקרה לכם משהו בכללי. אין לעשות זאת מתחת לגיל 18 או לאנורקסים/יות שרוצים/ות לספור את מספר החוליות בגב דרך המראה בקיר. בנוסף כמובן יש להתייעץ עם תזונאי מוסמך לקבלת תזונה דלה בחלבון ובשומן לשיפור הישגים.
נדלקת על אפדרין אה? 🤡

אני נדלקתי? אני לוקח את זה כבר 3 שנים, לא שזה עוזר לי אבל זה כיף, רוב המאמרים באתר הם בגלל החומר המדובר

מחסור בויטמין D הוא גורם סיכון נוסף למחלות לב.
לפי הבלוג של ד"ר דיווס (שהוא הבלוג הכי טוב בנושא בריאות הלב לטעמי) תיסוף של ויטמין D (אם יש מחסור) מעלה את רמות ה- HDL בצורה משמעותית.
http://heartscanblog.blogspot.com/2009/10/vitamin-d-increased-my-cholesterol.html
YNET מפציצים 🤡
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3831198,00.html

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית