הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תהליכים באימוני כח

Jack_Bristow

משתמש קבוע
1,838
634
נק' מוניטין:
1,978
1,838
634
לאחר כניסתי לעשור ה-30 מרגיש צורך לשתף את אחד מהתהליכים שעברתי באימוני הכח.

בהקדים, עברתי הרבה אירועים אשר השפיעו על התזונה ועל אורח האימונים שלי בקיצור על החיים... חלקם לטובה חלקם לרעה, אחד מהדברים שהשפיעו עליי היו מאמרים שכתבו אנשים מעורכים (בהזדמנות זאת, אני מודה להם על שחשפו אותי לאימוני הכח) בהם הסבירו את חשיבותם של אימוני הכח ותזונה.

תרומתם לעולם אימוני הכח ידועה לכל אין צורך לחדש, עליי באופן אישי זה השפיע לרעה - הוספה קרוב ל-20 קילוגרם למשקל הגוף ולאו דווקא בשריר. הייתי צורך ביום בין 2-3 ליטר חלב (מלבד התפריט) מתוך אמונה עיוורת שאהיה חזק יותר.

למי שלא מבין על מה אני מדבר להלן הקטעים מהמאמרים:
  1. באופן חד משמעי שמי שרוצה להיות גדול וחזק צריך לאכול הרבה.
  2. "הפחד מלאבד את הקוביות". לפני הכל - לא מאבדים כלום. הן עדיין שם, מייצבות אותנו מלפנים שלא נקרוס, מגינות עלינו מפני חבלות. זו המטרה שלהם בחיים. אם מתאמן לא מוכן לוותר על הקוביות שלו לזמן מה בשביל להיות הרבה יותר גדול והרבה יותר חזק ממה שהוא עכשיו, אז הוא אידיוט. להוריד שומן זה קל, לעלות בשריר זו עבודה של שנים.
  3. חלב יגרום לך להעלות במאסת השריר יותר מאשר סטרואידים אנובאלים וכו'.
תשובתי לכך:
  1. מי שרוצה להיות גדול וחזק צריך לאכול באופן מאוזן ונכון ולא לעבור את ה-500 קלוריות מהמאזן.
  2. הרבה יותר קל להעלות במשקל מאשר להוריד זאת עובדה. במבט לאחור, לא עשיתי נכון שאיבדתי אותם כי להחזיר אותם מדובר בעבודה פי כמה וכמה קשה מאשר לשתות ולאכול במיוחד שאתה מתבגר ועובד בעבודות קשות.
  3. לא צריך חלב סתם מיותר. מה שחשוב זה לשמור על תפריט מאוזן ולא קיצוני לשום כיוון.
כיום, אני במקום הרבה יותר טוב, ללא חלב ומוצריו בתפריט (למעט מי גבינה) הכח נשמר, מרגיש הרבה יותר טוב, ישן הרבה יותר טוב (אגב, זה הדבר שהכריע את הכף לכניסה לחיטוב) והשומן ירד ויורד. לא מרגיש שהחלב הוסיף לי משהו ולא מרגיש גם את חסרונו.

בשורה התחתונה, בנושא התזונה והבריאות על אף שאתם מתאמנים בתוכניות כח, לא הייתי ממליץ לכם להקשיב למי שיש לו הישגים אישים בכח או אפילו למאמן כח (עם כל הכבוד למארק ריפטו). אלא, רק למי שמבין בתזונה או בתזונת ספורט והכי חשוב, בנו לכם תפריט מאוזן עד 500 קלוריות(+/-) לא משנה לאיזה כיוון ובאיזה תקופה אתם.

@שלד הלילה @SmokingSnake @StarDust @the Raccoon

הורד.jpg

*מי ששחיף דיון זה לא מדבר עליו.
**אין ברצוני חלילה לזלזל בהישגיהם של מאמנים/מתחרים כאלה או אחרים.

בבנץ' לא נחלשתי משמעותית, וירדתי כבר בערך 20 קג
זה מאוד תלוי גם בגנטיקה שלך
אני למשל מהיום שהתחלתי להתאמן עד היום עליתי בבנצ', בלי שום ירידות על הדרך ולא משנה אם עליתי או ירדתי במשקל, אבל יש לי חבר שירד איזה 5 קילו ואיבד בערך 15 קילו בבנצ'

ולגבי התובנות, אני מסכים שאין למה לאכול כל כך הרבה, יש גבול מה הגוף יכול לעשות עם כל כך הרבה מזון, זה הכל שאלה של כמויות של הדברים הנכונים, אם תאכל 1000+ קלוריות ביום אבל יש הרבה זבל שם כדי להגיע לכמויות האלה ייתן לך בידיוק את אותן התוצאות של תפריט של 500+ שבנוי טוב, עם מספיק מקורות של ויטמינים, מינרלים, חלבון מלא, שומנים טובים ופחמימות בכמות הנחוצה לגוף, ייתן לך את אותן התוצאות מבחינת כוח, רק בלי כל השומן הנלווה
גם בסופו של דבר אתה צריך להרוויח את הפלוס הקלורי הזה, כמובן שאם תתאמן 5 שעות ביום כל יום אתה בהחלט מצדיק את הכמויות אוכל המטורפות, אבל אם אתה יושב על התחת כל היום, והולך להתאמן איזה שעה, אז מן הסתם אתה לא צריך פלוס קלורי גדול במיוחד

מסכים איתך. ולגבי 20-30 ק"ג נוספים - אתה כנראה מדבר על דדליפט בלבד. במקרה של פריקים אולי על "סקוואט" כמו אוהבים בפורום - LB, מילימטר מתחת למקביל (לא אפקטיבי לשבור בהרבה, עחי) ועם חגורה ובחלק מהמקרים על רצועות ברכיים. 20-30 ק"ג בפרס או בבנץ'? סיכויים יותר טובים שפמלה אנדרסון תרד לך לפני כן.
מה? זה ידוע כאן שאתה שונא את ריפטו (לא יודע ולא באמת מעניין מה הסיבה לשנאה כזאת כלפי מישהו שאתה לא מכיר ולא מכיר אותך) אבל לא צריך לקפוץ כל פעם עם דברים מגוכחים העיקר להגיד משהו. אנשים שהם לא פריקים לא מוסיפים יותר מ 20-30 קילו בסקוואט ב SS? באמת? ומי ראית משתמש ברצועות ברכיים ב SS או בטקסס? (דיברת על תכניות של ריפטו כן?) לא הרוב זה בטוח. ו 20 -30 קילו בפרס ובבנץ' זה ממש לא הזוי להוסיף בתקופת SS, אני עליתי מ 50 ל 75 בפרס ומ 90 ל 117.5 בבנץ' ואני ממש לא "פריק גנטי".

מסכים אבל עם פותח האשכול. אם חשוב המראה החיצוני אז עדיף לאכול בצורה מבוקרת גם אם זה אומר תוצאות יותר איטיות.

• פותח/ת השרשור
מסכים אבל עם פותח האשכול. אם חשוב המראה החיצוני אז עדיף לאכול בצורה מבוקרת גם אם זה אומר תוצאות יותר איטיות.
האמת פחות חשוב המראה החיצוני מה שהכי הפריע לי זה שלא ישנתי טוב לא משנה כמה שעות שינה הייתי סוגר - תמיד קמתי עייף (דום נשימה?) וזה פגיעה באורח החיים + בבריאות.

האמת פחות חשוב המראה החיצוני מה שהכי הפריע לי זה שלא ישנתי טוב לא משנה כמה שעות שינה הייתי סוגר - תמיד קמתי עייף (דום נשימה?) וזה פגיעה באורח החיים + בבריאות.
טוב אצלי אישית לא היה את העניין הזה אבל זה בהחלט משהו יותר חשוב מהמראה.

מה? זה ידוע כאן שאתה שונא את ריפטו (לא יודע ולא באמת מעניין מה הסיבה לשנאה כזאת כלפי מישהו שאתה לא מכיר ולא מכיר אותך) אבל לא צריך לקפוץ כל פעם עם דברים מגוכחים העיקר להגיד משהו. אנשים שהם לא פריקים לא מוסיפים יותר מ 20-30 קילו בסקוואט ב SS? באמת? ומי ראית משתמש ברצועות ברכיים ב SS או בטקסס? (דיברת על תכניות של ריפטו כן?) לא הרוב זה בטוח. ו 20 -30 קילו בפרס ובבנץ' זה ממש לא הזוי להוסיף בתקופת SS, אני עליתי מ 50 ל 75 בפרס ומ 90 ל 117.5 בבנץ' ואני ממש לא "פריק גנטי".

אם זה איכשהו לא ברור, אני לא מדבר על לעלות מ - 50 ק"ג סקוואט ל - 80. או לעלות ממוט בפרס ל - 50. לעלות ל - 80 ק"ג פרס, לעומת זאת, עובדתית זה משקל שאין ל - 99.9% ממתאמני הכוח פה. כולל "המקריבנים" שלא אכפת להם איך הם נראים. אני עליתי ל - 127.5 ק"ג סקוואט לחמישייה כשאני בכלל מחטב, וגם משקל הגוף שהתחלתי לחטב ממנו היה נמוך - סדר גודל של בערך 73 ק"ג, אבל שמן (skinny fat). המשקלים האלה לא מעידים שום דבר על הכלל, כי אלה משקלים שהם כנראה לא שיא הפוטנציאל הגנטי של אף אחד. זה שעליתי מסקוואט 50 או 60 בתחילת SS ל - 127.5 לא מעיד על שום דבר, בטח לא על זה שצריך לשתות גלונים של חלב ליום ( עובדתית לא עשיתי את זה). לעלות מ- 127.5 ל - 187.5 עובדתית לא קרה גם כשהשמנתי. כך שכל הגישה הזאת של "תאכל גדול, תרים גדול" היא בסופו של דבר למכור אשליות לאנשים. כמו שרבים וטובים אמרו כאן - לא חסרים כאן גם לוגים של אנשים שסיימו SS עם סקוואט 70 והעיקר עלו 5 ק"ג שומן טהור כי להקריב זה חשוב, עחי.
אדרבא - כמה אני צריך לאכול כדי שהפרס שלי היה 110. אם אני אוכל כמו לוחם סומו - 12000 קלוריות ביום, זה יקרה? זה שווה את זה שאף אחת לא תרצה לגעת בי? או שאולי יש עוד מיליון פרמטרים שצריך לקחת בחשבון לפני ששומעים לעצות אחיתופל כמו של מאט ריינולדס ושל ריפטו?

זה שעליתי מסקוואט 50 או 60 בתחילת SS ל - 127.5 לא מעיד על שום דבר,
וזה שעליתי מ 80 ל 150? אחרי שבמשך שנים הייתי רואה אנשים עושים 110-120 וחושב שכנראה אין לי את זה בגנטיקה להרים משקל מטורף כזה
בטח לא על זה שצריך לשתות גלונים של חלב ליום ( עובדתית לא עשיתי את זה).
לא עשיתי את זה גם ולא המלצתי לאף אחד.
לא חסרים כאן גם לוגים של אנשים שסיימו SS עם סקוואט 70 והעיקר עלו 5 ק"ג שומן טהור כי להקריב זה חשוב, עחי.
מצטער אבל אנשים כאלה לא עשו את התכנית כמו שצריך, אני מניח שהייתה בעיה עם טכניקה/שינה או משהו. לסיים עם 70 סקוואט זה מוגזם.
אדרבא - כמה אני צריך לאכול כדי שהפרס שלי היה 110. אם אני אוכל כמו לוחם סומו - 12000 קלוריות ביום, זה יקרה?
מי דיבר על רמה כזאת בכלל? כל המאמרים שאתה אוהב לצטט ולשנוא מתייחסים למתאמנים מתחילים.
זה שווה את זה שאף אחת לא תרצה לגעת בי?
עניין אישי.
אני נגיד כשהתחלתי SS עליתי איזה 20 קילו בחצי שנה, ולא, לא רק שומן אבל לא מעט שומן, ואני לא ממש הצטערתי על זה.

וזה שעליתי מ 80 ל 150? אחרי שבמשך שנים הייתי רואה אנשים עושים 110-120 וחושב שכנראה אין לי את זה בגנטיקה להרים משקל מטורף כזה
גם 150 זה לא משקל מטורף ב"סקוואט" כמו שריפטו אוהב.

לא עשיתי את זה גם ולא המלצתי לאף אחד.

נפלא שאתה אישית לא ממליץ לאף אחד. ריפטו וצוות המאמנים שלו - עובדתית כן. וגם כשהם מיתממים - הם חוזרים אח"כ מההיתממות שלהם עם ציטוטים כמו שהבאתי בעמוד הקודם.

מצטער אבל אנשים כאלה לא עשו את התכנית כמו שצריך, אני מניח שהייתה בעיה עם טכניקה/שינה או משהו. לסיים עם 70 סקוואט זה מוגזם.

כן, הכי קל לנקוט בגישה של:
1) מי שמצליח ב - SS, זה מוכיח שהיא תכנית אדירה ועובדת.
2) מי שמצליח בכל תכנית שהיא, שהיא לא SS - מצליח למרות מה שהוא עושה, ולא בזכותו.
3) מי שלא מצליח ב - SS, זה רק כי הוא YNDTP, התכנית לעולם לא נכשלת.
4) מי שלא מצליח בתכנית שהיא לא SS - זה מוכיח שהיא חרא. ושהוא צריך לעשות SS.

גם לי מותר לשחק במשחק הזה, רק להפוך את היוצרות.ועכשיו ברצינות - SS נכשלת המון פעמים ולא מתאימה לכל אחד. זה שיש כת של חסידי ריפטו שמתישים את מי שמעז לטעון נגדה, וכל פעם שמישהו מעז לפשוע בצורה כזאת, הם פותחים מערכה חדשה לשחרור מוסול מידי דאע"ש, זו בעיה אחרת.

מי דיבר על רמה כזאת בכלל? כל המאמרים שאתה אוהב לצטט ולשנוא מתייחסים למתאמנים מתחילים.

דווקא כשאתה מתחיל, אתה יכול להתקדם גם בתנאים פחות אופטימליים מכל בחינה אפשרית (אימונים, תזונה, שינה, התאוששות, חומרים וכו').

עניין אישי.
אני נגיד כשהתחלתי SS עליתי איזה 20 קילו בחצי שנה, ולא, לא רק שומן אבל לא מעט שומן, ואני לא ממש הצטערתי על זה.

זכותך, אבל לפחות תהיה ישר (לאו דווקא אתה ספציפית, אלא כל מי שמייצג את הגישה שלך) לגבי ההשלכות.

גם לי מותר לשחק במשחק הזה, רק להפוך את היוצרות.ועכשיו ברצינות - SS נכשלת המון פעמים ולא מתאימה לכל אחד. זה שיש כת של חסידי ריפטו שמתישים את מי שמעז לטעון נגדה, וכל פעם שמישהו מעז לפשוע בצורה כזאת, הם פותחים מערכה חדשה לשחרור מוסול מידי דאע"ש, זו בעיה אחרת.

.[
/QUOTE]
סוףסוף מישהו אומר משהו על זה . לא יכלת להבהיר את זה יותר טוב

גם 150 זה לא משקל מטורף ב"סקוואט" כמו שריפטו אוהב.
משקל לא רע לסיום SS.
נפלא שאתה אישית לא ממליץ לאף אחד. ריפטו וצוות המאמנים שלו - עובדתית כן. וגם כשהם מיתממים - הם חוזרים אח"כ מההיתממות שלהם עם ציטוטים כמו שהבאתי בעמוד הקודם.
לא אמרתי להקשיב להמלצות תזונה של ריפטו.
זאת לא הייתה הכוונה שלי ואני גם לא אוהב את הגישה הזאת.אבל כן, אם מישהו נתקע על סקוואט 70 תוך כדי שהוא עולה במשקל, והמשקל שהוא עולה הוא שומן טהור כמו שאמרת, הוא עושה משהו מאוד לא תקין לא משנה באיזו תכנית הוא מתאמן.
SS נכשלת המון פעמים ולא מתאימה לכל אחד.
מסכים. לא בדקתי אם היא נכשלת ל"המון" אנשים או לא אבל גם אני חושב שהיא לא מתאימה לכל אחד.
זה שיש כת של חסידי ריפטו
כן יש כת כזאת, מצד שני יש אותך שמדבר כמו נציג של כת שהיא אנטי לכת ההיא, שזה בעיניי הזוי באותה מידה שתי הכתות האלה.

מסכים לחלוטין עם מה שנאמר בהודעה המקורית.

אחת הדעות השגויות כאן בפורום (לדעתי) שחובה לבלוס כדי להתחזק. זה תקף רק לאקטומורפים שכל חייהם היו בתת משקל.

גם בSS וגם בשלבים הרבה יותר מתקדמים, צריך לשמור על פלוס קלורי סביר ולשים לב שהעליה במשקל היא מתונה. אני חושב שככל הנראה הטעות השניה הכי גדולה שלי באימונים זה להיות אחוז גבוה מהשנה ברמה כלשהי של חיטוב, בגלל שהייתי עצלן עם התזונה בשאר השנה.

מתאמני כוח רצינים לא עושים חיטוב. מקצצים קצת בקלוריות כן, אבל לא אירובי כל יום ו2000 (כן, זה נמוך לגבר) קלוריות כמו שאני רואה הרבה ליפטרים (גם חזקים) עושים כאן.

אני רואה שהתווספו עוד המון תגובות לפוסט ואני בטח בכלל כבר לא קשור אבל בכל זאת...

ראשית, כדאי שתקרא שוב את מה שכתבתי ואת המסקנות.

שנית, תקרא גם את תגובתו של @StarDust .

שלישית, המאמרים של אותם מתאמנים/מאמנים יצאו נגד תפריט מסודר תוך הדגשה כמה חשוב לעלות גם בשומן על חשבון הקוביות לטובת "כח" ואני מצטט: "מי שרוצה להיות חזק צריך לאכול והרבה". לאכול הרבה זאת לא הגדרה של תפריט.

התגובה שלו לא מעניינת אותי ולא רלוונטית, אני דיברתי על הפוסט שלך. אני אציין קודם כל שברור שבשורה התחתונה אני מסכים איתך ואני ממש לא משתייך לסקטור שטוען שצריך לבלוס ולהשמין כדי להתחזק וגם מעולם לא הייתי, ומצד שני אני גם לא מעריץ גדול של תפריט מסודר אצל ספורטאי כוח.

אבל מה שטענתי זה ההסקת מסקנות הלקויה שלך שבמקרה הזה היתה כלפי חלב... חוץ מזה כל המסקנות שכתבת על סמך נסיונך האישי בלבד הן דיי טריוויאליות. אני מאמין שבנאדם עם שיקול דעת בריא יבין מראש שלשתות 2-3 ליטר חלב ביום אולי זה לא הדבר הנבון ביותר לעשות.

• פותח/ת השרשור
אני רואה שהתווספו עוד המון תגובות לפוסט ואני בטח בכלל כבר לא קשור אבל בכל זאת...

התגובה שלו לא מעניינת אותי ולא רלוונטית, אני דיברתי על הפוסט שלך. אני אציין קודם כל שברור שבשורה התחתונה אני מסכים איתך ואני ממש לא משתייך לסקטור שטוען שצריך לבלוס ולהשמין כדי להתחזק וגם מעולם לא הייתי, ומצד שני אני גם לא מעריץ גדול של תפריט מסודר אצל ספורטאי כוח.

אבל מה שטענתי זה ההסקת מסקנות הלקויה שלך שבמקרה הזה היתה כלפי חלב... חוץ מזה כל המסקנות שכתבת על סמך נסיונך האישי בלבד הן דיי טריוויאליות. אני מאמין שבנאדם עם שיקול דעת בריא יבין מראש שלשתות 2-3 ליטר חלב ביום אולי זה לא הדבר הנבון ביותר לעשות.
שוב, ההסקת מסקנות שלי היא על סמך ההמלצה לצרוך 2 ואפילו 4 ליטר חלב ליום!!!

אתה לא מאמין? הנה אני אצטט: "2 ליטר חלב מוסיפים לך 1200 קלוריות לתזונה, 4 ליטר זה כבר 2400. תוספת כזאת הופכת את זה לכמעט בלתי אפשרי לא לגדול. ואנחנו רוצים לגדול. חוץ מהעניין האסתטי – גדול יותר = יפה יותר, הוספת משקל גוף בסופו של דבר תגרום לנו להיות גם חזקים יותר, וגם את זה אנחנו רוצים."

מצטט ממאמר אחר: "אם אתה רוצה שהסקוואט שלך יקפוץ בעשרות קילוגרמים זה הזמן להשתמש בחלב וכמה שהרבה יותר טוב יותר. תוציא מהראש שלך תפריט, את התפריט תשאיר לחלשים."

מצטט תגובה אודות הקצנת השימוש בחלב:
"תשתה מינימום ליטר חלב ביום, זה יגרום לך להעלות בשריר יותר מסטרואידים אנובולים."

ישנם עוד דוגמאות או סיפורים על כך ברשת אני מניח שאתה לא חדש כאן ומן הסתם שמעת על "סגולות החלב" למתאמן הכח.

לאור כל הנ"ל, איך בנאדם עם שיקול דעת בריא כמו שהצהרת אמור להבין שזה הדבר הכי לא נכון לעשות אם אלה (היו) ההמלצות גם בפורום זה בשביל להצליח באימוני כח? ועוד קראת לזה הסקת מסקנות לקויה...

שוב, ההסקת מסקנות שלי היא על סמך ההמלצה לצרוך 2 ואפילו 4 ליטר חלב ליום!!!

אתה לא מאמין? הנה אני אצטט: "2 ליטר חלב מוסיפים לך 1200 קלוריות לתזונה, 4 ליטר זה כבר 2400. תוספת כזאת הופכת את זה לכמעט בלתי אפשרי לא לגדול. ואנחנו רוצים לגדול. חוץ מהעניין האסתטי – גדול יותר = יפה יותר, הוספת משקל גוף בסופו של דבר תגרום לנו להיות גם חזקים יותר, וגם את זה אנחנו רוצים."

מצטט ממאמר אחר: "אם אתה רוצה שהסקוואט שלך יקפוץ בעשרות קילוגרמים זה הזמן להשתמש בחלב וכמה שהרבה יותר טוב יותר. תוציא מהראש שלך תפריט, את התפריט תשאיר לחלשים."

מצטט תגובה אודות הקצנת השימוש בחלב:
"תשתה מינימום ליטר חלב ביום, זה יגרום לך להעלות בשריר יותר מסטרואידים אנובולים."

ישנם עוד דוגמאות או סיפורים על כך ברשת אני מניח שאתה לא חדש כאן ומן הסתם שמעת על "סגולות החלב" למתאמן הכח.

לאור כל הנ"ל, איך בנאדם עם שיקול דעת בריא כמו שהצהרת אמור להבין שזה הדבר הכי לא נכון לעשות אם אלה (היו) ההמלצות גם בפורום זה בשביל להצליח באימוני כח? ועוד קראת לזה הסקת מסקנות לקויה...

לאחר שאני קורא את התגובות שלך אני מבין שאתה בסהכ מדבר על ההמלצות של ריפטו לשתות הרבה חלב ואתה מתנגד לזה עקרונית וגם על פי הנסיון האישי שלך. זה מובן ולגיטימי וגם יותר מזה אני לגמרי מסכים איתך, קשה לי לדמיין מצב שהייתי ממליץ למישהו לנהוג בצורה כזאת...

אבל בין זה ובין לכתוב תהליכים באימוני כוח אין כל כך קשר ולא הבנתי את מהות הדיון. בכל מקרה אני לא נתקלתי בהמלצות האלה פה בפורום, הפעמים היחידות שנתקלתי בזה זה בויכוחים בנושא ריפטו אז כשאתה כותב שאנשים מהפורום המליצו על זה אז קצת קשה לי להאמין.

ואם אתה חושב שבנאדם עם הגיון בריא לא ידע שלשתול 2-4 ליטר חלב ביום זה מוגזם אז אין לי ממש מה לומר, ובנוסף, אם אין למתאמן רגישות כלשהי למוצרי חלב אז לא הייתי מוותר על הורדה שלו לגמרי מהתפריט.

• פותח/ת השרשור
לאחר שאני קורא את התגובות שלך אני מבין שאתה בסהכ מדבר על ההמלצות של ריפטו לשתות הרבה חלב ואתה מתנגד לזה עקרונית וגם על פי הנסיון האישי שלך. זה מובן ולגיטימי וגם יותר מזה אני לגמרי מסכים איתך, קשה לי לדמיין מצב שהייתי ממליץ למישהו לנהוג בצורה כזאת...

אבל בין זה ובין לכתוב תהליכים באימוני כוח אין כל כך קשר ולא הבנתי את מהות הדיון. בכל מקרה אני לא נתקלתי בהמלצות האלה פה בפורום, הפעמים היחידות שנתקלתי בזה זה בויכוחים בנושא ריפטו אז כשאתה כותב שאנשים מהפורום המליצו על זה אז קצת קשה לי להאמין.

ואם אתה חושב שבנאדם עם הגיון בריא לא ידע שלשתול 2-4 ליטר חלב ביום זה מוגזם אז אין לי ממש מה לומר, ובנוסף, אם אין למתאמן רגישות כלשהי למוצרי חלב אז לא הייתי מוותר על הורדה שלו לגמרי מהתפריט.
אז כנראה שלא קראת טוב. אני לא מדבר על ההמלצות של ריפטו שכבודו במקומו מונח. אלא, של משתמשים/ספורטאים כאן וברחבי הרשת שהמליצו וכתבו את מה שציטטתי לך בתגובה שעברה.

לשאלתך, מדוע תהליכים באימוני כח: מפני שמדובר בהליך אחד ועיקרי מתוך מספר הליכים באימוני כח אותם למדתי על בשרי ושומני כפשוטו - בשביל אימוני כח או יותר נכון בשביל להעלות במשקלים על המוט אין צורך בכמויות חלב ואף לא בגרם חלב אחד, אם יש לך תפריט טוב. ולא, לא חורגים מהתפריט בשום אופן (אלא אם אתה מתחרה או פריק אחר).

זה בעצם ההליך שעברתי ואותו הייתי רוצה לחסוך מכל מתאמן.

בעזהי"ת

כך, על קצה המזלג:

א. יש להימנע מבלבול בין התזונה הנדרשת לתכניות עתירות נפח , ובין זו הנדרשת לתכנית כל כך נעדרת נפח כמו SS. כשאתה עושה סמולוב לסקוואט עם סביבות 130 חזרות סקוואט שבועיות למשקלי מתאמן בינוני הרבה יותר מתבקש להיות באכול כפי יכולתך (טקסס מת'וד להשוואה, ממש אינה עתירת נפח), וצריכה להיות סיבה ספציפית מאוד לבצע משהו שאפילו מתקרב לזה בביצוע 45 חזרות סקוואט שבועיות במשקל מתאמן מתחיל.

ב. אבל בהינתן סיבה ספציפית יהיה אווילי לא להשתמש בחלב. נניח מישהו בתת משקל חריף שגם שמתקשה לאכול, וכמה שלא הנחתת על ראשו שיחות מוסר וחרפות וגערות הוא עדיין מספר לך שהוא פשוט לא מצליח להוסיף מספיק לתפריט שלו, או מישהו חסר אמצעים כלכליים שנמצא בתנאי פנימיה/צבא ויש לו בעיקר לאכול לחם ואורז ופסטה ולא יותר מידי דברים עם חלבון - ודווקא חלב יש שם חופשי, אני בהחלט יכול לתת אמירה: תוסיף כל ארוחה עוד שתיים שלש כוסות חלב. אם לתוספת קלורית, ואם לוודא שהוא מקבל מספיק חלבון מן החי בכל ארוחה, ולא רק מהצומח.

בבנץ' לא נחלשתי משמעותית, וירדתי כבר בערך 20 קג

לרדת 20 קילו משקל גוף בלי שהבנצ' ירד משמעותית כאדם טבעי -רק- הגיוני אם הבנצ' שלך היה מאד נמוך בתחילת החיטוב , אחרת, מניסיוני, זה פשוט לא הגיוני

אני גם לא מעריץ גדול של תפריט מסודר אצל ספורטאי כוח.
אז אתה בעד תפריט מבולגן?
אין שום דבר שתכנון דייקני - יהיה אשר יהיה, ייכשל מול תכנון לא דייקני.
ספורטאים אוכלים לפי תפריט וחורגים מתפריט לפי תכנון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית