הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תהליכים באימוני כח

Jack_Bristow

משתמש קבוע
1,838
634
נק' מוניטין:
1,978
1,838
634
לאחר כניסתי לעשור ה-30 מרגיש צורך לשתף את אחד מהתהליכים שעברתי באימוני הכח.

בהקדים, עברתי הרבה אירועים אשר השפיעו על התזונה ועל אורח האימונים שלי בקיצור על החיים... חלקם לטובה חלקם לרעה, אחד מהדברים שהשפיעו עליי היו מאמרים שכתבו אנשים מעורכים (בהזדמנות זאת, אני מודה להם על שחשפו אותי לאימוני הכח) בהם הסבירו את חשיבותם של אימוני הכח ותזונה.

תרומתם לעולם אימוני הכח ידועה לכל אין צורך לחדש, עליי באופן אישי זה השפיע לרעה - הוספה קרוב ל-20 קילוגרם למשקל הגוף ולאו דווקא בשריר. הייתי צורך ביום בין 2-3 ליטר חלב (מלבד התפריט) מתוך אמונה עיוורת שאהיה חזק יותר.

למי שלא מבין על מה אני מדבר להלן הקטעים מהמאמרים:
  1. באופן חד משמעי שמי שרוצה להיות גדול וחזק צריך לאכול הרבה.
  2. "הפחד מלאבד את הקוביות". לפני הכל - לא מאבדים כלום. הן עדיין שם, מייצבות אותנו מלפנים שלא נקרוס, מגינות עלינו מפני חבלות. זו המטרה שלהם בחיים. אם מתאמן לא מוכן לוותר על הקוביות שלו לזמן מה בשביל להיות הרבה יותר גדול והרבה יותר חזק ממה שהוא עכשיו, אז הוא אידיוט. להוריד שומן זה קל, לעלות בשריר זו עבודה של שנים.
  3. חלב יגרום לך להעלות במאסת השריר יותר מאשר סטרואידים אנובאלים וכו'.
תשובתי לכך:
  1. מי שרוצה להיות גדול וחזק צריך לאכול באופן מאוזן ונכון ולא לעבור את ה-500 קלוריות מהמאזן.
  2. הרבה יותר קל להעלות במשקל מאשר להוריד זאת עובדה. במבט לאחור, לא עשיתי נכון שאיבדתי אותם כי להחזיר אותם מדובר בעבודה פי כמה וכמה קשה מאשר לשתות ולאכול במיוחד שאתה מתבגר ועובד בעבודות קשות.
  3. לא צריך חלב סתם מיותר. מה שחשוב זה לשמור על תפריט מאוזן ולא קיצוני לשום כיוון.
כיום, אני במקום הרבה יותר טוב, ללא חלב ומוצריו בתפריט (למעט מי גבינה) הכח נשמר, מרגיש הרבה יותר טוב, ישן הרבה יותר טוב (אגב, זה הדבר שהכריע את הכף לכניסה לחיטוב) והשומן ירד ויורד. לא מרגיש שהחלב הוסיף לי משהו ולא מרגיש גם את חסרונו.

בשורה התחתונה, בנושא התזונה והבריאות על אף שאתם מתאמנים בתוכניות כח, לא הייתי ממליץ לכם להקשיב למי שיש לו הישגים אישים בכח או אפילו למאמן כח (עם כל הכבוד למארק ריפטו). אלא, רק למי שמבין בתזונה או בתזונת ספורט והכי חשוב, בנו לכם תפריט מאוזן עד 500 קלוריות(+/-) לא משנה לאיזה כיוון ובאיזה תקופה אתם.

@שלד הלילה @SmokingSnake @StarDust @the Raccoon

הורד.jpg

*מי ששחיף דיון זה לא מדבר עליו.
**אין ברצוני חלילה לזלזל בהישגיהם של מאמנים/מתחרים כאלה או אחרים.

הכל קשור בזה שאנשים מאמינים למה שהם רוצים להאמין.

הרבה יותר קל להתחיל לבלוס כמו מטורף מכל הבא ליד - אוריאו, פיצות, גלידות וכל הג'אנק למינהם

מאשר לשבת פעם בחודש מול המחשב ולבנות לך תפריט מחושב ולהגביל את עצמך במקרים מסויימים.

גם אני הייתי בסרט הזה - לאכול כמה שיותר בשביל לגדול ולהרים הרבה, אבל יום אחד הפנמתי שאני שמנמן עם כרס שלא תורם לי כלום בחיים.

אז אתה בעד תפריט מבולגן?
אין שום דבר שתכנון דייקני - יהיה אשר יהיה, ייכשל מול תכנון לא דייקני.
ספורטאים אוכלים לפי תפריט וחורגים מתפריט לפי תכנון.
דיברתי על ספורטאי כוח ואולי אני אחדד ואגיד שדיברתי על מתאמני כוח חובבנים (מתחילים בינוניים או מתקדמים), אני בעד תזונה מסודרת ולאכול לפי כללים מסויימים כך שבסופו של יום תגיע לכמות חלבון מספקת, כמות קלוריות מספקת (אשר כנראה תיהיה שונה מיום ליום) ומספיק ויטמינים ומינרלים.
הארוחות יכולות שונות מיום ליום וגם הסדר שלהם ואפילו מספר הארוחות אך בסופו של דבר הקווים המנחים הם אלה שיחליטו מה תאכל ומתי באותו היום, שזה המון תלוי נוחיות ומשתנה מאדם לאדם כמובן.

זה פחות או יותר, ככה אני עובד וברור שלאדם אחד זה יהיה נכון ולאחד אחר יהיה יותר נוח עם תפריט קבוע. בכל מקרה לא קשור לנושא ולא אמור לעניין אף אחד איך אני נוהג עם עצמי ומתאמנים שלי.

לרדת 20 קילו משקל גוף בלי שהבנצ' ירד משמעותית כאדם טבעי -רק- הגיוני אם הבנצ' שלך היה מאד נמוך בתחילת החיטוב , אחרת, מניסיוני, זה פשוט לא הגיוני
איך אתה מגדיר בנצ' נמוך? מספרים משתנים לאדם לאדם וזה לא כל כך משנה.
משמעותית הכוונה ל 10% משוער מחזרה מקסימלית אחת.

איך אתה מגדיר בנצ' נמוך? מספרים משתנים לאדם לאדם וזה לא כל כך משנה.
משמעותית הכוונה ל 10% משוער מחזרה מקסימלית אחת.

מתחת ל בנצ' 1.3-1.4 ממשקל גוף לחזרות (1.3 אם אתה שוקל כמו זכר בוגר ו1.4 אם לא), כלל אצבע לא מדויק אבל כל אדם שעבר את ה1.5 משקל גוף בנצ' אחרי המון עבודה יאבד דיי הרבה מהבנצ' שלו בחיטוב ארוך (20 קילו), אם אתה לא איבדת כח בבנצ' שלך בחיטוב של 20 קילו אני יכול להעריך שהבנצ' שלך היה x1 משקל גוף במקרה הטוב

מתחת ל בנצ' 1.3-1.4 ממשקל גוף לחזרות (1.3 אם אתה שוקל כמו זכר בוגר ו1.4 אם לא), כלל אצבע לא מדויק אבל כל אדם שעבר את ה1.5 משקל גוף בנצ' אחרי המון עבודה יאבד דיי הרבה מהבנצ' שלו בחיטוב ארוך (20 קילו), אם אתה לא איבדת כח בבנצ' שלך בחיטוב של 20 קילו אני יכול להעריך שהבנצ' שלך היה x1 משקל גוף במקרה הטוב
לפני החיטוב הרטיו היה 1.2 ועכשיו כמעט 1.4, פלוס מינוס.
הפעם האחרונה שלחצתי משקל גוף לחזרה אחת הייתה אולי כששקלתי 60.
לגביי רטיו גבוה יותר, אולי אתה צודק וזה קשה יותר.

1.3 אם אתה שוקל כמו זכר בוגר ו1.4 אם לא
אין דבר כזה לשקול כמו זכר בוגר, יש רק עודף משקל ותת משקל ואת זה אפשר בד"כ לזהות.
אם התכוונת במשקל תקין לזכר בוגר ככזה שלא נמצא בסקאלה הזאת או הזאת, אז כן.

אין דבר כזה לשקול כמו זכר בוגר, יש רק עודף משקל ותת משקל ואת זה אפשר בד"כ לזהות.
אם התכוונת במשקל תקין לזכר בוגר ככזה שלא נמצא בסקאלה הזאת או הזאת, אז כן.

קריצה לציטוט משעשע של ריפטו שאומר A full grown male should weight around 200 lbs

לרדת 20 קילו משקל גוף בלי שהבנצ' ירד משמעותית כאדם טבעי -רק- הגיוני אם הבנצ' שלך היה מאד נמוך בתחילת החיטוב , אחרת, מניסיוני, זה פשוט לא הגיוני
אמנם לא ירדתי 20 קילו, אבל כשחיטבתי מ 113 ל 101-102 הבנץ' ירד מ 130 בהתחלה ל 127.5 בסיום (שעלה יותר קל מה 130 בהתחלה). כן אפשרי לשמור על כוח בבנץ' בחיטוב
A full grown male should weight around 200 lbs
באמת? זתומרת משקל תקין לגבר בגובה 1.70 הוא אותו משקל תקין לגבר בגובה 1.95?

אמנם לא ירדתי 20 קילו, אבל כשחיטבתי מ 113 ל 101-102 הבנץ' ירד מ 130 בהתחלה ל 127.5 בסיום (שעלה יותר קל מה 130 בהתחלה). כן אפשרי לשמור על כוח בבנץ' בחיטוב

באמת? זתומרת משקל תקין לגבר בגובה 1.70 הוא אותו משקל תקין לגבר בגובה 1.95?

מה שאתה כותב מחזק את דברי, חיטוב לא של 20 קילו ובנצ' של 130 במשקל 113 זה -יחסית- נמוך ככה שבהחלט יותר קל לשמור על זה בחיטוב.

וגבי המשקל גוף - הגבתי למעלה לגבי זה

מה שאתה כותב מחזק את דברי, חיטוב לא של 20 קילו ובנצ' של 130 במשקל 113 זה -יחסית- נמוך ככה שבהחלט יותר קל לשמור על זה בחיטוב.
אולי זה לא ממש מפריך את הדברים שלך אבל ממש לא מחזק. 130 על 113 זה לא 1.3-1.4 כמו שאמרת אבל לא הייתי קורא לזה "בנץ' ממש נמוך" (אולי הסטנדרטים שלך לבנץ' ממש נמוך אחרים, אני בכל מקרה עובד על להפוך אותו לכבד ככל הניתן) שאמרת שזו האפשרות היחידה שזה אפשרי. ועדיין 12-13 קילו זה לא 20 אבל לא ירידה זניחה במשקל.
וגבי המשקל גוף - הגבתי למעלה לגבי זה
אחרי הציטוט של ריפטו לא הגבת על זה.

אולי זה לא ממש מפריך את הדברים שלך אבל ממש לא מחזק. 130 על 113 זה לא 1.3-1.4 כמו שאמרת אבל לא הייתי קורא לזה "בנץ' ממש נמוך" (אולי הסטנדרטים שלך לבנץ' ממש נמוך אחרים, אני בכל מקרה עובד על להפוך אותו לכבד ככל הניתן) שאמרת שזו האפשרות היחידה שזה אפשרי. ועדיין 12-13 קילו זה לא 20 אבל לא ירידה זניחה במשקל.

אחרי הציטוט של ריפטו לא הגבת על זה.

130 זה משקל מרשים בהחלט באופן כללי וחלילה לי מלהוריד מערך ההישגים שלך, כשאני אומר יחסית נמוך אני מתכוון ביחס אליך ולמשקל הגוף שלך, אם שקלת 113 (ובהנחה שאתה לא מאד מאד נמוך ו40% שומן ) אין ספק שאתה רחוק מהגבול הטבעי-נגיש שלך בבנצ'

ולגבי המשקל, מה יש עוד להגיב? ציטוט משעשע של ריפטו ותו לא.

בכל אופן, ניסיוני מר בכל מה שקשור לבנצ' וחיטובים, אני מאמין שחלק גדול מזה באשמתי אבל באופן כללי להוריד 20 קילו (גרעון קלורי של חודשים) עם בנצ' סטטי זה להיות עילוי או בעל בנצ' נמוך מלכתחילה, ככל שאתה יותר מתקרב לגבול הטבעי שלך בכח ככה גם הגוף נוטה להתרחק ממנו בחיטובים (למרבה הצער )

עריכה: סתם כדוגמא, בשבועיים הראשונים של החיטוב שלי איבדתי 6% ממשקל הבנצ', ככה בכלום זמן, ושנה לפני כשהייתי חלש יותר איבדתי 7% בחודשיים של חיטוב. ככל שהתקרבתי לגבול הטבעי שלי ככה איבדתי יותר מהכח בלחיצות (אגב, אני אפילו לא נכנס לOVERHEAD PRESS, בכלל נורא)

נערך לאחרונה:
אני רזיתי 5-6 קילו ועליתי בבנץ'. זה מאוד אינדיבידואלי

נכון חבר, אני יותר כיוונתי למתאמנים וותיקים שנמצאים באמצע הדרך או לקראת סף הכח הטבעי שלהם, כמו , לדעתי, רב המגיבים הקבועים פה.

ככל שהבנצ' נמוך ככה יותר קל לשמר או אפילו לעלות (לדוגמא - אדם שרק התחיל להתאמן יכול להתחזק בחיטוב בקלות)

כל מי שלא מתאמן מתחיל שאני מגדיר "דחליל"(הכרתי גברים שהתחילו במשקל גוף 48 לדוג') לא אמור להתחיל לתת בראש באוכל אלא להעלות כמויות כמו שמעלים משקלים- בהדרגה.
בתור מתחיל בחיים לא הרגשתי שאני צריך להעמיס חלב ושטויות כי לא היה קשה לעלות ל100 ק"ג בתקופת ss גם בלי כל זה.

למתאמן שכבר לא מתחיל בכלליות ההמלצה תהיה לאכול אוכל טוב ולא זבל וגם לא להגזים עם הקלוריות.
הפלוס הקלורי נקבע בהתאם לרמת הנפח(בעיקר) שצריך להתאושש ממנה אבל קלוריות עם חלבון, ויטמינים ומינרליים כמו קטניות תמיד יהיו עדיפות ויותר יעילות מאוריאו עם כל הצער שבדבר.

אם אתה שחיף עם קוביות זה "לא שווה", אבל מצד שני אם אתה חזק ולא יכול לעשות מתח, לרוץ ולהנות מהחיים חוץ מלעשות סקוואט אני חושב שזה "לא שווה" באותה מידה.

אני פשוט רואה אנשים נכנסים אשכרה להפרעת אכילה מכל המאסות והחיטובים האלה, עדיף לאכול תמיד כמו בנאדם וזהו.
בנץ' הוא הראשון להיפגע מירידה במשקל הגוף. עקבי עם הטיעון פחות או יותר היחיד של הריפטואיסטים שאפשר להתייחס אליו "ברצינות": "שומן מקצר לך את טווח התנועה בבנץ', עחי."
זה נכון, רק שתחליף את המילה בנץ' במילה סקוואט.

אחרי שנים על גבי שנים שהתכחשתי וניסיתי להמנע - בשביל התקדמות טובה אין מנוס מלספור ערכים.

אין מנוס, כמעט כל הליפטרים הרציניים עוקבים אחרי ערכים מסויימים. גם SHW.

מסכים לחלוטין עם מה שנאמר בהודעה המקורית.

אחת הדעות השגויות כאן בפורום (לדעתי) שחובה לבלוס כדי להתחזק. זה תקף רק לאקטומורפים שכל חייהם היו בתת משקל.

גם בSS וגם בשלבים הרבה יותר מתקדמים, צריך לשמור על פלוס קלורי סביר ולשים לב שהעליה במשקל היא מתונה. אני חושב שככל הנראה הטעות השניה הכי גדולה שלי באימונים זה להיות אחוז גבוה מהשנה ברמה כלשהי של חיטוב, בגלל שהייתי עצלן עם התזונה בשאר השנה.

מתאמני כוח רצינים לא עושים חיטוב. מקצצים קצת בקלוריות כן, אבל לא אירובי כל יום ו2000 (כן, זה נמוך לגבר) קלוריות כמו שאני רואה הרבה ליפטרים (גם חזקים) עושים כאן.
לא יודע מה יותר גרוע, שהBROSCIENCE הזה נכתב פה מלחתכילה או שהוא מקבל כל כך הרבה לייקים.
(ציטטתי את התגובה הזאת ספציפית, אבל היו פה עוד כמה כאלה בדיוק)

מה זה מתאמני כוח רציניים לא עושים חיטוב? איך הם יורדים במשקל, מלהתפלל לריי וויליאמס? בשביל לרדת במשקל (בין אם זה מסיבות אסתטיות, אטלתיות או למטרת כניסה לקט' משקל) צריך להיות במאזן שלילי.

בכלל - הרבה BROSCIENCE נזרק פה בדיון הזה, אבל פשוט אין לי כוח לענות על הכל.
אני חושב שברור לכל שלא צריך לאכול 5000 קלוריות מצד אחד, אבל גם להיות ב"מאזן חיובי" של 500 קלוריות ולצפות לניסים זה מיותר לא פחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית