הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תהליכים באימוני כח

Jack_Bristow

משתמש קבוע
1,838
634
נק' מוניטין:
1,978
1,838
634
לאחר כניסתי לעשור ה-30 מרגיש צורך לשתף את אחד מהתהליכים שעברתי באימוני הכח.

בהקדים, עברתי הרבה אירועים אשר השפיעו על התזונה ועל אורח האימונים שלי בקיצור על החיים... חלקם לטובה חלקם לרעה, אחד מהדברים שהשפיעו עליי היו מאמרים שכתבו אנשים מעורכים (בהזדמנות זאת, אני מודה להם על שחשפו אותי לאימוני הכח) בהם הסבירו את חשיבותם של אימוני הכח ותזונה.

תרומתם לעולם אימוני הכח ידועה לכל אין צורך לחדש, עליי באופן אישי זה השפיע לרעה - הוספה קרוב ל-20 קילוגרם למשקל הגוף ולאו דווקא בשריר. הייתי צורך ביום בין 2-3 ליטר חלב (מלבד התפריט) מתוך אמונה עיוורת שאהיה חזק יותר.

למי שלא מבין על מה אני מדבר להלן הקטעים מהמאמרים:
  1. באופן חד משמעי שמי שרוצה להיות גדול וחזק צריך לאכול הרבה.
  2. "הפחד מלאבד את הקוביות". לפני הכל - לא מאבדים כלום. הן עדיין שם, מייצבות אותנו מלפנים שלא נקרוס, מגינות עלינו מפני חבלות. זו המטרה שלהם בחיים. אם מתאמן לא מוכן לוותר על הקוביות שלו לזמן מה בשביל להיות הרבה יותר גדול והרבה יותר חזק ממה שהוא עכשיו, אז הוא אידיוט. להוריד שומן זה קל, לעלות בשריר זו עבודה של שנים.
  3. חלב יגרום לך להעלות במאסת השריר יותר מאשר סטרואידים אנובאלים וכו'.
תשובתי לכך:
  1. מי שרוצה להיות גדול וחזק צריך לאכול באופן מאוזן ונכון ולא לעבור את ה-500 קלוריות מהמאזן.
  2. הרבה יותר קל להעלות במשקל מאשר להוריד זאת עובדה. במבט לאחור, לא עשיתי נכון שאיבדתי אותם כי להחזיר אותם מדובר בעבודה פי כמה וכמה קשה מאשר לשתות ולאכול במיוחד שאתה מתבגר ועובד בעבודות קשות.
  3. לא צריך חלב סתם מיותר. מה שחשוב זה לשמור על תפריט מאוזן ולא קיצוני לשום כיוון.
כיום, אני במקום הרבה יותר טוב, ללא חלב ומוצריו בתפריט (למעט מי גבינה) הכח נשמר, מרגיש הרבה יותר טוב, ישן הרבה יותר טוב (אגב, זה הדבר שהכריע את הכף לכניסה לחיטוב) והשומן ירד ויורד. לא מרגיש שהחלב הוסיף לי משהו ולא מרגיש גם את חסרונו.

בשורה התחתונה, בנושא התזונה והבריאות על אף שאתם מתאמנים בתוכניות כח, לא הייתי ממליץ לכם להקשיב למי שיש לו הישגים אישים בכח או אפילו למאמן כח (עם כל הכבוד למארק ריפטו). אלא, רק למי שמבין בתזונה או בתזונת ספורט והכי חשוב, בנו לכם תפריט מאוזן עד 500 קלוריות(+/-) לא משנה לאיזה כיוון ובאיזה תקופה אתם.

@שלד הלילה @SmokingSnake @StarDust @the Raccoon

הורד.jpg

*מי ששחיף דיון זה לא מדבר עליו.
**אין ברצוני חלילה לזלזל בהישגיהם של מאמנים/מתחרים כאלה או אחרים.

שאני אומר ״חיטוב״ אני מתכוון לצורה שזה קורה אצל רוב חברי הפורום -
תכנית ״מיוחדת לחיטוב״, גרעון קלורי גדול, אירובי וירידה גדולה במשקל.

ברור שצריך להיות בגרעון בשביל לרדת במשקל, אבל יש הבדל בין לרדת 4-5 קילו לאורך חודשיים, תוך שמירה על סך קלורי סביר, אירובי (אם בכלל) מתון ותכנית אימונים עם התקדמות טובה, לעומת חבר׳ה (שאני הייתי ביניהם) שיורדים 10-15 קילו, עושים תוכניות מיוחדת עם התקדמות זניחה / לא קיימת / הולכים אחורה, רצים 5 פעמים בשבוע ועל גרעון מאוד גדול.

ליפטרים עושים את התהליכים האלה בצורה הרבה יותר מתונה, כי המטרה היא להיות כמה שיותר תחרותי בקטגוריה שלך, לא ריבועים לקיץ.

כמו שאמרתי, הייתי במצב הזה, ואני מנסה להזהיר ממנו. זה פוגע המון בביצועים. המון.

אז אתה בעד תפריט מבולגן?
אין שום דבר שתכנון דייקני - יהיה אשר יהיה, ייכשל מול תכנון לא דייקני.
ספורטאים אוכלים לפי תפריט וחורגים מתפריט לפי תכנון.
אין כלום שהוא ייכשל ? מה לגבי לחיות ולאכול בכיף? לא ללכת לפי תפריט לא אומר שאתה אוכל חרא/לא סופר קלוריות/חלבון

יהב,

כמו שאדיר אמר. אצל רוב החבר׳ה הרציניים - גם צ׳יטים / חריגה וכד׳ יהיו מתוכננים. לדוגמא פעם / פעמיים בשבוע שאין מגבלות על ארוחה, או שבוע / חודש אחרי תחרות שלא עוקבים אחרי שום תזונה.

הפואנטה היא, שיש מקום ל״אכול בכיף״ אבל זה מתכונן, וזה לא מתי שמתחשק לך, כי אתה לא מתכונן לפאנג׳ויה, אתה מתכונן לתחרות כלשהי.

מה שאתה לא לוקח בחשבון, זה שרוב הפאוורליפטריים אוכלים כמות קלורית לא נמוכה, ואם בא להם לאכול צ׳יזבורגר וגלידה - אפשר להכניס את זה בערכים מבלי לחרוג.

אני מכיר מתחרים (בעיקר בחורות) שגם על תפריט של 1500 קלוריות מצליחות להכניס גלידה, סוכריות גומי, יין, המבורגר ... הכל כמובן תלוי מה אכלת בשאר היום.
מעבר לכך,

דוגמא מצויינת שצוייה בסמינר שהייתי בו לאחרונה:

המתאמן הממוצע (לא משנה באיזה תחום) יפחד לקחת הפסקה, אם זה מאימונים לשבוע, או מדיאטה, אם זה לחופשה וכו׳.

מנגד, החבר׳ה המקצוענים מתכננים לפעמים למעלה מחודש של הפסקה מוחלטת (כמובן תלוי באיזה ענף). במיוחד במזרח אירופה אתה רואה חבר׳ה באופן קבוע אחרי תחרות לוקחים חודש הפסקה ולא עושים שום דבר. מטיילים ונהנים מהחיים.

החבר׳ה הממוצעים נותנים פול גז בניוטרל, לא שומרים על עקביות, ומתלוננים שאי אפשר להנות מהחיים. ובגם בחופשה מחפשים איפה להתאמן.

אין כלום שהוא ייכשל ? מה לגבי לחיות ולאכול בכיף? לא ללכת לפי תפריט לא אומר שאתה אוכל חרא/לא סופר קלוריות/חלבון
זאת נקודה מעניינת. אני מכנה את זה 'אינטלגנצית אכילה' יש אנשים שיכולים לשמור על אותו משקל במשך שנים ויודעים לאזן חריגות בתפריט ויש כאלה שמרגע שיאכלו בלי תפריט יעלו 5 קילו בחודש בלי לשים לב.

לאכול בלי תפריט זה בערך כל מה שאתם כתבתם בהודעות שלכם.
יש סדר יום מסוים, יש ספירה כללית של קלוריות/חלבון, יש ימי העמסה/צ'יט מתוכננים.
לאכול בלי תפריט לא אומר שאתה משתגע

״להשתגע״ זה מונח כללי ולא מקצועי בעליל.

אפשר לאכול טוב ובהנאה כחלק ממעקב על ערכים.

בדיוק פרסמתי שני המבורגרים עם בייקון וגבינה כחולה, כחלק מהערכים היומיים שלי, שהם לא מאד גבוהים.

כמו שציינתי קודם, שנים הייתי נגד זה והתעקשתי לאכול ״הגיוני״ ו״לא להשתגע״ ובראיה לאחור זה האט את ההתקדמות שלי כי רוב התחרויות הייתי צריך להוריד במשקל לאורך ההכנה, מה שמקשה על ההתקדמות.

״להשתגע״ זה מונח כללי ולא מקצועי בעליל.

אפשר לאכול טוב ובהנאה כחלק ממעקב על ערכים.

בדיוק פרסמתי שני המבורגרים עם בייקון וגבינה כחולה, כחלק מהערכים היומיים שלי, שהם לא מאד גבוהים.

כמו שציינתי קודם, שנים הייתי נגד זה והתעקשתי לאכול ״הגיוני״ ו״לא להשתגע״ ובראיה לאחור זה האט את ההתקדמות שלי כי רוב התחרויות הייתי צריך להוריד במשקל לאורך ההכנה, מה שמקשה על ההתקדמות.
ניצול של הפוסט. אני עכשיו 73 קילו באזור ה 18%,
מעדיף (לא מחייב) להתחרות בדצמבר עד 75.
1. האם יש טעם לחטב כמה שבועות ואז להעלות במסגרת ההכנה לדוגמא להגיע ל 70, 10 שבועות לפני התחרות ולעלות.
2. להמשיך במאזן נייטראלי/חיובי קטן?
3. להכנס לקטגוריה הבאה אני מניח באזור ה 78-79

1. האם יש טעם לחטב כמה שבועות ואז להעלות במסגרת ההכנה לדוגמא להגיע ל 70, 10 שבועות לפני התחרות ולעלות.
עד דצמבר יש עוד הרבה זמן, אז זה תלוי בכמה גורמים:
מה משקלי העבודה הנוכחיים שלך?
מה קצב השינוי במשקל ובהרכב הגוף הנוכחיים שלך?
מתי היו תקופת המסה והחיטוב האחרונים שלך?

בתחרויות פווארליפטינג השקילה היא ביום שלפני התחרות, ככה שאתה יכול גם לשקול 80 יום לפני השקילה, להשקל 74.9 ואז לאכול בכיף ולהגיע לתחרות על משקל אמיתי של 80+.

אני ממליץ להיות רציני ולדעת להתאמן סביב המשקל גוף של התחרות שלך, קילו יותר\קילו פחות לא בעיה להוריד במיוחד שהשקילה היא יום לפני.
זה ממש לא ביג דיל.

בהרמת משקולות זה קריטי כי השקילה באותו יום ובדר"כ כחצי \שעה לפני החימום, (לפעמים יותר , תלוי...) אז אין אפשרות לעשות מוניפולציות (למרות שברור שחלק עושים, במיוחד ברמה הגבוהה) לכן צריך ללמוד להתאמן סביב המשקל התחרותי ככה שרוב השנה אתה תהיה בערך 5-10 קילו מעל המשקל התחרותי ואז בערך כמה חודשים לפני תתחיל לרדת למשקל התחרותי ותנסה לשמור על הכוח שצברת באמצעות העלאת משקל הגוף ותדע להתאמן ולהתאושש סביב המשקל גוף הזה (בסינגלים יותר, נפחים לא עושים בשלב הזה), זה למה רואים הרבה מהמרימים שוברים שיאים באימונים אבל לא מצליחים לשחזר זאת בתחרויות.

עד דצמבר יש עוד הרבה זמן, אז זה תלוי בכמה גורמים:
מה משקלי העבודה הנוכחיים שלך?
מה קצב השינוי במשקל ובהרכב הגוף הנוכחיים שלך?
מתי היו תקופת המסה והחיטוב האחרונים שלך?
אני מעריך סינגלים לסקווט 115, דדליפט 140, בנץ' 95
אני נייטראלי מאז דצמבר.
במסה עולה באזור 300-500 גרם לשבוע, חיטוב באזור חצי קילו לשבוע ירידה.

אני מעריך סינגלים לסקווט 115, דדליפט 140, בנץ' 95
אני נייטראלי מאז דצמבר.
במסה עולה באזור 300-500 גרם לשבוע, חיטוב באזור חצי קילו לשבוע ירידה.
ובאיזה קצב אתה עולה במשקלים?

מתחת ל בנצ' 1.3-1.4 ממשקל גוף לחזרות (1.3 אם אתה שוקל כמו זכר בוגר ו1.4 אם לא), כלל אצבע לא מדויק אבל כל אדם שעבר את ה1.5 משקל גוף בנצ' אחרי המון עבודה יאבד דיי הרבה מהבנצ' שלו בחיטוב ארוך (20 קילו), אם אתה לא איבדת כח בבנצ' שלך בחיטוב של 20 קילו אני יכול להעריך שהבנצ' שלך היה x1 משקל גוף במקרה הטוב
מדובר לחזרה אחת או למשקל שאיתו אתה מתאמן?

לצורך העניין 2.5 בשבוע סקווט ודדליפט. 1-1.5 בלחיצות
כל עוד אתה מצליח לשמור על זה אין ממש בעיה להמשיך עם מה שאתה עושה כרגע, אם תתחיל להיתקע אז כבר תהיה בעיה ואולי יהיה צורך במסה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית